elvett jogosítvány


Egyjogász # 2008.11.23. 20:18

Hát igen, van néhány olyan hozzászóló ezen a Fórumon, akik kifejezetten azért írogatnak ide, hogy a jogászokat fikázzák, és nem azért, hogy a feltett kérdésekre érdemi választ adjanak...

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.23. 19:35

Undying7777!
Ez a fórum nem arról szól, hogy a kérdésekre választ kapsz :-) A kivételektől elnézést kérek, de ők meg úgyis csak mosolyognak ezen... ami pedig elég szomorú, mert épkézláb választ nemigen láttam, tényleg csak elvétve, javaslom, nézz körül! Üdv

monalisa1 # 2008.11.23. 18:45

Az utánképzésnek több változata van - attól függően kit miért tiltottak el a vezetéstől., a tanfolyamra történő jelentkezéskor mindent megtud.

monalisa1 # 2008.11.23. 18:42

Férjed bírja ki vezetés nélkül (!!!), egy újabb eltiltással - mint visszaeső - kezdhetné a kivárást előlről... A pénzbüntetés is ennek megfelelő lenne - hiányzik ez nektek?!

A 6 hónapot meghaladó eltiltás esetén az utánképzés elvégzése kötelező, ezt mielőbb kezdje el, várható időtartama 1-2 hónap. A fizetnivaló 100+ ezer forint...

Az erről kapott igazolással mehet majd csak az okmányirodába a jogosítványért, nélküle semmiképen nem kapja vissza.

Ha időközben lejár az orvosi alkalmassága azt a háziorvosnál kell érvényesíttetni.

Ha a jogosítvány a munkájához (= munkaköréhez) szükséges, akkor a helyzete (= munkaviszonya) problématikus...

Állj a sarkadra!

Monalisa
laikus hozzászóló

margaréta*** # 2008.11.23. 17:10

Még egy kérdés: ugyan olyan felelőtlen maradt, mint volt... jogsi nélkül is előfordul, hogy használja a kocsit, de eddig még nem kapták el. Mi van ilyenkor? Ha elkapják, milyen büntetést szabnak ki?
Egyébként a balesetből kifolyólag 1 év négy hónapra ill. 80.000 ft pénzbüntetésre ítélték. 1,67 volt a véralkoholja.
A munkahelye nem jelentette, mint utibalesetet, lehet ebből a cégnek még problémája?

margaréta*** # 2008.11.23. 17:07

Tisztelt Tanácsadók!

Férjemnek tavaly szeptemberben volt egy balesete, amelyet ugyan nem okozott, de ittas volt. természetesen elvették a jogsiját, amit mostanra kapott vissza azzal a korlátozással, hogy 2009. jan. 13. napjáig B kategóriára az nem érvényes. Arról viszont nem szól semmi, hogy utánképzésre, netán orvosi alkalmasságira, vagy emelt szintű vizsgára kell-e mennie ahhoz, hogy újra autót vezethessen. Mi ilyenkor a teendő? Ha nem kap róla semmit, akkor elvileg tényleg érvényes jogsija?
Előre is köszönöm.

undying7777 # 2008.11.23. 15:22

bizony érdekes ez és ugy látom senki nem is tudja mi van ilyenkor..:(

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.22. 17:33
Tök jó kérdést vetsz fel -
  • Magyar rendőr pl. elvehet egy külföldi jogsit? (aztán ugyanez fordítva)
Na most Erdélyről lévén szó, szerintem azok sokkal inkább a zsebpénzt várták, és mert nem adtál, ezt amolyan kicseszésnek szánják most Neked (szerintem -csak mert jártam hasonlóképpen csak én a bosnyákokkal, akkor fogadtam meg, hogy soha többet nem szabad balkáni országba menni kocsival).

Na majd valaki okos csak megválaszolja Neked ...., de sok sikert!

undying7777 # 2008.11.22. 17:08

Hello, nagyon érdkes dolog történt velem egy érdekes ügyben,agusztusban nyaralni voltunk erdélyben és egy általam el nem követett álitolagos szabálytalan elözés miatt elvették a jogsimat,kaptam egy papirt a rendörtöl mely szerint 15 napon belül küldik a jogsim magyarba és egy honapig eltiltanak,kifizettem a kiszabott büntetést ott helyszinen és boszankodva vártam hogy küldjék,ám!!!!!azota sem küldék immáron 3 honapja,és közben kaptam egy munkaajánlatot ahol autoval kellene dolgozni és egy kicsit megijedtem most hogy vajon föl vesznek e igy jogsi nélkül de ugy hogy közbe van jogsim elvileg mert ugye nem itt vették el magyaro.-n és már letelt az eltiltás is,söt a rendörök azt mondták vesessek nyugodtan azzal a papirral amit kaptam a romántol,szoval,kérik e a cégek a jogsit munkafelvétel elött hogy biztosak legyenek benne hogy van e,el fogadhatják e ök ezt ami történt velem,valamint olyanon gondolkoztam és ez inkább idevalo,hogy mi lenne ha bejelenteném hogy elveszitettem a jogsim és kapok ujat ugye majd mikor megjön jelentem hogy meglett,lehet e igy vagy mit lehetne tenni esetleg jogi lépést is mert ugy gondolom súlyosan hibáztak as románok,véleményeket várok elöre is köszönöm remélem világosan elbirtam mesélni mindent,üdv

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.19. 18:41

Vigyázz, mert ha az eltiltás időtartama alatt vezetsz és elkapnak Maon, abból már nagy baj lehet! Ne kíséreld meg még angol jogsival se!
BKF

monalisa1 # 2008.11.19. 17:52

Vélem az angol vezetői engedély megszerzésének nem lesz akadálya, azonban itthon semmiképp nem vezethesz - még az angol jogsíval se -, mert Mo. területén lettél időlegesen eltiltva - magyar állampolgárként. Kell hogy értsed a szót.

A magyar jogsít meg mindaddíg nem kapod vissza amíg a póttanfolyamot el nem végzed - ami 1-2 hónap időtartamú, minimálisan - és további 100 ezer forint költségvonzata van...

Hogy aztán ezt az 1-2 havi itthon tartózkodást miként oldod meg, az már a te dolgod, gondod.

Monalisa
laikus hozzászóló

T.M. # 2008.11.19. 08:48

HELP!?

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy megoldhato e az a dolgo ha itthon elvettek a josim 1evre (mar letelt 6honap),es kiutaznek angliaba es ott ugy raknam le a jogsit mintha nem is lenne(lehet ilyet?) ,es utanna visszajonnek magyarorszagra,vezethetnek itthon az angol(nemzetkozi) jogsimmal???,annelkul hogy barmi gondom lenne abbol ,hogy a magyar jogsim be van vonva
ittas vezetesert!???

Elore is kosszi a valaszt,barkinek!!

kingi # 2008.11.09. 16:46

S.O.S

Sziasztok!
érdeklődnék, hogy páromnak volt 2 éve egy balesete, mai napig tisztázatlan, gyorsan ment a főútvonalon és átment a sárga lámpán és eltalált egy kanyarodó autót, ahol egy ember meghalt. a jogosítványát a helyszínen a rendőr elvette, mert ketten valottak ellene, ő egyedül volt. Most lesz a tárgyalás..vajon mire számíthat?

monalisa1 # 2008.09.25. 20:04

Kiutazásod előtt valakit írásban megbízzál meg + két tanú az aláírásod hitelessége végett, hogy távollétedben helyetted és nevedben adja majd le a vezetői engedélyedet az okmányirodán.

A bírósági tárgyalásra vagy hazajösz vagy sem., az utóbbi esetben írj majd egy pár soros levelet a bíróságnak és tudasd: külföldön dolgozol, nem tudsz hazajönni, valamint hogy távollétedben is tartsák meg a tárgyalást - nehogy külön megbírságoljanak, mível az idézésre nem jelentél megy, a hollétedet meg nem tudhatják.

A közölt érték már közlekedési bűncselekmény, azzal "arányos" lesz a pénzbüntetés, valamint 1 - 10 év közt a vezetéstől való eltiltás.

A történtek-, valamint mindezek után ha odakint akarsz jogsít szerezni (...) akkor azt igényeld az angol hatóságtól - mintha itthon nem is lenne...

Monalisa
laikus hozzászóló

Mandel # 2008.09.25. 18:21

Hello !

2 honappal ezeleott ittasan vezettem,nekiutkoztem egy villanyoszlopnak egy fouton,szemelyi serules nem tortent.Alkohol ertek 2.2 .Nem volt nalam akkor a jogsi ezert nem tudtak elvenni.2 hete volt a kihallgatasom,4-5 honap es a birosag eldonti mi lessz abuntetes,azt mondtak penzbirsag es jogsi eltiltas.Az a helyzet hogy en angliaba dolgozok,elek es csak magyarorszagon tiltottak el a vezetestol de en itt tudnek szerezni a megmaradna a jogsim.Azt mondtak a rendorok hogy par het es az onkormanyzattol kapok egy papirt hogy adjam mjad le a jogsimat.Azt szeretnem kerdezni hogy ha szeretnem hogy megmaradjon a jogsim akkor mit kell tennem?Mert lenne egy lehetoseg:angliaba lehet igenyelni Eu jogsi cseret Angolra.leadom a magyar jogsimat es kapok egy angol jogsit,a magyart meg visszakuldik a eredeti orszak kibocsato hatosaghoz,azt hiszem a BM-hez.A kerdes hogyha majd kikuldik a papirt hogy adjam le akkor mit mondok hogyha mar angol jogsim van es az eredetit ugyis visszakuldek a kibocsato h.hoz?Ez lehetseges,jarhato ut ?Vagy ez valamilyen szabalysertes megint?Mert azt mondtak a rendorok hogy most mar nem vehetik el,mert leakartak nekik adni a baleset utan par nappal,es hogy amugyis mas orszagokban vezethetek...

Tudna valaki valaoszolni ezugyben,hogy ilyen esetekre milyen jogaim vannak vagy mik a torvenyek ???

Koszonom !!!

Traffic # 2008.09.17. 18:33

T. zoli-!

Két esélyt látok: Okmányiroda vagy az orvos, aki kiadta az igazolást.

zoli- # 2008.09.17. 10:45

Egy kérdés.
Tavaly júniusban vették el jogosítványomat, idén december elsején kapom vissza. Az utánképző tanfolyamot már elvégeztem, az igazolás a kezemben van, viszont nem tudom pontosan meddig érvényes az orvosim. Hogy nézhetnék ennek utána, mert nem szeretnék abba a hibába esni, hogy megyek a jogosítványomért, és közlik velem, hogy lejárt...
Előre is köszönöm a segítséget: Zoli

Traffic # 2008.08.27. 18:18

T. kilgoret!

Minden olyan körülményt, amely meg tudja győzni a Bíróságot, hogy ne tiltson el a járművezetéstől. Pl.: beteg családtag utaztatása, orvosi igazolásokkal.

kilgoret # 2008.08.26. 16:02

T. Traffic!

Köszönöm a válaszod. Mivel olyan szabálysértés miatt akarnak elitélni, amit nem követtem el, minden követ szeretnék megmozgatni, amivel legalább enyhítheteni szeretném az esetleg igazságtalanul kirótt böntetést. Kérdezem, hogy mit lehetne felvonúltatni még a munkáltatói igazoláson kívül?

(Egy kamion a belső sávból az leszorított, amint a holtterében mellette a külső sávban haladtam. Erre a nyakamba akarják varni, hogy jobbról előztem és én is hibás vagyok :( ez nem igaz .... )

Traffic # 2008.08.26. 15:36

T. Alexa90!

0,25 mg/l-t szerettél volna írni, gondolom... Nem lehet megbecsülni azt, hogy eltiltanak-e vagy sem. Személy szerint az igenre tippelek.

T. kilgoret!

A bíró kimondja a tárgyaláson az eltiltás mértékét, amely ellen nincs jogorvoslatnak helye. Ez esetben ettől a naptól él az eltiltás, akár nálad van a vezetői engedély, akár nem. Ha nem hirdetik ki előtted a határozatot, hanem postán küldik, akkor a kézhezvétel napjától él az eltiltás. Vezetni nem szabad!
Eltelik valamennyi idő és az Okmányiroda küld egy felszólítást, hogy add le a vezetői engedélyed. Tégy eleget ennek. Az eltiltás lejártának napját követő napon menj be az Okmányirodába és vedd át az engedélyt.
Ha nem küld határozatot az Okmányiroda, akkor ne törődj vele, az eltiltásig semmiképp ne vezess.

A tárgyaláson lehet, hogy hasznos a munkáltatói igazolás, meg lehet próbálni.

kilgoret # 2008.08.26. 09:24

Tisztelt Fórum!

Még nincsen jogerős határozat az ügyemben, mert harcolva az igazamért tárgyalás megtartását kértem, ami halasztó érvényű. Az eddigi nem jogerős határozat szerint 4 hónap eltiltás a tétel. De készülve a legrosszabbra és a tárgyalásra.

Érdeklődni szeretnék a vezetéstől eltiltás gyakorlatáról, és a tárgyalásnál felhasználható olyan körülményekről, amik enyhíthetik a 4 hónapot, (pl igazolás a munkáltatótól a jogosítvány szükségességéről.)

Maga az eltiltás hogyan történik? Minden esetben leadásra kerül az igazolvány? Mennyi az átfutása a gyakorlatban, mire le kell adni? Minden gyakorlati kürölmény érdekelne!

Alexa90 # 2008.08.24. 14:08

0.25*

Alexa90 # 2008.08.24. 14:08

0.25*

Alexa90 # 2008.08.24. 14:08

0.25*

Alexa90 # 2008.08.24. 14:07

sziasztok ! a hétvégén egy másik megyében ittas vezetésért elkaptak. a szonda 0-25 töt mutatottt, jogosítványomat helyszínen el is vették .szeretnék érdeklődi hogy mennyi esélyem van arra hogy csak pénzbírságot kapok, és eltiltást nem?