haszonélvezeti joggal terhelt ingatlan eladása, kiadása

MajorDomus # 2017.01.10. 19:55

Ezt már megtárgyaltuk. A haszonélvezővel kell,, elbeszélgetni,,.

Scipioo # 2017.01.09. 20:04

Ketten vannak hivatalosan bejelentve, és ketten oda járogatnak. A bácsinak elég jó nyugdíja van, abból tartja ott a népeket. Azzal engedett oda mindenkit, hogy fizetnek neki albérletet, de eddig nem kapott egy árva vasat sem. Csak ott melegednek és laknak, csinálják a számlákat.
Kovács! Ha tíz évig ott vannak, akkor az lehet elidegenítés is. Ezért jobb, ha nincsen oda bejelentve senki sem.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.09. 19:45

Márpedig a polgármesteri hivatal közlése szerint két ember is tartózkodik ott állandóra bejelentve
Borzasztó! Jobban örülnétek, ha nem lenne bejelentve, de ott lakna?

Scipioo # 2017.01.09. 19:35

A bácsi adott a feleségemnek egy felhatalmazást, hogy járjon el a házzal kapcsolatosan. Akkor kijelentheti őket?

Scipioo # 2017.01.09. 19:31

És mit tehet a tulajdonos?

MajorDomus # 2017.01.09. 19:26

Be.
Ezt jelenti a haszonélvezet.

Scipioo # 2017.01.09. 19:22

A feleségem tulajdonában van egy ingatlan, abban lakik egy bácsi, aki haszonélvező. A feleségemben most tudatosult, hogy ketten be vannak jelentve oda állandóra. A feleségem kibukott, hogy az ő engedélye nélkül hogyan lehetséges ez. Ezért kérdeztem, hogy a haszonélvező bejelenthet-e oda állandó jelleggel egyéneket a tulajdonos beleegyezése nélkül. Szval a feleségem nem adta az engedélyét, hogy oda akárki is bejelentkezzen. Márpedig a polgármesteri hivatal közlése szerint két ember is tartózkodik ott állandóra bejelentve, a feleségem aki tulajdonos beleegyezése nélkül.

Scipioo # 2017.01.09. 19:22

A feleségem tulajdonában van egy ingatlan, abban lakik egy bácsi, aki haszonélvező. A feleségemben most tudatosult, hogy ketten be vannak jelentve oda állandóra. A feleségem kibukott, hogy az ő engedélye nélkül hogyan lehetséges ez. Ezért kérdeztem, hogy a haszonélvező bejelenthet-e oda állandó jelleggel egyéneket a tulajdonos beleegyezése nélkül. Szval a feleségem nem adta az engedélyét, hogy oda akárki is bejelentkezzen. Márpedig a polgármesteri hivatal közlése szerint két ember is tartózkodik ott állandóra bejelentve, a feleségem aki tulajdonos beleegyezése nélkül.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.09. 18:45

Nem ő jelenti be, de ha az a kérdés, akkor az ő hozzájárulása elég. (De szerintem te eleve nem is ezt akartad kérdezni. Mit számít egy lakcímbejelentés?)

Scipioo # 2017.01.09. 17:59

Kedves Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy a haszonélvező a tulajdonos megkérdezése nélkül bejelenthet-e az ingatlanba állandóra akárkit?

MajorDomus # 2016.12.28. 16:53

Mondjuk ez lenne a legokosabb, bár nem tudjuk míg jelent az, hogy,, már nem is fog hazajönni a kórházból,,

Ha olyan állapotban van, akkor nem kell a gyamhivatallal tusakodni.

Ha viszont tartós gondozásban van, akkor ott kell kezdeni.

Immaculata # 2016.12.28. 08:05

Ha a gyámhivatal biztosítani akarja a néni visszatérését, akkor nem kell neki a vételár.

BESZÉLJ a gyámhivatallal.

Jancsika009 # 2016.12.28. 07:53

Ha úgy lenne megvárnám, de nem véletlen kell piacra dobnom!!Ugyanis nem kevés adósságot is örököltem ezzel a lakással együtt és félek hogy egyszer csak elveszik a házat és árverezésre bocsájtják emiatt!Kifizetni sajnos zsebből nem tudok ennyit és alapból el is adnám ezért érdeklődök!Nem tudja valaki hogy a kiváltási költséget hogy lehet kiszámtani??olvastam hogy minél idősebb a haszonélvező annál kevesebb de az mégis mennyit takarhat?

MajorDomus # 2016.12.27. 19:22

Vagy megvárod míg megszünik a haszonélvezet!

Immaculata # 2016.12.26. 20:03

..vagy csak haszonélvezettel terhelten tudod értékesíteni.

Immaculata # 2016.12.26. 20:02

..akkor az értékesítéshez kell a gyámügy hozzájárulása.

Jancsika009 # 2016.12.26. 20:01

Haszonélvezeti jog van a megörökölt öröklakásomon!Elszeretném adni de nem tudom ez mennyivel bonyolítja meg a dolgokat?!A haszonélvező a mamám már 90éves és évek óta kórházban van és nem is fog már sajnos hazajönni onnan, ráadásul a gyámügy gyámsága alatt áll.

MajorDomus # 2016.03.24. 22:18

A terheit meg rajtad verik le mint tulajdonoson ha nem fizeti a rezsit.

Bea1 # 2016.03.24. 04:22

" hogy nyaraltatni terveznek a házamban"

A haszonélvező húzza az ingatlan minden hasznát. Ha akarja, nem köteles beengedni sem. Ha nyaraltat benne, jogszerűen teszi. Azt visz oda, és annyi időre, amennyire akar.

MajorDomus # 2016.03.23. 22:33

Sajnos.

Sherlock # 2016.03.18. 19:50

Megtehetik. Nem örökli a haszonélvezetet.

Herrmann # 2016.03.18. 19:39

Tisztelt Fórumozók!
Következőkben kérnék tanácsot:
Tulajdonomban álló ingatlanban haszonélvező lakik, aki nemrég megnősült. Nőnek van saját lakása, de mégis odaköltözött. Azt hallottam, hogy nyaraltatni terveznek a házamban. Megtehetik a beleegyezésem nélkül? És mi a helyzet a haszonélvező esetleges halála esetén, kirakhatom az újasszonyt vagy örökli a haszonélvezetet?
Választ előre is köszönöm.

MajorDomus # 2016.02.24. 20:12

Tőle kell megváltanod!

Egyezzetek meg egy összegben amiért lemond a haszonélvezeti jogáról!

MajorDomus # 2016.02.22. 20:55

Váltsd meg a haszonélvezetet.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.22. 08:18

Eladhatod, a közös tulajdon megszüntetését is kérheted. De aligha találsz vevőt a haszonélvezettel terhelten, és ez áll az esetleges árverezésre is.