Gépjármű felelősség biztosítás.


Szomorú örökös # 2018.11.24. 17:28

ksanyi52

Én továbbra is az általad leírtakból nem egyértelműen a biztosítóra tolnám a felelősséget. Eléggé benne van a történetben, hogy valamit a kereskedő cseszett el és most ennek is iszod a levét. Csak ő ezt nyilván nem fogja egyből elismerni. De ha neked 40 év jókapcsolat a biztosítóddal ennyit ér, akkor ám legyen, nyugodtan mondj fel nekik.

ksanyi52 # 2018.11.24. 17:08

Szomorú örökös. Szerintem meg nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal. Még azt sem tudták hogy elköltöztem, pedig már az új címemre küldték a levelet. Azt egy hölgy intézte, ezt meg egy férfi. Szerintem meg ránéztek a tavalyi kötvényre, ugyanannyiért kiküldték, és nem nézték meg hogy közben már bónusz jóváírás volt. Azután amikor reklamáltam hazudoztak összevissza nem ismerték el a hibájukat . Ezt meglehet magyarázni áremelkedéssel, paragrafusokkal , de azt nem tudják megmagyarázni hogy miért pont annyi lett a díjam mint az előző évben a bónusz 0-ával, és azt sem hogy ha most kötném újra a biztosításomat miért „ csak” 23160 Ft lenne.. Üdv. ksanyi.

Szomorú örökös # 2018.11.24. 14:35

ksanyi52

Mivel kereskedőtől vettem,és neki is adtam le a régit, ő intézte a biztosításom. Azt mondta ez a rendje, majd vissza kapom ha átírják a bónuszomat.

Ezt jobb lett volna neked személyesen intézni, nem gondolod? Akkor nem biztos, hogy beleszaladtál volna egy ilyen sz...rba. A biztosító a hozzá beérkező adatokból dolgozik, dönt, én nem vagyok benne biztos, hogy ők hibáztak.

ksanyi52 # 2018.11.24. 11:14

Szomorú örökös. Mivel kereskedőtől vettem,és neki is adtam le a régit, ő intézte a biztosításom. Azt mondta ez a rendje, majd vissza kapom ha átírják a bónuszomat. Vissza is kaptam mert a bónusz jóváírásért lett a -14934 Ft túlfizetésem. Ezzel az éves díjam 16068 HUF lett. Tudom nagyobb lett az autó, nem is vártam hogy 7300 legyen (annyi volt az előző a kis Trabantomra). Ma megküldték a kötvényemet, 34320 HUF lett. Meg is köszöntem nekik és a több mint 40 éves szerződéseimet,és közöltem hogy ez volt az utolsó év, mert így még soha nem vertek át.

lac77 # 2018.11.24. 10:22

ksanyi52

Nem másik kategóriába tartozó autót vettél? Nem személykocsit, hanem kistehert?
Mindkettőre másik bónusz vonatkozik. Nekem van mindkét fajta, és másik kategória másik bónusz.
Mellesleg úgy tudom, hogy a rendszer 2 évig megtartja a besorolásod, és ha időközben veszel másik (ugyanolyan kategóriájút), akkor visszakapod a bónuszod.

Szomorú örökös # 2018.11.24. 08:55

ksanyi52

2017 novemberében lecseréltem az autómat, annak rendje módja szerint, megkötöttem a biztosításomat,és felmondtam a régit. Az önkormányzatnál jelentettem az adást és a vételt. Mivel már egy biztosításom volt ezért az alap bónusszal 34500 HUF-al.

Itt valami súlyos ellentmondás van. Ha a biztosítónál megkötötted az újra és egyben felmondtad a régit, akkor nekik helyből át kellett volna vezetni a bónuszt, nem? Akkor hogy lehet, hogy B0-ás alappal jelentetted az adásvételt az önkormányzatnál? :-O

Egyébként az tényleg furcsa, hogy ők az előző címedre kiküldött értesítésre hivatkoznak, amikor már kaptál az új címedre is tőlük levelet. Szóval én a helyedben nem a pultnál ülő ügyintézővel egyeztetnék, hanem valaki magasabb kvalitású munkatárssal.

ksanyi52 # 2018.11.24. 08:14

Üdv! Van igazság abban amit írtál, mert amikor felhívtam és számon kértem hogy ugyan mondja már meg hogy mi indokolta hogy visszaemelték a 0 bónusz szintes tarifára, csak blablázott és összevissza hazudozott, hogy valamilyen kedvezményben voltam, de az már nincs, és amikor megkérdeztem hogy mennyi az %-ban ,hát 10 % . Hol van az a 100 % emeléshez? Meg hogy miért nem látom a fiókomban a kötvényem ,és miért nem küldték ki nekem az új fizetendő díjamat, akkor azt rebesgette hogy ők kiküldték a régi címemre. De hát nézze már meg hogy februárban már az új címemre jött az értesítés, akkor nagy nehezen kinyögte, hogy nem én állapítom meg a díjakat. Kérdezem én hát akkor ki a fenéhez forduljak? Ott ültek 1 évig a visszajáró pénzemen, mert ugye a -14930 túlfizetés volt, ugyan annyit befizettem tévedésből, és még nekem van 4500 tartozásom. Teljesen felvagyok háborodva. Még lakásbiztosítást is kötöttem náluk, hátha valamilyen kedvezményt kapok,és ez a kedvezmény. Több min 40 éve van biztosításom, náluk, de ha nem csinálnak valamit, ez volt az utolsó év, és ez már nem pénz kérdés. És amikor megkérdeztem hogy kihez fordulhatok a panaszommal, azt mondta hogy a MABISZ-hoz. Mit gondoltok ,lenne értelme?

Szomorú örökös # 2018.11.24. 07:59

F.Laca

A ferr inkább az lehetne -
ha év végéig nem okoztam anyagi kárral járó balesetet, akkor szépen utalják csak vissza a pénzemet! (mintha az egy kaució lenne)

No meg azt ahogy Móricka elképzeli. Azért ne feledd, ha viszont mégis balesetet okozol, akkor a te többletfizetésed utána nem fedezi többnyire azt a kárt, amit okoztál. És valamiből azt is ki kell fizetni - ezért jött létre ez a biztosítási forma - ha már te, mint baleset-okozó ezt nem rendezted, hanem a kötelező biztosítódra hárítottad.

Én már közel 20 éve a plafonon vagyok (B10), oszt mégis folyton emelgetik az éves tarifát! De kérem - mire fel?

Gondolom nem a 20 évvel ezelőtti árakon javítják most is az autókat. De te jól láthatóan a 20 évvel ezelőtti állapotodnál megragadtál. Legalábbis egy-két dologban, mert a többiben jól láthatóan még talán romlott is az állapot. :-D

ksanyi52 # 2018.11.24. 01:39

Üdvözlöm a fórum lakóit! Nem találtam gépjármű felelősség biztosítással foglalkozó témát, ezért itt próbálok választ kapni a kérdéseimre. Első kérdésem az lenne hogy a biztosító hogyan állapítja meg a tarifát? Egyszerűen csak a hasára üt,vagy valamilyen törvény vonatkozik e rá? 2017 novemberében lecseréltem az autómat, annak rendje módja szerint, megkötöttem a biztosításomat,és felmondtam a régit. Az önkormányzatnál jelentettem az adást és a vételt. Mivel már egy biztosításom volt ezért az alap bónusszal 34500 HUF-al. Majd ez év februárjában kaptam egy felszólítást hogy fizessem ki a tartozásomat a régi kocsim után. Én felhívtam őket és közöltem hogy én már azt vártam hogy átvezetik a B 10 bónuszomat,és csökkentik az éves díjamat. Közben elköltöztünk,és az új címemre kaptam egy értesítést hogy átvezették a b 10emet és így az éves díjam 16068 HUF ra változott. Most novemberben fizetés ideje, ezért felléptem a regisztrál honlapomra,és a következőt láttam rajta: Szerződés állapota élő, fizetendő összeg -14934 Ft. Ezt én ki is nyomtattam és az OTP-nél be is fizettem. Most kaptam egy értesítést hogy hátralékom van 4500 Ft. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és akkor derült ki hogy vissza emelték a tarifámat 34500 Ft-ra. Kérdeztem hogy s mint van ez, azt a választ kaptam hogy ők ezt kiküldték a régi címemre, és mivel nem reagáltam rá érvénybe is lépett. Persze én ezt nem kaptam meg és nem tudtam intézkedni az estleges biztosító váltás vagy újra kötés ügyében. Most csináltam egy kalkulációt ha most kötném meg a biztosításomat,ők 23160 Ft-ot ajánlanának. Van erre valamilyen jogi lehetőség, tud ebben valaki segíteni? Mert ez így biztosan nem oké, valaki nagyot hibázott. Bocs hogy ilyen hosszúra nyúlt a mondókám.