Kisajátítás útépítés miatt!

Tüszi # 2013.01.15. 14:22

Tisztelt Fórumozók!
A problémám a következő. Állami gyorsforgalmi út építés miatt a gyümölcsösöm egy része kisajátításra kerül. 4 éve termőre fordult intenzív almagyümölcsösről van szó,ami még 14-18évig teremhetne. Az állami ajánlat a kártalanításomra 4 év terméskiesés+egy új gyümölcsös telepítésének a megfinanszírozása.Nekem jelenleg nincs szándékomban az újratelepítés és nem is hiszem, hogy ezt előírhatnák nekem, mint választási lehetőséget. Én a jelenlegi terület még hátralévő 14-18év termésének az értékét kérem a kártalanítási összegként, mivel nekem ez a kieső bevételem. Ebből természetesen levonásra kerül az adott időszak alatt felmerülő fenntartási költség.Ugyanerre a területre az ingatlanforgalmi szakértő a kisajátításra kerülő földterület kártalanításra olyan szakvéleményt adott,hogy a földterület értéke 40%-kal kevesebbet ér, mint a környező szántóföldeké, amit csak azzal tudott alátámasztani, hogy ez a bírói gyakorlat a hasonló ügyekben.Jelenleg is folyik ez a huzavona, amire hamarosan pontot szeretne tenni a kormányhivatal. Kérem akinek javaslata, vagy hasonló ügyben szerzett tapasztalata van írjon.
Előre is köszönöm a segítő szándékot!!