Jogi képviselő

Könyv # 2013.06.21. 20:22

Wienersnitzel. Ugye? Mármint rántott hús, ill. bécsi szelet. Ezt mondjuk, svábok, snitzlinek.

monalisa1 # 2013.06.22. 11:44

Ha úgy gondolod, jelentkezz a végrehajtónál árverezési vevőnek., ha szerencséd van rajtad kívül mást nem érdekli az ingatlan - elkezdesz lefelé licitálni. Ha többen is megvennétek a házat majd meglátod, meddig is érné meg neked az ingatlan a fölfelé indult licitálásnál. (Esetleges idejekorán történő kiszálláskor a bánatpénz visszajár.)

Ha jól tudom 5 napon belül kell a "leütött vételárat kifizetni.

Olyan házat ne vegyél amiben laknak - akár a tulajdonos akár az ő albérlője -, mert egyből itt találod magad ismét a fúrumon - csak akkor már más problémák miatt.

Javasolt a házat előzőleg építés szakértővel átnézetni - ne sajnálj rá pár tízezer forintot -, kellemetlen dolgok jöhetnek elő a ház állagát illetően.

A szomszédságot is térkepezd fel., állandóan ugató kutyára, fúrás-kalapálás kihallására legyen kihegyezve a füled.

monalisa1 # 2013.06.22. 11:47

Ha hiteltől vennéd a házat előzőleg kérj a bantól magadra hitelképességi vizsgálatot, nehogy meglepetés érjen...

monalisa1 # 2013.06.22. 11:50

Azért írtam neked mégis, mert ez nem a kedvesü..-vel kapcsolatos, az nekem már hócipős téma...

monalisa1 # 2013.06.22. 11:57

Ha "a" házaddal kapcsolatban kérdezel a továbbaikban, javasolnám valamelyik "ingatlanos" c. topic használatát.

GMB26 # 2013.06.22. 14:48

Sziasztok, az lenne a kérdésem, problémám, hogy szerintetek szabályos-e illetve törvényes-e az az eljárás a MK (Munkaügyi Központ) részéről, ha az egyén talált munkát teljesen egyedül a MK segítsége nélkül s a MK mégis ad egy Közvetítői Lapot, utólag.. az adott céghez s megkér, hogy juttassam vissza hozzájuk aláírva, kitöltve s miegymás.

Egy ismerősöm segítségével sikerült bejutnom egy céghez dolgozni, mivel regisztrált munkanélküli voltam, bementem a MK-ba jelezni nekik hogy van munkám..erre kifaggattak, hogy hol, milyen cégnél, milyen beosztásba stb. s adták a Közvetítői Lapot.... Nem értem hogy miért, holott semmit sem segítettek a Munka keresésében... Kérlek segítsetek ebben, mert fontos lenne.. Előre is Köszönöm a válaszokat..

András

Egyjogász # 2013.06.26. 11:40

Most látom csak milyen trükkös ez a Lénárt gyerek...:))

Mivel rájött, hogy ebben a topicban már mindenkinek elege van az "ezerszer" feltett kérdéseiből, most szakmai topicokban kérdezi meg ugyanazt, amire itt már számtalanszor válaszoltunk.

Pl. látom, hogy megválaszolta neki ObudaFan is azt az itt már "milliószor" megválaszolt kérdését, hogy a bírósági meghagyás elleni ellentmondás esetén mennyi az illeték.......

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.30. 18:53

Örülj neki, addig se kell fizetned.

lajcsó # 2013.06.30. 21:43

Ha neked 5 millió helyett 500 ezret kell majd fizetned, akkor majd örülni fogsz mint majom farkának?
A kereset elutasításában ne reménykedj, a pert már félig megnyerte a "kedvesü"!

Sherlock # 2013.07.01. 08:11

Te - kívülállóként - aligha lehetsz az ártatlan emberek szószólója.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.01. 08:13

:O)

lajcsó # 2013.07.01. 11:25

"Kedvesü. nem nyert meg semmit..."
A rágalmazási ügy meg a bírósági meghagyás smafu?

Sandi78 # 2013.07.01. 12:02

Segítséget szeretnék kérni! Ügyvédet keresek!

Keresnék egy olyan ügyvédet, aki otthon van a bedőlt jelzálog hitelekben,ami egy picit komplikált ügy, mert van egy ex feleség is, aki adóstárs, de nem fizet semmit. S mindent nálunk tőlünk foglalnak le.Ráadásul ránkvertek pluszban állami hiteltartozást is. Felkerestünk egy pár ügyvédet, de folyton azt mondták, nem vállalják, mert sok papírmunka, s kevés pénz.....
Szükségünk van segítségre, mert családom megélhetését súlyosan veszélyezteti mindez.
Köszönettel: Andrea

Egyjogász # 2013.07.01. 13:04

Ha te meg a Balatonon sem tudsz lekattani arról, hogy ide írogass novellákat, meg itt kedvesű-zzél, az már régen rossz....

monalisa1 # 2013.07.01. 13:20

Sandi78

Egyjogász nem neked írta azt amit, hanem egy "kedves" fórumozónak...

Egyjogász # 2013.07.01. 17:12

Miért, itt lehet másnak is írni, mint Lénártnak???:)))

ius latratus # 2013.07.01. 18:23

".Ráadásul ránkvertek pluszban állami hiteltartozást is. Felkerestünk egy pár ügyvédet, de folyton azt mondták, nem vállalják, mert sok papírmunka, s kevés pénz....."

Próbáltál többet ajánlani? Az állam (NAV) pedig gondolom nem csak úgy "rátok verte" a tartozást, hanem az történhetett, hogy állami kezességvállalás (vagy más) mellett jutottatok hitelhez, vagy áthidaló hitelhez, vagy fene tudja melyik intézet hogyan nevezte el.

Sandi78 # 2013.07.01. 19:05

Kedves ius latratus!

Igen állami kezesség vállalás is volt a hitelhez. Számosítva: Csak azt nem értem, ha felvettek 7 milliót, akkor azt miért kell ketté venni egy bedölt hitelnél. Ők nem kapták meg külön azt a 2, 8 milliót, csak a hetet?! S most ebből a 2,8-ból lett 5 millió. Mindegyikre rátesznek minden kamatot külön-külön, s a 7 millióból, mára 20 millió lett. Ezt nem lehet visszafizetni..... Ráadásul az ex feleség sosem fog dolgozni, vagy ha igen feketén,így hiába adós társ sose fognak vonni tőle semmit, s nem tudom hogy lehet őt jogi úton kötelezni a fizetésre, vagy a bejelentett munkára.
Ennyi röviden....
Üdvözlet. Andrea

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.01. 20:05

Majd szól, aki érti.

monalisa1 # 2013.07.01. 21:21

Meg kell próbálni kimenni külföldre, 5-6 év alatt valószínűleg összejön annyi megtakarítás amiből kifizethető az adósság.
Már amennyiben végleg visszajön...

Sandi78 # 2013.07.02. 05:13

Sajnos én sem értem hogy 7 millió forint kölcsönből 3 év alatt hogyan lett 20 millió????????!!!!!!!!!!! Ezért keresünk ügyvédet, aki elmagyarazáz mindent, s ráadásul érti is a dolgát ebben az ügyben.

Igen, volt arról szó, hogy kimegy a férjem külföldre. DE! Miért csak ő gürizzen? Az ex felesége is tartozik ennek a hitelnek a felével.Az miért nem érdekel senkit?!

Egyjogász # 2013.07.02. 08:45

"Majd szól, aki érti."

A Lénártot vagy a Sandit???:)))

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.02. 08:50

Most éppen Sandit. Ilenarthot értem - csak elhinni nem tudom. :)

wers # 2013.07.02. 10:02

Ilenarthot értem - csak elhinni nem tudom. :)

Na, csak sikerült valami közöset fellelnem bennetek, ő meg azt nem hiszi el, amit te, és mások írnak neki

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.02. 10:24

Tartok tőle, hogy ő nem érti, amit írunk neki.
Én nem azt nem hiszem, amit ír - azt nem tudom elhinni, hogy ő létezik egyáltalán.