Tisztelt Fórumozok!
2010 nyarán vásároltam egy telket. Az eredeti tulajdonostól tehermentesen vásároltam, a vízműnél a tulajdonos változás át lett írva. Röviddel ez után a Vízmű levélben közölte, hogy a telekre vonatkozó fogyasztási hely 2009.04.07-én korlátozásra került, a szolgáltatás a helyreállítás költségeinek befizetése után lehetséges. Ennek összege 19 823.Ft. A szolgáltatás csak ekkor áll helyre és mellékeltek egy fogyasztási szerződést is a levélben.
Én a vízmű székhelyén, lévő ügyfélszolgálatot 2x hívtam telefonon és próbáltam egyeztetni a szolgáltatásról, nem sok eredménnyel az ügyintéző hölgy nem volt hajlandó tárgyalni sem, letette a telefont.
Én a szolgáltatói szerződést nem írtam alá és nem küldtem el, hiszen nem voltak hajlandók szolgáltatni, mert már 2009. 04. 07-én lezárták a csövet. A vízóra fogyasztása 0.00 m3. A telken lévő vízaknában az órától sem csővel, sem kerti csappal csatlakozás nincsen. Vagyis ebben az állapotban, még ha a vízmű nem zárta volna el, akkor sem lehetne használni. Tehát a vízmű nem szolgáltat én pedig nem fogyasztok.
A vízmű csekkeket küldött nekem, vízalapdíj és csatorna alapdíjról. Én levélben kértem közöljék mi alapján számláznak, mert én nem kötöttem velük szolgáltatói szerződést. Most az Intrum Justitia fizetési felszólítást küld nekem, mert a vízművel szemben lévő fizetési kötelezettségemnek nem tettem eleget.
Kérdésem: Küldhet számlákat a vízmű, ha nincsen köztünk szolgáltatói szerződés?Ha nem akkor mit kell tennem, hogy békén hagyjanak? Az előző tulaj nem fizetése miatt követelheti tőlem a szolgáltatás esetleges visszaállításához a 2009-ben lezárt korlátozás helyre állítását, mert enélkül nem is tud szolgáltatni?
Várom a segítő válaszokat, köszönettel: a-lajos