Külföldi piroslámpa


wers # 2022.01.12. 11:22

Ja, kimaradt, szerintem is fizesd be.

wers # 2022.01.12. 11:21

Biztos van bizonyíték, nem írnak róla esetleg olyasmit, hogy mikor hol tekintheted meg?

Plusz 6 büntetőpontra is számíthatok.” ??? nem tudom biztosan, de nekem necces, hogy az olasz hatóság pontjait a magyar nem fogja érvényesíteni.

drbjozsef # 2022.01.12. 10:41

Persze, gondolni jogod van azt gondolni amit csak akarsz.

fks # 2022.01.12. 10:31

Kedves drbJozsef,

Köszönöm a válaszát! A levél a rendörségtől, pontosabban a valami városi rendőri szakszervezettől jött egyenesen olaszországból, ajánlva. Gondolom később adják át egy behajtó irodának. Valamiért jogszerűtlennek gondolom a bizonyíték nélkül küldött vádiratot a büntetéssel, amit bizonyíték hiányában talán jogom is van semmisként kezelni. Viszont nekik meg joguban fog állni behajtani egy 5-10x büntetést jogi kéviselővel később, mert mégis lapul egy bizonyíték valahol.. vagy nem. Rókafogta csuka.

drbjozsef # 2022.01.11. 14:26

fks,

Ha ez 5 hónapja volt, akkor feltehetőleg ez egy olasz ügyvédi iroda, amelynek a külföldi behajtásokat átadták.

Kérhetsz bizonyítékot, de nem fognak küldeni, mert nem kell nekik.

Ha van, és nem fizetsz, majd végrehajtanak, és igen, az ügyvédi és perköltségekkel együtt többszörösét fizeted majd.
Ha nincs, akkor csak fenyegetőzni fognak.

Hogy mit választasz, az pusztán a te kockázatod. Kifizeted az X összeget most, és elfelejted az egészet, vagy nem fizetsz, és néhány hónap múlva - szerintem - viszonylag kicsi eséllyel ki kell fizetned 5X összeget - vagy ha nincs bizonyítékuk, akkor semennyit.

fks # 2022.01.10. 12:36

Tisztelt Fórum,
Olaszországból 5 hónappal az arra járásunk után érkezett egy piroslámpán áthajtás vád és büntetési irat.
Bizonyíték nics mellékelve, csak egy írás, csak hogy állítólag lefotózták. Figyelni szoktunk mindig, 4-en utaztunk 2 gyermekünkkel, a szitációra nem emlékszem, de hogy az első tengellyel piroson mentünk volna át mégis nehezen hiszem.
Persze egy sárgából pirosra váltó lámpa előfordulhatott. Az 5 napon belüli befizetést kérnek ha megelégszem a kb 53e büntetéssel, hatodik naptól kb. duplázódik a díj. Plusz 6 büntetőpontra is számíthatok.
Ha befizetem elismerem a hibát és lefut az eljárás a szokásos rendben?
Ha nem fizetem, akkor meg behajtanak egy többszörös vagyont később? Emilben kértem hogy küldjenek bizonytíékot, de sejtem nem fognak foglalkozni vele. Mi a helyes lépés? Köszönettel: Fks