Van-e joga kerdezni egy letelepulonek??


elzsé # 2001.08.04. 22:27

kedves Dorottya

ha jól értem akkor egyrészt minden papír be van nyujtva, másrészt a kérelem oka a családegyesítés (de igazából ehhez állampolgárságot kellett volna kérni szerintem, ráadásul a családegyesítés címén általában meg is adják, a közeli államok állampolgárai pedig kedvezményes elbánásban részesülnek.
az eljárás hosszas, nagyon sok a kérelem és éves kvóta van.
a németországi elmenetel szerintem nem gond, mivel lakhatást, megélhetést kell igazolni, nem az számít hogy ki a munkáltató.
üdv

  • elzsé-

  • elzsé-
Dorottya (törölt felhasználó) # 2001.07.23. 14:05

Mivel mar ugy erzem magam mintha egy korhintaban ulnek, amelybol keptelen vagyok kiszallni, ez uton szeretnek segitseget kerni, valakitol, aki bar itt tud valaszolni, esetleg otletet adni nekem furcsa egy helyzetem megoldasara.Korulbelul 3 evet laktam Magyarorszagon, mai napig is ott van bejelentett cimem, ott dolgoztam kozalkalmazottkent, es mint gyakornok, a tavaly novemberben sikerult egy letelepedesnyi penzt kigyujtenem kezdo mernoki fizetesembol, es beadni a csaladegyesiteshez szukseges papirokat, ugyanis Edesanyam magyar allampolgar.
Majusban megpalyaztam egy 14 honapos osztondijat egy nemet kutatointezetben, amit el is nyertem, es most itt ulok ,orulnek a lehetosegnek ami adatott, de keptelen vagyok, mert rettegek, hogy amiert elfogadtam ezt a nagyszeru lehetoseget , es megahatarozott idore eljottem Magyarorszagrol, nem fogjak megadni a letelepedest.Amit fel nem tudok fogni esszel, az az ,hogy mint maganszemely senki nem all szoba velunk a magyar hivataloknal, lekezeloen rendreutasitanak, hogy varjuk meg sorunkat, aztan majd eldontik mit csinalnak velem,joforman  meg sem hallgatnak.Pedig a letelepedesre eloirt valaszadasi ido mar reges reg lejart es a mai napig egy arva valaszt nem kaptam.Pedig mar reg donteniuk kellet volna azoknak a papiroknak alapjan amiket benyujtottam. Felajanlottak fiktiv munkavallalasi engedelytol elkezdve fiktiv bankszamlaig mindent, de nem ertem miert kell ennyit hazudoznom???!!
Ha valakinek lenne valami otlete, hogy kihez lehetne fordulni ilyen esetben, aki tudna bar tanacsot adni, megkerem segitsen.Nagyon szepen koszonom.