kérem segittsenek


Kata22 # 2007.04.27. 13:56

Kérem,valak irjon valamit,nagyon fontos lenne.

Kata22 # 2007.04.27. 13:10

Igen,mindenképp ügyvédhez fogunk fordulni,de egyenlőre sajnos nemtudunk,mivel mi jelenleg nem Magyarországon élünk.Ezért szeretnék itt segittséget kérni.Hogy adig is tudjuk,hogy mégis mire számithatunk.
Iratunk semmink nincs,minden a testvéremnél van.Mivel Én maximálisan megbiztam benne.Ha legközelebb megyünk M.O-ra elhozok tőle mindent,de egyenlőre még azokat sem volt hajlandó odaadni.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.27. 12:30

Összes irat felpakol; ügyvédhez el. Ráér szerdán.

Kata22 # 2007.04.27. 10:51

Szeretném megfogni valamivel,hátha biróság nélkül is sikerülne rávennem az eladásra.
Mennyit kell fizetnem,ha esetleg megtudám venni a részét?Mivel a lakást12 millióért adtuk el,a házat megcsak 7,2millióért vettük,és a házra kb2 millió lett csak kölve/ezt számlákkal tudom igazolni/,a különbözetet ö költötte el/adótartozás,stb/.
A ház piaci értéke viszont most kb.12 millió forint.
Van e esetleg lehetöség arra,hogy csak a ház vételárának és a ráforditott pénznek a felét keljen csak kifizetnem?
Válaszukat nagyon várom
Előre is köszönöm segittségüket
Tisztelettel:R.Gábor
/elnézést,hogy igy részletekben,de többször is próbáltam egyben elküldeni,de sajnos elszállt/

Kata22 # 2007.04.27. 10:40

Szeretném tudni,hogy van e esetleg valami jogi mód arra,hogy megvásárolhassam a házrészét.?Változott e attól valami,hogy azóta ő férjhez ment?Tudok e tenni valamit az miatt,hogy az engedélyem nélkül épitett az udvarra?Mivel, épittési engedély tutira nem volt rá,én is megüthetem miatta a bokám,ha esetleg kiderül.Dönthet e ugy a biróság,hogy ő fizessen ki engem ,ha esetleg mégis ugy döntene/ezt már semmi szin alatt nem szeretném/Tehetek e valamit az miatt,hogy bennt lakik a házban,használja az egész ingatlant,és nincs a házon lakhatási engedély?

Kata22 # 2007.04.27. 10:34

Õ azóta semmit nem csinált a házon,ugyanolyan állaotban van.Viszont az én tudtom,és beleegyezésem nélkül,épitetett egy faszáritott az udvarra,amire valószinüleg nem volt engedélye mivel én nem irtam alá semmi papirt,és tudtommal kellett volna a beleegyezésem.És a vállalkozás sincs bejelentve.Õ azóta férjhez is ment,és a férje is ott lakik a házban.
Mivel nemsokára kisbabánk születik,és nem szeretnénk albérletben felnevelni,meg mivel azt a házat saját kezüleg épitettem szeretnénk megvásárolni a házrészét.Természetesem ő ebbe sem egyezett bele.

Kata22 # 2007.04.27. 10:28

Közben megromlott a viszonyunk,mára már nem is beszélünk egymással.Igy a ház épittése is félbe maradt.Tesóm azt mondta,hogy megveszi a részem,ez már 2éve volt,és nem történt semmi.Szóba került az eladás is,de abból sem lett semmi.Kifizetni nemtud,eladni nem hajlandó,
Magáénak szeretné az egész háza,mndenféle anyagi vonzat nélkül.Õ még a problémák elött beköltözött a már kész lévő házrészbe,az egész ingatlant használva.persze az épittési engedély lejárt már,és lakhatási eng.sincs rajta.

Kata22 # 2007.04.27. 10:23

Jó napot.
A következő problémámhoz szeretnék segittséget kérni.Testvéremmel 10évvel ezelött örököltünk egy lakást Édesanyánktól,amit közösen használtunk,mindenfélep robléma nélkül.3-4évvel ezelött tesóm felajánlotta,hogy adjuk el a lakást,és vegyünk egy házat,ami szintén közös tulajdonban lesz/fele-fele/Én jóhiszemüen belementem,Megvettük a házat,lebontottuk szinte teljesen/csak a főfalak maradtak/és elkezdtük újraépitteni.

Kata22 # 2007.04.27. 09:33

dfdjhcgvhghv njfjhjgvcbfhgfhg