társasházi közgyűlés összehívása napirendi pontokkal

Szélvészkisasszony # 2018.04.11. 13:35

Kedves Major Domus,

megvan a többség, csak 3-4 ember 10 meghatalmazással nem hajlandó betartani a jogszabályokat és ebben a bank is támogatja őket. Ez a gond. A kérdésre nincs válasz ezek szerint...

MajorDomus # 2018.04.11. 20:20

De van.

a társasházi törvény,de azt nem ,,illiberális demokráciára,, irták.

tilapu # 2021.06.08. 15:30

T. Szakértő!
Éves beszámoló közgyűlésre tulajdonosként benyújthatok-e új napirendi javaslatot megtárgyalásra? Ez lakásingatlanommal kapcsolatos osztatlan közös tulajdont képező szerkezeti elemmel kapcsolatos felújítás befejezésével kapcsolatos tájékoztató a tulajdonosi közösség részére.
A választ előre is köszönöm.

tilapu # 2021.06.08. 15:33

Bocsánat a 3x-os "kapcsolatért"... :-(((

drbjozsef # 2021.06.08. 15:39

Egy "tájékoztató"-n mit akarsz megtárgyaltatni? Dobd be a postaládájukba.

drbjozsef # 2021.06.08. 15:43

Egyébként : a már meghirdetett közgyűlésre új napirendi pontot felvenni nem lehet, arról érvényesen szavazni nem szabályos (Tht. 34.§(4)).

Vagy előtte be kell terjesztened. Ha nem fogadják el, keress tulajdoni hányad szerinti 10% lakótársat, és indítsatok rendkívüli közgyűlést a Tht. 35.§(2) szerint.

tilapu # 2021.06.08. 16:15

Tisztelt drbjozsef!

Köszönöm megtisztelő válaszát, de nem azt kérdeztem, amit magam is tudok, hogy mi a rövid úton való értesítés módja a tulajdonosok részére, hanem még a napirendi pontok rögzítése ill. a közgyűlésről szóló meghívó kézbesítése előtt. (A THT. ismereteim szerint erről nem rendelkezik - bár lehet, hogy tévedek.) Ez elvi kérdés.

drbjozsef # 2021.06.08. 16:24

tilapu,

No jó, akkor : benyújthatsz. Ez volt a kérdés, márpedig kérni nem tilos. Bár csodálkozom, hogy ezt nem tudtad magad is.

Így van, a Tht. nem rendelkezik erről. Ha közös képviselő elhajt, akár még a meghívó megírása előtt is, akkor sokat nem tehetsz. Ez ilyen szempontból nem jogi kérdés, a közös képviselő dönthet, ha olyan a viszony és a kérés is, akkor beleteheti, ha nem, akkor nem. Ha nem tecc, leváltathatod a közgyűléssel egy másik közös képviselőre.

MajorDomus # 2021.06.08. 16:34

A válasz elhangzott.
Kérheted tértis ajánlott levélben a kózös képviselőtől hogy vegye fel napirendi pontként.

Ha nem teszi meg,kérheted 10 %-al a rendkivűli közgyűlés összehívását.

tilapu # 2021.06.08. 21:26

Tisztelt drbjozsef!
Alapjában véve megtudtam Öntől, amit szerettem volna tudni. Válaszának értékéből azonban sokat levon, hogy hülyének nézi azt, aki szeretné ismereteit bővíteni.
Válaszát köszönöm, az Önnel való társalgást ezúton lezárom.

tilapu # 2021.06.08. 21:28

Kedves MajorDomus!
Köszönöm válaszod! Ez ugyan magam is tudtam, de megtisztelő, hogy foglalkoztál problémámmal.
Üdv!
tilapu