Vízdíj tartozás

a-lajos # 2011.04.20. 20:26

Tisztelt Fórumozok!
2010 nyarán vásároltam egy telket. Az eredeti tulajdonostól tehermentesen vásároltam, a vízműnél a tulajdonos változás át lett írva. Röviddel ez után a Vízmű levélben közölte, hogy a telekre vonatkozó fogyasztási hely 2009.04.07-én korlátozásra került, a szolgáltatás a helyreállítás költségeinek befizetése után lehetséges. Ennek összege 19 823.Ft. A szolgáltatás csak ekkor áll helyre és mellékeltek egy fogyasztási szerződést is a levélben.

Én a vízmű székhelyén, lévő ügyfélszolgálatot 2x hívtam telefonon és próbáltam egyeztetni a szolgáltatásról, nem sok eredménnyel az ügyintéző hölgy nem volt hajlandó tárgyalni sem, letette a telefont.
Én a szolgáltatói szerződést nem írtam alá és nem küldtem el, hiszen nem voltak hajlandók szolgáltatni, mert már 2009. 04. 07-én lezárták a csövet. A vízóra fogyasztása 0.00 m3. A telken lévő vízaknában az órától sem csővel, sem kerti csappal csatlakozás nincsen. Vagyis ebben az állapotban, még ha a vízmű nem zárta volna el, akkor sem lehetne használni. Tehát a vízmű nem szolgáltat én pedig nem fogyasztok.

A vízmű csekkeket küldött nekem, vízalapdíj és csatorna alapdíjról. Én levélben kértem közöljék mi alapján számláznak, mert én nem kötöttem velük szolgáltatói szerződést. Most az Intrum Justitia fizetési felszólítást küld nekem, mert a vízművel szemben lévő fizetési kötelezettségemnek nem tettem eleget.
Kérdésem: Küldhet számlákat a vízmű, ha nincsen köztünk szolgáltatói szerződés?Ha nem akkor mit kell tennem, hogy békén hagyjanak? Az előző tulaj nem fizetése miatt követelheti tőlem a szolgáltatás esetleges visszaállításához a 2009-ben lezárt korlátozás helyre állítását, mert enélkül nem is tud szolgáltatni?
Várom a segítő válaszokat, köszönettel: a-lajos

till # 2002.11.15. 11:48

Sziasztok!

Köszönöm  a válaszokat!
Először is: a Vízművek azért nem hajlandó Õt mellékmérő alapján mérni, mert a háza más helyrajzi számon van mint a főmérőm.
Másodszor: az önkormányzatnál elhajtottak az igazgatási, a birtokvédelmi osztályról is mondván, hogy Õk visszaállíttatják az eredeti állaőpotot ha levágom a vízcsővemről a szomszédot. Továbbá a jegyző titkárságáról is elküldtek, hogy pereskedjek, mert a jegyző sem tehet semmit.

Nevetséges, nem ???

Üdv mindenkinek.

Till Gábor

KoRI # 2002.11.14. 22:51

Helló,

Az önkormányzatnál kinél voltál???

Kérj a jegyzőtől időpontot, ő segíthet a leválasztásban.
pl. birtokvédelmi eljárás......

A napi 100000 az hülyeség!
Ha nincs papír, vágd le, menjen ő a bíróságra, és bizonyítsa be hogy precizen fizetett. Ha nem tudja, sőt, Te az ellenkezőjét bebizonyítod, akkor majd a bíróság intézkedik.
Szerintem...... én ezt tenném! De nem hagynám egy percig sem, hogy növelje az adósságát! Tetü!

Üdv.

KoRI

Két Lotti # 2002.11.13. 11:53

Kedves Gábor,

A vízművek miért nem hajlandó egyenkénti mérőt elhelyezni???

Két Lotti

Ügyvéd - Társasági szakjogász

till # 2002.11.11. 13:39

Kösz a választ, de ezt nem tudjuk megcsinálni!
Az önkormányzat úgyanis azt mondja, hogy ha megszüntetem az ő bekötésüket (átkötök új vízcsőre) akkor valószínüleg kapok egy határozatot amiben elvileg az is szerepelhet, hogy ha nem állítom vissza az előző állapotot naponta max. 100000 forintra büntethetnek ! ! ! Ez egy röhej!

Till Gábor

Két Lotti # 2002.11.11. 12:46

Tudom, hogy nem igazán sportszerű, de aki nem fizet, az ne is fürödjék, egy igyék ugye.

Szerintem a leggyorsabb megoldás az lesz, ha a fizető társaság vonul ki a vezetékből.  Talán drágább, de ezzel a probléma megoldódik.  Ha ugyanis a nem fizetőt akarjátok kimozdítani, vagy beperled, hgoy fizessen, szóval az évekig eltart, és a tartozás a Te nevedre fog tovább gyarapodni.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

till # 2002.11.09. 16:31

Sziasztok!
A következő - számomra - már-már kilátástalannak tűnő problémában szeretnék tanácsot kérni:
Budapesten egy családi házban élek egy olyan utcában, ahol csak a mi telkünkig van utcai vízvezeték. Ebből kifolyólag csak egy vízóra van, amelyik az én nevemre került. Korábban a vízórára kötött 4 család a rokonságunkhoz tartozott így nem volt probléma, de 1997-ben a mellettünk lévő telken új lakók kezdtek építkezni, akiknek csupán szívességi alapon (szolgalmi jogra vonatkozó szerződést nem írtunk!) megengedtük, hogy ők is rácsatlakozzanak a vízóránkra. 2001-ben elkezdődtek a problémák, mert nem fizetik ki a vízfogyasztásukat és ráadásul annyi vizet elfogyasztanak, hogy a kéthavi vízszámla 60-70000 forint szokott lenni.
Van egy ötletünk a megoldásra, de nem tudom, hogy megtehetem-e:

• Szándékaim szerint a saját családi házam és a többi család - akik fizetnek - részére lefektetek egy új vízvezetéket és az órát átkötetem erre, így a nemfizető szomszédot víz nélkül hagyom.
  • Addig nem írok alá neki szolgalmi jogot amíg atartozását ki nem fizeti.

Kérdések:

• Ha ezt nem tehetem meg, mi a megoldás, hogy ne az én tartozásomat gyarapítsa?
  • Tudtommal, ha nem adok szolgalmi jogot a jegyző alapíthat. Feltételként szabhatja-e a tartozás megfizetését a szolgalmi joghoz?
  • Az önkormányzat azt modja, hogy ha átkötöm a sáját vízvezetékemet és víz nélkül hagyom őket visszaállítattják az eredseti álapotot. Kötelezhet engem arra hogy a saját vízórámra visszakössem és nővelje a tartozásomat? Ha igen és én mégsem kötöm vissza vagy újra leválasztom megbüntethet-e az önkormányzat? Ha igen milyen összegben és milyen átfutási idővel?
  • Az önkormányzat, a Vízművek és a Díjbeszedő is egyaránt elhajtott, mondván hogy ők nem tudnak mit tenni az ügyben (szerintem nem is akarnak).

Én nem zárkozok el a szolgalmi jog szerződéses biztosításától csak azt az összegetr szeretném megkapni ami nem az én fogyasztásom volt! Lehet bármit is tenni az ügyben vagy mindenképpen én járok rosszul?

Elnézést a hosszútranyúlt terjedelemért, de számomra már igen elkeserítő a helyzet és a hivatalok tétlensége!

A válaszokat, segítséget előre is megköszönve
Üdv: Till Gábor

Till Gábor