Kedves Guba!
Az alábbi problémával fordulnék hozzád, ha tudnál tanácsot adni.
2 hónappal ezelőtt vásároltam egy s80as volvot, megkímélt, szép állapotban, igaz, 240ezer km-el, de nem ez az első volvom, így tudtam h annyi km nem vészes.
Múlt héten egyszercsak menet közben robbanás, megálltam, trailerrel elvittem az autót a szakszerízbe, ahol mostanra végeztek a komplett szétszereléssel.
Eredmény:
2. hengernél a szelep leesett bele a motorba, szétverte a hengert, plussz hajtókar sérült, minden tömítés, meg minden szar csere, durván 6-700ezer forint a kár.
A szalonban azt mondták, hogy menjek el az autókereskedőhöz, hiszen ilyen rövid idő alatt semmiképp nem okozhattam én ezt a problémát, főleg, hogy ilyen hibával még soha nem is találkoztak, szerintük volt már javítva a hengerfej és cserélve a szelepek, és valószínűleg nem gyári szelepeket kapott, azért történt a sérülés.
Kérdésem a következő: hívtam igazságügyi szakértőt, délután fogja megvizsgálni az autót, és ezek után van-e jogom menni a kereskedőhöz kártérítést követelni vagy nem? A szalon szerint ki kell fizetni a komplett kárt, de eddig még nem volt ilyen problémám, így nem tudom mi a teendő.
Válaszod előre is köszönöm!