zsákutca lezárását ki kérheti?


adorka84 # 2020.05.22. 20:37

Tisztelt Szakértők!

Egy 3-3 házat tartalmazó zsákutca legbelső házában lakunk. Sajnos miután megvettük a telket, az önkormányzat nyitott a mi utcánkra merőlegesen is egy új utcát, így mi oldalról kaptunk szomszédokat, valamint a zsákutcánk "hosszabbításaként" is kijelöltek egy telket, amit még egyelőre nem építettek be.
A polgármester azt mondja, hogy azt a telket úgy árusították ki, hogy a vevőnek azt ajánlották, hogy a telkét két utcából tudja megközelíteni, egyik a mi zsákutcánk. Úgy tudjuk, hogy egy kivitelező cég fog ide ikerházakat építeni, és esélyesen az egyiknek a bejárata valóban a mi utcánk felől lesz. Ennek mi nagyon nem örülünk, azért vásároltunk itt telket, mert azt szerettük volna, hogy ha mi vagyunk a legbelső lakók és csak az jön el odáig, aki hozzánk vagy a szembeszomszédhoz jön. Így viszont számolni kell legalább plussz egy lakóval, aki ráadásul valószínűleg az utcán fog parkolni előttünk, mert a telek megosztottsága miatt nem fog tudni beállni az udvarára.

Kérdésünk: szabályos ez így? Hogy egy másik utca lesz a lakcímkártyáján a lakóknak, de a mi utcánkról fog nyílni teljesen a bejáratuk, onnan fognak közlekedni?

Illetve hogy kezdeményezhetjük-e, hogy zárják le az út végét, hogy ezáltal ne legyen ott átmenő forgalom? Mert jelenleg sajnos (mivel nincs még ez a telek beépítve) rendszeresen átjárnak mások ezen a telken, és a mi utcánkon "dübörög" a forgalom.

Köszönjük előre is a választ!