Felfüggesztett per folytatása?


Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.11. 17:24

sak akkor jönnek ügyvédhez, ha már annyira ég a ház, hogy azon oloyan rettenetesen nehéz segíteni,
Hogy DrAttika plasztikus hasonlatát idézzem: amikor már az a feladat, hogy a szart lapátoljuk vissza a lóba... :)
(Sit venia verbo)

ObudaFan # 2007.05.11. 10:08

Azzal együtt, hogy én is ellenzem ezt a reklámtilalmat, azt be kell látni, hogy igen nehéz lenne az ügyfélnek orientálódnia akkor is, ha létezne ügyvédi reklám. Igen nehéz ugyanis valóban objektív mutatót találni arra, hogy vajon ki mennyire viszi jól az ügyeit, legalábbis olyan mutatót, amit a laikus is tud értékelni.

wannabe # 2007.05.11. 08:48

Ez most komoly? (nyilván az, sry, a kérdés csupán költői volt) ... viszont hihetetlen, én nem ismerek ilyeneket, a környezetemben -ezexerint- csupa parázós emberke él, aki azonnal ügyvéd után rohan ha gond adódik, csak hát.... ahogy mondtam, a tapasztalatok vegyesek, és sajnos inkább negatívak, mint elismerőek. De tudod mit Obudafan? Az olyan esetekben amiről írsz, igenis kérje el az a „szerencsétlen ügyvéd” a munkadíja dupláját, ha a helyzet már olyannyira elfajult, hogy segíteni rajta szinte a csodával egyenértékű, s mindez köszönhető annak, hogy az ügyfél sk. próbált „barkácsolni ”(copyright to KBS;) ...
Nahh ebben az esetben nem hinném én hogy bárki ellenezné a kiemelt díjazást. Persze -ahogy itt, ezen fórumon is olvasgatom-, gyakran megesik hogy az ügyet éppen egy „kolléga” cseszte el (mint pl nálam is) - na akkor azért kicsit más a szitu, bár nyilván nem egyszerűbb... A lényeg mindenképpen az, hogy szvsz ez egy ugyanolyan „szakma”, mint bármely másik, és ha pl. egy „orvos” önnön szolgálatásának hirdetése nem vet fel etikai aggályokat, akkor egy jogászé vajon miért..?

Nem helyeslem, nagyon nem.

(És ezzel nem a jogász társadalmat kívánom bántani, -remélem ez elég egyértelműen lejött-, sztem a tevékenységük átláthatósága mindkét fél érdekét egyaránt szolgálná, tehát referencialistát és hirdethetőséget az ügyvédeknek, hajrá!..:)

ObudaFan # 2007.05.10. 19:25

Hát nekem pont az a tapasztalatom, hogy csak akkor jönnek ügyvédhez, ha már annyira ég a ház, hogy azon oloyan rettenetesen nehéz segíteni, hogy azért a szerencsétlen ügyvéd a munkadíj dupláját érdemelné. :)

Viccet félretéve, gyakran csak a már teljesen elrontott ügyek jönnek.

wannabe # 2007.05.10. 18:30

Nem osztom véleményed, nem igazán jellemző hogy az emberek többsége ügyvéd nélkül merészkedne be a bíróságokra, -aka „barkácsolna”, ahogy te fogalmaztál-, erről pedig a „sufnituningra” bírok asszociálni, amitől nekem is röhögni támad kedvem, de azért annyira nem, hogy ne éreztem volna részedről a feddést irányomba, hogy ugyan már miért nem ügyvédet fogadok ahelyett, hogy itt érdeklődgetem, holmi barkácsolási szándékkal...;) Hát erre értettem én az elhamarkodott következtetést részedről, nem pedig a társadalomkritikai megállapításodra, nahh. Nem érdemes ezt túlragozni, a tanácsod mindenképp hasznomra vált, ezért hálás köszönet, legalább már tudom, hogy az ügyvédem hibát vétett, amiért egy éven át nem tett semmit az ügyem folytatása érdekében, és engem is tétlenségre intett, amivel pedig veszítettem egy teljes évet, ami nem kevés az ügyemben...

Csak halkan jegyezném még meg, hogy ami az „ismerősök által javasolt megbízható” ügyvédállományt illeti, hát..., nekem az a személyes tapasztalatom, hogy alapértelmezésben ilyenek sincsenek ám csak úgy a spájzban az emberek túlnyomó részénél..;)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.10. 17:27

A vaktában való választást többféleképpen is el lehet kerülni. Például megbízható ismerőstől kérd, hogy ajánljon olyan ügyvédet, akiről tudja, hogy jól dolgozik.
Esetleg figyeld a jogi fórumos hozzászólásokat, és írj egy emilt annak, akiről süt a hozzáértés. :) Vannak itt olyanok.

(Ha figyelted, nem fogalmaztam meg elhamarkodott véleményt. Egy nagyon is kiforrott tapasztalatot írtam le - csak mellékesen a kérdésed kapcsán.)

wannabe # 2007.05.10. 15:55

Lhotse, ha így érzed, sajnálom. De korántsem ez az általános...
/szerintem bármelyik autómosó bármikor szívesen cserélne veled/
És még egy aprócska szempont: lehet bármilyen alacsony is az átlag-óradíjad, te olyan tudás birtokosa vagy, amellyel soha a büdös életben nem kerülhetsz olyan kiszolgáltatott helyzetbe, mint egy jogban járatlan, „egyszerű ”állampolgár -fodrász, autómosó, vagy akárki-, mert akárhogy is van, egyszer az életben minimum akad bárkinek valamilyen jogi ügylete, és akkor bizony igencsak hatalmasat bír zuhannii, ha nem a megfelelő szakembert választotta ki az ügyvédi névsor arctalan szövevényéből.. (szóval minden bántó él nélkül: te csak ne panaszkodj lécci;)

wannabe # 2007.05.10. 15:19

Tudom hogy tiltja a kamarai szabály, épp ezért értrtlenkedem, ti. hogy vajon miért.....

Lhotse # 2007.05.10. 13:08

Néha boldog lennék, ha annyira jönne ki az óradíjam, mint egy autómosónak... :(

ObudaFan # 2007.05.10. 11:27

Azért nem hirdeti, mert jelenleg kamarai szabály tiltja azt, hogy egy ügyvéd hirdesse magát. Aki hirdeti, elvileg fegyelmit kap.

Vita folyik arról, hogy ez vajon jó-e , vagy sem, de jelenleg ez a szabály.

wannabe # 2007.05.10. 09:21

Nanem. Szó nincs ilyesmiről az esetemben. Van ügyvédem. De volt olyan kedves, hogy nagyban x.... na majdnem csúnyán fogalmaztam, szóval tojik az egészre, magyarán semmit sem tett, illetve tesz az ügyben, azt mondta várjak türelemmel, míg tárgyalást tűznek ki az ügyben...
Egy év leforgása alatt viszont valahogy megfogyatkozott a türelmem mint olyan, ezért hétfőn bementem a bíróságra és kikértem az aktát, melyben a felfüggesztő végzés volt az utolsó irat, azóta semmi.
Hívtam az ügyvédem, aki azóta elérhetetlen számomra -visszahívást ígér a jelőltje, de azóta semmi-, ezért merészkedtem itt érdeklődni, bár tisztában vagyok vele, hogy ügyvédre van szükségem. Mint ahogy azzal is, hogy nem az eddigi az, akivel ezt az ügyet folytatni kívánom....
Hát így. Köszönöm a hasznos infót kedves KBS, de kérlek ne fogalmazz meg elhamarkodott véleménynyilvánítást....
Még egy megjegyzés: fodrászt, autómosót "némileg" egyszerűbb találni, -pl. látom a "referenciáit", és ez alapján szelektálhatok, de ha mégsem sikerül megfelelőt választanom, símán keresek egy másikat, míg az ügyvédekkel egészen másként műxik az egész, de ebbe ne menjünk bele, szvsz mindenki tisztában van vele, hogy semmi rálátásunk a munkájuk minőségére, amíg meg nem tapasztaljuk a saját bőrünkön, s olyankor már gyakran késő (mint esetemben is). És akkor még nem említettem az ár-béli eltéréseket: hát könyörgöm, hol hasonlítható egy ügyvédi munkadíj a fodrászéval, pláne autómosóéval??

De természetesen keresek új ügyvédet (csak tudnám hol, mintha az olyan könnyű lenne, de persze ezen problémát ti bennfentesek nem ismeritek, honnan is ismerhetnétek..) De azért megkérdezném kedves jogász Hölgyek és Urak, hogy ugyan miért nem hirdetheti magát egy ügyvéd, ugyan miért nem létezik valamiféle referencia-lista, vagy bármi, amiből az eredményességre, de leginkább a rátermettségre és elhivatottságra lehetne esetlegesen következtetni? Ahelyett hogy vaktábna kellene tapogatóznunk, ha jogi problémánk akad.....

gitron # 2007.05.10. 09:13

Hú de egyetértek ezzel a barkácsolással!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.10. 08:43

Gondolod, a bíróság hivatalból értesül minden egyes földhivatali bejegyzés megtörténtéről? És még ki? Az ENSZ meg a Galaktikus Birodalmi Tanács?

Írj egy beadványt, mellékeld a tulajdoni lapot, és kérd a folytatást.

Egyébként meg elkelne egy ügyvéd. (Az emberek a hajukat fodrásszal vágatják le, az autójukat mosóba hordják - de egy tízmilliós perben házilag barkácsolnak...)

wannabe # 2007.05.10. 08:37

Sziasztok,

Tulajdonjogi perem van folyamatban a Bkkb-n, melyet felfüggesztettek arra való hívatkozással, hogy a per előzetes kérdése közigazgatási hatáskörbe tartozik, magyarán és egyszerűen szólva: az alperes tulajdonjoga -akinek ellenében tulajdonjogom megállapítását kértem-, még nem került bejegyzésre (a földhivatal közismerten hosszadalmas ügymenete folytán) hanem csupán széljegyként szerepel ott, 1995 óta.

Ezért a pert felfüggesztették, amíg az alperes tulajdonjoga ténylegesen bejegyzésre nem kerül.
Ez megtörtént, -éppen egy évvel ezelőtt-, ennek ellenére mind a mai napig nem történt semmi a felfüggesztett peres eljárásomban, ezért a kérdésem az volna, hogy mi ilyenkor a teendő, hogyan és mi módon szokott ilyenkor folytatódni az eljárás, esetlegesen kell-e valamilyen kérelmet benyújtanom a per folytatása érdekében, mert én laikus aggyal azt feltételeztem, hogy ez ilyenkor automatikusan megy, de lehet hogy ez naívság részemről (esetleg egyenesen ostobaság)...

Szóval szeretném kérni, hogy ha esetlegesen segítene nekem valaki eligazodni az ilyenkor szokásos metódus mikéntjében, az tegye meg mieőbb, hogy léphessek az ügyben valamit, mert igazán érthetetlen számomra ez a késlekedés a bíróság részéről.

Köszönettel:
WB