LAKÁSBÉRLETI TARTOZÁS BEHAJTÁSA

matthiasi # 2010.05.29. 12:44

,, bérbeadó a forrásadót az Apeh ...... utalja

Jó ötlet eztután és is alkalmazom.

Szerencsére most nincs váltás, stabil bérlőknek mutatkoznak a jelenlegiek.
De nem lehet tudni mit hoz a jövő !!!

Titiána # 2010.05.30. 09:18

kadaja01
nekem egy apeh-os ismerős - azt végül is nem tudom, hogy az apehon belül mivel foglalkozik, de nem karbantartó - azt mondta, hogy az apeh lakossági feljelentéskor vizsgálódhat, viszont a büntetést behajtja, mégpedig a lakáson szereplő mindegyik tulajdonoson, egyenlőre arányban. Csak lestem, de ő az apehos, nem én, akkor nem tudtam megkérdezni, hogy most akkor kinek van igaza...
Te azt írod, hogy adó+20%.
Nem értem.

Titiána # 2010.05.30. 09:21

nandy
"Nem uszításképpen mondom, de ha a bérlő nem tudja bizonyítani, hogy fizetett neked, akkor neked sem keletkezett adóköteles bevételed, nincs mit bevallani, leadózni."

a bérlő tudja bizonyítani, hogy fizetett, én elvettem a pénzt, mert van közöttünk szerződés, tehát a szerződés szerintem megtörtént meg kellet, hogy történjen a fizetés, volt bevétel.

Az uccsó mondatoddal egyetértek. Szerintem albérlet kiadásból nem lehet meggazdagodni, úgy értem, az a minimum, hogy ha albérlő vagyok, akkor jóval kedvezményesebben jövök ki, mintha panzióban laknék vagy a híd alatt...
Szerintem vannak emberek, akiknek lételeme a másik lehúzása, próbálkozása...

MajorDomus # 2010.05.30. 17:25

titi

Irtam mailt gondold át !

gaborp2005 # 2011.01.11. 09:04

Sziasztok!
Három hónap után felbontottam a bérlőimmel a szerződést mert nem fizettek,200ezerFT tartozást hagytak,ebben a bérlet és a rezsi is benne van.Ingatlan iroda szerezte a bérlőt,szóval két tanúval ellátott szerződés van közöttünk.
Kérdésem az lenne , hogyan tudom behajtani rajta az összeget?Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Üdv:
Gábor

Zoltanuss # 2011.01.11. 16:18

gaborp2005 !

Verés !
és a tanulság ?
ingatlanirodákat ki kell hagyni az ilyen bulikból !!!

monalisa1 # 2011.01.11. 16:29

Ha tudod xy milyen nevű bt vagy kft bérelte az irodát, és ha a http://www.cegbirosag.com -on fel tudod kutatni "a" vállalkozás törzshelyét, akkor közjegyzőn keresztűl fizetési meghagyás kezdeményezése, majd nemfizetés esetén bírósági eljárás. A jogerős itélet/végzés alapján az önálló bírósági végrehajtó letilthatja a bankszámlájukról a tartozás összegét + perköltség + közjegyzői díj + végrehajtási költség tartozásokat.

Ha mindeközben köddé nem válnak...

Mr.Peter # 2013.01.08. 20:22

Üdv!
A következő a problémám.
2 évvel ezelőtt volt egy lakásunk amit kiadtunk. A lakó fizetett rendesen, aztán egyszer nem jött be neki valamilyen üzlet és késni kezdett a fizetés. Végül elköltözött, de 500e-el tartozik azóta is. Egy ideig hitegetett, hogy majd fizet, de azóta se történt semmi. (Annak idején kötöttünk szerződést. A ki nem fizetett hónapokról viszont nem lett számla kiállítva, mivel ha ki van állítva akkor adózni is kell utána, de ugye nincs miből, ha nem fizet.)
Az illető azóta ugyan abban a házban lakik, csak másik lakásba költözött, és látszólag jól elvan, nem törődve azzal, hogy mi több mint egy évig mínuszba zártunk minden hónapot.
Most se állunk valami jól, fél millió azért elég jelentős hiány.

Mit lehet tenni az illetővel, hogy pénzhez jussunk?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.