Szomorú örökös
„„Azt beszéltük, hogy a vélhetően kisösszegű javítást majd utólag kifizetem neki”
Ha ezt a tanú igazolja, akkor nyilvánvalóan a kifizetés megtagadásával pont ennek mondasz ellent.”
A tanú és a károsult nem találkozott a helyszínen, ezáltal nem tudja ezt igazolni.
Egy szűk, jobbkezes utcában nekem volt elsőbbségem, a tanú úgy állt meg, hogy fizikailag nem férhettem el mellette. Ekkor álltam neki centizni, amikor elmértem magam, és egy álló autót találtam el.
Előbb a tanúval beszélgettem, aki őrjöngött, a helyszínen meg akart verni, mert, hogy ez az ő környéke, itt lakik nem messze és itt ilyen nem történhet (ekkor már egy 3. fél is odajött, hogy megvédjen és majdnem tömegverekedés lett a vége. A 3. embernek nincs meg az elérhetősége). Látszott, hogy amiatt, mert fiatal vagyok méginkább ellenszenves velem (taknyos, öcsisajt, kisgyerek megszólítások, "azt akarod hülyegyerek, hogy megverjelek?" provokálás). A károsult autó tulajdonosa nem volt a helyszínen, ezért hagytam egy cetlit, amire a tanú is ráírta az elérhetőségét és ment a dolgára. Én visszaültem a kocsiba, hogy kicsit lenyugodjak, amikor láttam, hogy jön a tulaj, akinek a kocsijába belementem. Odamentem hozzá és elmondtam neki is mi történt, ekkor elsőként felajánlottam, hogy hívjunk rendőrt vagy írjunk lapot, de ő azt mondta nem szükséges, nem akar belőle ügyet csinálni, majd lerendezzük magunk. Ezt a beszélgetést a tanú már nem hallotta.
Hogyha 8 napon belül megkeres, hogy ennyi lesz a várható javítás akkor még utólag bejelentjük a biztosítónak (tudtommal ennyi ideig lehet a károkozónak bejelentenie a saját biztosítójánál az eseményt), de ahogy mondtam, közel 1 hónapig nem is keresett. Néhány telefonálás és üzenetváltás után jutott el oda, hogy feljelentéssel és a tanú felhívásával fenyeget, aki amit mondtam nem szimpatizált velem.
„„A helyszínen felajánlottam, hogy írjunk betétlapot vagy hívjuk ki a rendőrséget, de a károsult elutasította, nem akarta!”
Talán ez lehet az egyetlen kapaszkodód, viszont hogy miként bizonyítod, az már más kérdés.”
Én ezt fogom mondani, ő pedig valószínűleg az ellentettjét. Ilyen patthelyzetben mi történik?
Vagy esetleg hivatkozzak arra, hogy utólag mégse ismerem el a felelősséget, mert a balról jövő nem adta meg nekem az elsőbbséget és ebből született a baleset, amit már sehogyan se fog tudni se ő, se én bizonyítani, és megint kialakul a patthelyzet?
(Nincs sok ismeretem jogi témákban, ahogy mondtam fiatal vagyok, ezért teszek fel ennyi butának tűnő kérdést. )
Köszönöm eddigi válaszod!