Nem!
koboldocska
joga van.ennék alapján dönt
Lakásszövetkezet
Tisztelt MajorDomus!
Ezt a választ kaptam Öntől: "Gyakorlatilag a melót kiadta egy kezelőnek,hogy mi a neve az tökmindegy"
Az igazgatóságtól munkaköri leírást vagy nem is tudom minek nevezzem, nem is kérhetek betekintésre, hogy milyen feladatok elvégzésével van megbízva az ügyvezetőnk?
Lakásszövetkezetnek az elővásárlási jog lemondásra vonatkozó nyilatkozatához joga van- e kérni a leendő vevő személyes adatait, az ingatlan vételárát?
Tisztelt MajorDomus!
A választ köszönöm szépen.
A Cégbíróság tudom nem foglalkozik könyvelési ügyekkel, csak arra gondoltam, ha bekerül hozzájuk egy Alapszabály módosítás,tüzetesen átolvassák.....
Az Lsztv-ben nincs ügyvezető tisztség.....
Felügyelő bizottság? hagyjuk....
Gyakorlatilag a melót kiadta egy kezelőnek,hogy mi a neve az tökmindegy,ha a közgyűlés elfogadta az elszámolást.
a cégbiróságnak nem feladata könyvelési ügyekkel foglalkozni,a Felügyelő bizottságnak annál inkább a belső struktura ellenőrzése!
fordulj hozzájuk!
Tisztelt MajorDomus!
Létezhet valami megoldás, hogy megoldódjon az ügyvezető (aki könyvel) „fogalom/tisztség” tisztázása a lakásszövetkezetnél, amelyben tulajdonom van, (2006. szept. óta)?
Az 5 fős igazgatóságot, 3 fős felügyelő bizottság számára természetes ez az állapot, a közgyűlésre járók mindenre igennel szavaznak. Én viszont nem értem.
2008-ban közös képviselő volt az elnevezése, 2009-ben megjelent az ügyvezető megnevezés.
Az igazgatóság elnöke és ügyvezető díjazására a felügyelő bizottság elnöke tesz javaslatot a beszámoló közgyűléseken. A 2016-os tervben elnök, számviteli szolgáltatás megnevezéssel van betervezve kiadás, míg az előző évi beszámolóban elnök, társasház-kezelés „jogcímen” van kifizetve.
A cégbíróság sem figyelt fel, hogy milyen megnevezés az ügyvezető?
Alapszabályunkból: „Az ügyvezető. Az igazgatóság elnöke az operatív teendők ellátása céljából ügyvezetőt nevezhet ki, aki konkrét feladatait az igazgatóság elnökétől kapja, tevékenységéért az igazgatóság elnökének felelős…. Tevékenységét – az igazgatóság döntése alapján – munkaviszonyban, vagy megbízás alapján látja el… Az ügyvezetőnek legalább középfokú végzettséggel kell rendelkeznie.”
A faliújságon olvasható. Elérhetőségek: XY elnök, műszaki ügyekben kereshető + telefonszám.
XY ügyvezető, befizetésekkel, tartozásokkal kapcsolatos ügyekben kereshető + telefonszám (visszahívás nélkül) + személyes elérhetőség, város, utca házszám (egyeztetés után) és mely napokon hány órától, hány óráig.
Dehogy!
a szövetkezet alkalmazottja!
azért könyvelői szakképesités javallott!
Tisztelt MajorDomus!
A könyvelőnek társasházkezelői végzettséggel kell rendelkezni?
Abban nem is fogod!
az könyvel,akit a szövetkezet alkalmaz könyvelőnek!
Tisztelt MajorDomus! Nem találom a 2004.évi CXV.tv-ben a lakásszövetkezetekről, milyen elnevezéssel és ki könyvel? (közüzemi számlák kiegyenlítése, befizetési csekkek elkészítése a tulajdonosok részére, üzemeltetési számláról átutalás a felújítási alap, LTP számlára, mérleg elkészítése, továbbítása a cégbíróságnak)
Ugyanigy :a 17 tulaj helyett aláirja!
Köszi. És a jelenléti íven hogy néz ki a dolog?
Feltartja mind a,100 kezét!
viccen kivül:ha van 17 meghatalmazása,akkor szemét a közgyűlés előtt átadja a levezető elnöknek,aki megállapitja a közgyűlés határozatképességét,ezen belűl azt hogy Gipsz Jakab 17 meghatalmazással 8.4% tulajdoni hányadot képvisel.ezt követően minden szavazásnál ezt veszi figyelembe.
Na és az hogyan szavaz, amikor a kgy. levezető azt mondja, hogy „kézfeltartással szavazzunk” ? Vagy bemondja egyesével, hogy a meghatalmazóknak mi a szavazata?
Akár százat is!
„A lakásszövetkezet tagját a közgyűlésen írásbeli meghatalmazás alapján lehet képviselni.”
Hány tagot képviselhetek meghatalmazással, ha az alapszabály nem rendelkezik róla?
Ha ez van a szabályzatban akkor igen.
Ez a törvény. Az alapszabály pedig nem rendelkezik róla. Köteles vagyok eltűrni, hogy egy ekkora horderejű kérdésben pl. 10 ember dönt?
Ha ez a törvény?
Azt nézd meg, hogy az alapszabály
Hogy rendelkezik a módosításrol.
A közgyűlés nálunk soha sem határozatképes. Na de a megismételt - fél órával később - az már két taggal is.
Amennyiben határozatképes.
Szerintem.
MajorDomus köszönöm
Társasháznál igen. Lakásszövetkezetnél nem. Egyébként Te küldted a linket. Idézem belőle: Az alapszabály címszó alatt, 4. § (5) A közgyűlés az alapszabályt - a jelenlévők szavazatának kétharmados többségével - bármikor módosíthatja. Az....
Dehogy!
Az összes tulajdoni hányad.
14-en voltunk. Bocs.
MajorDomus Köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02