Gépkocsi adás - vételi szerződés


P.András # 2020.10.09. 11:16

Köszönöm a választ , nem tudom , hogy állna meg , ha csalás , megkárosítás miatt tennék feljelentést , mert úgy volt megbeszélve , hogy a költségeket fedezi . Különben sem életszerű hogy, ha beválólom , hogy segítek ,hogy legyen üzembentartója egy autónak amit ő vesz magának és még ezzel járó költésegeket is fedezem , nem beszélve , hogy egy autóról volt szó .
Az autóknak én csak szerződésbeli tulajdonosa voltam , de ő vette meg és használta őket (ezeknek még az indítókulcs sem volt a kezemben )és nem várható el , hogy én fizessek .

drbjozsef # 2020.10.09. 11:53

P.András,

Még mindig mesevilágban élsz.

mert úgy volt megbeszélve , hogy a költségeket fedezi
Megbeszélve? Szóban? Érted, mire gondolok...

Különben sem életszerű hogy, ha beválólom , hogy segítek ,hogy legyen üzembentartója egy autónak amit ő vesz magának
A szerződést te írtad alá. Te vagy a tulajdonos. Miért lenne életszerűtlen, hogy te fizeted azt illetéket? Ez a törvény.
Ja, hogy "ő vesz magának"? Szóval közösen csaltatok, okiratot hamisítottatok? Nem hangoztatnám ezt a helyedben olyan nagyon.

Az autóknak én csak szerződésbeli tulajdonosa voltam
CSAK? Mert milyen van még szerinted? Ébresztő! Adásvételi szerződést írtál alá.

nem várható el , hogy én fizessek.
Hogy a fenébe ne lenne.

Szomorú örökös # 2020.10.09. 17:14

ő vette meg és használta őket (ezeknek még az indítókulcs sem volt a kezemben )és nem várható el , hogy én fizessek .

Bocsi, de erről jutott eszembe az alábbi szöveg:

Tegnap vettem egy pólót, az van ráírva, hogy BALEK. Csak azt nem tudom, mi került rajta 43 500 Ft-ba.” :-D

Bocsi, de keress inkább egy jó ügyvédet, hátha találtok valami fogódzót közösen, amivel meg lehet szorítani az illetőt. Egyelőre szopópálya ez, akármelyik oldaláról is nézzük. Sőt, várható még simán folytatás is. De esetleg bemehetsz feljelentést tenni és ha csak egy kicsi lehetőség is nyílik rá, vonassátok ki az összes neveden lévő autót a forgalomból, az már neki lesz szopópálya, mert úgy megverik érte a többi átvert személy, mint szódás a lovát, az tuti. :-(

P.András # 2020.10.10. 04:32

Üdv. Az autók már nincsenek a nevem , mert már vevők által át lettek íratva és így nem tudom már kivonni a forgalomból.
Mikor még a nevem volt az autó akkor sem vehetem volna el tőle , mert azt ő vette és ezt tudta volna bizonyítani az eladóval akit én nem is láttam , tehát itt valahol szétválik a tulajdonos meg a szerződésbeli tulajdonos .
"Megbeszélve? Szóban?" Erre van egy történetem : Egyszer elváltam egy távoli ismerősnek , hogy megjavítóm a mosógépet , elhoztam és szétszedtem azt kiderült nem javítható ,kuka , már nincs hozzá alkatrész . Szóltam neki , hogy jöjjön azt vigye el és nem kérek szállítási meg bevizsgálgat díjat . Ere azt mondta , dobjam ki. Én kidobtam .
Felhív egy pár hónap múlva , hogy kell neki a gép mert azt úgy kapta valakik aki most vissza kéri , vagy adjon neki 30000forintot .
Mondtam neki , hogy adja meg annak a valakinek az elérhetőségét , tel , vagy hol lakik , majd megbeszélem vele , mert vannak felújított gépeim .
Erre ő ,tel szám nincs ,valahol messze a tanyán lakik nem tudja pontosan hol , a barátja hozta neki a gépet .
Feljelentet . A rendőrségi kihallgatáson a rendőrnő is hitetlenkédet a történ valóságában , mert olyan nevet lakcímél , akitől kapta a gépet , nem talált a környéken .
Egy idő után hívnak tel. a rendőrségről , hogy mennyek be és közlik velem , hogy valós a történet , és bíróságra adnak sikkasztásé .
Elmondták ,ha elfogadom , van esélyem a békéltető testületen bocsánatot kérni és kifizetni az okozott kárt . Akkor lezárják az ügyet .
Ebben az esetben is minden szóba történt , tanúk nélkül .

drbjozsef # 2020.10.10. 08:10

Na, látod. Nem válik az szét. Akkor is megvezettek, ügy is lett belőle. Most is ez történt, úgyhogy a te részedet, az illetékbefizetést intézd el, különben az ötszörösét fogja majd a végrehajtó követelni, és mire felocsúdsz, már lakoltatnak is kifele a lakásodból.

Hogy utána mit csinálsz a "barátoddal", a Te döntésed.

Ha nem is találkoztál az eladókkal, hogy írtad alá a szerződést? Külön, máshol, másmikor? Ejj. Lehet mégis jobb lenne lenyelned ezt az illetékügyet mint tanulópénzt, és inkább nem bolygatni ezt a dolgot, mert csak még nagyobb szarba kevered magadat...

drbjozsef # 2020.10.10. 08:12

(ha még az üzembentartóval is megvezettek, és esetleg azt sem intézték el, akkor akár még nagyobb slamasztikában is lehetsz, ha a kedves cimbora szabálytalanul parkolt, vagy díjfizetés nélkül parkolt vagy autópályát használt, gyorshajtott vagy netán balesetet okozott valahol...)

gerbera317 # 2020.10.10. 10:11

Beleegyeztem, miért ne segítsek az emberen, ha tudok
Van itt egy fórumozó, a nick-je most nem jut eszembe, aki rendszeresen számol be olyan ügyleteiről, ami a hagyományos "te eladod, én megveszem" úton is simán működhetne, de ő csakazértis legalább két strómanon keresztül futtatja a dologot, és az eladó is csak második engedményesként juthat hozzá a vételárhoz. KBS egyszer - nem is olyan régen - be is szólt neki, hogy "normális ügyleted nincs is neked?". Na, lényeg-a-lényeg: ha ilyenre akarnak felkérni, nem szabad belemenni. Vegye meg, oszt' legyen vele boldog. Ha pedig nem veheti meg, akkor ne is akarja, hogy legyen neki olyan. Aki pedig mégis enged az ilyen kérésnek (pláne ingyen), utólag ne csodálkozzon semmin.