Köszönöm! Mindenképpen ügyvédhez kell forduljak, mert nagyon sértő magatartást tanusít az örökös már most velem szemben. Hagyatékról még szó sem volt.
Örökösödés
- 1
- 2
„Mindenképpen ügyvédhez kell forduljak, mert nagyon sértő magatartást tanusít az örökös már most velem szemben. ”
Sajátos indoklás.
Tisztelt www.kbs-ugyved.hu!
Nem pontosan értem, hogy mi benne a sajátos.
Vitatni sem szeretném egyik véleményt sem csak úgy érzem, hogy sértő, ahogy velem bánik az örökös.
Ügyvédhez a legtöbb ember nem azért fordul, mert az ellenérdekelt fél sértően viselkedik vele. Hanem azért, hogy az érdekeit felkészült jogász hatékonyan képviselje.
OFF
Maradhatunk a kbs-nél. A többi a honlapom, nem a nevem.
ON
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!
Önnek tökéletesen igaza van abban, hogy az ügyvéd miért kell.
Nem akartam teregetni a témát de akkor leírom, hogy az sértő számomra és lesújtó, hogy megkérdeztem az örököst, hogy milyen szertartás szerint temeti el az apámat és, hogy urnás vagy koporsós temetése lesz e, mivel a vallása szerint a hamvasztás bűn.
Erre a válasz az volt, hogy hirtelen nem volt akkora koporsó amibe belefért volna.
Mélyen sértőnek érzem ezt a kijelentést.
Lányaként én gyászolom az apámat bárhogy rendelkezett is.
A hagyatéki eljárásra felkészült ügyvéddel kell menni.
Célszerű előtte tisztázni- amennyire csak lehet- az örökhagyó vagyoni viszonyait. Ezt ugyan megteszi elvileg az önkormányzatnál dolgozó hagyatékügyi előadó, de nem árt ha ügyvéd is ráerősít, mert sokszor maradnak ki ingatlan tulajdoni hányadok, amihez később csak póthagyatéki procedúra után lehet hozzájutni.
A kötelesrészhez ragaszkodni kell, mert termőföld esetén nagynak tűnik az érték, ami valószínűsíthetően nőni fog
( vagy csökkenni) Az a 12 ha nem kevés, megjegyzem, hogy az öröklési szerződéssel nem terhelt 1/2 ha értéke is lehet magasabb az átlagosnál, ha jó helyen van.
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000
Az öröklési szerződéssel lekötött vagyontárgy értéke nem számít bele a köteles rész alapjába.
Tisztelt fórumozók!
Nagyon köszönök minden választ, de
az örökös és énköztem hatalmas vagyoni különbség van ez pedig nem az én apám által hátrahagyott vagyon, bár már az is részét képezi.
A kapcsolat fenntartása nem rajtam múlott az apámmal, ő nem akart soha és semmit. Eltemettük, béke poraira!
Nem kívánok már megszólalni, mert porig aláztak, köszönöm mindenkinek! Minden jót kívánok!
„Az öröklési szerződéssel lekötött vagyontárgy értéke nem számít bele a köteles rész alapjába.”
Off
Ez erre az esetre nem vonatkozik (hacsak nem pont a halála előtt kötötte az öröklési szerződést), de az új Ptk. szerint kötött öröklési (stb.) szerződéseknél a megkötéstől számított két évig bele kell számítani.
On
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Valóban.
Szép napot kívánok mindenkinek,egy kis segítségre lenne szükségem :)Édesanyám nemrégiben meghalt,édesapám már jóval előtte 8éve távozott az élők sorából hárman vagyunk testvérek.Az édesanyám tulajdonát képező családi házat én 7 éve megvásároltam.Édesanyámnak testvére nem volt.A következő lenne a kérdésem,a testvéreimnek lehet e jogos követelésük ezzel a családi házzal kapcsolatban? A segítséget előre is köszönöm!
És azt elfelejtettem leírni,hogy édesanyám nem végrendelkezett.
Üdvözletem!
Örökölhetem a férjem tartozását?
Meghalt a férjem volt tartozásunk már rég óta a upc felé.
Az ő nevén volt a számla az ő bejelentett lakcímén.
A számla meg a szolgáltatás másik címen volt ami a nagymamája és a testvére nevén van önkormányzati lakás.
Remélem érthető. Én a felesége nem voltam bejelentve egyik címére sem én a szüleimnél vagyok bejelentve más lakcímen.
Most hogy meghalt rajtam behajthatják-e a tartozást?
Köszönettel: Krisztina
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02