Önkormányzati útépítés magánpénzből?

Horat # 2018.07.06. 12:11

Én most kerültem hasonló helyzetbe!
Önkormányzati murvás utat akarják a lakók aszfaltoztatni. Az önkormányzat nem fizet semmit, csak megelőlegezi azokét akik nem fizetnek, viszont adó formájában be ezt akarja hajtani a nemfizetőkön.
Az út az önkormányzat tulajdona, és az is marad. A teljes bekerülési összeget kell a lakóknak fizetni!
Az utat a település más lakói is használják, nem csak az ott lakók. Nem az lenne a humánusabb, ha az önkormányzat csak egy részét kérné a lakóktól és a többit megfinanszírozná?
Ennyi erővel a településen minden felújítást, beruházást lehetne a lakossággal fizettetni!

Kényszerítheti-e az önkormányzat a lakókat, hogy 100%-ban saját erőből készítsék el az önkormányzati út aszfaltozását?

beatrix55 # 2004.06.29. 10:43

De akkor is kötelességem saját pénzből finanszírozni az utat, ha az ténylegesen nem fogja az én tulajdonomat képezni?Ráadásul még a plussz forgalmat is el kell hogy viseljem?!

ágnesjudit # 2004.06.28. 12:40

Az útépítésbe, amennyiben arra sor kerül szerintem anyagilag be kell szállnia, ellenkező esetben az utca többi lakosa az út megépülése után beperelheti Önt jogalap nélküli gazdagodásért, hiszen az utat Ön is használja, sőt az ingatlan árát is növelte.

Az előző tulajdonossal szemben felléphet, amennyiben Ön előtt az ingatlanra vonatkozó ezen kitételt - estleges útépítési kötelezettséget - nem fedte fel.

beatrix55 # 2004.06.23. 09:50

Olyan kérdsem lenne, hogy tavaly nyáron magánszemélytől vettünk egy telket, ami előtt jelenleg még nincsen más csak murvás út. Nemrégen kaptunk egy papírt a polgármestertől, hogy valaki az utcából komolyabb utat szeretne. Erre van is lehetőség, csak az itt lakóknak kellene kifizetniük.Állítólag aki az önkormányzattól vette a telket, annak szerepelt a szerződésében, hogy az útépítés költsége a telekvásárlót terheli.
Mivel több mint fél milliós beruházásról lenne szó telkenként, ezt nem mindannyian tudjuk és akarjuk kifizetni. Ha a többség igent mond az ajánlatra, tényleg nekünk kell megépíttetnünk az önkormányzat tulajdonát képező utat, amire ráadásul ezután busz- és teherforgalmat is ráterelnének?