Hiba a foglalóról szóló iratban

nemjogasz # 2007.05.03. 15:12

Kedves Traven és ObudaFan, köszönöm a válaszokat. Magam is tértivevényes levél küldésén gondolkodtam.
Egy órával ezelőtt kaptunk egy sokadik időpontot az ügyvédtől, holnap délelőtt 11 órára. Ha reggelig ezt is visszamondják, akkor hétfőn postára adom a felszólítást.

Még egyszer köszönöm a tanácsokat.

ObudaFan # 2007.05.03. 15:05

Ha abban az iratban fel van tüntetve maga az ingatlan, lehetőleg helyrajzi számostul, továbbá a felek neve és ügyleti minősége, akkor nincs nagy baj, a szerződés érvényesen létrejött, csak egyelőre nem alkalmas földhivatali bejegyzésre. Perben viszont lehet követelni a teljes vételárat. Ha ezek a formai elemek nem voltak meg, akkor a legokosabb szerintem, ha felszólítod írásban teljesítésre, és ha nem fizet, megtartod a foglalót.

T r a v e n # 2007.05.03. 12:56

Kedves Nemjogász!

Írásban szólítsd fel a teljesítésre, határidőt megadva neki, figyelmeztetni a foglalóval kapcsolatos következményekre.
Amennyiben nem teljesít, tartsd meg a foglalót...

nemjogasz # 2007.05.03. 11:10

Tisztelt Hölgyek/Urak!
Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy az általam eladni kívánt nyaraló megtekintésekor a vevő foglalót kívánt fizetni. Ez egy szombati nap volt és a teljes vételár kifizetését a következő hét szerdájára ígérte. Az ügyvédje a testvére.
A vevővel a nyaralóban ezért kézzel írva készítettünk egy iratot foglaló átadás-átvételéről, amivel több probléma is van, pl. csak egy tanu írta alá.
A kérdésem az, hogy az iratból kimaradt a teljesítési dátum, amiről szóban megállapodtunk, és azóta nemcsak hogy eltelt még egy hét, hanem nincs is kitűzött újabb dátum. Hogyan szoríthatnám teljesítésre,vagy visszalépésre ezt a "vevőt"? (legrosszabb esetben akár úgy, hogy visszafizetem a foglalót)
Előre is köszönöm a választ.