ügyvédjelölti oktatás Budapesten


Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.25. 13:03

Pánik állj!
A szakvizsgát három év gyakorlat után le lehet tenni, a szakvizsgát tett (és a további feltételeknek is megfelelő) jogászt az ügyvédi kamarába fel kell venni. Ezt a BÜK oktatási rendszere nem írhatja felül.

orandi # 2006.08.25. 12:57

Kedves budapesti ügyvédjelöltek!!!

A Budapesti Ügyvédi Kamara új ügyvédjelölti oktatási rendszert vezetett be 2006 öszétől.
Tekintettel arra, hogy nem alkottak az átmeneti időszakra szóló szabályokat, ez azokra a jelöltekre is alkalmazandó, akiket ugyan már 2005 őszén ügyvédjelöltté avattak, de az abban az évben induló (akkor még 2 szemeszteres) jelölti oktatásról lecsúsztak. Így ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az új rendszer értelmében a pl.november elején felavatott jelöltek számára az ügyvédjelölti időszak kitolódik majdnem 1 évvel!!! Ez a régi rendszer keretén belül nem történt volna meg, hiszen számos ügyvédjelölt a jelölti oktatáson nem az első, hanem második jelölti évében vett részt!
Kérek mindenkit, akit személyesen érint a fent leírtak, vagy ismer olyan ügyvédjelöltet akit érinthet, akkor jelentkezzen az orandi@freemail.hu email címen vagy hívja az ügyvédjelölti tagozat elnökét (dr.Sziklai Péter-telefonszám a kamaránál) vagy egész egyszerűen a Budapesti Ügyvédi Kamarát. Miért mi járjunk rosszul, akik egy ilyen átmeneti időszakban lettünk ügyvédjelöltek???Szerintem ezt nem kellene annyiban hagynunk..