Tisztelt Fórumozók,
Egy biatorbágyi telekben fél tulajdoni részem van.(Egy családi elválás miatt kerültem ebbe a helyzetbe). Célom az eladás lenne, de
A társtulajdonosom már a harmadik banktól vesz fel kölcsönt, természetesen nem fizeti a továbbiakban, így a Földhivataltól most kaptam meg a harmadik értesítést, a harmadik végrehajtási jog bejegyzéséről. Az első ügy 2009-ben 2.560.000.- Ft és járulékai készfizető kezesség címén aláírt tartozás miatt. A bank a társtulajdonosomtól már 6.000.000.- Ft-ot követel, így egy ügyvéd jár el az ügyben,vagyis a banknak valamilyen kézbesítési jog vélelme nem állt meg tulajdonostársam felé, vagyis tulajdonostársam nem kapott meg valamit a Raiffansentől, emiatt bíróságon van az ügy. Ez volt az 2009. évben első, ez is évekig eltarthat. Azt még mondom, hogy az ingatlan lakatlan, azaz nem használja senki.
Ezt követően 2011-ben az Argenta, ill. 2012. májusában a Porsche Banktól vett fel hitelt tulajdonostársam, természetesen azt sem fizeti, így az Ő tulajdoni részére ismét két végrehajtási jog került, így van összesen három végrehajtási jog bejegyzés a tulajdonostársam tulajdoni részén, amely miatt én teljesen hátrányba kerültem, a fél telket sem eladni, sem végrehajtani nem lehet, az állaga romlik, engem mint tulajdonostársat senki meg nem kérdez, kérdezem, nincs tájékoztatási kötelezettsége a fél tulajdonomban senkinek, csak teszik a fél telekre a tartozást, eladni nem tudom a felét, már fél éve próbálkozom, hiszen a biatorbágyi patak parton van az ingatlan, arra gondoltam hátha megtetszik valakinek, a tulajdonostársam tartozását kifizeti és ezáltal én is megszabadulok ettől.Meddig tart a türési kötelezettségem.
Milyen jogszabály alapján rakosgatják rá a bankok a tartozást a fél ingatlanra, hova menjek, hiszen a végrehajtó keze meg van kötve a peresítés miatt. Igaz az a hír? hogy a bankok azzal és arra kötnek hitelszerződést, akivel akarnak, és akár harmadikként is ráteszik a nem fizetés miatt tartozást az ingatlanra, meg sem nézve az előző körülményeket. Ismétlem, nem az a bajom hogy ő tartozik, hanem az, hogy engem emiatt sérelem, hátrány ér, évek óta hátráltatva vagyok az eladásban. Én csak magammal foglalkoznék, ha tudnám, hogy merre induljak, Mi a legjobb megoldás a részemre ebben a rendkívül gonosz és szövevényes ügyben? Hogy másszak ki ebből, Köszönettel, Riaa