Pártfogó ügyvéd mulasztása SOS

Cseke57 # 2016.05.05. 23:34

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni.
Munkaügyi peremben Jogi Segítségnyújtó Szolgálaton keresztül pártfogó ügyvédet fogadtam, aki önként elvállalta az ügyem (nem kirendelték), de eddig csak hátráltatott.
Meggyőzött, hogy a munkaviszony jogellenes megszüntetésére is indítsak keresetet,kérjek br. 1,2 millió Ft kártérítést, noha ezzel már mint kiderült hónapokkal lekéstem a 30 napos határidőt, így bírónő el is utasított, még szerencse, hogy a részilletéket nem kellett kifizetnem, mert költségmentességet kaptam.
Sokszor írtam ügyvédemnek, hónapokkal ezelőtt is akartam már reagálni az alperesi ellenkérelemre,de akkor azt mondta, hogy "hülyeségek" vannak benne, nem kell vele foglalkozni. Az 1. tárgyaláson is mondtam volna, de a bíró leintett. Majd az 1. tárgyalás után leváltották a bírót, az új pedig írásban kérte. Én megírtam időben e-mailben az ügyvédnek, hívtam is többször de kinyomott. Amikor a lányom számáról hívtam, azonnal felvette.. Amikor megtudta, hogy én hívom, lerázott, később visszahívott, hogy az új alperesi beadvány szerint garantált bérminimumra vagyok jogosult, mert eladóként dolgoztam, és a FEOR besorolás szerint arra az jár, noha szakképzettségem nincsen. Bizonygatta, hogy adjam csak be a garantált bérminimum iránti igényem, illetve mondta időben vagyunk, és elküldi az ellenkérelemre való reagálást is az alperesnek meg a bíróságnak, utóbbiról egy csatolmányt is küldött, így joggal feltételeztem, hogy az alperes is megkaphatta. Ám a tárgyaláson derült ki, hogy nem tette, csak a bíróságnak küldte el, így az alperes nem tudott nyilatkozni, emiatt elhalasztották.
Velem szemben is volt olyan eset, hogy egy beadványt 5 nappal később küldött el.
Az ügyvédem a 2 tárgyalás egyikére sem jött el, mindkétszer előző nap szólt, hogy nem jön. A 2. tárgyalásnál már a bíróságnak sem jelezett, a bírónő tőlem kérdezte, hogy hol van.
A 2. tárgyaláson a bírónő is alátámasztotta, amit a garantált bérminimumról sejtettem, így írtam az ügyvéd úrnak, hogy módosítson a kereseten, de azt mondta már nem lehet.
A ma kézhez kapott beadvány szerint az alperes kéri a keresetem elutasítását, és a perköltséget is, valamint bírságot nekem, amiért a "hibámból" csúszik az ítélet. Az ügyvédünk azt írta, hogy gondoljam át fenntartom-e az igényt a garantált bérminimumra, a bírságról nem nyilatkozott.
Eredetileg csak a felmondási időre járó bért, illetve végkielégítést kértem volna (amit nem fizetett ki az alperes), a pertárgy érték kiszámítása miatt kértem az ügyvédi segítséget, mert az is vita tárgya volt.
A többire az ügyvédem beszélt rá, és attól tartok, hogy a végén még én kerülök hátrányba. Nem vagyok jártas ezekben a dolgokban, minimálbért kerestem mindig is, ezért sajnos nem tudtam drága ügyvédet fogadni.

Kérem segítsenek, mit tehetek/hova forduljak ilyenkor?

(a tárgyalás/ítélet május 18-án lesz)

Előre is köszönöm a segítséget!