Ingatlanügyek


Ádee # 2012.03.12. 14:43

"azt a végrehajtási jogot utólag fogják törölni."

Ok,ezt értem.

Elvileg akkor úgy lenne,hogy az adós tulaj hoz egy igazolást,ezt visszaellenőrizzük,hogy akkor mennyi is az annyi,és ezen összeg levonásra kerül a vételárból,amit letétbe helyezek az ügyvédnél.

Közben kiderült a 4 tulajból 1 még jun.ban elhunyt,viszont a tul.lapon még szerepel,ez mennyire
gond?

Chapel # 2012.03.12. 14:05

@Immaculata: köszi a választ.

Még az egész hajcihő előtt vagyunk, és most jönnek ezek az infók szépen lassan elő.

Megmondom őszintén, hogy nem szívesen engedném, hogy szétverjék a padlót meg a plafont az új cső miatt (építsenek a tetőtérbe, az nem érdekel, de a lakásomat hagyják békén), meg egyáltalán nem szívesen engednék vadidegeneket a lakásba. És nagyon nem szeretném a csőcserével együtt járó kárt finanszírozni...

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.03.12. 13:49

Chapel!

Mindenről a szerződésben kell, vagy kellett volna rendelkezni.
Ha ezek a fontos dolgok csak most derültek ki, és erre a közös képviselő nem tud válaszolni, az azt jelenti, hogy az építtető akaratán múlnak a dolgok.
A gáz lezárása idejére is kellett volna valamilyen egyéb főzési, fűtési lehetőset biztosítani számotokra.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.03.12. 13:44

Wentzl!

Az ingatlanoddal tulajdonosként rendelkezel.

Ha zavarnak a birtoklásodban, akkor birtokháborítás miatt a helyi jegyzőnél tudsz eljárást indítani.

Ha el akarod adni az ingatlant, hát eladod. Ahogy értelmezem az új ingatlan nyilvántartása már rendezett, sőt a terhelést sem vezették át, így teljesen tiszta a tulajdoni lapod. Azon rajta vannak a méretek, te ennyit adsz el.
A földmérő a földhivatali adatok, koordináták alapján mérte ki a telekhatárokat, ezzel a vevőt meg tudod nyugtatni. Ha a szomszédnak gondja van, te ne tárgyalj vele, mondd neki, hogy nyugodtan forduljon bírósághoz és bizonyítsa az igazát.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.12. 13:11

Ádee, az eladó valószínűleg nem pont ezt mondta. Az igaz, hogy ha a végrehajtandó tartozást a vételár betakarja, és ezt a részt egy megfelelően szövegezett letéti szerződéssel letétbe helyezed, akkor nincs kockázatod. De, hogy így "tisztán" veszed meg, az nem igaz, azt a végrehajtási jogot utólag fogják törölni.

Ha nem tudod a tartozás pontos összegét, akkor honnan tudnád, mennyit kell letétbe teljesíteni? (Mellesleg a letét talán felesleges is, eleve megállapodhattok úgy a szerződésben, hogy a kiegyenlíted a végrehajtandó tartozást, és a maradékot kapja az eladó. A hozzájáruló nyilatkozata az, amit tényleg letétbe kellene tenni.)

Chapel # 2012.03.12. 12:52

Sziasztok!

A véleményétekre lennék kíváncsi.

A közeljövőben társasházunk tetőtere beépítésre kerül. Sok-sok mindent hallottunk a projektről, legutóbb például azt, hogy a meglévő lakásokban teljes közüzemi felújításra van szükség - csőcsere - a tetőtérben kezdődő építkezés miatt.

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen építkezés miatt terhelhetnek plusz költségeket a már ott lakó családokra, lakástulajdonosokra? A csőcsere gondolom a lakásban (akár) kárt is okoz(hat), ezt mindenképpen tűrnünk kell?
A másik dolog, amit szintén hallottam, hogy a csőcsere alatti időszakban elzárják a gázt. Akinek gázzal működő eszközei vannak, annak az adott időszakban nem lesz meleg vize, nem fog tudni főzni. Ezt az előidézett kárt, kellemetlenséget is köteles a lakástulajdonos eltűrni?

Köszönöm a válaszokat!

Ádee # 2012.03.12. 12:50

"Eleve a végrehajtóhoz kellene menni"

Akkor addig nem is tudunk adásvételit kötni?

Az eladó szerint a tartozás összegét letétbe kell
helyezni az ügyvédnél és akkor én "tisztán" veszem meg.
(?)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.12. 12:37

Eleve a végrehajtóhoz kellene menni, legalább azt megkérdezni, hogy mennyi is a teljes tartozás.

Ádee # 2012.03.12. 12:28

Köszönöm a válaszokat.
Máshogyan tenném föl a kérdést,nekem vevőként az ügyvédi adásvételi aláírása és a kialkudott vételár
kifizetésén kívül futnom kell még más köröket?(végrehajtó..stb) ??

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.12. 11:33

A végrehajtási vevő főszabályként tehermentes tulajdont szerez.

Sherlock # 2012.03.12. 11:32

A vásárláskor a tehermentesítéshez szükséges összeget visszatarthatod és ha az eladó nem tehermentesíti, akkor abból az összegből te megteheted.

Ádee # 2012.03.12. 11:15

Üdv mnkinek!

Adott egy ingatlan aminek jelenleg 4 tulajdonosa van.
Az egyik tulajnak(övé 4/8 rész)~400e Ft végrehajtási jog
terheli a tulajdonrészét.Kérdésem,hogy ezen ingatlant hogyan lehet megvásárolni,hogy tehermentes legyen?

Wentzl # 2012.03.11. 19:48

"Immaculata 2012.03.04. 08:46

Jól tetted a kiméretést. Az a biztos, amit egy független földmérő állapít meg.
Aki vitatja, annak kell az ellenkezőjét bizonyítania.

Szerintem nem jó ügyvédet választottál. 400 nm alatt nem is lehet telket kialakítani. Nézd meg, hogy nálatok helyi szinten mi a legkisebb kialakítandó teleknagyság. Ha még a 398 nm-ből is hiányzik, akkor bizony az egész telket ki kellett volna sajátítaniuk.

A szomszédok miatt ne aggódj, te már kiméretted, most már rajtuk a sor."

Szeretném eladni azt a 385 nm-es területet mert nagyon kéne a pénz. Sajnos mivel a szomszéd vitatja a mérést,ezért se rendbetenni, se hirdetni nem akarom. Pl.: Lejárathatna a szomszéd az esetleges vevő előtt amikor éppen szemléli az ingatlant, kijönne és elriasztaná azzal, hogy az övét árulom.
Mert sajnos ahelyett hogy kiméretné (pénze van rá béven), sajnos nálam áskálodik (szú szerint:-)), méteres gödröket ás és valamilyen több mint húsz évvel ezelőtti karókat keres. Köteles méretni, vagy addig tarthat mattban amíg élek?


Glaube an Wunder, Liebe und Glück, schaue nach vorne und niemals zurück, tu was du willst und stehe dazu, denn dieses Leben lebst nur du!!!

jokesz # 2012.03.09. 20:03

Segitséget szeretnék kérni..
a volt élettársammal van egy közös ingatlanunk amit ő szeretne megtartani. 5.5 millió volt az ingatlan ebből 5 milliót hitelre vettünk ami mostmár 8.7millió .. persze nekem volt pénzem ezeket intézni. a bejegyzés fel-fel arányban lett SAJNOS.mivel az ingatlanra igény tartott nem is foglalkoztam vele mert mindig egyezkedtünk szóban hogy kifizet..sajnos az idő neki kedvezett mert a fix törlesztés most márciusba 80.000 ezer lett a 30.000 helyett...így már abszolult nem akar kifizetni sőt azt ajánlotta fel hogy költözzek oda és fizessük közösen..eddig kulcsom sem volt mert lecserélte a zárakat ezt most pótolta.. van számlám is arról hogy mennyit költöttem a házra ami miatt az érétke most annyi mint a hitel... ha most belemegyek,hogy fizetem a hitel felét, akkor ő mint aki használja a házat kell-e részemre használati díjat fizetnie??nem szeretnék oda költözni mert ez csak vitát szülne...
vagy milyen lehetőségeim vannak??
Válaszukat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.07. 18:03

Nem, dehogy.

gyadri1983 # 2012.03.07. 13:29

A jelzálog jog bejegyzéséhez elegendő-e a saját kézzel írt tartozáselismerő nyilatkozat megléte?

ObudaFan # 2012.03.07. 09:32

Egy spanyol fórumon lenne érdemes érdeklődni.

lutyo # 2012.03.06. 19:41

T. Jogi Fórum!
Két kérdésem lenne.

  1. Szeretnénk Spanyolországban éttermet bérelni, haszonbérleti jog megvásárlásával. Ezek általában határozott időre szólnak. Amikor a bérleti idő lejár, akkor mi tovább adhatjuk a bérleti jogot és így visszakapjuk a befektetésünket?
  2. Mi történik a bérleti jog megvásárlására fordított összeggel, ha mi a bérleti szerződés lejárta előtt el szeretnénk hagyni a bérleményt?

Válaszukat köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.05. 10:44

Szerintem ő éppenséggel a régi - megszűnt - helyrajzi számról akarta töröltetni a jelzálogot.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.03.05. 09:31

Azt hittem ez egy friss ügy.

A közig. határozat véletlenül nem szól arról, hogy a II.f. megkeresi a földhivatalt a létrejövő ingatlanok átvezetése végett?

Ha nem, akkor az önkormányzattól kell intézkedést kérned írásban. Ő volt a kisajátítási eljárás kezdeményezője, és úgy tűnik nyertese is, és kérd, hogy a földmérő által létrehozott új ingatlanok bejegyeztetését záros határidőn belül intézze el, mert az ő kötelessége.

Wentzl # 2012.03.05. 08:53

Immaculata! A Közigazgatási határozat már kb. 2 éve jogerős, akkor veszítettem el a Közigazgatási határozat felülvizsgálatára irányuló pert. Vagy valamit rosszul értelmezek?


Glaube an Wunder, Liebe und Glück, schaue nach vorne und niemals zurück, tu was du willst und stehe dazu, denn dieses Leben lebst nur du!!!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.03.05. 08:42

atis!

Nyugodtan eladhatod a neveden lévő földet.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.03.05. 08:39

Nem. Amíg nem lesz jogerős a közigazgatási határozat, addig a földhivatalban sem fogják átvezetni.

Wentzl # 2012.03.05. 07:52

Ez azt jelenti, hogy mindkettő tehermentes?


Glaube an Wunder, Liebe und Glück, schaue nach vorne und niemals zurück, tu was du willst und stehe dazu, denn dieses Leben lebst nur du!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.05. 07:50

Ne háborogj, elrontottad. Természetesen nem lehet jelzálogot töröltetni nem létező ingatlanról. Ingatlanokra nem értelmezhető a jogutódlás.