kéretlen küldemény


Egyjogász # 2006.12.07. 07:23

Erről a támáról már volt szó egy másik helyen is, akkor már kevésbé vicces a dolog, ha a 20-30 szórólap, reklámújság közé beraknak egy postai küldemény átvételére szóló felhívást. Mivel ezt kidobod a szórólapokkal együtt, nem veszed át a küldeményt, az "nem kereste" jelzéssel megy vissza a bíróságra, és a fizetési meghagyás jogerős lesz, vagy nem tudsz a tárgyalásról.
Nekem két ügyem is volt, ahol pontosan ez fordult elő, aztán bizonyítsd be, hogy ki miatt ért a kár.
Én sokszor 10 percig szálalom át a postát (95 %-ban kéretlen küldeményt), és elismerem sokszor illetem kerestlen jelzőkkel a kéretlen szórólapok feladóit.

Tőzsde # 2006.12.05. 00:11

Hmmm végül is erre a komoly problémára nekem lenne egy zseniális megoldásom.
Nem is tudom . . . szabadalmaztassam??!!
Nos egy adatbázisból le kellene szívni a
környékeden levő összes postás újjlenyomatát, és el kellene látni egy icike picike kis computer -el a postaládád. A postaládád computer-ének nem kell komolyabbnak lennie, mint ami annó a Hubble telescope -ban volt. Elég lenne a feladatra egy mezei 80386 -os processzor is. A lényeg, hogy egy áramkörre csatlakozzon.
Nos ha a postás megérinti a postaládád és épp nem új fiú, azaz benne van az adatbázisban, akkor egy mázlis napja lenne és tudná kézbesíteni számodra a fontos levelet. Ellenkező esetben, ha a reklámosztogató fiú akarna valamit belenyomni a postaládádba, ismeretlen újjlenyomat "inger" hatására aktiválna 80 Volt -ot ;) Ennyi egy marhának is elég, hogy megértse, ha nincs jogosultsága ne nyúlkáljon a postaládádba :)))))))

Nya remélem tetszik az 5-let.

Tőzsde
http://tozsdesed.googlepages.com/

felhoke # 2006.05.04. 10:27

nekem is állandóan küldik, már minden bajom van tőlük

maji

egiroka # 2005.10.20. 11:05

Megállítottam.
Többet ők már nem küldenek.

A továbbiaknam viszont inkább szakmai jellegű hozzászólást várnék.

the big cat # 2005.10.19. 11:53

Mesélhetnék a megtehető jogi lépésekről, hatósági eljárási lehetőségekről, de a leegyszerűbb, ha leszereled a postaládád:))

Semmi nem állítja meg őket.

egiroka # 2005.10.19. 11:38

Egy helyi áruház rendszeresen helyez el reklámanyagokat a postaládámban.
Mit tegyek, hogy abbahagyja?