Naiv21
A 60 napos megtámadási határidő nem igaz a PTK-ra, csak a Th. Trv.-re.
Naiv21
A 60 napos megtámadási határidő nem igaz a PTK-ra, csak a Th. Trv.-re.
„Ha az SZMSZ kifejezetten nem tartalmazza, akkor nem lehet a megismételt közgyűlést 1/2óra múlva megtartani, ill. megtámadható! (ez is változás az új tv.-ben)”
Pont ellenkezőleg!
37. § (2) A megismételt közgyűlést a határozatképtelen közgyűlést követő 15 napon belüli időpontban az eredetivel azonos - a határozatképtelenné vált közgyűlés esetén a közgyűlés berekesztését követően fennmaradó - napirenddel kell összehívni. A megismételt közgyűlés az eredeti közgyűlés meghívójában az eredeti közgyűlés határozatképességétől függő feltétellel a határozatképtelen közgyűlés napjára is kitűzhető, ha a szervezeti-működési szabályzat ettől eltérően nem rendelkezik.
T.zsolesz78!
Nagyon óvatosan és körültekintően azzal a meghívóval!
Ha most elszúrod, egyrészt megtámadják a határozatot - ha más nem, akkor az szb., másrészt, ha nem sikerül a "puccs", legközelebb már nem fognak melléd állni a tulajdonosok! (egyszerűbb a lépcsőházban sustorogni, mint nyíltan kiállni a véleményükért)
Hogy a közgyűlésen viszonylag hamar le lehessen zárni a vitát, ajánlatos már a meghívóban megfogalmazni a "Határozati javaslatot", amire szavazni lehet. (ezt egyébként már a közgyűlés összehívását kérő levélben meg kellett volna tenni)
35. §
A Határozati javaslattal nem befolyásolod a közgyűlést, azt már hamarabb meg kell tenned, nehogy beégjél, és végül ott állsz egyedül, mert a szavazásnál kiderül, hogy tulajdonképpen mindenki qrvára elégedett a kk.-val. Ne legyenek aggályaid, az ő vazallusai biztos ott lesznek a szavazásnál!
Addig mindenféle képpen szerezz be egy SZMSZ-t, mert lehet, hogy első körben nem lesz meg az egyszerű többség (50%+1) és akkor megismételt közgyűlést kell tartani. Ha az SZMSZ kifejezetten nem tartalmazza, akkor nem lehet a megismételt közgyűlést 1/2óra múlva megtartani, ill. megtámadható! (ez is változás az új tv.-ben)
„Most nem írhattam bele szerintem, hogy leváltás,”
ha nem írtad bele, akkor ugyan összehívhatjátok a közgyűlést, de nem szavazhattok a leváltásáról, csak olyan napirendi pontról, mely a tulajdonosok x%-a által aláírt papíron van!
Nézd, lehet, hogy nem fog tetszeni, amit mondok, de ha ennyire nem vagytok tisztában még az alap dolgokkal sem, akkor jobb lenne egy profit (pl. a leendő új kk-t) megkérni, hogy segítsen.
Innen a fórumról, távirányítással nem megy...
Ha azt szeretnéd, hogy a kgy-n a közös képviselő leváltásáról lehessen - jogszerűen - szavazni, akkor bizony azt kell ráírni a tulajdonosok által aláírt papírra is, hogy "Döntés/szavazás az xy közös képviselő leváltásáról"
Ha csak bizalmi szavazást írsz, akkor arról fogtok szavazni, de azzal sokra nem mész.
„Meg úgymond azzal elvileg még megvádolhatnak, hogy befolyásolom a kgy szavazásának az eredményét, mert a megfogalmazás valamilyen ráutaló/rászavazó magatartást vonna maga után… :)”
Ez hülyeség!!!
Kedves Naiv.
Köszi a tanácsot. Bár az (1 fős) SZB-re már nem fogok várni, mert egy napon adtam fel neki is a papírt a kk-val együtt. De míg a kk átvette, az SZB nem. Gondolom nem is fogja. S mivel a kk-val egy követ fúj, ezért még esetleg egyéb kooperáció is lehet köztük. De ez már összeesküvés elmélet és a végén még Mel Gibson 2 leszek. :) Valamint egy kgy összehívását már ki nem nézem abból a nőszemélyből... :)
Lassan fogalmazom a meghívót és körbeküldöm mindenkinek. Természetesen azokkal a lakótérsakkal is megbeszéltem az időpontot, amikor nekik is jó lenne. :)
De egy kérdés. A bizalmi szavazás az nem jó? Most nem írhattam bele szerintem, hogy leváltás, mert nem a tulajdonosok 60-70 %-a írta alá, hanem "csak" 20 %. Meg úgymond azzal elvileg még megvádolhatnak, hogy befolyásolom a kgy szavazásának az eredményét, mert a megfogalmazás valamilyen ráutaló/rászavazó magatartást vonna maga után... :)
T. ragyasdezso!
1.)Senki sem állította az ellenkezőjét! Ha a kk. nem tulajdonos, akkor ahogy MD is írta, a Ptk. szabályai az irányadók!
2.)Természetes, hogy a napirendi pontok közt szerepelnie kell a leváltásnak, ezt már az előzőekben többen is részletezték!
3.)A 100%-os részvételnek semmi jelentősége nincs.
Még valami,ami nagyon fontos: HATÁROZATTAL MEG KELL VONNI A BANKSZÁMLA FELETTI RENDELKEZÉS JOGOT!
társasházkezelő
---------------------------------------------------A felkeszultseg nem hatrany! A kepviselő fordulhat munkaugyi birosaghoz attol fűggően milyen szerződese van. A kapkodassal nem sokra mennek !
Naiv21
Nem jól tudod! Csak tulajdonos támadhatja meg a közgyűlési határozatot.
És a leváltás sem olyan egyszerű, mint amit beidéztél. Csak akkor váltható le, ha szerepel a napirendi pontok között, vagy ha 100%-os a részvétel.
Ezt a "bizalmi szavazás" szöveget egy az egyben felejtsétek el! Ilyen nincs! Ezt legfeljebb a kk. kérhetné maga mellett - ha hülye lenne!
A tv. azt mondja: a kk.-t a közgyűlés választja, majd később a kk. bármikor leváltható! Még indokolni sem kell, csak egyszerűen leváltani. Ha ez neki nem tetszik, akkor neki is joga van(60 napon belül) a közgyűlési határozatot a bíróság előtt megtámadni!
társasházkezelő
Szóval mielőtt elindítunk egy leváltási akciót, jó ha felkészülünk rá! Vak ló módjára, csak vakmerők lehetünk, de nem sikeresek.
Köszi!
Igen, én is emiatt vagyok bajban, hogy hiába jön el a kk. jelölt... Amúgy beszéltem vele, nagy valószínűséggel eljön, de nem szavazhatunk róla.
Naiv! Meg az is kell hozzá,hogy szerepeljen a napirenden: uj kőzős kėpviselő megválasztása - pont
a bizalmi szavazás pontban nem lehet megválasztani!
zsolesz78!
Készülj, de azért még várd meg a 15+8 napot, mert a tv. értelmében, ha a kk. nem hívja össze 15 napon belül a közgyűlést, akkor az SZB-nek még van 8 napja, hogy ezt megtegye!
Elvileg kérheted a számlák bemutatását, de az SZB-nek már eddig is köteles volt a kk. bemutatni!
Egyébként, ha komoly a váltási szándékotok, és áll mögöttetek megfelelő bázis, akkor a közgyűlésre hívjátok meg az új képviselő jelöltet. Neki kötelesek a megválasztását követő 30 napon belül az összes anyagot átadni, abból aztán lehet mazsolázni, esetleg kártérítési pert indítani a leváltott kk. ellen. (Az új törvény szerint ez érvényes az SZB.elnökre és a tagokra is)
A renitens lakó ügyében miért nem intézkedett a kk? Ő képviseli a házat bíróság és minden más hatóság előtt!
társasházkezelő
T. ines!
Ha le akarjátok váltani a k.k-t, akkor a leghatásosabb módszer, ha az erről a kérdésről döntés hozó közgyűlésre már meg is hívjátok azt, akit helyette meg akartok választatni! Persze ehhez nagyon komoly előkészítőmunka kell, hogy a többség meg is szavazza az új jelöltet.
Ti. ha nincs jelen az új jelölt, és a megválasztásáról nincs érvényes (egyszerű többséggel hozott) közgyűlési határozat, akkor az új törvény szerint a régi k.k. még 90 napig hivatalban marad!
Azzal most már nem érdemes foglalkozni, hogy a közgyűlési meghívót nem a törvényben meghatározott (8nap) időponttal hamarabb kézbesítették ki. Ennek jelentősége legfeljebb akkor lehet, ha nem a számotokra megfelelő döntés születik, mert akkor erre való hivatkozással a közgyűlésen hozott határozatok a bíróság előtt megtámadhatók!
Egyébként pedig ezek a nyári időpontok a legrosszabbak, mert sok "tettre kész" tulajdonos szabin van.
Egyébbként meg sok sikert a váltáshoz!
:) Jó ötlet!
Ma reggel volt bedobva a postaládába a meghívó közgyűlésre, de nem a mi levelünk alapján, tehát ő magától hívta össze. Beleírta a bizalmi szavazás napirendi pontot. Viszont nem dobta be a pénzügyi elszámolást, de ennek elfogadása napirendi pontként szerepel. Ma értesített minket, hogy júl. 22-én lesz a kgy. :S Ilyenen már meg se lepődök.
A levelet màsold rà őntapados cimkēre s ragaszd az ajtajàra. Akkor nem tudja letagadni.
Köszönöm szépen!
Nem tudom, hogy kik a számvizsgáló bizottság tagjai. Hétfőn megpróbálom kiszedni a kk-ból, és megkérdezem őket.
Ha van számvizsgáló bizottság és hajlandó , akkor hívják össze ők.Ha írásba adják, hogy ők nem, akkor az 1/10 aláíró felhatalmaz vkit erre. Feltehető, hogy Te leszel erre a nemes feladatra hivatott.Sok sikert!
Sziasztok!
Korábban már írtam, hogy le szeretnénk váltani a mostani kk-t. Június 28-án feladtam tértivel a levelet, a tulajdonosok 1/10-e aláírta. A kk azóta se vette át a levelet, pedig már 3-szor is mondtam neki. Tegnap érdeklődtem meg a postán, hogy mi a helyzet a levéllel. A postás 2-szer is kivitte neki, hamarosan visszaküldik nekem a levelet. Tavaly július óta nem volt kgy. Kértem már 1 hónapja többször is a kk-t, hogy adja oda a pénzügyi elszámolásokat. Mindig csak ígérgette, hogy bedobja a postaládába, de nem történik semmi. ilyenkor mit tehetnék még?
Köszönöm előre is a választ.
Ha zaklatja a szomszédokat, megbirságolják ami korlátlanul ismételhetö.
Értem. Akkor majd mint SZB tag, ha leszek...
S a birtokvédelem az elég? Vagy az mi lenne pontosan? Mire jó? Pláne egy társasházban?
1./ 20-án legkésöbb meg kell kapnod a meghivót
2./ nem
3./ birtokvédelmet kell kérned a Jegyzőtöl
Sziasztok!
Látom kicsit leült a topic. Viszont lennének kérdéseim megint. Remélem segíteni tudtok benne.
A kk-nak elküldtem a levelet, melyet 5-én átvett. Akkor 21-től már szervezhetem a kgy, ha addigra nem kezd el semmit csinálni a kv? (szerintem nem fog...) Valamint a meghívóban kérhetem vagy kötelezhetem-e valahogy, hogy hozza el a 2009. és 2010. évi számlákat, hogy a tulajdonosok átnézhessék azokat? Vagy majd az új SZB kérheti erre?
Valamint pár lakónak gondja van az egyik itt lakóval (aki nem tulaj, max csak haszonélvező). S ez az emberke már a ház 3/4-ével összeveszett s mindig csinálja mindenkivel a balhét. Lehet-e ez ügyben tenni valamit azon kívül, hogy a mérges tulajok felbérelnek valakit és móresre tanítják ezt a lakót?
Köszi
Tudom...
De a ktgvetési terv is napirendi ponton van. Akkor ezt is megtárgyaljuk. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02