Én mennék is önként. Lehet felvenni lakáshitelt, fizetni a lakhatásért. Az kicsit több lesz, mint a mamával lakni, de a nyugalom megfizethetetlen.
A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?
Hááát?
Fizettél már lakás hitelt Svájci frank alapon?
Nem kell mindjárt kacsalábon forgó svájci hitelbe költözni ;)
Az önállóság valóban megéri némi nehézség felvállalását.
Watson
Kérdésem az előbbi!
Tudod mennyi egy 35 m2-es,, veréblábon,, forgó
panel törlesztő részlete Svájci frank alapon?
Nincs már hitel svájci frank alapon.
Egyébként meg igen, negyedik lakáshitelemet taposom, ebből az egyik svájci frankos volt.
Na látod.
És volt kacsaláb?
Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem és a történetem a következő lenne:
1998-ban nagymamám vásárolt egy családi házat, a ház az én nevemre került a haszonélvezeti jog maradt a mamán. 2 éve a nagybátyám odaköltözött, mindenféle engedély vagy kérdés, kérés nélkül. Először még örültünk is kicsit neki hisz nincs egyedül a nagymamám így. Viszont mostanra kiderült, hogy több a kár, mint a haszon a dologból. Erre a lakcímre nagybátyám nincs sehogy sem bejelentve, és szeretnénk ha elköltözne, de magától nem akar, sőt fenyegetőzik is. Alkohol befolyásoltság alatt igen rémisztő is, azt mondja ha mennie kell felgyújtja az egészet. Hogy tudnám őt "kitenni" a házból?! Van egy ingatlan a nevén, de azt teljesen lakhatatlanná tette és nem is foglalkozik avval, hogy felújítsa vagy tegyen valamit vele!
A válaszokat előre is köszönöm!
Te sehogyan.
Az egész ingatlannál a haszonélvező
Rendelkezik, ha ő engedélyezte az ottlakást, neked nincs beleszolasod.
Ha a nagymama meghal, felszólítod, majd lakaskiűritesi per.
Vagy a nagymama most szól neki, hogy lehet pakolni és elhagyni a házat :) Nemde?
Ez a BAJ, HOGY
Nem.
Hát ha nagyi eltűri...akkor ez van.
Segitséget szeretnék kérni - ingatlanközvetitőn keresztül kibéreltem egy üres, lelakott, félig leszerelt házat, melyet nem a tulajdonos hanem annak meghatalmazottja adott ki családom részére, mivel a tulaj külföldön tartózkodott. A probléma akkor kezdődött amikor már beleköltöztünk az épületbe, amit nekünk kellett felújítanunk a saját költségünkön - kiderült, hogy nincs benne hivatalosan áram - már évekkel ezelőtt kikapcsolták tartozás miatt.igy áramunk sem lett - aggregátorral oldottuk meg ideiglenesen, mert azt hittük előkerül a családból majd valaki vagy egy új meghatalmazott.A kivételénél a gázóra is le volt zárva, de ez nem igazán érdekelt minket, mivel mindenünk árammal működött.A számonkérés után a meghatalmazott se volt többé elérhető, igy nem volt a továbbiakban senki akinek fizessük a bérleti díjat.A földhivatalba mentem, hogy némi adatot gyűjtsek a tulajdonosról, hogy elkezdhessem kerestetni, de ott VH eljárási hegyek voltak a tulajdonlara felvezetve, meg jelzálogjog egy banktól.Most engem szólított fel a VH a tulajdonos tartozásainak kifizetésére és közben most januárban meg elfogja árverezni a házat. Külföldről visszajött májusban a tulajdonos - de engem nem keresett meg - és lemondott a ház használatba vételéről azzal, hogy nem tudja és nem is akarja kifizetni a rajta lévő terheléseket. Az a kérdésem, hogy fizessek-e és most kinek bérletidíjat, valamint amit én ráköltöttem a házra hogyan kapjam vissza és kitől?Mit tehetek, mi hosszútávra akartuk kibérelni három generáció vagyunk és összeköltözőkként pont ilyen házat szerettünk volna, de mondjuk közüzemi szolgáltatásokkal.
„Most engem szólított fel a VH a tulajdonos tartozásainak kifizetésére”
Valamit rosszul értettél. Talán lefoglalta a bérleti díjat.
skac61 ! skac61 !!!
ényszerít valaki arra hogy ott lakjatok ??
amit nekünk kellett felújítanunk a saját költségünkön - kiderült, hogy nincs benne hivatalosan áram -
tehát hivatalosan nincs de lopott áram azért akad !!
Sziasztok!
A segítségetek kérném szépen az alábbi problémához.
Panellakásban lakunk, a felettünk lévő lakást rövidebb-hosszabb időre folyamatosan kiadják. A kérdésem az lenne (miután betelt a pohár az este 10 órai zajongás és a följárkálás után) van e bármiféle mód az aktuális bérlő kilakoltatásra?
Válaszotokat előre is köszönöm,
Gábor
Neked nincs.
Szólj a tulajdonosnak!
Kedves Fórum társak!
A keresztapám házában élek, nem volt albérleti szerződés csak szívességből mint keresztlánya, lakok a lakásában. Soha nem kért egy fillért sem a lakásért csak annyit kért, hogy írassam a nevemre a közmű órákat és fizessem a rezsit. Ez rendben is van, fizetem.Sajnos pár hónapja meghalt és a gyerekei követelik tőlem a lakbért holott még el sincs döntve, hogy kié lett a lakás. Jogosan követelik-e a lakbért?
Természetesen.
Ők a tulajdonosok!
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Szüleim megüresedett házát kiadtuk albérlőknek. Az albérlők kérték a lakcímbejelentést, hogy támogatást tudjanak kérni. Ezt "késve" tettük meg, mert utőlag derült ki, hogy helyettünk aláírtak egy állandó lakcím bejelentőt és bejelentkeztek állandó lakcímre. Mi valamivel később adtuk nekik át az ideiglenes lakcím bejelentőt a saját aláírásunkkal.
Eltelt pár hónap és a bérleti díj fizetését kezdték elfelejteni. A szerződés szerint ilyenkor fel kell szólítanom őket írásban a fizetésre és ha 8 napon belül nem teljesítik, akkor azonnali felmondással megszűntethetem a bérleti szerződést.
Az ingatlanra találtam vevőt.
Ha a felszólítás ellenére sem fizetnek az albérlők és felbontom a szerződést, de az albérlők nem akarnak kiköltözni, mit tehetek?
Lakcím fiktiválás a hamis aláírás miatt és az albérleti szerződés felbontása miatt elérhető akkor is, ha nem költöznek ki? Vagy ha létrejön az adásvétel és az új tulajdonos már nem egyezik a lakcímbejelentőn szereplő névvel? Hogyan lehet hivatalosan, jogerősen távozásra kényszeríteni a "volt" albérlőt?
aztazeget
„helyettünk aláírtak egy állandó lakcím bejelentőt és bejelentkeztek állandó lakcímre”
No ez az, ami nagyon gáz, mert ugyebár a hivatal nem ellenőrzi az aláírás hitelességét, pedig mindenkitől van a személyi miatt aláírás minta. Viszont személyes adatokat is meg kellett adjanak az aláírás mellé, vajon azt hogy sikerült nekik megtudni? Vagy ezek szerint azok is hamisak voltak és azt sem ellenőrizték? Az én véleményem szerint - de én nem vagyok ügyvéd - ez már büntetőjogi kategória, mint magánokirat hamisítás... Viszont az eredeti bejelentő lap másolatát egyedül a KEKKH-tól lehet kikérni illeték ellenében, azonban rohadt macerás, én is inkább ráhagytam, mert bár nagyon korrektül leírtam, hogy mit kérek, mindenféle bizonyító iratot is mellékeltem, hogy én vagyok a tulajdonos és jogom van kikérni az adatokat, mégis mindenféle hiánypótlást kértek tőlem, mint akik alapból nem értik a feladatot.
Nálunk Magyarországon úgy látszik, hogy egy ingatlan-tulajdonosnak van a legkevesebb joga és ez bizony nagyon, de nagyon gáz. :-(
A személyes adataim a bérleti szerződésen szerepeltek. Állítólag a lakcímbejelentéshez elfogadják a bérleti szerződés bemutatását.
A szerződés megszüntetésével 8 napon belül ki kell költözniük az ingatlanból, ami után fiktiválható a lakcímbejelentésük. De ha nem költöznek ki?
Üdv a klubban.
Lakáskiürítési per, ami igencsak hosszadalmas.
A felszólítólevélben legyen benne, hogy értékesíteni akarod az ingatlant, és ha nem költöznek ki, minden felmerült költséget, elmaradt bevételt rájuk terhelsz, jelölj meg benne nem költözésük esetére jó magas, de nem irreális használati díjat is.
„Ha a felszólítás ellenére sem fizetnek az albérlők és felbontom a szerződést, de az albérlők nem akarnak kiköltözni, mit tehetek?” perelsz.
„Lakcím fiktiválás a hamis aláírás miatt és az albérleti szerződés felbontása miatt elérhető akkor is, ha nem költöznek ki?” nem, de egyébként se mész vele semmire. Attól még bent maradnak.
Tisztelt Fórumozók, tisztelt Ügyvédek!
Az alábbi ügyben kérném a segítségüket. Egy vállalat tulajdonában lévő ingatlan bérleti szerződéssel kiadásra került. A bérlő 2012. decembere óta nem lakott az ingatlanba, de ezt nyilatkozatában le is írta. 2013-ban a bérleti szerződése felmondásra került, de azóta sem költözött ki. 2016-ban leírta, hogy nem lakik már ott több mint 3 éve, de nincs ideje most kiköltözni. Leírta, hogy a kulcs elveszett és leadni nem tudja, de engedélyezi, hogy nélküle kipakoljunk. A lakás kiürítése meg is történt egy hatósági tanú jelenlétében jegyzőkönyvezve, mert persze nem jött el a kiürítésre. Az ingóságokat letároltuk. Az ingóságokat, ruhát mindent letároltunk. Szabályos volt e így, illetve meddig kell őrizni a kiürített dolgokat.
Válaszukat megköszönve!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02