Én minősíték? És pont te kéred ezt számon rajtam? Aham.
(egyébként gy.k.: az az ún. "aláírásom", a parasztot magamra értem, remélem ennél körültekintőbb és hozzáértőbb vagy a társasház kritizálásakor)
Én minősíték? És pont te kéred ezt számon rajtam? Aham.
(egyébként gy.k.: az az ún. "aláírásom", a parasztot magamra értem, remélem ennél körültekintőbb és hozzáértőbb vagy a társasház kritizálásakor)
A törvényességi felügyeletet nem te, nem a többi lakó, hanem első fokon a helyi jegyző gyakorolja. Tegyél bejelentést. Ha bűncselekmény gyanúja is felmerül szerinted, akkor tegyél feljelentést a rendőrségen.
Gazemberek gazemberekre? Miről beszélsz? Az ha valakinek mégis megfelel a működése még nem feltétlen bűnrészes.
Kezdem azt gondolni, rajtad kívül nem mindenki villamos a társasházatokban, és máshol van a baj...
„De, a köztörvényes büntetőügyek a közügyektől való eltiltással járnak.”
Ugyanmár. Mellékbüntetés, adott esetben járHAT, de a közös képviselet ellátása a neve ellenére nem közügy.
Kösz a választ!
De, a köztörvényes büntetőügyek a közügyektől való eltiltással járnak.
Erre való hivatkozással a törvénytelenségben résztvevőket nem lehet eltiltani a szavazástól?
Nekem furcsa lenne, hogy gazemberek szavazhassanak gazemberekről. (Ez nem a parlament.)
Kell, hogy legyen valami szankció.
Másrészt, a közös képviselőséghez nem kell erkölcsi bizonyítvány?
lohengreen,
https://oszinteingatlanos.blog.hu/…t_mi_a_menet
Lakók 10%-a elég a közgyűléshez.
De ha a közgyűlés nem váltja le, akkor sehogy. Ez egy ilyen dolog, a társasház közössége dönt, ha ők nem akarják leváltani, nem váltják le.
Üdv!
Van-e valami jogi lehetőség közgyűlés tartása nélkül leváltani a közös képviselőt?
Ugyanis meghamisította azt a jegyzőkönyvet, amivel az önkormányzatnál lehet pályázatot nyerni. A cifra az ügyben, hogy a Számvizsgáló bizottság és szinte az összes lakó benne van, a cinkosa.
A rendőrség hónapok óta nyomoz az ügyben, szerencsére annyira hülyék, hogy a köremailokba minden részlétet leírtak.
Néhányan vagyunk, akik kimaradtunk a dologból, de a kk-t el kellene küldeni a számvizsgáló bizottsággal együtt, kisebbségből. Ez, ügye, a számvizsgáló bizottság dolga lenne, de összejátszanak, mint említettem.
A rendőrség, gondolom, akár egy évig is elbíbelődik az üggyel, de addig mi lesz a jogbiztonságunkkal?
Ez egy "csodálatos", kb. 40 albetétes belvárosi társasház.
Megköszönném, ha valaki adna valami használható tanácsot!
Mi lenne ha elolvasnéd a társasházi törvényt?
CXXXIII/2003 tv. ird be gugliba!
.
a tartozások közlését kötelezően előirja 48$.f.Bek. igy fejből..
fogadóórát nem kell tatania,én sem tartok sehol,de minden hétköznap rendelkezésre állok az irodámban.
.
a felvetett kérdésekre köteles válaszolni.
.
sajnos évente csak egy beszámoló közgyűlés van,az elmúlt gazdasági évről.
a közös képviselő kifizetési jogkörét az szmsz határozza meg. az én esetemben ez mindenhol 200 ezer ft.
én többek között ezért adok negyedéves elszámolásokat!
Tisztelt Fórum !
Köszönöm szépen a válaszokat. Most már csak arra szeretnék választ kapni , hogy a k.k. miért nem adhat választ a tulajdonosoknak ha a ház ügyeivel kapcsolatban kérdéssel fordulnak hozzá ? Természetesen nem személyi adatokat kérdeznének.Miért kell várni egy évet a következő beszámoló közgyűlésig? Az adatvédelmi törvény nem csak a személyi adatok védelméről szól? Most már a közgyűlésen név nélkül azt sem tudhatjuk meg hogy mennyi a közös költség tartozás. A k.k.-nek fogadó órát sem kell tartania ? A nagyobb arányú kifizetéseket sem kell megszavaztatnia a tulajdonosokkal ?
Emailban akkor lehet kiküldeni az anyagot,ha ezt az szmsz kifejezetten tartalmazza!
.
a közgyűlésen új napirendi pontot nem lehet felvenni.
A társasház tartozásáról a társasház képviselője kèrhet és kaphat tájékoztatást, a tulajdonosotársak nem.
Tisztelt Fórum és Oligaaliga!
Követeltek tólünk egy régi tartozást ami nem volt jogos irásbeli panaszt tettünk és személyesen is ott jártunk a Csatornázási Műveknél is, tavaly januárban.
Konkrét kérdéseim: 1. Igaz -e az hogy a tulajdonosoknak nem adhat senki tájékoztatást csak egyszer egy évben a beszámoló közgyűlésen? Mert ő ezt állítja!!
2. Elég-e e-mailben értesíteni,meghívni a tulajdonosokat mellékletben a beszámolóval és a költségvetéssel. Nem minden tulajdonos lakik itt a házban,nem mindenkinek van saját e-mail címe.
3.Napirend előtt lehet -e javaslatot tenni napirendi pontra ezekről a kérdésekről?
Zsuzsa28
Milyen vizsgálatra vártok a vízművektől?
Tisztelt Fórum!
Tavaly nyáron új közös képviselőt választottunk. Sajnos a 2 tagú szb. egyik tagja értett a könyveléshez de lemondott mert nem tudott együtt működni a másik taggal. Mivel nem vállalta senki, maradt 1 személy ,aki az OTP -vel is tartotta a kapcsolatot. A lemondott személy kérte a k.k hogy tájékoztassa őt is a ház pénzügyi helyzetéről.A k.k.erre igéretet tett a jegyzőkönyben is szerepel Ennek ellenére senkinek sem ő sem az SZB tag nem hajlandó tájékoztatást adni az adatvédelmi törvényre hivatkozva .Kifizettek 600 ezer ft-ot úgy hogy a vizsgálatra még nem kaptunk végleges választ a Vízművektől és a közgyűlés erről nem hozott határozatot. én ugy tudom hogy a törvény a személyes adatokra vonatkozik csak. A március 27-i közgyűlés meghívójat és a beszámolót csak imélben küldte el nem tette be a postaládákba. A közgyűlésen mit tehetünk?
Majd számolj be!
Kedves MajorDomus!
Nagyon köszönöm a választ! Így fogok tenni!
drb..
ez fikció!
.
nem köteles tértivevénnyel igazolni a meghivó kiküldését,
elég ha igazolja 2 tanuval hogy előttük tette be a postaládába! nálam is ez van minden szmsz-ben, mert egy vagyont költenénk postaköltségre a külföldön élő tulajok miatt.
.
a határozatokat akkor tudja megtámadni,ha ismeri őket!
ehhez tudnia kell a közgyűlés idejét, a határozat szövegét stb!
indokolnia kell miért sérelmes számára a határozat!
nem olcsó játék,mert határozatonként 21 ezer ft az illetéke!
sokkal olcsóbb és egyszerübb ügy,ha jelzi az ingatlanvállalkozásfelügyeleti hatóságnak, hogy mi a helyzet! ők hamar gatyába rázzák a társasházat,és a közös képviselőt is!
Nem létezik jogszabály,de jólkarbantartási kötelezettség viszont igen!
kérd a közgyűlés összehivását,és jelöld meg napirendi pontként a tető beázását és javitását!
.
ha össze tudod szedni ehhez a ház lakóinak 10 %-át(veled együtt),akkor a közgyűlés összehivása kötelező!
ott elmondod mi a helyzet,és kéred a javitást.
ha nem szavazzák meg,akkor megjavittatod saját költségen,és azonnal Fizetési Meghagyást bocsátasz ki a Társasház ellen!
12 lakásos társasház legfelső szintjének állandó beázása kijavításának vonatkozásában létezik-e a többi lakóra nézve kötelező érvényű jogszabály a hibaelhárítás (tetőszigetelés) elvégzésére- akik sajnos nem érdekeltek a munka elvégzésében, mivel az ő lakásuk nem ázik az alsóbb szinteken?
Milyen lehetőséget biztosít a jog számomra, aki károsult vagyok az állandó beázás miatt - a többi lakó negligens és nem foglalkozik a problémával, viszont hosszú távon az épület is károsodik az állandó beázás okán..
Írsz a társasház értesítésére címére egy tértis levelet, amiben kéred, hogy az éves közgyűlésre küldött meghívójának igazolásának másolatát 8 napon belül juttassa el hozzád, különben bíróságon megtámadod a közgyűlést és a határozatokat.
Esetleg valaki ott lakóval vedd fel a kapcsolatot, hogy beszéljen a fejével, különben a társasházat komoly kár fogja érni a bírósági eljárások miatt.
Kedves fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni, hogy mi a teendő akkor, ha a közös képviselő semmilyen megkeresésemre nem válaszol. Az éves beszámoló anyagát megkapom emailben, de az idejéről a meghivót nem.(nem lakunk a házban) Sem emailre, sem telefonra, sem sms-re nem válaszol, igy a beszámolón nem tudok jelen lenni. A megtartott taggyűlések jegyzőkönyveit sem kapom meg. Irásban kértem tőle a Számvizsgáló bizottság tagjainak nevét, de nem kapom meg. Az anno megválasztott társasház kezelő kft már évek óta nem létezik. A képviselő egyéni vállalkozást indított akkor, ami szintén szüneteltetve van kb 2 éve. Ezek mind az ecegjegyzékben, nyilvánosan fellelhető adatok.
Egy régebbi kérdésemre, hogy akkor ki ad számlát a társasház kezeléséről...azt válaszolta, hogy a fia, mert annak van vállalkozása. (?) ...ez a kérdésem óta nem tárgyal velem, semmilyen módon nem tudok vele kapcsolatba lépni.
Véleményeket köszönöm...
Majd számolj be,mire jutottál?!
MajorDomus, köszönöm szépen a választ!
Biztosan beadom a feljelentést a közös képviselő ellen, mert telefonon azt mondta nekem, hogy akkor tudná visszaadni a képemet, ha ellopta volna, mivel azonban ő nem lopott, hanem a képemet "kilomtalanította", amihez joga volt, nyilván nem fogja és nem is tudja visszaadni.
A kifüggesztett hirdetményt megszereztem, köszönöm a tippet.
Ramóna
Ott birósági állásfoglalások,Legfelsőbb Biróság,Kúria itéletei vannak.
.
amit becitáltál,az mindaddig érvényes,mig a közgyűlés másik döntést nem hoz,vagy mint a citált esetben,a bíróság meg nem semmisiti a határozatot!
T. MajorDomus!
Kerestem a "Döntvénytárban", valószínűleg béna vagyok, de nem sikerült rá találnom. Lehetne egy kis mankót kapni?
Egy bírósági döntés indoklásában szerepelt, hogy:
"mivel az anyagi jogi szabályokkal egyértelműen ellentétes közgyűlési határozat érvényesülésének a kötelező rendelkezéseket tartalmazó anyagi jogi jogszabályok szabnak határt. A többszörös mértékű közös költség teljes egészében ellentétes a Ttv. rendelkezéseivel. A bírói gyakorlat szerint nem lehet figyelembe venni a közgyűlési határozatát a társasháznak, ha az érvényes, de egyértelműen anyagi jogszabály rendelkezésébe ütközik a határozat tartalma."
A Döntvénytárban.
ilyen közgyűlési határozat - amit nem kell figyelembevenni - nincs!
.
a határozatot meg lehet támadni,hatályon kivűl lehet helyezni(pld.bíróság,Jegyző), de nem figyelembevenni ,azt nem lehet!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |