Büntetés egy tévedésért - avagy így is lehet?


Gyula # 2002.04.08. 05:46

Igen, de a szolgáltatás igénybevételére a weboldal szabályzata értelmében nem voltam jogosult, mert azt csak magánszemélyek és magáncélú hírdetésre vehetik igénybe ingyenesen. Én viszont egyéni vállalkozóként üzleti jellegű hírdetést adtam fel... Az erre való információ a kérdéses honlap üzletszabályzatában egyértelműen leírásra került, továbbá egy figyelmeztető szöveg is olvasható a szabályzatukban, miszerint aki a szabályzatot megszegve üzleti hírdetést helyez el a weblapon, több száz ATS-es, ill. ennek megfelelő EURO stb. munkadíj és a járulékos költségek megfizetésével kell számoljon...?!


Üdvözlettel: Gyula

Béres-Deák Attila # 2002.04.05. 20:38

Gyula!
Én arra szerettem volna ráirányítani a figyelmedet, hogy két különböző dolog az amikor egy megrendelt, vagy igénybe vett szolgáltatásról kapsz egy számlát, vagy pedig amikor kártalanításra, vagy esetleg kártérítésre irányuló felszólító levelet kapsz.A Te esetedben / hozzá teszem nem ismerem a 'sógor weblapján lévő szöveget'/ egy szolgáltatást vettél igénybe, ha esetleg az akaratodon kívül is. ÁFÁ-s számla kártalanítás vagy kártérítésként nem jöhet szóba. Álláspontom szerint 'meggy' eset a Tied. Én a helyedben nem foglalkoznék vele ennyit. Bár jogászoknak ez egy érdekes jogi probléma. Nem is tudom, hogy a fórumos jogászok miért nem érdeklődnek a téma iránt? Tapasztalatom szerint a nemzetközi magánjog kérdéseivel nem igen foglalkoznak a gyakorló jogászaink. Pedig alkalmazásukra egyre gyakrabban szükség van.
Béres-Deák Attila


attika

Gyula # 2002.04.04. 06:08

De igen! Pontosan erre gondoltam én is, de az internet és a nemzetközi jog útvesztőiben nem vagyok járatos és az osztrák elszántságát sem ismerem.
Most ott tartunk, hogy a 2. kedvezményes határidő is lejárt és mivel egy neki azóta írt válasz e-mail-emben utaltam arra, hogy ő már csökkentette az említett munkadíjat és felajánlottam neki egy link elhelyezését a követelésével szemben weboldalamon, erre ő ismét felére csökkentette a követelését, figyelmeztetett a határidők betartásának fontosságára és elvileg elfogadná a link-elhelyezéssel kapcsolatos javaslatomat is. Erre megírtam neki, hogy nem áll módomban a csökkentett összeget sem kifizetni, de a linket esetleg hosszabb időre elhelyezném úgymond ellentételezésként weboldalamon. Azóta(2002.03.31.) nem kaptam választ, tehát függőben van még egy korábban általa szabott határidő a legmagasabb összeggel április 08-ig(179-EURO).
Egyenlőre várakozó állásponton vagyok...?
Abban egyetértek, hogy ő semmit nem szolgáltatott, ám arra hivatkozik, hogy a szbályzatában egyértelműen közzétette, hogy az üzleti hírdetések elhelyezése tilos és azok eltávolításáért kéri a munkadíjat!


Üdvözlettel: Gyula

Béres-Deák Attila # 2002.03.29. 17:40

Gyula!
Nem gondoltál még arra, hogy esetleg azért tartanak fenn ilyen szervereket, hogy óvatlan palimadarakat meg tudjanak találni egy ilyen kamu számlával. Úgy látom, hogy Te tényleg azt hiszed, hogy az osztrák számlája valós. Szerintem nem az.Vagyha az is ' ha megy meggy, ha nem megy nem meggy' alapon küldte el.
Gondoldd végig.Azt írták a szerveren, hogy a nem üzleti célú hirdetések ingyenesen elhelyezhetők.Az ellentétből való következtetés alapján, tehát az üzleti hírdetésekért fizetni kell. Ha olyan számlát küld, amiben az áll, hogy a hirdetés megjelenésének a díja X EUR, akkor talán rendben is lenne. De ő az eltávolítás díját kéri Tőled. Õ nem szolgáltatott, tehát nincs miért ellenértéket követelnie. Ha én küldök Neked egy számlát a pár baráti jótanácsért mondjuk 20.000,-Ft-ról, kifizeted?
Béres-Deák Attila


attika

Gyula # 2002.03.29. 04:45

És ha az április 08-i határidő eltelik,és megint küldi a követelést, és újabb 19-EURO-val növeli a követelését? Akkor hol lehet ennek a vége...? Előfordulhat, hogy minden általa megszabott késedelemért 19-EURO-t felszámolhat és a végén akkora összeget követelhet, hogy képtelen leszek kifizetni és...(?) - belegondolni is szörnyű.
Mi van, ha tényleg átadja ügyvédjének az ügyet aki aztán a többedik levélváltás és mindig újabb 19 vagy ki tudja hány EURO-s munkadíj felszámítása után már egy nagy összegű követeléssel áll elő és bíróságra viszi az ügyet?


Üdvözlettel: Gyula

Béres-Deák Attila # 2002.03.28. 18:06

Szerintem ne fizess! Fáraszd ki egy kicsit.

  1. húzás: Irj neki egy levelet, hogy igazolja miszerint az általa küldött számla mindenben megfelel az osztrák számviteli és adó törvényeknek.
  2. húzás: Ha válaszol és igazolja, panaszold el,mély fájdalmadra   az osztrák adótörvények területi hatálya nem terjed ki Magyarországra, így ilyen tartalmú számlát nem tudsz elfogadni.
  3. Ha még nem adja fel a'Sógor' és továbbra is ragaszkodik a fizetéshez közöldd vele, hogy az ügy bonyolultsága miatt jogi képviselőt kell felfogadnod, úgyhogy ezentúl neki küldözgesse számláit.Keress egy fiatal jogászt, aki honorárium nélkül vállalja az ügyet és várj.!
  4. Ha még mindíg hajthatatlan a lelkem, akkor közöldd vele, hogy hajlandó vagy fizetni, ha mutat egy olyan osztrákot, aki magyar cég forintra kiállított számlájára forintban ugyanilyen ok miatt fizetett.

Béres-Deák Attila


attika

Gyula # 2002.03.27. 03:57

Szóval az úgy volt, hogy barangoltam a hálón, mikor ráakadtam egy osztrák szerveren lévő apróhírdetőre, mely ingyenes hírdetési lehetőséget kínált a nem üzleti jellegű, hanem magánhírdetőknek. Gondoltam megpróbálom feladni a hírdetésemet, igaz a webcímemet is megadtam hozzá, és mivel vállalkozásomban ingatlanok közvetítésével is foglalkozom és a hírdetésem egy építési telekről szólt, elkövettem az oldal használatának feltételeit meghatározó szabályok megsértését.
Az oldal tulajdonosa a hírdetésem 'manuális' eltávolítására 1,5 óra munkadíjat számított fel 88-EURO/ óra + Áfa tarifával. Az első számlalevélre elnézés kéréssel reagáltam és ígértem, hogy nem használom többet a rendszerüket. De mivel nem fizettem, elősször csökkentette az összeget. A megszabott határidőig ezt sem egyenlítettem ki, így újra az eredeti összeget + 19 EURO + Áfa(figyelmeztetés díja) díjat követel: ami 179-EURO.
Kérem a segítségeteket: Fizetnem kell-e, ill. mi van ha nem fizetek?
A megszabott fizetési határidő 2002.04.08.


Üdvözlettel: Gyula