drbjozsef
„Tehát a széljegy egy jelzés, hogy van valami irat benyújtva, csak még nincs elintézve, hogy mindenki lássa a tulajdoni lapon, hogy valami van, de még nem végleges. Erre azt állítod, hogy FIXRE bejegyezték a vevői jogodat, de az nem volt úgy jó, és "áttették" széljegyre.”
Akkor nézzük kronológiai sorrendben:
1. 2025. szeptember 3-án írtuk alá az adásvételi szerződést a mostani lakhelyemre.
A szerződésben benne szerepel, hogy az eladó feltétlen és visszavonhatatlan hozzájárulását adja, miszerint a vevő számára a fenti jogot a földhivatal bejegyezze a benyújtástól számított határozott 6 hónapos időtartamra. Egyidőben a fenti dátummal elkészült a letéti papír is, ami a későbbi tulajdonjog bejegyzésemhez való hozzájárulást tartalmazta az eladó részéről.
2. 2025. október 8-án jön a határozat a „Tulajdonjog fenntartáshoz kapcsolódó vevői jog” bejegyzéséről.
Benne az alábbi szöveg is szerepelt: „A tulajdonjog-fenntartáshoz kapcsolódó vevői jog bejegyzése ................................... ügyvéd által 2025. szeptember 3-án ellenjegyzett adásvételi szerződés, valamint a kérelem alapján történt. Az eljárási díj megfizetésre került.”
3. 2025. október 15-én teljes kifizetésre került az utolsó részlet is, így ezek után birtokba vettem az ingatlant.
4. 2025. október 25-én beköltöztem a házba.
5. 2025. október 28-án a kormányablak ügyintézője nem jegyzi be a lakcímemet, mert hogy nem vagyok még széljegyen.
Mint már korábban is jeleztem, ha az ügyintéző hölgy volt a béna és ezért kellett kavarnom tovább az ügyvéd közreműködésével, hogy egy héttel később megtörténjen a lakcím-bejegyzés, akkor nyilván igazatok van. De erre sajnos én nem látok rá, hogy valóban nem voltam még széljegyen és később került oda a bejegyzés. Egy biztos, hogy október 8-án már a bejegyzett vevői jogról kaptam a határozatot ajánlott tértivevényes levélben, nekem a tudásom eddig terjed. Tehát ezek után hogy lehet, hogy a határozat kézhezvételétől számított 20 nappal később még nem voltam széljegyen? Ezt próbáld megmagyarázni! Köszi előre is, ha nem kioktatva, magas lóról teszed mindezt!