A gyermekek támogatása


kiváncsi fáncsi # 2006.10.16. 16:24

Sajnálom lehet, hogy nem egyértelműen irtam le a problémámat.
Kezdem előről, hogy engem mi bánt.
Van két teljesen egyforma alapterületű ikerház. Mind a kettőn azonos hozzáépítés és ráépítés történt. Valóban nem vagyok sem építész sem a technológiákban jártas, de azt tudom, hogy a két építkezés szinte azonos mert nagy variálási lehetőség nincs.
Azonkivűl a fiatalok összejárnak. Az eltérés valójában a tervrajzon történő elnevezés.
Tudom, hogy most már mindegy de attól ez engem még bánthat.

tomas64 # 2006.10.16. 11:35

Fáncsi!
A sját kérdésed válaszoltad meg, bár a szavakat KBS- vélelmezett válaszaként tüntetted fel: ez tényleg szociálpolitikai (azaz jogalkotói ) kérdés!

Sücy # 2006.10.16. 11:29

Kedves Kíváncsi Fáncsi!

Bár nem vagyok szakértő - sem a jogban, sem az építészetben, sem a politikában - mégis azt gondolom, hogy ez nem jogi kérdés. Az Alkotmány lehet, hogy egyenlő jogokat biztosít, de hogy ez hogyan kerül megoldásra, azt már a Parlament és a Kormány kezébe adja.
Hogy a két lakásátépítésre milyen szocpol jár, az viszont tényleg szociálpolitikai kérdés. Lehet, hogy KBS kicsit nyers volt, de igaza van. Mint mondtam, nem vagyok építész (gondolom, Ön sem), de merem feltételezni, hogy a két technológia között olyan különbség van, ami miatt a szocpol is különbözik. A jogegyenlítés így abban lehet, hogy a különböző technológiákat ugyanolyan arányban támogatja.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.15. 16:22

?

kiváncsi fáncsi # 2006.10.15. 13:41

Tisztelt Kovács Úr!
Köszönöm a kimerítő,kiokosító és írónikus válaszát. de ahogy nézem minden feltett kérdésre igy válaszol.
Nem a gunyolódásra voltam kiváncsi hanem a véleményekre mivel olvasni még én is tudok.
Ha Ön szakember nem szeretnék az ügyfele lenni.
Ha ez nem megkülönböztetés akkor Ön szerint miez? Igaza van akinek van adni kell akinek meg nincs annak meg minek.
Erre az okos válasza az lesz, hogy ez szociálpolitika. Egyik gyerek nem ugyanaz mint a másik? A hátrányos megkülönböztetést különben is az érzi aki elszenvedi nem az aki elolvassa a paragrafusokat és kiokosítja a másikat hogy ez az alkotmányos joga.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.10. 20:39

Az, hogy eltérő mértékben támogatnak különböző lakásépítési módokat, nem alkotmánysértő, mert nincs benne hátrányos megkülöböztetés. De ha Ön alkotménysértőnek érzi, nyugodtan forduljon az Alkotmánybírósághoz.

kiváncsi fáncsi # 2006.10.10. 20:24

Köszönöm, hogy szánt rám időt de sajnos ezt eddig is gondoltam. Miért nincs erre megfelelő szabályozás, az Alkotmányunk nem biztosit mindenkinek egyenlő jogokat?
Vagy azt is a politika befolyásolja?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.10. 19:06

Ez nem jog. Ez politika.

kiváncsi fáncsi # 2006.10.10. 18:42

senkit nem érdekel? a gyermekek támogatása?

kiváncsi fáncsi # 2006.10.04. 18:27

Számomra érthetetlen,hogy a szocpol. támogatásnál mi a különbség a tetőtérbeépítés és az emeletráépités között főként ha mind a kettő külön bejárattal készült. A mi esetünkben tetőtér beépítés történt amit a tervező állítása szerint, ugy tervezett , hogy a támogatáshoz szükséges előírásokat figyelembe vette. Egy másik épitkezésel területileg is egyforma a két új lakás, magasságban is, az eltérés a kettő között csak annyi, hogy a tervrajzon az elnevezés különböző.
A tetőteres lakásban is ugyan olyan körülményeket lehet biztosítani a gyermekek számára mint az emeletráépítésnél.
Ezek szerint nem minden gyermek egyforma.
Sajnálattal tapasztalom, hogy ahol 30M-os házat önerőből feltudnak építeni annak a kert rendezéshez pl. miért jár a szocpol?Vagy ennél is csak papírra irt elnevezés számit? Miért nem egyenrangú minden gyermek így bíztos, hogy a népesség szaporulattal mindig is gond lesz, arról nem is beszélve mindig beszélünk a generációk nem maradnak együtt. Hát igy nehezen is. Akkor inkább vesznek egy használtat ahhoz legalább a felét igénybe tudják venni.
Sajnálom a gyermekeimet akik nem részesülhettek ebben a támogatásban sem pedig ők nem a pénz miatt akarna másik gyermeket vállalni hanem mert igy szeretnék. Még igy megemelten sem akkora összeg, hogy nem érdemelnék meg a gyermekeket vállaló fiatalok ezt a támogatást. Lassan már gyerek sem lesz akkor kit fognak támogatni?
Ami a legbosszantóbb, hogy még a közjegyzőnél is nyilatkozniuk kell, hogy nem kivánják igénybe venni. Ha nem jár miért nyilatkoztatják őket?
De nyilatkozni kell arról is, hogy én mint szülő hozzájárulok-e ahhoz, hogy a házamra építkezzenek és ezt potom 30.E-Ft-ért. Kiváncsi lennék hogy tudnák leszedni a fejem felől a tetőt a beleeggyezésem nélkül.
Nem lenne elég csak maga a nyilatkozat?Akárhányszor eszembe jutnak ezek a dolgok mindig elkeseredem. Nem tapasztalom, hogy minden fiatal megkapná a kellő tájékoztatást. nem törvényszerű, hogy a jogszabályokat mindenkinek kéne tudnia akkor mindenki jogász lenne. Arról nem is beszélve ,hogy azokból nehezen lehet tájékozodni mert az egyik pont hivatkozik a másikra a másik a harmadikra s így tovább. Igy a kiskapukat is nehezen találják meg, és mint szülő bátran kimerem jelenteni hogy biztos több szülő is igy érez a különbség tevés miatt. A fiatalokról már nem is beszélve.
Hogyan akarjuk, hogy minden fiatal megfelelő otthont alakítson ki a gyermekei számára ha a gyerekek nem egyformán vannak megitélve hanem az a lényeg hogy a papíron milyen elnevezéssel szerepel valami.
Szeretnék valami igazán meggyőző választ kapni, mert naponta eszembe jut, és esz a méreg.