zavaró szomszéd

nanemaaa # 2014.08.13. 06:37

Zöldövezeti11

Egy önkormányzati lakás bérleti díján mit lehet még csökkenteni ?

Miért ne lehetne, ha az eredeti bérleti szerződéskori állapothoz képest a használat szempontjából tartósan káros változás következett be?

Nem ismerjük a "reflektor" kialakítását és egyéb műszaki paramétereit. Van akinek már egy gyertya fénye is reflektor.

Zöldövezeti11 # 2014.08.11. 08:08

És egy mozgásérzékelő miért világít folyamatosan?

Gondolom mert rosszul van beállítva !!

Zöldövezeti11 # 2014.08.11. 08:06

nanemaaa !

A mi lakásunk önkormányzati, a közös képviselő meg jóbarátja az illetőnek.

Egy önkormányzati lakás bérleti díján mit lehet még csökkenteni ?
De korábban volt már egy verekedési ügy is !!
egyébként válasszuk ketté a dolgot . az érzékelő egy dolog a reflektor meg egy másik. Igaz van ahol a kettő egybe van építve.
amúgy egy egyszerű mozdulattal lehet állítani azon, hogy pont ne oda világítson.

nanemaaa # 2014.08.11. 06:23

Van egy rossz hírem. Mint írtad, te bérlő vagy, ergo nem a "ti ablakotok", hanem a tulajdonos ablaka fölé rakták a reflektort. Ezt persze nehezményezheted a tulajdonos bérbeadónál, de nem hiszem, hogy túlzott mértékben érdekli. Legfeljebb akkor lesz picit ideges (szomorú), ha a lakás használhatóságában bekövetkezett rossz irányú változás következtében bérleti díj csökkentését kéred. Valószínűleg elsőre nem fogja akceptálni a kérésedet, így kénytelen leszel a bírósághoz fordulni.
Én legalább is így látom.

olorsi # 2014.08.10. 21:54

Köszönöm Kelvin, hogy nem válaszoltál!

Nem hinném, hogy félnének, a barátaik verték meg egy éve a páromat, most zárult le a rendőrségi nyomozás, súlyos testi sértés, garázdaság vádjával. Ők nem állnak velünk szóba. Megsértődtek, mert a barátaik verekedtek...na ilyen is van. Tanúskodtak is ellenünk, de azt valószínűleg az ügyészség nem veszi figyelembe, mert sajnos egész másképp adták elő a dolgot. Egyébként azért, mert nem is látták...
Azt én sem bánom amúgy,ha este jövök haza és nem esem hasra,ez egy dolog. De mikor a gyerekkel este hullócsillagot néznénk és a pofánkba világít egy reflektor, annyira nem jó.Tudom, menjek arrébb 20 métert.
Én csak azt szerettem volna kérdezni, hogy egy mozgásérzékelőt miért a mi ablakunk fölé raknak, miért nem a saját ajtajuk elé? Hogy ezt megteheti-e bárki is?
És egy mozgásérzékelő miért világít folyamatosan?

De látom, ezt mindenki helyénvalónak tartja, én vagyok a hülye, mert nem veszek sötétítőt.
Hogy a villanyszámlája mennyi lehet, lövésem sincs. A két ablakán semmi nincs, bent is mindig ég a villany náluk, mindenki belát,hogy épp mikor mit csinálnak. Az már tényleg az ő dolguk....

MACSKAJANCSI # 2014.08.10. 21:07

és a fényűző világítási költséget, a számlát is ez az illető fizeti? mert ezek szerint a szerelést is ő állta.
lehet, hogy fél valamitől, valakitől, talán történt valami az életében, ezért is érdemes ezt először tisztázni, nem pedig mások általi mende-mondákra alapozva azt a következtetést levonni, hogy:
"sajnos nem vagyunk túl jó viszonyban, nem kérdeztük meg, hogy ez direkt ellenünk irányul-e?"

MACSKAJANCSI # 2014.08.10. 21:03

Én biztosan megkérdezném, hogy miért arra a helyre került felszerelésre és egyáltalán miért került felszerelésre a reflektor.
Ha már a közös emberi nyelv adott, érdemes élni vele, s használni is beszédre, mert sok bonyodalom és elmérgesedés megelőzhető talán azzal, hogy előzetesen megkíséreljük személyesen beszéd útján tisztázni a problémát, attól függetlenül, hogy úgy egyébként mennyire vagyunk beszélőben az illetővel. Amennyiben nem lehet tisztázni, vagy nem válaszol rá, mert valamit csak válaszol tán, a feltett MIÉRT kérdésre, akkor nyilván van számtalan lehetőség a megoldásra, de a mások általi mende-mondákra alapozni...
nyilván mindenki maga érzi, a saját határait illetően, hogy mi az ami már zavaró, sőt egyáltalán egy problémát is másképpen értékelünk.
Én ezt olvasván, pl. kifejezetten üdvözölném, ha nálam felszerelésre kerülne egy ilyen nagy volumenű világítás, nem kell éjszaka botladozva megtenni az ajtóig tartó bejutást... de ez magánvélemény.
még egy magánvélemény, hogy használtan is hozzá lehet redőnyhöz, függönyhöz nagyon minimális összegért. de nyilván itt elsődleges ennek az egésznek a személyes megbeszélése és tisztázása.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.10. 20:14

visszatérőként, állandósult, mindenkivel harcban állóként, gyakorlatiasan, kapásból kérted, hogy a gúnyos megjegyzések maradjanak ki, így visszafogom magam és nem írok inkább semmit se :)

olorsi # 2014.08.10. 20:04

Tisztelt Fórumozók!

A gondom, lehet sokaknak semmiségnek tűnik, mégis minket igen zavar.
A szomszéd felszerelt egy mozgásérzékelőt a külső homlokzatra. De a felszerelést úgy kell elképzelni: szomszéd bejárati ajtó, szomszéd első ablak, szomszéd második ablak, mozgásérzékelő majd a mi ablakunk. A mozgásérzékelő közelebb van hozzánk, szinte a mi ablakunk felett. Ez már eleve furcsa. De nemcsak egy egyszerű mozgásérzékelő, hanem egy kisebb reflektor, ami az ablakunk mellett lévő bejárati ajtónkra van irányítva. A lényeg nemcsak akkor világít, ha valaki elmegy előtte, hanem szinte folyamatosan egész éjszaka. Gyermekem alszik abban a szobában, ami tulajdonképpen egész éjjel fényárban úszik. A gyerek a mi szobánkban alszik emiatt hónapok óta. Tudom létezik redőny meg sötétítő függöny, de erre most nem futja...
Időnként elalszik, megfigyeltük, de ez csak pár perc.Semmi mozgás,újra világít!
Megteheti ezt a szomszéd? Miért nem a saját ajtaja fölé szereli??? Nem oda szokták??? sajnos nem vagyunk túl jó viszonyban, nem kérdeztük meg, hogy ez direkt ellenünk irányul-e? Van, aki azt mondta, az önkormányzat szerelte fel,hogy a belső udvarban legyen világítás. Bocs,de 48 lakás van a belső udvarban és csak minket világít! A mi lakásunk önkormányzati, a közös képviselő meg jóbarátja az illetőnek.
Most szóljunk az önkormányzatnak? vagy ilyenkor mi a teendő??
Ha valaki válaszol, kérem mellőzze a gúnyos megjegyzést. Köszönöm!

MACSKAJANCSI # 2014.08.09. 08:17

Kákvirág!
"De senki nem mer hivatalosan tenni semmit."
akkor bizony tűritek, ameddig bírjátok. saját problémáját mindenkinek saját magának kell megoldani, elvégre felnőtt emberekről van szó!!!
vállalni kell az esetleges hivatalos intézkedéssel járó kellemetlenséget és felelősséget, ja és főként nem beszarni!!!
biztosan van megoldás, de ahhoz bizony cselekedni kell

Véleményem # 2014.08.09. 05:15

Kákvirág

Valaki költözzön el a két fél közül és akkor nincs ez a probléma.
Vagy elviselik továbbra is, füldugóval egyéb ilyen praktikus eszközzel.
Vagy éjjel bejelentés a rendőrségre, kijönnek hallják üvölt az ember minden ok nélkül azok meg vagy feljelentik vagy elvitetik a pszichiátriára.
Vagy még a kiabáló nő családtagjait rávenni valami kezelésre, házi orvossal beszélni utaltassa be valahova zárt osztály egyebek...

Kákvirág # 2014.08.07. 14:17

Anyja szerint dolgozik de amikor itthon vagyunk épp szabadnapos vagy csak pár órát kellett a munkahelyén legyen.Az is fura lenne ha dolgozna...elvileg fitneszterembe van. 1-2 hónapja de ezzel a viselkedésével kètlem hiszen tényleg 20 mpnként üvölt.Minden lakó szólt már nekik de nem èrdekli őket.Ma beszéltem 5 lakóval mindenki egyértelmüen ki van borulva.De senki nem mer hivatalosan tenni semmit.

groszfater@gmail.com # 2014.08.07. 11:41

l.Az üvöltések 20 másodpercenként vannak reggel 6 től hajnali 4 ig

.Amugy dolgozik tehát nem hivatalos beteg

Nincs itt valami ellentmondás, vagy otthon dolgozik ?!

Kákvirág # 2014.08.07. 10:58

Sziasztok kérdésem lenne társasházba lakunk és a negyedik emeleten van egy család ahol a huszonéves nő éjjel nappal üvölt.Az anyja szerint tikes és kezelik de mivel amugy is problémás család ezt nehezen hisszük el.Az biztos hogy a nő beteg mert egy értelmes mondatot nem tud elmondani 20 üvöltés nélkül.Az üvöltések 20 másodpercenként vannak reggel 6 től hajnali 4 ig.Ez az üvöLtés 4 tömbháznyira elhallatszik ráadásként néha kiülnek a lépcsőház elé és ordenáré módon vagy veszekednek vagy dohányoznak és közbe üvölt a NŐ.Mint pl áááá huhuuuu ihááá fszom ááááá huuuuu Hu-úúúú bszmeg ááááá.Családos emberek laknak mindenki sik ideg pihenés nincs a közös képviselő a nagypapa-nagymama...nem kommentelem mert ez egy másik téma...rengeteg közüzemi tartozás mindkét családnak.a Csaj iszik és nem álítom de sokak szerint elvonási tünetei miatt üvölt és nem pia elvonás...Amugy dolgozik tehát nem hivatalos beteg csak az anya szerint.Mit lehet tenni?