Rendőrség, betörés
A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?
Az önkényes lakásfoglalóval szemben nem birtokvédelmi eljárást kell indítani, hanem végrehajtást. Illetve fel kell jelenteni.
Én is ezt írtam.
Én is ezt írtam.
Betörést írtál. Valójában magánlaksértést követ el. ("Betörés" bűncselekmény a Btk.-ban nincs is, amit közönségesen így hívunk, az a lopás sajátos esete.)
Jogos
nem mindegy a fogalmazás.
Ez azért durva.. Ezek szerint ha én mondjuk elmegyek dolgozni, és a volt párom ezalatt lecseréli a zárat, és kizár a lakásból, még én pereskedhetek évekig, hogy visszakerülhessek a saját lakásomba?????? Vagy ha szerez valamilyen számlát hogy felújította a lakásomat, akkor még tulajdonjogot is szerez a lakásomra?????Ez ugye most vicc. Az hogy együtt éltünk 5 évig de nem volt oda bejelentve, ez is feljogosítja? És mi van ha szomszédokkal azt bizonyítja, hogy mi már a lakás megszerzése előtt együtt voltunk??????????Akkor közös lesz a lakás?
Ez azért durva.. Ezek szerint ha én mondjuk elmegyek dolgozni, és a volt párom ezalatt lecseréli a zárat, és kizár a lakásból, még én pereskedhetek évekig, hogy visszakerülhessek a saját lakásomba?????? Vagy ha szerez valamilyen számlát hogy felújította a lakásomat, akkor még tulajdonjogot is szerez a lakásomra?????Ez ugye most vicc. Az hogy együtt éltünk 5 évig de nem volt oda bejelentve, ez is feljogosítja? És mi van ha szomszédokkal azt bizonyítja, hogy mi már a lakás megszerzése előtt együtt voltunk??????????Akkor közös lesz a lakás?
Sorban:
Akár.
Nem feltétlenül.
Hülyén feltett kérdés.
Akár.
vi555555
Ezt már én is többször kérdeztem, sőt még fokozni is lehet. Egyszerűen beköltözik valaki az utcáról, aztán nem enged be. És még én pereskedjek?
És a jogalkotó szerint ez így teljesen rendbne van.
Hát kérem én feltörném a zárat, aztán pereskedjen ő.
Csakhogy hülyeségeket beszéltek; olyasmivel szemben háborogtok, ami nem is létezik, csak a ti fantáziátokban.
Viszont jól hangzik, csak nem igaz.
Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy albérlőm, aki most megkeresett azzal, hogy a barátnőjét és a gyerekét kidobták az albérletükből és ideiglenesen odaköltözhetnének-e. A kérdésem az lenne, hogy származhat a jövőben ebből bármiféle problémám? Ugyanis úgy tudom, hogy a legrosszabb helyzetben ha kilakoltatásra kerülne sor, akkor ez a gyerek miatt nem lehetséges. Érvényben van-e ez a jogszabály akkor is, ha én a bérlővel kötöttem szerződést és nem a gyerekes anyával? Mire figyeljek? Illetve ha hivatalosan lejár a szerződés, akkor mindenképpen ki kell hogy költözzenek, ugye? Köszönöm a felvilágosítást, és a segítéségüket előre is, sajnos nem vagyok tapasztalt ebben a témában.
Legelőször is járj utána miért dobták ki !
Általában embereket csak úgy nem szoktak kidobni. Nyilván problémás volt !!
Én most olvastam, hogy a kiskorú gyermek nem akadály a kilakoltatáskor.
Mindössze a végrehajtó mellett ez esetben a gyámügynek is jelen kell lenni.
Vagy megvárjuk amíg nagykorú lesz, aztán levágjuk a f... -ét
Mijét?
Tisztelt Fórumozók!
Édesanyámmal élek együtt egy családi házban. Ő a tulajdonos (egyedüli), ott születtem, oda vagyok bejelentve. Évekkel ezelőtt az élettársával nagyon megromlott a viszonya, ezért szétmentek, 1.300.000 Ft-ot adtam át az élettársának. (papír nélkül)
Anyu kb 30 éve nem dolgozik, jövedelme nincs (20.000 Ft álláskeresési járadék). A feleségem, illetve az én jövedelmemből éltünk/élünk. Festés, lambériázás, a ház állapotának megóvása, az elhasznált dolgok cseréje mind mind az én fizetésemből történt. A számlák befizetése szintén.
Egy ideje megromlott a viszonyunk, ami odáig fajult, hogy szeretné, ha elköltöznék onnan. Azzal fenyeget, hogy „kiteszi a szűrőm” .
A kérdésem az lenne, hogy van-e erre jogi lehetősége? Kell-e attól félnem, hogy valamilyen módon törvénnyel köteleznek arra, hogy elhagyjam a házat?
Remélem sikerült mindent fontos részletet sallang nélkül leírnom!
Előre is köszönöm a segítséget!
Ő a tulajdonos, van rá lehetősége, de akkor saját magával is kiszúrna, mert akkor ki finanszírozná őt tovább?
Tisztelt Rexor!
Egyenlőre az egyik testvérem finanszírozná, legalábbis ezt így ők "mérgükben" már megbeszélték.
Sajnos a helyzet annyira elmérgesedett, hogy valószínűleg a "kiszúrna saját magával" már nem elég visszatartó erő.
Addig nem szeretnék elmenni onnan, ameddig a pénzt, amit az élettársának kifizettem, nem kapom vissza.
A papírban, amit az élettársával aláírtak, szerepel, hogy hitelből lesz kifizetve neki a pénz, én pedig pont egy hónappal előtte vettem fel ezt az összeget, amit végül (papír nélkül) átadtam neki.
Most azt állítják, hogy lelaktuk a lakást, ezért nem adják vissza ezt az összeget, az igazság azonban az, hogy nem kaptak hitelt rá..
Tehát összegezve:
Anyu ~30 éve nem dolgozik, 3 éve kap munkanélküli járadékot, ami 22.000 Ft.
Én, és a feleségem, akik eddig eltartottuk, és bejelentett rendszeres jövedelemmel rendelkezünk, laktuk le a lakást
Mi fizettük a nevére szóló közüzemi és egyéb számlákat, kiadásokat interneten keresztül (bizonyíthatóan)
Gáztűzhely, mosógép, kerti gépek stb. mind mind mi vásároltuk,
Kertes ház, nagy területtel, csak a havi számlák meghaladják a 22.000 Ft-ot,
Mégis kirakhat az utcára ?...
Igen, de a költségeidet kérheted megtéríteni.
Kérdés hogy sikerül e?
Érdekes lakik valaki 30 évig ingyen (nem teljesen ) és most azon méltatlankodik , hogy ennek vége szakad !
„hogy szeretné, ha elköltöznék onnan”
Nyilván van valami oka ennek ! Na de ilyenkor mérleget kell készíteni. vannak ráfordítások és van az un. lakhatás költsége.
Mint ahogy MD ÍRTA :
„ Igen, de a költségeidet kérheted megtéríteni.”
Ja így van, de ebből levonandó a lakáshasználati díj.
Minden családban akadnak elszámolási viták.
Egy családban az egyik testvér lakott - egyedül - az édesanyja lakásában, majd 30 évig. 18 -tól 47 éves koráig.
Mindig sértett volt, hogy neki nem jut/ott/ semmi. Tény persze hogy mobizálható javakhoz nem jutott.
De az a 29 év ingyen lakhatás is értékkel bír !
Vagy rosszul gondolom ??
prtvlogan ! készítek nektek egy mérleget az általad megadott adatokból. Tehát van egy lakás/ház, amiben Ti és az édesanyád lakik ill. lakott 30 évig.
Tegyük fel hogy olyan 70 m2 a lakás. felét ti felét az anyú lakja. neki minimális jövedelme van/volt 22 eft.
A költségeket nyilván a lakhatás arányában kell megosztani. legyen fele fele. hogy milyen szinten élt a mama nem tudhatjuk.
tehát fele közüzemi kölséget fedeztél 8 a rá eső részt meg egy minimális összeggel hozzájárultál a létfenntartásához.
Viszont a fele lakásnak volt egy bérleti díja. mai viszonylatban az legalább 35 -40 eft. Az pedig 30 x 12 x 35 eft =12milla 600 eft. A közüzem + az eltartás legyen 30 eft így az meg 10 milla 800 eft. a különbözet 1 milla 800 eft. Az átadott összeg amit vársz 1 milla 300 eft. Tehát még ti mentek a mamának 500 eft -tal.
( a felnevelési költségekről meg el is felejtkeztem ). Megegyeztek egy null szaldóban és békében elmentek !!
ja most látom ,hogy felületes voltam. A mama csak 3 éve kapja a járadékot. Így már más. valamivel rosszabb a mérleg a mama kárára, de azért még mindig pozítiv.
Meg kell egyezni !!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02