Ingyenes ügyvéd


Buksi07 # 2018.03.03. 11:04

Kedves Uram!
Másfél éve is így kötöttem a szerződést (akkor is ingatlanos segítségével csak sajnos ő már nem foglalkozik vele) és vevőnek nem volt kifogása. Kiköltöztem átadtam megkaptam a fenn maradó 1 milliót. Sajnos rossz ingatlant vettünk és tovább lépnénk. Tulajdonjog fenntartással volt értékesítve. A jelenlegi szerződés az o... ingatlanos (bank is van ilyen) A jelenlegi házat is így vettem. Fel sem merült bennem hogy ha kiköltözök majd akkor kapom meg a pénz nagy részét. Sajnos ha ez így van és nem tudok megegyezni a vevővel az ingatlanos jogosan kérheti a közvetítői díját? Ha ez így van akkor sem fizetem ki. Sőt a főnöke arra kért a hibákat hallgassam el amiről hangfelvételem van menjek kicsit előbb és elmondja mit mondjak.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.03. 10:41

Ismerjük mi a szerződést, amelyet sikerült kötnöd az ingatlan-közvetítővel?

OFF
Olyan hülyét nem könnyen találsz, aki kifizeti neked a teljes vételárat úgy, hogy aztán majd vagy kiköltözöl vagy nem.
ON

Buksi07 # 2018.03.03. 09:34

Tisztelt Ügyvéd Nő/Úr!

Megbíztam egy ingatlanközvetítőt a házam eladásával. Szóban elmondtam neki minden fontosabb infót. Másik házat szeretnénk és kb 2 hónap kell a vételár kifizetése után a kiköltözésre de nem hamarabb mint június 30. Természetesen fenn maradna valamennyi összeg a birtokba adáskor is. Ebből ő annyit szűrt le hogy a kiköltözés június 30. Most hozott egy vevőt aki a birtokba adáskor fizeti ki az ingatlan vételárának 80 %. Én nem akarom ezt elfogadni. Ő pedig fenyeget hogy ha nem fogadom el akkor jogi útra tereli az ügye. Az igaz hogy teljes áron veszik meg de elmondtam az ingatlanosnak, hogy 7 fő lakik itt nem opció az albérlet 3 gyerek 1 kutya 2 macska társaságában. Azt állítja nekem ezt el kell fogadnom és mindenképp ki kell fizetnem a jutalékot. Az ingatlanos nem az eladót (megbízót) képviseli?Kérem segítsenek!

nagyhajuandi # 2018.01.15. 09:21

Tisztelt ügyvéd!

December 7-i válóperben történő sikeres válás esetén mikor kapom meg az igazolást az elváltságról?
Mennyi a maximális határidő?
Személyesen hol kérhetem el?

Köszönettel: Andrea

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.20. 12:16

Per lesz ebből.

denis70 # 2017.12.20. 10:59

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
Vezetékjog miatt kérném tanácsát.Vettünk egy telket romos házzal ahol a bontáskor a markoló elszakított egy föld alatti kábelt a talajszint alatt kb 30 cm-re a ház mellett.A kiérkező EON munkások megállapították hogy a vezeték nem szabályos,túl közel van a talajszinthez és hiányzik a védőcső.Ennek ellenére összekötötték és zsugor szigeteléssel látták el,ebben mink is partnerek voltunk,ugyanis a felettünk levő telekre ment a vezeték az ottani lakóház áramellátását biztosította.Azt mondták ez biztonsági okokból csak ideiglenes.Mint később megtudtuk a vezeték valamikor úgy került oda hogy a mi telkünk és a felettünk levő telek egy volt és a szülő engedte a gyermekének hogy házat építsen és vezetéket vigyen a házhoz.Később felosztották a telket,ez úgy 50 éve volt,és utcán új villanyoszlopokat telepítettek hogy minden új telekre beköthető legyen az áram.Mi építkezni szeretnénk de a vezeték útban van(pince épülne)ezért kértük hogy kössék be a szomszédnak a telke előtt lévő oszlopról ami rövidebb szakasz lenne.Ezt elutasították annak ellenére hogy hivatkoztunk az életveszélyes vezetékre is meg az építkezés akadályozására is,csak a felső telektulajdonos kérésére kötik át,de az költségtérítéses.Ezt meg a szomszéd tulajdonos utasította el hogy erre nincs pénze.Ennyit a jó szomszédi segítségről.Meg arról hogy a kapcsolataival fenyegetett hogy mindent elkövet hogy a vezeték maradjon a telkünk földjében.Mit tehetünk jogilag?Ha újra megsérül a vezeték köteles vagyok beengedni az EON-t a telkemre javítás miatt vagy egy órás munkával köteles inkább a másik oszlopról behúzni az új vezetéket a szomszédnak?Ebben az emberhiányos időben már egy építési vállalkozót visszamondtunk,de tavasszal mindenképp megkezdjük az építkezést.Lehet ránk nézve valami jogi következménye ennek?
Válaszát előre is köszönöm.

gyenes66 # 2017.12.14. 16:34

T.Ügyvéd Úr!
Nem tudom hogy mit tegyek!!! Amikor Édesapám meghalt anyukám az alkohol felé fordult. Balesete is volt emiatt elesett. Az alkoholt a szembe lévő pince boltba tudja megvásárolni , ha nem lenne a bolt ott akkor szesz sem tudna venni. Beszéltem a bolt tulajdonosával hogy ne szolgáljanak ki alkoholt az anyukámnak de sajnos csak kinevettek mondván hogy nagykorú az anyukám. Orvosságot szed és kicsit már gyerekesen viselkedik és nagyon féltem az egészségét !!!
Mit tehetek hogy ne szolgáljanak ki részére alkoholt ?
Kérem segítsen hogy Én is segíthessek !!!!
TISZTELETTEL :Gyenesné

Cycl0n # 2017.12.09. 22:20

Üdvözlök mindenkit.
Tisztelt Ügyvéd úr/nő!
Volna egy kérdésem. Anyám örökösödési pere öt év után lezáródott, az öccse mindent magának akart, a végére ugyan anyám nyerte az ügyet, de az öccsééknek azt sikerült elérni, hogy havi részletekben fizesse ki az összeget 3 éven keresztül. Anyám Németországban lakik, nincs magyarországi címe, számlaszáma, de ezt mindenki tudta eddig is, a határozatban semmi olyasmi nem szerepel, hogy ez csak magyarországi címre vonatkozik, hogy neki kötelessége lenne magyar lakcímmel/számlaszámmal rendelkeznie, viszont az ügyvédjük, akivel levelezést folytat minden hónapban, folyton ezen akadékoskodik. "Rendkívül bonyolult eljárás"-nak, és "többletköltség"-nek nevezi a külföldi lakcímre való utalást, holott ők választották a postai módot. A határozatban az áll, hogy minden hónap 15. napjáig érkezzen meg anyámnak a pénz, különben a kifizetés egy összegben válik esedékessé. Eddig mindig késve érkezett meg a pénz, de mindig a postára hivatkoztak, most viszont a november havi egyáltalán nem érkezett meg ők feladták, de állítólag visszament. A feladásról csatolta is a feladóvevényt. Az összeget nem hajlandóak kifizetni, idézem: "(...)Figyelemmel arra, hogy ez nem kis többletköltséget és feszültséget generál, ismételten javasolnám, hogy vagy legyen kedves HUF alapú számlát nyitni, vagy vállalja át az átváltási költséget és akkor Ügyfeleim befizetik a részletet az Ön euró alapú számlájára.

Ügyfeleim már így is több havi költséget előlegeztek meg, ennek elszámolásától nem kívánnak eltekinteni, és a jövőben nem kívánják megelőlegezni sem.
Ezen többletköltség kifejezetten a külföldre teljesítéssel (teljesítés helye megváltozott) merült fel, így a régi Ptk. 292. § (1) bekezdése és a 279. § alapján az azzal járó többletköltséget, hogy Önnek nem a magyar lakóhelyére, hanem a külföldi címére kell teljesíteni, Önnek kell viselnie.

292. § (1) A pénztartozás teljesítésének helye - ha jogszabály kivételt nem tesz - a jogosult lakóhelye, illetőleg székhelye.
279. § (1) Ha valamelyik szerződő fél lakóhelyét, illetőleg székhelyét a teljesítést megelőzően megváltoztatja, viseli a teljesítés során ebből eredő költségtöbbletet.

Fenti jogszabályi hivatkozások mellett úgy vélem, Ön előtt is ismertté vált a jogi háttér.(...)"

A kérdésem tehát erre vonatkozik. Mit lehet ilyenkor tenni, ki lehet -e vele fizettetni, ha igen, mi a módja? Főleg azért lenne fontos, hogy kifizessék mindenféle késés, probléma és konfliktusgenerálás nélkül, akár részletben, akár egy összegben ez engem már nem érdekel, mert az anyám minden hónapban ezen idegeskedik, sír, és ha belegondolok, hogy még évekig ez így fog menni, sokszor úgy vagyok vele, hogy amennyit nyert a perrel annyit veszített is. Előre is köszönöm a szíves segítségét!

Tisztelettel,
C.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.09. 18:22

Valószínűleg érvényes az ott is. Esetleg anyakönyveztetni kell.

nagyhajuandi # 2017.12.09. 12:49

Tisztelt ügyvėd!

Ėrdeklődni szeretnėk, hogy Magyarországon kötött házasságomat lehet e Romániában érvényesíteni?
A párom kettős állampolgár (román-magyar),ellenben ėn csak magyar.

Köszönöm válaszát! Andrea

drbjozsef # 2017.11.28. 08:49

Azért a "simán" szó csak egészen tág értelmezésben állja meg a helyét. Maradjunk annyiban, hogy jogilag kirakhatod - hogy hogyan és mennyi idő alatt, az más kérdés.

Adammo1 # 2017.11.27. 20:28

Köszönöm T.válaszát.

lajcsó # 2017.11.27. 09:38

A haszonélvezetedhez nem nyúlhat.
A rezsit valószínűleg követelheti tőled.
Te meg simán az útcára teheted őt.

Adammo1 # 2017.11.26. 23:21

T.Ügyvéd Úr!
Kérdezném,hogy haszonélvezőként sok éve együtt élek a tulajdonossal,és az ő nevével vannak fizetve a banki tartozások és a rezsi számlák minden.Szerinte mivel én nem fizetek semmit ezért erre hivatkozva beperelhet és elvetetheti tőlem a haszonélvezet?Illetve behajthatja rajtam visszamenőleg a rezsi stb szerinte rám eső részét?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Feri29 # 2017.11.25. 00:31

Tagadd meg a tanúvallomást arra hivatkozva, hogy magad vagy hozzátartozód vádolnád szabálysértés elkövetésével.

EditEdit # 2017.11.24. 16:33

Tisztelt Jogi Fórum! Kétszer érkezett a VIII. kerületi Rendőrkapitányságról, olyan levél, melyben felhívják a figyelmemet, hogy forgalomtól elzárt területen várakoztam a Ráday utcában (gépjárműt nem hagytam el, kb. 2 percről volt szó) hogy nyilatkozzak, hogy valóban én használtam-e az autómat, vagy esetleg valaki más vezette? Csekk nem érkezett, csak hogy saját kezűleg írt levélben tanúsítsam, hogy ki ült a gépjárműben?! Az első levélre válaszoltam, hogy valóban én voltam, pár percre meg kellett állnom, mert nem éreztem túl jól magam, a második levélre már sajnos nem tudom mit válaszoljak? Férjem várakozott ott valójában másodszor, de sehol nem tudott megállni, sor volt, dugó és üres parkolóhely hiánya!Tényleg ott van egy kamera az Erkel utca és a Ráday sarkán, hogy közterületes, vagy rendőrségi ki tudja? Jó lenne megúszni, hogy azért ne kelljen túl sok bírságot fizetni, mert sajnos az anyagi helyzetem ezt nem engedi meg!Sem a forgalmat, sem a gyalogosokat nem akadályozta, akadályoztuk ezzel, de Budapesten köztudott, hogy sehol nem lehet parkolót találni! Tehát a kérdésem, hogy mi a jó és helyes válasz erre a levélre, hiszen talán akkora nagy bűnt
sem én, sem férjem nem követett el ezzel a pár perces várakozással! Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Edit

Adammo1 # 2017.11.21. 20:26

Köszönöm,ezek szerint nem számit,hogy az ö nevével van törlesztve a banki hitel és a rezsi számlák?Ezzel nincs joga akkor többre ellenem,mert főleg erre hivatkozik? Köszönöm.Ádám

lajcsó # 2017.11.21. 08:42

Arról meg szó nincs, hogy akaratod ellenére bármit alá kellene írnod. A haszonélvezeti jogodról ellenérték fejében is lemondhatsz, ha úgy alakul.

alfateam # 2017.11.21. 07:47

Ha Te vagy a haszonélvező Te mondod meg ki lakhat a lakásba!
Ha elakarja adni, adja el. Haszonélvezettel terhelten ez nem-igazán szokott menni.

Adammo1 # 2017.11.21. 07:34

T.Ügyvéd Úr.
Szeretném megkérdezni,hogy mivel élettársammal megromlott a kapcsolatunk ő azt akarja,hogy költözzek el a lakásból ahol ö a tulajdonos én a haszonélvező és adóstársak is vagyunk,viszont van még banki tartozás pár millió forint a bank felé,de ö fizeti a lakást és a rezsiköltségeket is saját névvel ellátott csekken,mióta megvette.Ezek alapján elvárja,hogy költözzem ki a lakásból,hiába van haszonélvezetem,mivel ö fizeti a hitelt rezsit amit számlákkal bizonyitani tud igy nekem nincs jogom itt lakni tovább szerinte,mert már az új barátját akarja idehozni.Szeretném megkérdezni,hogy nekem milyen jogom van,el kell e hagynom a lakást,ill.Ö ezt majd elakarja adni és azt mondja,hogy nekem alá kell irnom az eladási szerződést akkor.A bank felé való tartozást az eladáskor fizetné ki.Kérdezném,hogy valóban nincsen jogom maradni mivel ö a tulajdonos és ö fizet mindent névvel ezért kitehet illetve idehozhat bárkit a lakásba?És amig van banki hitel addig egyáltalán Ö a tulaj?Köszönöm Megtisztelő válaszát.Ádám

Timea27 # 2017.11.09. 19:23

Sajnos a parom , aki ügyvéd nélkül ment nem tudta hogy a lakás használati jog nem egyenlő a tulajdon joggal es azt sem hogy valaki lehet tulajdon lapon kívüli tulajdonos . Nyilván ez hatalmas butaság volt ezt a mai fejével már o is tudja

Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.09. 18:12

Minden másban megegyeztek, pont ezt a kölcsönt meg kihagyták?

Timea27 # 2017.11.09. 17:31

Segítséget szeretnek kérni

A következő lenne a kérdésem , parom korábban 6 év együttélés után 2004 ben meghazasodot volt feleségével , 2007 ben vett egy ingatlant hitelre 1.500.000 forint önerőből amelynek 1/1 es tulajdonosa a volt feleség adóstárs . 2008 ban mar nem éltek együtt 2009 ben hivatalosan is elváltak . A feleség a lakás használati jogáról lemondott ezért cserébe fizeti párom egy személyi hitelét ,minden egyébb ingó vagyonukat közös megegyezéssel elosztottak. A lakáson továbbra is hitel van ezt a hitelt a párom fizette a válás után bizonyíthatóan egyedul, illetve 2010 óta mióta mi egyutt élünk közösen velem fizeti a volt feleség nem fizetett bele tehát sóhaj semmit mar a házasság alatt sem bár ezt hivatalosan nem tudjuk igazolni de a válás után mar látható hogy csak mi fizetjük . Mi azóta külföldre költöztünk o azt szeretné ha el adnánk a lakást mivel új férjével nem kap hitelt mivel ugye adóstárs ezen a hitelen. A volt feleség viszont igényt tart a lakás eladása után az eladási ár felére mint ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonos hiszen amikor a hitel fel lett véve házasok voltak így szerinte a lakás fele megilleti mint közös vagyon. Ezt mi nem is vitatjuk de szerintünk nem lenne igazságos hogy mi fizetjük a hitelt o mégis meg kapja a lakás felet . A viszony köztünk alapból a helyzethez képest rendezett , normális , más ügyekben nincs köztünk nézet eltérés ,egy közös gyermekük is van mar csak ezért is mi hajlandóak lennénk egyezkedni mégis úgy érezzük a követelései nem reálisak .

Elore is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.26. 09:50

Igen, én mondtam, hogy jár munkadíj az elvégzett munkáért, DrAttika pedig az összeget is megindokolta.

gerbera317 # 2017.10.26. 09:45

Több - nem igazán biztató - választ is kaptál erre a polgárjog > ügyvédi sikerdíj topikban. Több helyen már ne kérdezd meg!