Jogi képviselő

Sherlock # 2013.06.14. 07:33

Igazából én már korábban is sejtettem, hogy KBS a kedvesü.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.14. 07:35

:) Vitathatatlan.

wers # 2013.06.14. 07:43

az elég strapás lehet Miskolcon lakni és Fehérváron dolgozni

wers # 2013.06.14. 07:47

Egyébként bármelyikünkből hamarabb lehetne bíró, mint belőled

Nem tudom számít-e, már voltam bíró, kb. 35 éve, egy kézimeccsen.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.14. 09:32

És még élsz. :) Akkor nem csinálhattad annyira rosszul.

wers # 2013.06.14. 09:37

hát, szerintem jó voltam, bár többet nem ajánlották fel a nemes feladatot.
Voltam kb. 12 éves, és szerelmetes az egyik játékosba, úgyhogy bíráskodás közben feltűnően szurkoltam is. (anyukám azóta is csuklik)

lajcsó # 2013.06.14. 17:35

"Igyekszem természetesen könnyíteni a dolgát...Dokumentumokkal." Aha. Feltételezem, hogy ezzel magad alatt vágod a fát. Hajrá! :D

lajcsó # 2013.06.15. 19:55

Hamarosan a saját bőrödön fogod tapasztalni, hogy mennyit hagy a végrehajtó a bankszámlán.

Sherlock # 2013.06.16. 08:28

Írd meg a károsultnak, hogy a kedvesü nemsoká nagyobb összeghez jut, hadd dolgozzon a végrehajtó, az a 30 nemsoká 25 lehet így. :)

lajcsó # 2013.06.16. 10:01

Azért döntsd már el, hogy mit akarsz kérdezni!
Azt, hogy mennyit lehet letiltani a nyugellátásból, vagy azt, hogy mennyit lehet inkasszálni a bankszámláról? A kettő nem ugyanaz. Viszont az is igaz, hogy a te ügyeidhez ezeknek abszolút semmmi köze sincs. Ennek alapján várj választ a kérdéseidre!

pplord # 2013.06.17. 10:08

Az ártatlanság vélelméről hallottál? Amíg a független bíróság, így az elfogulatlan döntésre képes bíró, meg nem állapítja valaki bűnősségét, addig teljesen mindegy, hogy te mit karattyolsz a vélt vagy valós sérelmeidről. Elfogult vagy, és szellemi absnicli. Köszöntem...

wers # 2013.06.18. 07:49

Ez a "snicli"...
Az, hogy a joghoz lövésed sincs, azt már tudjuk, de szerinted mi az a snicli?
Nem tudom, te mikor születtél, de nagyszüleim történeteiből az jön le, hogy a háború utáni időkben nem sok Schnitzel-t ettek.

lajcsó # 2013.06.18. 08:08

Az "absnicli" pedig (hús) hulladékot jelent.
Pplord úgy látszik új fogalmat akar meghonosítani: "szellemi absnicli". A szinonímákat mindenki gondolja hozzá!

wers # 2013.06.18. 09:18

lehet, hogy felétek a snicli a levágott szalámivég, felénk nem, de ott sem, ahonnan származik, mert arra felé a rántotthusit hívják így (csak így ejtik, de nem így írják)

pplord # 2013.06.18. 10:13

Jobb ha tudod, kedves llenarth, hogy a társadalmi elvárások lecsapódása a tárgyalóteremben nem szerencsés, ahogy a szakmai gőg sem az. Vagyis valamiféle egyensúly kell, hogy legyen a jog és a társadalmi jelenségek között. Nem jó, ha a jog köszönöviszonyban sincs a valósággal, ahogy az sem, ha az utca embere mondja meg a frankót a bíró helyett.

Szerencsére a magyar jogrendszer nem veszett fejsze nyele ebből a szempontból, lásd a Cozma-ügyet, ahol másodfokon a bíróság a büntetőjog elveinek megfelelően állapította meg a tényállást (azaz a nem bizonyított minősítő körülményt az in dubio pro reo elvnek megfelelően nem értékelte a vádlott terhére). Viszont az elvakult fröcsögőknek hiába is próbálnád meg elmagyarázni, hogy a 18 év nem enybe büntetés, tekintve, hogy (1) maximum 20 évet lehetett volna kiszabni R. S. terheltre a megállapított tényállás alapján, és hogy (2) ha nem ismert ember lett volna a sértett, hanem egy szabolcsi kocsmában estek volna egymásnak az alkeszek, akkor kb. minuszos hír lehetett volna csak az egész ügy a híradóban.

A jól értesült, értelmes, civilizált emberek képesek teli tüdőből követelni a halálbüntetés visszaállítását, és önfeledten tapsikolnak a növekvő büntetési tételeknek, a kedvezmények lehetősége szűkítésének stb. Az már mellékes, hogy ettől nem fog csökkeni számottevően a bűnözés. Beccaria jött, látott és elfelejtették, mintha nem is létezett volna. Röhej, ahogy a populizmus oltárán feláldozták az új Btk-t is.

Ha nem ugyanazon országban élnék, és/vagy nem viseltetnék empátiával a többi ember iránt, azt mondanám neked kedves llenarth, hogy tapasztald csak meg, hogy milyen jó élni abban a rendszerben, ahol nincs ártatlanság vélelme, fegyverek egyenlősége, nullum crimen sine lege stb, stb. Komolyan mondom, élnél csak egy kicsit Észak-Koreában, Burkina Fasoban és még néhány más szép helyen a Földön. Maki.

pamutmaci # 2013.06.20. 07:20

Ügyvédi sikerdíj=100%

100% "SIKERDÍJKÉNT"!!!
Kártérítési perben (Ptk. 80. §) ügyvédet keresek, aki sikerre viszi az ügyet!
Pertárgya dióhéjban:Iskolában szülő,tanári asszisztálással engedélyem nélkül egyéni képeket készített a lányomról. 11 éves lányt az osztály előtt levetkőztette (12 fiúk van az osztályban), más gyerekeken már volt ruhadarabot adott rá, a fotókat nem láthattam, pontos felhasználási módról, célról megbízható információ nincs. A fotós és tanár írásban elismerte a fotózás vetkőztetés, öltöztetés tényét. Másik szülő is van akinek a gyermeke ekcémás lett az sokakon járt ruhadarabtól.
Magabiztos, céltudatos ügyvédet keresek! Munkadíja a kipréselt kártérítési összeg 100%-a!

wers # 2013.06.20. 08:05

nem így történt, ha jól emlékszem, a tanárnő írásban kérte a szülőket, hogy fehér blúzba menjenek a gyerekek iskolába, mert fotózás lesz, de pamutmaci már azértse, így más kislány blúzát kellett rákényszeríteni.

wers # 2013.06.20. 08:06

gyanítom tolongani fognak a jogi képviselők

pamutmaci # 2013.06.20. 08:10

Kedves "llenarth"!

A gyerekem kitűnő tanuló, 4 év alatt egy figyelmeztetője sem volt!!
Buli nem volt, ha csak arra nem gondolsz, hogy a szülő fotós vágyait kívánta kiélni a tanítási idő alatt.
Mivel a szülő nem közölte miért akar fotózni nem is adtam engedélyt rá és ha olyan okos vagy tudnád, hogy kiskorú fotózásához, szülői írásos engedély kell!!
Nem kérte senki ruháját!! Nem akart ebben a "buliban" rész venni és legfőképpen nem más koszos ruhájában!
És igen derékig meztelenre vetkőztették... egy pillanat alatt lecibálták róla a ruháját... és az én lányom 11 évesen igenis a strandon fürdőruhában van, nem meztelenkedik!!
Mondjuk ha a Te lányoddal csinálnák mindjárt nem lenne hülyeség számodra!!

pamutmaci # 2013.06.20. 08:45

"wers"

A te gyereked is ebbe az iskolába jár? Neki is ez volt beírva? Vagy ti több tájékoztatást kaptatok?
A tényeken nem változtat!! Nem adtam engedélyt rá!! nem beszélték meg velem... és a gyerek sem akart fotózkodni... amúgy más szülő sem adott engedélyt... és további tájékoztatást kért!! de mivel előzőnap íratták be (nem véletlenül) és másnap reggel gyorsan fotóztak is... így se tájékoztatás, se engedély... viszont lett nekik is bőrgyógyász... gyereknek 1 hétig kiütéses feldagadt bőr és 6.000 Ft gyógyszerszámla...
És a fotókból van album amit a fotózó szülő pénzért árul!!

Esztera # 2013.06.20. 09:31

szerintem az ekcéma nem ragályos

wers # 2013.06.20. 10:07

Lenne néhány kérésem, pamutmaci, egyik, hogy nyugodj meg, túl vagytokrajta, a másik, hogy ne hozz fel több topikot ez ügyben.

Tényleg nem voltunk ott, majd biztos találsz jogi képviselőt, aki alaposabban megismeri a helyzetet, és tanácsot ad.

wers # 2013.06.21. 12:25

majd te visszakanyarítod, pedig szerintem most kezdett egyenesbe jönni

pplord # 2013.06.21. 15:07

A fától az erdőt esete...

Nem azzal van a baj, hogy ráadták a fotózáshoz szükséges "egyenblúzt", mert az anyukája nem abban küldte az oskolába! A gond azzal van, hogy (1) nem a szokásos iskolai fotózásról (pl. tablókép, osztálykép) van szó a leírás alapján, azaz nem lehet tudni, hogy mire használják fel az így készült képeket; valamint (2) állítólagosan a többiek előtt kellett félmeztelenre vetkőznie a gyereknek.

Az meg, hogy a gyerek nem mert ellentmondani a tanárnak, és szerinted llenarth ezért nem elég életrevaló: sötét vagy, mint az éjszaka. Absnicli...

Filamér # 2013.06.21. 17:40

llenarth,
miért csinálsz sportot abból, hogy rosszul használod a snicli kifejezést? Tedd már meg, hogy megnézed legalább a Tudományos és Köznyelvi szavak szótárát, ha már nem hiszel senkinek.
A snicli nem szalámivéget jelent, hanem hús-szeletet. Amire te gondolsz, az - ahogy már többen írták - az absnicli. Ha nem szeretnél fáradni a szótárral, legalább a wikipedia fogalmi meghatározását fogadd el:

Az absnicli a német Abschnitzel (= ’hulladék’, ’nyesedék’) szónak az Osztrák–Magyar Monarchia idején elterjedt vulgáris városi változata.

A használatának kultúrtörténeti jelentősége van: A második világháborúig a henteseknél és a hentesárut forgalmazó boltokban az üzlet jó hírének megtartása érdekében a felvágottak (parizer, szalámi, veronai stb.) végét a rúd szeletelése előtt eltávolították, azt nem mérték bele a vásárló csomagjába. A levágott nyesedéket egybe gyűjtötték és az azt kérő vásárlóknak ebből a keverékből, az absnicli-ből igen alacsony – a legolcsóbb terméknél is olcsóbb – áron mértek.