Üdvözlöm!
2016.09.13-án vásároltam egy személygépkocsit kereskedőtől, magánhasználatra. Friss műszakival, frissen honosítva Ausztriából. A vásárlást követően az első 3 km-en felforrt a víz és mint kiderült nem volt a rendszer megfelelően feltöltve (mint utólag kiderült ereszt). Ezt tudattam a kereskedővel, kijött a helyszínre és ő is látta a problémát. Itt megbeszéltük, hogy ha bármi baj van, visszaviszem az autót. 2 napra rá elvittem egy szervizbe, ahol magam is alá mehettem az autónak és kiderült, hogy a féktárcsák, -betétek annyira elvannak kopva, hogy a műszakin át sem mehetett volna. Ezen túlmenően a jobb első futóműben valami zörög, az üzemanyag tartály szivárog. Az autóba többször kellett hűtőfolyadékot tölteni ezért felhívtam a kereskedőt, hogy tegyük semmissé az adásvételt. Ezt ő telefonban el is fogadta. Az autót átadtam (egy megbízási szerződéssel), de mivel még a törzskönyv nem érkezett meg, a teljes vételárat nem kaptam vissza, csak kb. 80%-át. Megállapodásunk szerint a törzskönyv megérkezése után a maradék összeget is átadta volna és így a hibákra való tekintettel az autót vissza vette volna (3 tanú is van rá). Még aznap hívott telefonon, hogy meggondolta magát!! Csak akkor adja vissza a fennmaradó összeget, ha az ő általa választott szervizben is alátámasztják az általam közölt hibás állapotot.
A kérdésem az lenne, hogy
- ezen állapotban milyen lehetőségeim vannak a teljes vételár visszakapására? (Jelenleg nála van a hivatalosan még tulajdonomban lévő autó).
- Ez esetben joga van alacsonyabb összeget visszaadni?
- Hogyan tudom a már megegyezés szerint elkezdett visszavásárlást teljesen véghezvinni, illetve semmissé tenni az én korábbi vásárlásomat?
Válaszát előre is köszönöm!
Fruzsina