Megtekintési nylatkozat

imici85 # 2013.04.29. 10:43

8 millióért sikerült megvenni az ingatlant.Én úgy hallottam biztos forrásból,hogy az ingatlant más is meg akarja venni.Az ingatlanos meg csak halogatta.Így nem lehet ingatlant közvetíteni,hogy ha adok egy ajànlatot akkor még nekem kell 1-2 héttel késöbb felhívni az ingatlanost,hogy mit válaszolt az eladó. Ja meg várjunk még vele.Mire,hogy elvigyék az orrom elől.Így meg le ültem az eladóval és meg tudtunk eggyezni az árban.Nem is gondoltam,hogy van egy ilyen pont a nyilatkozatban,hogy fizetnem kell bánat pénzt.Ha legalább egy másolatot kaptam volna.Jól át vert az biztos.Az ügyvédem azt mondja,hogy meg tudjuk nyerni a pert.

Zoltanuss # 2013.04.27. 15:52

Aztán volt az un. 'vételi szándék nyilatkozat'.
Ezt általában forszírozzák az ingatlanosok !
A lényege, hogy amikor dönt az ember a vétel mellet egy szándék nyilatkozatot ad - némi pénzzel alá támasztava, hogy vevő akar lenni.
Ennél a túl korai is hiba és a túl késői is.
Így jártam . találtam egy megfelelőnek ítélt lakást, de voltak még felderítetlen dolgok, így mondtam az ingatlanosnak - várjunk azzal még. A vége az lett elvitték az orrom elől. 14 hónapig hirdették, végül 6 hét alatt elkelt - hoppon maradtam.
A tényleges vételnél viszont kreáltam a vételi nyilatkozatot - pénz nem mellékeltem mellé - így nem is kellett az ingatlanosnak. de a tárgyalás folytatódott , végül az üzlet megköttetett.
Volt egy hét bizonytalanság. vagy eladják az orrom elől, vagy én állok fel, hogy mégse kell.
Igaz ezeket csak készpénzes vételeknél lehet megcsinálni.

Zoltanuss # 2013.04.27. 15:42

imici85 imici85 !

Mondjuk nálatok sincs minden rendben mivel csak megkerültétek az ingatlanost !!
Amúgy végül mennyi lett a vételár ?
Ott nem stimmel valami,hogy a az alku kísérleteknél közvetített e egyáltalán az ingatlanos. Ha valamit eltitkolt, akkor ő a hunyó !!
kénye s ügy ez , mivel tény az ingatlanosok se szeretnek potyára dolgozni. De a feltételekhez való ragaszkodás elsősorban az eladó- ingatlanos relációban igaz.
Én pl. a bemutatók után mindig visszamentem a házba és a szomszédoknál folytattam a 'káderezést'. Néha meglepő dolgok derültek ki.

Zoltanuss # 2013.04.27. 15:35

imici85 !
Nos ilyen szar emberek -legalább is ez _ az ingatlanközvetítők !
Én ennyit sem fizetnék , feljelenteném őket szélhámosság címén.
Tény amikor lakást kerestünk velünk is aláírattak ezt az , jobbára csak azt, hogy a megtekintést levezényelték. De a végén m ár azt se írtuk alá.

imici85 # 2013.04.24. 17:30

Hello

Venni akartam egy házat Kópházán amin kint volt egy Openhouse hirdető tábla.Felhívtam majd megbeszéltünk egy időpontot a megtekintésre.
Ezt 2012 dec. 29-én bátyám és ingatlanközvetítő kíséretével meg is történt.Azt mondtam az ingatlanosnak,hogy mivel a házat bontani kell ezért a 9 millió forintos vételárat sokallom és ajánlok 6,5 millió
forintot.
Azt mondta,hogy rendben erre elő vett egy nyomtatványt,hogy felvegye az elérhetőségeimet és,hogy ő megmutatta nekünk az ingatlant.Az ingatlanos nem tájékoztatott a nyilatkozat lényegéről,szabályairól.
Ő kitöltötte én meg jóhiszeműen aláírtam nem is gondoltam,hogy ebből később gondom lehet.
Erről a nyomtatványról semmilyen másolatot nem kaptam és ezt bátyám is tanúsíthatja mert egész végig mellettem ált.

Az ingatlanos 1hét múlva felhívott és azt mondta,hogy az eladó nem fogadta el az ajánlatomat azt mondta,hogy várjunk még hátha az eladó később lejebb viszi az árat.
Pár hét várakozás után tettem az ingatlan közvetítőnek telefonon egy 7,5 milliós ajánlatot amit megint vissza dobott az eladó.Az ingatlanos ismét azt mondta,hogy várjunk még.

Kb. 2 héttel késöbb megtudtam a szomszédoktól,hogy ki a tulaj és megadták a telefonszámát.Aznap felhívtam,hogy meg tudjunk valahogy állapodni.

Március 4.-én sikerült az eladóval meg kötnünk a szerződést.Az Ingatlanosnak csak annyit mondott az eladó,hogy egy rokon megvette.

Most rá egy hónapra felhívott az Openhouse ügyvédje,hogy fizessek nekik 3%+ áfa bánat pénzt azaz 300.000 ft vagy perre mennek.(8,1m volt a vételár de az openhouse 8 millióról tud.)

Bementem az ingatlan ügynökség irodájába,hogy megkérdezem,hogy miről is van szó.
Ekkor láttam meg másodszor ezt a közvetítési nyilatkozatot.És ismét közölték,hogy fizessek mert per lesz belőle.A nyilatkozatban tényleg szerepelt 1 sorban az a bizonyos 3% bánatpénz.

Most bíróságra akarnak menni.
Van esélyem megnyerni a pert?

Üdv.
Németh Imre

Elismerem,hogy felelőtlenül aláírtam a nyilatkozatot de átverve érzem magam,hogy az ingatlan közvetítő nem tájékoztatott a nyilatkozat szabályairól és nem kaptam róla másolatot.

Mert ha legalább egy másolatot kapok akkor otthon biztos átnézem és akkor látom ,hogy mi a következménye az ügynökség megkerülésének.
Próbáltam velük alkudozni.
Ajánlottam nekik 150 ezer forint azonnali kifizetést de nem fogadták el.Ragaszkodnak a teljes összeghez.Vagy én fizessek 150e forintot + az eladó 150e forintot.