Ingatlanárverés


Ttamita # 2022.08.06. 15:04

gerbera317,

szimpatikus vagy, h erre felhívtad a figyelmet, hatalmas pacsi, de bocs, a továbbiakban ignorállak, irreleváns számomra az ilyen jellegű toxikus megnyilvánulás! Kisebb gondom is nagyobb a felvetésednél, sajnálom, h a te szemedet ez bántja, annak szívből örülök, h neked csak ez a gondod, maradjon is így!

gerbera317 # 2022.08.06. 14:56

Két dolgot kellene megtanulnod: az értó olvasást, meg hogy a 'hogy'-ot csak sms-ben rövidítjük h-val, itt a fórumon nem!

Ttamita # 2022.08.06. 14:45

osztap, én hibáztam a tulajdoni hányaddal, idegességemben rosszul maradt meg bennem, de most jól átnéztem és mindannyiunknak 1/4 van feltüntetve.

Mind a hármunknak a dokumentumán én vagyok egyedül megjelölve , mint adós, bevallom, ez sem tűnt fel, ugyanis! így kezdődik a levél, h DHK hátralékkezelő és pénzügyi rt végrehajtást kérő és társa(i) .... nekem soha nem volt a nevemen közüzemi csekk! DHK se. Illetve így szól: xy ilyen és ilyen számon kiállított végrehajtó okirattal rendelte el, Távhőszolg.díj címen. De a Távhőhöz sincs közöm!
Majd van egy olyan, h:
Végrehajtást kérő:
Inteum zrt
3. Számú Lakásfenntartó (ez itt a közös képviseleti iroda)

És ugyan ezek az adatok szerepelnek mindhármunkén! Akkor most viszont leesett, h csak az én tulajdoni hányadomat árverezik?? De hogy-hogy? Hiszen egyik szolgáltatóval sem vagyok szerződésben!

osztap # 2022.08.06. 13:58

Ttamita,

A helyedben arra koncentrálnék, hogy az adós teljesítsen valamennyit, kérjen részletfizetést a végrehajtótól, az adja meg a részletfizetést, és törölje az árverést. Aztán lehet további lépéseken gondolkodni.

Egyébként itt valami nem kerek.

  1. A hirdetmény szerint kik az adósok (= ki ellen folyik a végrehajtás)? Ez nem ugyanaz, mint hogy ki kapja meg a hirdetményt, mert azt minden tulajdonostársnak meg kell küldeni, függetlenül attól, hogy adós-e vagy nem.
  2. Melyik tulajdoni hányadot árverezik? Az utolsó hozzászólásod szerint haszonélvezettel terhelten árvereznek 3 * 1/4 -et, míg a topicindító alapján 1/2 + 2 * 1/4 a tulajdoni hányadok, ami alapján 1/1-et kéne árverezni, és a haszonélvezetet törölni kéne.

Az MBVK árverési oldalán ilyen adatokkal nem találtam árverést, valamit elírtál. A hirdetményen levő végrehajtói ügyszám alapján keress rá.

Ttamita # 2022.08.06. 13:27

Annyi tartozik még hozzá, h az árverés ellenére a nyugdíjából is elkezdték levonni a tartozást a múlt hónapban.

Ttamita # 2022.08.06. 12:30

Osztap, köszönöm , h segíteni próbálsz!
Ingatlanárverési hirdetmény a pontos neve és édesanyám, illetve testvérem és én kaptuk. Mind a hárman 1/4 részben vagyunk feltűntetve, mint tulajdonos.
Az ingatlan az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett haszonélvezeti joggal terhelten , lakottan kerül árverésre.
Az ingatlan becsértéke/kikiáltási ára 3 000 000 Ft.

  1. Szakasz 2022 07 25
  2. Szakasz 2022 08 14
  3. Szakasz 2022 09 23
osztap # 2022.08.06. 10:52

Ttamita,

Pontosan ki ellen folyik végrehajtás: anyád ellen, vagy mind a hármótok ellen? Mi címe annak a dokumentumnak, amit kaptatok?

A végrehajtó csak azzal áll szóba, aki ellen a végrehajtás folyik. A legegyszerűbb, ha személyesen bemegy, meghatalmazások helyett. Érdemes meggondolni a hétfői túra előtt, hogy kinek kell ott lennie, mielőtt felesleges köröket futtok. Persze, Te bárkit elkísérhetsz.

A végrehajtó tudja megmondani, hogy mennyi aznap a tartozás plusz a végrehajtási költségek, amit ki kéne fizetni.
Részletfizetést a végrehajtó a Vht 52/A. § alapján, az adós kérelmére adhat (nem köteles). A tartozás egy részét meg kell fizetni ahhoz, hogy adhasson. Hivatkozhatsz a jelentős összegre, arra, hogy egy jelentős részét már megfizettétek, és hogy mondjuk 6-12 hónapon belül részletekben képesek vagytok kifizetni a többit - és ezt valamivel alá tudjátok támasztani)
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Ttamita # 2022.08.06. 06:13

Nagyon szépen köszönöm nektek a választ!!!!!
Összeszámoltam a Tulajdoni lapon szereplő összegeket és durván négy millió forint szerepel
Rajta
Mind a hárman kaptunk a végrehajtótól árverésről szóló dokumentumot, teljesen egyforma tartalmilag.
Mivel teljesen padlón vagyok, azon kívűl, h megfogadom a tanácsotokat, annyit még megkérdezhetek, mire hivatkozzak hétfőn részletfizetést kérni? Édesapám halála után anyu kvázi homokba dugta a fejét ezek szerint
Azt sem tudom, ha megkapjuk a részletfizetési lehetőséget, mennyire bontják le havonta.

Majordomus # 2022.08.05. 18:02

Még az árverés napján is ki lehet fizetni. De ne várjatok a csodára,hanem soványmalac vágtában irány a végrehajtó,egyezkedni.

Mennyi a tartozás?

osztap # 2022.08.04. 19:55

miért nem került a mi fizetésünkből levonásra, illetve az ő nyugdíjából?

Vht. 7. §
(2) Ha előre látható, hogy a követelést a munkabérre, illetőleg a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összegre vezetett végrehajtással nem lehet viszonylag rövidebb időn belül behajtani, az adós bármilyen lefoglalható vagyontárgya végrehajtás alá vonható.

A rövidebb idő általában hónapokat jelent, nem éveket.
Ha a társasház csak anyád ellen indította meg a végrehajtást, akkor a Te meg a testvéred fizetéséből a végrehajtó nem vonhat, csak az ő nyugdíjából. Abból, hogy nem tudtatok az eljárásról, gondolom, ez történt. Mert az árverés kitűzése a sokadik tértivevényes levél, amit a kötelezett kap.
Majordomusnak igaza van, fizessetek, de legalább kérjetek részletfizetést. Az idő sürget, az árverés 20. napján leüthetik a kalapácsot.

Majordomus # 2022.08.04. 19:17

Még mindig ki lehet fizetni egyösszegben, lehet kérni a végrehajtótól részletfizetést!

Miért nem léptek?

A közösbképviselő is léphetett volna az ügyben azzal hogy megkeres benneteket,anyukátoknak sem kellett volna az árverésig várnia.

Azért ellene indult a végrehajtás mert ő lakik az ingatlanban.
Ti viszont 50 %-ban kötelesek vagytok a közös költséget fizetni!

Sürgősen keressétek meg a végrehajtót és fizessétek ki a tartozást!

Milyen összegről van szó?

Ttamita # 2022.08.04. 14:24

Nagyon fontos a számomra, h érdemi segítséget tanácsot kapjak, ezt előre is hálásan köszönöm!

Édesanyám otthonát, amiben 1/2 részt tulajdonos , mi szintén 1/4 részben a testvéremmel, azonban holtig tartó haszonélvezeti jogot élvez, áll a hagyatéki eljárásban, elárverezi egy bírósági végrehajtó. Jogos is sajnos, hiszen nem fizette a közös költséget, amiről mi nem tudtunk, soha nem kért segítséget, szégyellte, ennek most meg is lett az eredménye. Viszont nekem egy dolog nem tiszta, mégpedig az, miért nem került a mi fizetésünkből levonásra, illetve az ő nyugdíjából? Ha így lett volna, a tartozás előbb vagy utóbb kiegyenlítésre került volna, ehelyett ahogy vege lett a moratoriumnak, megjött az árverésről a dokumentum.