Köszönöm az ötletet nektek, még időben vagyunk, így holnap feldobjuk a témát, hogy a bérleti díj összegét vonjuk le a végösszegből. Amennyiben ez nem tetszik nekik, akkor lemondunk az albérletről. Ennyi!
Még egyszer köszi!
Sziasztok
bérleti szerződés felmondása
- 1
- 2
T. Süpek !
Nehéz dolog a ház/lakás vétel !
Tavaly a családom egy tagjával végig csináltuk - szerencsére minden kalamajkát megúsztunk !
Tényleg az a legjobb megoldás valószínűleg, ha eleve a 4 havi bérleti díj összegével kevesebbet írtok be vételárnak. Ha meg nem költözik ki idejében, akkor késedelmi kötbért kell kikötni.
Bocsi K.B.S.!
Nem mindenki, igazad van! Csak az idegtől már azt sem tudom mit írok!
T. Solnes M. !
Megerősítettél az aggodalmunkban, mindenki azt mondta hülyeséget csinálunk, ha bevállaljuk azt, hogy ott maradjanak, csak az a gond, hogy valahol jól jönne ez nekünk mivel mi kölcsönbe kaptuk a családtól a ház árát, amit a két lakásunk eladása után kapnak vissza. Így nem kellett sürgősen eladnunk a lakásokat, amit sokan kihasználva a végletekig lealkudnak. Ráadásul mifelénk nem kapkodnak a panellakások után. Nyugodtak lehetnénk, hogy van rá 4 hónapunk.
A párom is attól tart, hogy mi van akkor, ha megrongálják a jó állapotban lévő lakást? A kiköltöztetés nem probléma, már megbeszéltem pár alkoholista munkatársammal, hogy majd megyünk oda bulizni! Nem tehet ellene semmit! Biztos hatásos lesz! Már azzal is viccelődünk, hogy mit vegyünk nekik Karácsonyra!:-) Még átrágjuk a dolgot, aztán meglátjuk hogy beleugrunk-e és tönkremegyünk idegileg, vagy nyugodtan beköltözünk.
T. Süpek !
Az a legkevesebb probléma, hogy adóznod kell - négy hónap után !
Te fizetsz, de mia biztosíték, hogy nem huzza el a kiköltözést, nem visz el plusz dolgokat - nem csupaszítja le a lakást.
Nem kell itt pénzforgalomról gondolkodni - a kialkudott vételár a 4 hónapi bérlettel kevesebb, én inkább azon gondolkodnék mennyit fizessek a már eleve problémás eladónak. Az igazi adásvétel - a tulaj átadja a lakás kulcsait, magyarul beköltözöl - te meg perkálod a sok - sok forintot !
És esetleg az eladó adózik !!
Pardon: nem azt mondta, mindenki. Azt mondta elég sokan.
Köszi! Nem vártunk bíztatást, csak ahogy írtad, mindenki így csinálja, épp ezért kérdeztük a jogi oldalát.
Inkább belevesszük a szerződésbe és fizetjük a 25%-ot, akkor legalább nem támadhatnak.
Hát nyilván késedelmi pótlékkal (ami a jegybanki alapkamat kétszerese), meg adóbírsággal járhat. De azért ettől függetlenül elég sokan csinálják így. Persze egy jogi honlapon senkitől nem fogsz olyan biztatást kapni, hogy te is csináld így.
Tisztelt Tanácsadók!
Olyan problémánk lenne, hogy lakás vétel előtt állunk és a tulaj, mivel építkezik, nem költözne ki, csak 4 hónap múlva ( de már a mi nevünkön lesz a lakás). Persze ennek fejében ő albérleti díjat fizetne. Azt szeretné, ha nem vennénk bele az adásvételi szerződésbe mert az "nekünk lenne jó" , mivel 25 % adót kell utána fizetni. Kérdésem az lenne, ha csak egymás között kötünk megállapodást, akkor bármi probléma esetén (pl. nem költözik ki, nem fizet) ő perelhet-e minket, azon a címen, hogy nincs bejelentve? Nagyon problémás család, már az ügyvédünkkel is összevesztek, mert nem értik meg, hogy csak tehermentesítés után kapják meg a ház összegét. Jelenleg ezen folyik a vita. Ezért nem tudjuk, hogy később vissza fognak e élni a megállapodással? Amennyiben belemegyünk, és ők feljelentenek, milyen összegű büntetésre számíthatunk? Kitenni ki tudjuk őket, mert a mi tulajdonunk lesz, csak nem mindegy, hogy milyen büntetéssel jár. Belemenjünk?Segítségüket előre is köszönjük!
Ezt a három hónapos felmondási időt úgy kell érteni, hogy ha a bérlő mondja fel és nagy hírtelen ki is költözik a bérleményből, minimálisan az egy hónapra esedékes díjat akkor is köteles kifizetni. Ha a bérbeadó mondja fel a szerződést, a bérlő legkésőbb 90 napig maradhat még, de közben fizetnie kell a vállalt kötelezettségeket.
Kösz Kovács_Béla_Sándor !
Engem sok mással az tévesztett meg, hogy akik felhozták az időpontokat, soha nem tették oda - megállapodás hiányában érvényes ez a 3 hónap- így már világos - jó pap holtig tanul !
Az egy év szerintem akkor is húzos, az a 3 hónap elmegy !
Csak jelölt. Így aztán a megbízatásokat a proncipális vállalja. :)
De egy szerződés átnézése grátisz is belefér a szabadidőmbe. írj egy emilt.
Tisztelt kbs!
Ha elküldeném a bérleti szerződést és egyéb papírokat neked átolvasásra, természetesen a nevek kitakarásával, akkor tudnál nekem tanácsot adni hogy hogy lehet felmondani a szerződést? Mert a bérlő eléggé nehéz jellemű ember. Mint már valahol olvastam te ügyvéd vagy. És a tanácsadást természetesen nem kérem ingyér
Ahojtye
De morcos vagy Solnes! Szabad ám másképp megállapodni. A törvény előírása arra az esetre vonatkozik, ha a felek nem állapodtak meg sehogyan sem. És éppenséggel nagyfokú életismeret szülte, az a tapasztalat tudniillik, hogy a szerződést kötők hajlamosak bizonyos kérdésekről elfeledkezni. Olyankor aztán - törvényi rendelkezés hiányában - lehetne huzakodni.
Természetesen igen. Nem azt mondtam?
Akkor e 3 hónapos előírás szerint, ha megy a bérlő elviekben még a felmondástól számítva 3 hónapig fizetnie kell ??!!
Saját praxis : 1 hónap kölcsönösen a felmondási idő, de volt olyan esetem is, bejelenti az ügyfél : 3 nap múlva menne - semmi akadálya - mondtam ,de emlékeztettem, hogy 1 hónapban egyeztünk meg - végül elment 4 napra és fizetett 1/2 hónapot !
Nem tudom kik gyártják ezeket a lakás törvényeket, ismerik e egyáltalán az életet !!
kbs!
Ezt ki tudnád bővebben felyteni? Most akkor vonatkozik e magánlakásra vagy sem?
Ahojtye
Általában tartalmazza a lakásbérlet különös szabályait.
Meg tudnák/tudnátok mondani, hogy a többször módosított 1993. évi LXXVIII tv. az vonatkozik e magánlakásokra is, vagy csak az önkormányzati, illetve vállalati bérlakásokra? Sürgős lenne.
Ahojtye
A lakástörvény rendelkezése szerint a felmondási határidő határozatlan bérleti szerződés esetén 3 hónap.
h.- lan idejű albérleti szerződésnek egy év a felmondási ideje?
mondja dd
Nem véletlen egy régi kövület ez amit az un. városi legenda tart életben , mivel én is sokszor hallom ezt a kitételt, de a joghelyet soha nem adják meg precizen - meg akkor minek a szerződés ??
Üdv ! monalisa1 !
Ezek szerint ha egyhónapra kötöm ki , nem jogellenes ????
Maximum 90 nap a felmondási idő, de megállapodhatnak ennél rövidebb időben is. (A jogszabályi helyet sajnos nem tudom.)
Meg tudnátok mondani hogy hol van az leírva, melyik törvényben hogy a határozatlan idejű albérleti szerződésnek egy év a felmondási ideje? Mert keresem de nem találom és én csak hallomásból tudom. Az pedig nem elég nekem.
Ahojtye
Kedves DonDon !
Ha határozott idejű a szerződés, akkor annak kell lenni végének is ! És ha fél áron van az ajánlat, akkor nyilván megéri.
Jó ! nem fizeti a lakbért és még ő fenyeget perrel. Mit perel ? Hogy még kevesebb legyen a bérleti díj, vagy hogy eleve a tulaj fizessen ?
Oh régi cociálista idők !!
- 1
- 2

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02