köszönöm szépen.
Kacsa11
köszönöm szépen.
Kacsa11
Na mondtam én, hogy nem hazudott. :)
"messziről jött ember..."
Kacsa messziről jött? :D
Arról szeretnék érdeklődni, hogy egy budapesti nemzetközi ügyvédi irodában kb. hogy alakulnak a fizetések? A hozzávetőleges ügyvédjelölti ill. associate fizetés érdekelne a legjobban.
Hogy alakulna? Bagó, mint a többinél. Az a koncepció, hogy örülj, hogy ott dolgozhatsz. Egyébként "associate fizetés" megfogalmazás helyett használd a beilleszkedési fizetés meghatározást.
Attika, faék egyszerűségedet csak a tájékozatlanságod übereli.
browneyesburn,
én háromról tudok, kezdésnek 180 + nem túl sok cafeteria kb. mindegyiknél, ha nincs nagyon spéci szaktudásod. Ha van, akkor nyilván alkuképes a 200 is. Ehhez jön még az év végi bónusz, teljesítménytől függően. Szakvizsgához közeledve ez növekszik, szakvizsga után van egy nagyobb ugrás.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Azt azért ne felejtsd el hozzátenni, hgy ezért a fizetésért nem heti 40 órát kell dolgozni....:))
Hát nem, de ismerek olyat is, aki 130-ért dolgozik majdnem nemzetközis munkabeosztásban (9-18/19) egy kis magyar irodában. Akkor már inkább a nemzetközi.
köszönöm az információt :) azt jól gondolom, hogy multiknál jogi előadó kedvezőbb kezdőfizetést kap, vagy nagyjából azonos a helyzet?
A nemzetközi irodák is változóak, bár nem annyira, mint a multik.
A Sherlock által lengetett megoldásnál van lejjebb is, meg picit feljebb is...bár az utóbbi években az általa említett összeg már igencsak jobbnak számít a közepesnél.
Kacsa11
A Strabagnál tényleg ilyen nagy bérek vannak kezdőknek?
Dolgoztál náluk Roland?
Egy ismerős nemrég hagyta ott a Strabagot...nem bírta (kb. 50-55 éves) a légkört...
szia Kacsa, rég láttalak:) még kéne Imp is ide:)
Németországban pl. az ALDI-ban egy pénztáros cca. 1500,- EURO-t kap nettóban. Ehhez képest a Strabag által kezdő jogásznak fizetett 250 ezer kicsit soványnak tűnik.
Számoljunk. Lakás bérlet: 50 ezer. Lakhatás rezsije: 25 ezer. Élelmiszer: 60 ezer. Ruha: 5 ezer. Gyermek(bölcsi, ovi) :20 ezer. Tisztálkodás, kozmetikum (benne minden a wc papírig): 10 ezer. Közlekedés: 10 ezer. Marad 70 ezer tartaléknak. A havi 250 ezer nettó jó pénz.(Mobil telefon, internet, szakirodalom költségét a cég állja). TV nincs.) Így jó pénz, feltéve, hogy a házastársra nem kell költeni.
Te is tudod, hogy sok egyéni ügyvédnek sem marad meg ennyi nettóban. Ehhez hasonlítsd azt a fizetést, ne a német bérekhez.
Azt azért az idetévedők miatt tegyük hozzá, hogy sem a Strabagozást, sem a nemzetközizést nem lehet csak a pénz miatt csinálni - illetve lehet, csak az nem lesz egy boldog élet.
Szia hunfrakk!
Kedves Dr.Attika,
Mi az hogy nincs TV??? :)
Kedves Sherlock,
meg azt is tegyük hozzá, hogy ha csak simán odamegyek egy friss dimplomával, egyéb skillek (egy vagy két main stream nyelv tudása, külföldi tanulmányok, hazai ill. nk-i tanulmányi versenyek etc.) nélkül, akkor nem valószínű, hogy szóba állnak velem.
Kacsa11
Üdv. Már megint elfelejtettél magyarul.
"Kedves Dr.Attika,
Mi az hogy nincs TV??? :)"
Kedves Kacsa!
Úgy értesültem, hogy a mai fiatalok nem néznek televíziót, így nem jelent náluk költséget.
Kedves kbs,
Szó sincs róla, csak így rövidebben és pontosabban tudtam megfogalmazni. :)
Másfelől viszont mindössze két idegen kifejezést használtam, ráadásul ezek már eléggé beleívódtak a nyelvünkbe (a "main stream"-et újságokban is lehet bőven látni leírva), nem szakkifejezések vagy zsargon...még a szüleim is értik mindkettőt.
Szóval talán nyelvi rendőrségi túlkapás történt ezúttal...talán.:)
Kacsa11
Gondoltam, felélesztem ezt a témakört. :)
És hogy képzeljem el egy nemzetközi ügyvédi irodában dolgozó associate átlagos munkanapjét (és anyagi helyzetét :D)?
*munkanapját
„Lakhatás rezsije: 25 ezer”
Ez hogy jött ki? Egy távfűtéses lakásnál ki van csukva, de egyedi gázfűtésesnél is nehezen jöhet ki. Talán nekem, ha (bűntetehető magatartást folytatva, mint tegnap megtudtam) kandallóban hulladék fával rásegítek a fűtésre.
Tiszteletem!
Láttatok, esetleg csináltatok már ügyvédi irodában vagy ügyvédi iroda részére üzleti tervet?
Van valakinek ilyen tapasztalata?
brig
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02