Mi történik ha nem akar fizetni? - az elvégzett munkát nem akarja kifizetni


elzsé # 2001.08.07. 16:10

Kedves Tamás

ugy látszik előző válaszom nem jutott el...))
szóval a kérdésre a választ az 1991. évi
IL törvényben találod, ha jól emlékszem akkor az illetéke ennek 40.000 ft (de a peres eljárásban a pertárgy érték 6 %-a)
ugyhogy nem tudom mennyivel tartozik, de lehet hogy 'megéri'.
Itt határidő van, 8 napon belül kiküldi a cégbíró a cégnek hogy igazolja hogy tartozása nem áll fenn, ha ezt nem tudja, akkor elrendelik a fizetésképtelenséget.
üdv


  • elzsé-
Bene S Tamas # 2001.08.04. 23:15

Kedves elzsé!

Nem vagyok jogi szakember, de sokáig jogalkalmazó voltam,az általad felvetett lehetőség több mint érdekes. Mivel egy kicsit informálódtam a fent hivatkozott cég után, szomorúan tapasztaltam, hogy nem én vagyok az egyetlen 'ingyenmunkásuk'. A jogszerű működésük körül is több kérdés merült fel. Ha kicsit bővebben kifejtenéd a javaslatod gyakorlati kivitelezését, én nem zárkózom el az áltlad felvetett jutaléktól sem. Elsősorban 'kocka' fejem miatt.  Előre is köszönöm  


ADVISOR

elzsé # 2001.08.04. 22:22

kedves tamás
ha a cég rendelte meg a munkát és nem fizet akkor kérni kell az illetékes cégbíróságtól a fizetésképtelenség megállapítását.
természetesen polgári perben is lehetne követelni a teljesítést, de az hosszadalmasabb szerintem.
a megbízási díj egyébként még akkor is jár, ha nincs 'eredmény'.
üdv

  • elzsé-

ui.: a jó ötletért majd kérnék valami százalékot...)))


  • elzsé-
Bene S Tamas # 2001.08.04. 22:14

Egy külföldi állampolgár tulajdonában lévő vállalkozás számára végeztem el több munkát.Az megbízási szerződésekre és a fizetésre mindig a 'majd, most nem érek rá...' választ kaptam. Egy hónap után írásban felszólítottam az elvégzett munkák kifizetésére.Az az álláspontja, hogy elég gazdag ahhoz hogy én ártani tudjak neki.Nem hajlandó válaszolni. A munkák elvégzését megbízhatóan bizonyítani tudom. Ki mit tanácsol?
Előre is köszönöm!  


ADVISOR