Ingyenes ügyvéd


alfateam # 2019.05.14. 10:55

https://www.origo.hu/…yba-lep.html
Olvasgass hasonló témájú írások, hátha megérted mi is történt veled...

blnt # 2019.05.14. 10:34

Üdv.!

Tanácsot kérnék, ha lehetséges.

Bár nem értek hozzá, úgy érzem (nyilvánvaló), hogy az ügyész és a bíró is minden áron engem akart elítélni és ezt meg is tette.

Én jó pár dolgot találtam, ami úgy érzem szándékos és teljesen igazságtalan volt a 3 tárgyalás során:

Először is maga a gyorsított eljárás alapvetően érthetetlen eredménnyel zárult számomra, mivel a másik fél állìtásait semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá és a rendőröknet tett beszámolóját meg is változtatta önvádból áldozatra..
A tanúk vallomásai is nagyjából engem igazoltak (kivéve azt a két embert, aki megtámadott éjjel).

Az előkészítő ülés során (nem fogadtam el, hogy még én kaptam fél évet felfüggesztve a gyorsított eljárásban) gyakorlatilag "szét lettem bombázva, hogy ismerjem el valahogy, ami nem igaz, és miután ezt nem tettem meg, "bizonyításnak nevezett nem tudom mi következett tárgyalás címen, amit "előkészítő ülésre" való újabb idézésként kaptam kézhez a helyszínen.
Gondolom ez nem számít, bár már ez se felel meg a valóságnak és mivel fogalmam nincs róla, simán megtévesztett.
Amikor próbáltam eligazodni a tárgyaláson elhangzottakkal kapcsolatban (mit tehetek és mire számíthatok,stb.), simán megfenyegettek egy rendbírsággal, hogy megsértem a bíróságot. (??)
Gondolom, ez magyarok közt a Világ legtermészetesebb dolga, hogy ha valaki nem ügyvéd, "megeszik reggelire" és nem számít, mi az igazság.
A végén az önvédelemről szóló törvényre gondolva azt mondtam: azt hittem jogom van hozzá.
Erre a bíró közölte, hogy "nincs". (wtf?)

A következő alkalommal csak 2 tanú jelent meg, akik vallomásai az igazat támasztották zömében alá és a másik fél (aki addigra már marhára sértett volt) nem volt jelen, ezért 3. alkalom (2. tárgyalásra is beidéztek már "tárgyalás címen".
EKKOR MÁR AZ ÜGYÉSZ SZÁJÁBÓL ELHANGZOTT: HA VÉDTEM MAGAM, NEM VAGYOK BŰNTETHETŐ..

Azt hittem sima ügyem van, mert nyilvánvalóan össze-vissza hazudoztak saját maguknak minimum 10 részben ellent mondva mindenféle bizonyíték nélkül bármire.
Gyakorlatilag a hülyének is világos volt, hogy a rendőrök, a tanúk és én mondtunk igazat de természetesen ugyan úgy engem ítéltek el.
Az ügyész vádbeszédében ekkor már szó szerint elhangzott: nem tértem ki a TÁMADÁS ELŐL.
Továbbá: Lakatos "barátom" azért adott elő 2 verziót, mert vádlottként nem volt köteles igazat mondani (csak hamisan vádolt)..

Védőbeszédem nekem nem lehetett és az ekkor elhangzott összeférhetetlen dolgokat utolsó szó jogán 2 mondattal tudtam kb. cáfolni, amit a bíró nem vett semmibe és közölte, hogy indìtvànyban kellett volna beterjesztenem (amit 5 perccel azelőtt hallottam én is először, azt nem tudom hogyan) és másod fokon se lesz lehetőségem ezt felhozni.
A végén kérdezte, hogy elfogadom e az ìtéletet de nem ajánlotta fel, hogy átgondolhatom és fellebbezhetek.
Én nem tudtam, hogy ez mit takar.

Tehát gyakorlatilag rám erőltették azt az ítéletet, ami ellen minden szólt a világon.

Úgy tudom, kötelező a védőbeszéd és a jogaim, fellebbezési lehetőségeim felsorolása, amit figyelmen kìvül hagytak.
Azt hittem, hogy a bizonyítás az bizonyítás és nem a bizonyítékok ellenében vádaskodás.

Mivel ez már április 1.-én történt, gondolom, nem sokat tehetek de azért reménykedek, hogy nincs minden veszve.

Aki tud kérem világosítson fel!

Köszönöm
Bálint

Kovács_Béla_Sándor # 2019.05.10. 14:47

A szerződés másolatát megküldték-e?

MeBrigi00 # 2019.05.10. 14:38

Tisztelt Fórum!
Tanácsot szeretnék kérni mit tudnék tenni az esetemben.
Adott 2 lakás, egy 691 nm-es családi lakás és egy 53 nm-es bérházi lakás. Édasapám után örököltem én és a hugom aki még kiskorú, 1/4-ed részt mindkét házból.Jelenleg (15 éve) lakunk az 53nm-es lakásban, amit édesanyám tart fennt azóta.Ugyanennyi részünk van a másik ingatlanból is. Unokatestvéreim is örököltek ebből és a másik ingatlanból is. A mai napon kézhez kaptunk egy ügyvédi levelet, melyben leírják,hogy eladásra bocsájtották a részüket abból az ingatlanból melyben én,hugom és édesanyám élünk. Ajánlatot kaptak rá,és eladják. Ha nem teszünk mi is ajánlatot az elővásárlási jogunk alapján.15 napot kaptunk arra hogy válaszoljunk. Ebben az esetben, elfogadható ajánlat lenne-e a tulajdonrészek elcserélése? Vagy élhetünk más joggal, például elbirtoklás vagy kizárolagos lakáshasználati jog.
Válaszukat előre köszönöm.

Vadsuhanc # 2018.09.20. 13:20

OFF

Azért az itt lévő ügyvédek és hozzáértők néha (?) verik a fizetett jogi képviselőket. Tapasztalat. Részemről minden tiszteletem a főrumon tanácsadóknak!

ON

Flamingó123456 # 2018.09.20. 11:29

Érdeklődni szeretnék, ha szeretnék válni a férjemmel, nagyon rég óta nem kötődünk egymáshoz érzelmi alapon, csak megvártuk míg a gyerek felnő, és szeretnénk beadni válást, de nekem közben meghaltak a szüleim és örököltem nővéremmel lakást, amit eladtunk. Megkaptam a fele pénzt, ami az részem örökségem. Vettem belőle egy házat és oda szeretnék költözni. A férjemmel mindenben megállapodtunk, anyagi dolgok, ingóságok, stb. ( ahol laktam nem az enyém, oda csak be voltam jelentve). Ha elköltözöm még a saját házamba,mielőtt beadnánk a válási papírokat, nekem ebből milyen előnyöm vagy hátrányom származik?

Köszönöm a segítséget!

B1a2r3b4i5 # 2018.05.26. 18:03

Sziasztok!
Nekem van egy ügyem, ami büntetőügyhoz tartozik, sértettként szerepelek, egy ev utan, juniusra van a targyalás kitűzve, de nem ertem, *én meg nem kaptam levelet, csak a lakótarsam, akit tanúnak hívtak be! Ez mi okból lehet? Nekem nem kell megjelennem? *Egy lakcímen lakunk. Egy lakcímet adtunk le. Kifejezetten benne van minden kihallgatásos papírba, es kaptam már tőluk az ügy lezarasaval kapcsolatba levelet, vagyis a nyomozas lezarasarol.
Koszonom elore a válaszokat!

facsiga77 # 2018.04.23. 18:34

Jakob: hogy bizonyítod hogy belenézett? Egyáltalán ki fogja megmondani hogy ki nézett bele?

Ha leírnád hogy mi a bajod akkor lehetne tippeket adni, de így ez egy halott ötlet.

Vadsuhanc # 2018.04.23. 15:50

Ebből megint nem lehet tudni mi is valóban a problémád alapja és mivel támasztod alá azt az állításod, hogy az " aktádba " belenézett valaki, aki erre nem illetékes.

jacob # 2018.04.23. 15:40

Vadsuhanc

Ha valaki nem hivatalosan nézett bele az irataimba az szerintem bűncselekmény!

Vadsuhanc # 2018.04.23. 06:42

jacob

Azért kicsit részletesebben leírhatnád a problémádat.

Mellesleg, ha valaki hivatalosan " jutott az aktádhoz " az az iratokból kitűnik, ha nem nos akkor nem igen fog kiderülni, hogy belenézett.

jacob # 2018.04.22. 21:17

Üdv

Érdeklődnék, hogy hogyan tudok informálódni arról, hogy harmadik személy hozzájuthatott-e a rendőrségi aktámhoz...kihez kell fordulnom?
rendőrség vagy ügyészség?

Köszönöm, ha segítenek!

ildiko66 # 2018.04.10. 09:40

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

A következőben szeretném a tanácsát kérni:
2016.08.27-én a 4-6-os villamoson az ellenőr kérte a jegyemet, amit kifogásolt, nem teljesen alaptalanul. Egy kis huza-vona után odaadtam a személyimet, felvette az adataimat és amikor aláírtam volna a papírt, a kollégái szó szerint lerángatták a villamosról. Ott maradtam jegy és papír nélkül, kezeltem egy másik jegyet, mert utaztam tovább.
Nem egészen egy év elteltével kaptam egy fizetési meghagyást egy vidéki közjegyzőtől, miszerint nem fizettem be 32.500 Ft pótdíjat. Mint később a bíróságon megtudtam, küldtek egy fizetési felszólítást is korábban (a BKK), ez viszont a postán elkeveredhetett, hozzám nem jutott el, nem kereste felirattal visszament (bizonyítani nem tudom, eltelt több, mint egy év).
Ellentmondással éltem, így bíróságra került az ügy, ahová egyedül mentem, elmondtam, hogy mi történt, alkut nem kötöttem, a legközelebbi alkalomra beidézték az ellenőrnőt.
A kérdésem az, hogy van-e értelme tovább pereskedni, sajnos bizonyítani nem tudom a történteket, egyedül voltam, csak a másik kezelt jegyem van, amit megőriztem a furcsa jelenet miatt.
Meg lehet-e egyezni peren kívül, hogy ne nőjenek tovább a költségek?
Szívem szerint beperelném a BKK-t, volt már nyertes per a magas pótdíj miatt, de nem tudom, hogy ez milyen költségekkel járna a számomra?

Várom a válaszát köszönettel

Polgár Ildikó

Buksi07 # 2018.03.03. 11:04

Kedves Uram!
Másfél éve is így kötöttem a szerződést (akkor is ingatlanos segítségével csak sajnos ő már nem foglalkozik vele) és vevőnek nem volt kifogása. Kiköltöztem átadtam megkaptam a fenn maradó 1 milliót. Sajnos rossz ingatlant vettünk és tovább lépnénk. Tulajdonjog fenntartással volt értékesítve. A jelenlegi szerződés az o... ingatlanos (bank is van ilyen) A jelenlegi házat is így vettem. Fel sem merült bennem hogy ha kiköltözök majd akkor kapom meg a pénz nagy részét. Sajnos ha ez így van és nem tudok megegyezni a vevővel az ingatlanos jogosan kérheti a közvetítői díját? Ha ez így van akkor sem fizetem ki. Sőt a főnöke arra kért a hibákat hallgassam el amiről hangfelvételem van menjek kicsit előbb és elmondja mit mondjak.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.03. 10:41

Ismerjük mi a szerződést, amelyet sikerült kötnöd az ingatlan-közvetítővel?

OFF
Olyan hülyét nem könnyen találsz, aki kifizeti neked a teljes vételárat úgy, hogy aztán majd vagy kiköltözöl vagy nem.
ON

Buksi07 # 2018.03.03. 09:34

Tisztelt Ügyvéd Nő/Úr!

Megbíztam egy ingatlanközvetítőt a házam eladásával. Szóban elmondtam neki minden fontosabb infót. Másik házat szeretnénk és kb 2 hónap kell a vételár kifizetése után a kiköltözésre de nem hamarabb mint június 30. Természetesen fenn maradna valamennyi összeg a birtokba adáskor is. Ebből ő annyit szűrt le hogy a kiköltözés június 30. Most hozott egy vevőt aki a birtokba adáskor fizeti ki az ingatlan vételárának 80 %. Én nem akarom ezt elfogadni. Ő pedig fenyeget hogy ha nem fogadom el akkor jogi útra tereli az ügye. Az igaz hogy teljes áron veszik meg de elmondtam az ingatlanosnak, hogy 7 fő lakik itt nem opció az albérlet 3 gyerek 1 kutya 2 macska társaságában. Azt állítja nekem ezt el kell fogadnom és mindenképp ki kell fizetnem a jutalékot. Az ingatlanos nem az eladót (megbízót) képviseli?Kérem segítsenek!

nagyhajuandi # 2018.01.15. 09:21

Tisztelt ügyvéd!

December 7-i válóperben történő sikeres válás esetén mikor kapom meg az igazolást az elváltságról?
Mennyi a maximális határidő?
Személyesen hol kérhetem el?

Köszönettel: Andrea

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.20. 12:16

Per lesz ebből.

denis70 # 2017.12.20. 10:59

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
Vezetékjog miatt kérném tanácsát.Vettünk egy telket romos házzal ahol a bontáskor a markoló elszakított egy föld alatti kábelt a talajszint alatt kb 30 cm-re a ház mellett.A kiérkező EON munkások megállapították hogy a vezeték nem szabályos,túl közel van a talajszinthez és hiányzik a védőcső.Ennek ellenére összekötötték és zsugor szigeteléssel látták el,ebben mink is partnerek voltunk,ugyanis a felettünk levő telekre ment a vezeték az ottani lakóház áramellátását biztosította.Azt mondták ez biztonsági okokból csak ideiglenes.Mint később megtudtuk a vezeték valamikor úgy került oda hogy a mi telkünk és a felettünk levő telek egy volt és a szülő engedte a gyermekének hogy házat építsen és vezetéket vigyen a házhoz.Később felosztották a telket,ez úgy 50 éve volt,és utcán új villanyoszlopokat telepítettek hogy minden új telekre beköthető legyen az áram.Mi építkezni szeretnénk de a vezeték útban van(pince épülne)ezért kértük hogy kössék be a szomszédnak a telke előtt lévő oszlopról ami rövidebb szakasz lenne.Ezt elutasították annak ellenére hogy hivatkoztunk az életveszélyes vezetékre is meg az építkezés akadályozására is,csak a felső telektulajdonos kérésére kötik át,de az költségtérítéses.Ezt meg a szomszéd tulajdonos utasította el hogy erre nincs pénze.Ennyit a jó szomszédi segítségről.Meg arról hogy a kapcsolataival fenyegetett hogy mindent elkövet hogy a vezeték maradjon a telkünk földjében.Mit tehetünk jogilag?Ha újra megsérül a vezeték köteles vagyok beengedni az EON-t a telkemre javítás miatt vagy egy órás munkával köteles inkább a másik oszlopról behúzni az új vezetéket a szomszédnak?Ebben az emberhiányos időben már egy építési vállalkozót visszamondtunk,de tavasszal mindenképp megkezdjük az építkezést.Lehet ránk nézve valami jogi következménye ennek?
Válaszát előre is köszönöm.

gyenes66 # 2017.12.14. 16:34

T.Ügyvéd Úr!
Nem tudom hogy mit tegyek!!! Amikor Édesapám meghalt anyukám az alkohol felé fordult. Balesete is volt emiatt elesett. Az alkoholt a szembe lévő pince boltba tudja megvásárolni , ha nem lenne a bolt ott akkor szesz sem tudna venni. Beszéltem a bolt tulajdonosával hogy ne szolgáljanak ki alkoholt az anyukámnak de sajnos csak kinevettek mondván hogy nagykorú az anyukám. Orvosságot szed és kicsit már gyerekesen viselkedik és nagyon féltem az egészségét !!!
Mit tehetek hogy ne szolgáljanak ki részére alkoholt ?
Kérem segítsen hogy Én is segíthessek !!!!
TISZTELETTEL :Gyenesné

Cycl0n # 2017.12.09. 22:20

Üdvözlök mindenkit.
Tisztelt Ügyvéd úr/nő!
Volna egy kérdésem. Anyám örökösödési pere öt év után lezáródott, az öccse mindent magának akart, a végére ugyan anyám nyerte az ügyet, de az öccsééknek azt sikerült elérni, hogy havi részletekben fizesse ki az összeget 3 éven keresztül. Anyám Németországban lakik, nincs magyarországi címe, számlaszáma, de ezt mindenki tudta eddig is, a határozatban semmi olyasmi nem szerepel, hogy ez csak magyarországi címre vonatkozik, hogy neki kötelessége lenne magyar lakcímmel/számlaszámmal rendelkeznie, viszont az ügyvédjük, akivel levelezést folytat minden hónapban, folyton ezen akadékoskodik. "Rendkívül bonyolult eljárás"-nak, és "többletköltség"-nek nevezi a külföldi lakcímre való utalást, holott ők választották a postai módot. A határozatban az áll, hogy minden hónap 15. napjáig érkezzen meg anyámnak a pénz, különben a kifizetés egy összegben válik esedékessé. Eddig mindig késve érkezett meg a pénz, de mindig a postára hivatkoztak, most viszont a november havi egyáltalán nem érkezett meg ők feladták, de állítólag visszament. A feladásról csatolta is a feladóvevényt. Az összeget nem hajlandóak kifizetni, idézem: "(...)Figyelemmel arra, hogy ez nem kis többletköltséget és feszültséget generál, ismételten javasolnám, hogy vagy legyen kedves HUF alapú számlát nyitni, vagy vállalja át az átváltási költséget és akkor Ügyfeleim befizetik a részletet az Ön euró alapú számlájára.

Ügyfeleim már így is több havi költséget előlegeztek meg, ennek elszámolásától nem kívánnak eltekinteni, és a jövőben nem kívánják megelőlegezni sem.
Ezen többletköltség kifejezetten a külföldre teljesítéssel (teljesítés helye megváltozott) merült fel, így a régi Ptk. 292. § (1) bekezdése és a 279. § alapján az azzal járó többletköltséget, hogy Önnek nem a magyar lakóhelyére, hanem a külföldi címére kell teljesíteni, Önnek kell viselnie.

292. § (1) A pénztartozás teljesítésének helye - ha jogszabály kivételt nem tesz - a jogosult lakóhelye, illetőleg székhelye.
279. § (1) Ha valamelyik szerződő fél lakóhelyét, illetőleg székhelyét a teljesítést megelőzően megváltoztatja, viseli a teljesítés során ebből eredő költségtöbbletet.

Fenti jogszabályi hivatkozások mellett úgy vélem, Ön előtt is ismertté vált a jogi háttér.(...)"

A kérdésem tehát erre vonatkozik. Mit lehet ilyenkor tenni, ki lehet -e vele fizettetni, ha igen, mi a módja? Főleg azért lenne fontos, hogy kifizessék mindenféle késés, probléma és konfliktusgenerálás nélkül, akár részletben, akár egy összegben ez engem már nem érdekel, mert az anyám minden hónapban ezen idegeskedik, sír, és ha belegondolok, hogy még évekig ez így fog menni, sokszor úgy vagyok vele, hogy amennyit nyert a perrel annyit veszített is. Előre is köszönöm a szíves segítségét!

Tisztelettel,
C.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.09. 18:22

Valószínűleg érvényes az ott is. Esetleg anyakönyveztetni kell.

nagyhajuandi # 2017.12.09. 12:49

Tisztelt ügyvėd!

Ėrdeklődni szeretnėk, hogy Magyarországon kötött házasságomat lehet e Romániában érvényesíteni?
A párom kettős állampolgár (román-magyar),ellenben ėn csak magyar.

Köszönöm válaszát! Andrea

drbjozsef # 2017.11.28. 08:49

Azért a "simán" szó csak egészen tág értelmezésben állja meg a helyét. Maradjunk annyiban, hogy jogilag kirakhatod - hogy hogyan és mennyi idő alatt, az más kérdés.

Adammo1 # 2017.11.27. 20:28

Köszönöm T.válaszát.