gáz lesz (nekem is?)


hammlett # 2007.05.09. 16:39

Igazad van, még tényleg nincs szerződés. DE nem ezt kérdeztem.
Egy tévedésemet is javítom egyúttal:
2. pontban: nem általánydíj, hanem alapdíj -természetesen.
Telefon: a gépi hang ügyfélódot kér (ha nem kapja meg közli, hogy a gázszámla bal felső sarkában található. Jó, mi?)
Az ügyfélfogadáshoz szabadnapot kéne kivennem (érthető, hogy nincs kedvem hozzá) Marad az emil és a tértiv. utóbbira kötelesek válaszolni és legalább nyoma marad... Kérdésemre egyéb észrevétele van valakinek?

T r a v e n # 2007.05.09. 07:08

Kedves Hammlett!

A szerződéstől azért nem lehet elállni, mertnem is vagytok szerződéses jogviszonyban...
Telefonon is érdeklődjél a Szolgáltatónál, ne a szomszédoknál...

hammlett # 2007.05.08. 16:38

Tisztelt segítő ügyvédek!
Tanyakörzetünkben gázcső lefektetését végzi a gázművek. Ehhez előzetes igényfelmérést végeztek. Én is nyilatkoztam (írásban), hogy szeretném bevezettetni a gázt. Ez a nyilatkozat még nem azonos a szerződéssel, azt csak később, valamikor a nyáron kell megkötni.
A körülményekről való tájékoztatás hiányos, több embert megkérdezve (ez tanyakörzet, lassan megy!) pedig egymásnak ellentmondó volt. A következőkről van szó: A csőhálózat kiépítését most kormánytámogatásból végzik, tehát a fogyasztónak a kiépítés ingyenes. Állítólag a kiépítéstől számított 2 éven belül csatlakozni KELL a gázvezetékre. Ha nem teszi a szerződő, akkor (és itt tértek el egymástól a tájékoztatások)
1: nincs semmi, ledugózzák a vezetéket oszt jól van. (nem kötnek be gázórát)
2. az éves általányt kell fizetni (és be sem kötik a gázórát)
3. Havi 6000 Ft-ot kell fizetni (minden gázórabekötés nélkül) ez a legutóbb hallott verzió.
Mivel semmilyen írásos tájékoztatás nem volt, amire hivatkozni lehetne, én tértivevényes levélben leírtam a gázműveknek a fenti problémámat, (a hiányos tájékoztatást) Továbbá közöltem, szeretném megismerni a végleges szerződés tartalmát, amennyiben ezt nem teszik lehetővé, akkor a konkrét szerződés megismeréséig visszavonom a gázigénylésemet. ( A speciális helyzet= ingyen fővezeték-kiépítés miatt lehetséges, hogy velünk némileg eltérő tartalmú szerződést kötnek, mint ami a honlapjukon általános keretszerződésként szerepel,).
Kérdésem: kérhet-e a gázművek valamilyen elállási díjat? (még nem kezdődtek meg munkálatok, jelenleg a tervezés fázisában, vagy engedélyeztetésnél, vagy mittudoménhol tart az ügy.)
Elnézést, tudom hogy másnak piti ügy…
Nem mentegetni akarom magam, kérhettem volna előbb is írásos tájékoztatót, de a rácsatlakozás költségét nem biztos hogy elő tudom teremteni 2 év alatt (eddig 200-400 000 közötti összegeket hallottam azoktól akik frissiben köttettek be gázt) és akkor egyszerűbb ez a megoldás. A munkaidőm nem teszi lehetővé az ügyfélszolgálat személyes megkeresését...