MÁV Biztosító

fenci # 2009.09.29. 15:56

Sziasztok, én is hasonló levelet kaptam. Tölem az Allianz követel 160.000,- Ft-ot. A koccanásos balesetem 2007.08-ban történt. Én sem tartom jogosnak a követelésüket, mert én is rendelkeztem érvényes kötelező biztosítással. Kérdésem azokhoz,akik a jogban járatosak, hogy ha nem fizetek(-ünk)leülhetem(-jük)?

summer1981 # 2009.09.29. 16:34

Én is inkább leülném, mert akkor utána legalább lenne hova haza jönnöm. Holnap írok kérvényt az ügyvédi irodának, hogy engedélyezzék a részletfizetést. Erre annyit mondtak, hogy ezt majd tovább küldik az Allianznak, és vagy elfogadják, vagy nem. Ettől még a peres eljárás elindul...

summer1981 # 2009.09.29. 17:11

Kedves csviki!

Te egy picit jobban körül tudtad járni a témát, ahogy látom. Szerinted kérjek részletfizetést holnap, vagy tartsak ki a végsőkig? A többiek nevében is köszönöm, amit eddig tettél, és ha kell még ember valamihez, akkor én a lehetőségeimhez mérten benne vagyok mindenben, ami segíthet rajtunk!

károkozó # 2009.09.29. 17:55

Kedves Károkozók!!

Nekem is küldött az ügyvédi iroda fizetési felszólítást, melyre válaszoltam. Kifogásoltam a követelésüket, erre nem is válaszoltak. 1év múlva jött az Allianztól fizetési meghagyás bírósági úton, melyre fellebeztem(mindenképpen tegyétek meg, különben jön a végrehajtó). Most jött tárgyalásra beidézés másodrendű alperesként, közben jött még egy levél, melyben a MÁV jogi képviselője ellenpert indított az Allianz ellen több pontot is kifogásolva. Kedden megyek biztosítási ügyvédhez, én sem bízom a véletlenre, majd írok.

Semmiképpen se fizessetek az ügyvédi irodának.

dorkamami # 2009.09.30. 05:17

Hali mindenkinek!
Lehet hogy hülye vagyok, de valószínűleg fizetni fogok, mivel egyet biztosan tudok, nem vagyok látnok, nem látom előre, hogy ha beperelnek mi lesz a vége, nem szertném kockáztatni, hogy évekig tartó pereskedés, idegeskedés, ügyvédi költségek után mégis rámegy a házam. VISZONT! Senki addig ne fizessen, amíg nem tudja mire. Joga van látni a kártörténeti akta másolatát, az Allianz által felvett jegyzőkönyvet és a számlát! És Jól nézze meg mindenki a számlát, hogy nincs-e rajta véletlenül olyan tétel amit nem is kellett volna kicserélni az autón, mert akkor azt nem követelheti a biztosító, mert én csak a károsult kárát vagyok köteles megfizetni, a szervíz szélhámosságait nem. Egyenlőre írtam egy levelet a biztosítónak, hogy küldjék ezt ki és utána fizetek, ezzel legalább nyerek egy kis időt, hátha az alatt történik valami, bár arra nem sok reményem van hogy hirtelen eszébe jutunk az államnak, vagy a MABISZnak és fizet helyettünk.

summer1981 # 2009.09.30. 06:07

Tegnap még megfordult a fejemben, hogy kérek részletfizetést, ma már eszem ágában sincs. Több dolog is szöget ütött a fejemben. Egyrészt az, hogy hirtelen miért lett ilyen sürgős, hogy 2-5 nap alatt akarják behajtani. Valamit szerintem tudhatnak, amiért így járnak el. A második érdekesség, hogy mikor megkérdeztem az ügyvédi irodát, hogy mégis mivel tudja bizonyítani azt, hogy a MÁV a károsultnak, az Allianznak, vagy akár nekik nem fizette-e ki a kárt az elmúlt több, mint másfél évben, a válasz csak annyi volt, hogy "Értse meg uram, hogy nem fizettek!" Na ezt egy hajléktalan is mondhatná... Megvárom szépen a polgári pert is akár, addig felkészülök mindenre, teszem félre havonta a pénzt, mintha részletet fizetnék, és ha lefut az egész, addigra vagy lesz sok-sok pénzem, vagy lesz annyi, hogy kifizessem a büntetőpénz egy részét, és a többire kérjek részletet. Az sem lesz rosszabb, mintha kifizetném most, de legalább megpróbálom nem kifizetni egy autó árát a semmiért. Kicsit úgy tűnhet, hogy fejjel megyek a falnak, de a világon semmit sem utálok jobban az igazságtalanságnál.

nandy # 2009.09.30. 07:55

Amit telefonon mondtál nekik, azt küldd el tértis levélben is, úgy lesz nyoma később.

websas # 2009.09.30. 08:48

Kedves summer1981!

IGAZAD VAN!
Nandy tanácsa megszívlelendő, mindent (sajnos) nagyon lekell adminisztrárni, ez egy undórító dolog, de hidd el beválik ( 3 külnféle ügyben sokat segített nekem, hogy az én "adminisztrációm" jobb volt.) Nandy hozzászólásához annyit: ha külön rakod a pénzt, akkor esetleg célszerű lehet egy ügyvédi letét, vagy egy külön bankszámla. Egy későbbi (esetleges)Bírósági eljárás során (normális Bírót feltételezve) igen jelentős pozitívumként fogja a Bíróság figyelembe venni. (De drukkolok, hogy erre ne kerüljön sor)

websas

summer1981 # 2009.09.30. 09:02

Az adminisztráció meglesz, ma küldöm nekik a levelet faxon és levélben is. A vállalatunknak van 2 ügyvédje, ők segítenek. A külön bankszámlára nem gondoltam, de ha ez ennyit számít, akkor ez nem hiszem, hogy akadályt jelentene. Köszönöm a tippeket!

ata843 # 2009.09.30. 17:24

Sziasztok!

Csatlakoznék a "mozgalomhoz". Én ma kaptam kézhez az 560.000 Ft + mittoménmégmennyiről szóló bírósági fizetési felszólítást. 15 napom van. Mi az első teendő. Annyit hozzá kell tennem, hogy ha akarnám sem tudnám kifizetni ezt az összeget, mert nincs. Fellebbezzek?

Üdv!
Attila

summer1981 # 2009.09.30. 18:27

Kedves ata843!
Ajánlom figyelmedbe károkozó 2009.09.29. 19:55-kori hozzászólását. Ő egy kicsit előrébb jár a dologban, de nem sokára indul egy próbaper, amiről csviki tud pontosabbat. Ha csatlakozni szeretnél a "mozgalomhoz", akkor szerintem írj privit csvikinek, én is ezt tettem. Szerintem károkozó szavaira hagyatkozva, a fellebbezést mindenképp meg kell ejteni.

mullerp # 2009.09.30. 18:32

Üdv Mindenkinek.
Én is csatlakozom hozzátok,ugyanebben a cipöben járok mint Ti.
2008 Júniusában kárt okoztam, papírt kitöltöttük, megvolt minden.Pár napja meg kapom a levelet benne egy szép sárga csekkel, hogy fizessek ki 171.000 forintot 15 napon belül,különben perelnek.Felhívtam allianzot hogy ez most wtf??
Ott mondja a hölgy hogy megért engem bla bla,meg hogy ők már nagyon sok pert megnyertek,ugyhogy kérjek kamatmentes hitelt rá ha nemtudom befizetni.Egyböl mondtam a neki nyugodtan pereljen mert leülöm ugyis.Na de nem ilyen egyszerű.A leülés elött van egy közmunka, ha nem vállalod akkor jönnek foglalni, ha nemtudnak foglalni és nincs a neveden semmi akkor leülheted.

Én aztmondom hogy fizessen a pszáf,vagy a kormány vagy nem érdekel csak ne én.Pofám leszakad komolyan.
Jah és olyasmit hallottam hogy a MÁV Biztosítót kivált Allianzosok csinálták!?Mondjuk ez még tenne rá egy kalappal.
Szóval engem is minden megoldás érdekel.
És veszek egy szakadt Ladát kötök egy biztosítást Allianzal és lezúzok vele 2 ferrarit meg 3 bugattit...

summer1981 # 2009.09.30. 18:41

Ha valaki nem látta volna a tegnap esti Tényekben:

http://tenyek.tv2.hu/…k_Tenyek_rip

beherov # 2009.09.30. 19:29

A Mabisz nem fog fizetni, és az állam se, nem igaz hogy a biztosítók mindig jól akarnak járni, most az 1x húzzák ők a rövidebbet.

(Nagyanyámnak 37 éve van lakásbiztosítása, a 37 év alatt soha semmi kárbejentése nem volt, múlt hónapban kitörött egy ablaküveg, és gondoltuk, hogy majd a lakásbiztosítás számlájára rendezzük , kijött a kárszakértő, jegyzökönyv fényképek, káresemény, (fogyasztott e alkoholt....), rá 2 nap múlva újra eljött és félrebeszélt, nagyanyám bekeményített, abban az esetben ha nem fizetik a keletkezett kárt, ő azonnali hatájjal felmondja a biztosítását, rá két napra nagynehezen kifizették. Most akkor számoljunk mekkora biznisz ez a biztosítás?????)

mullerp # 2009.09.30. 20:18

Megnéztem a Tények című müsort amiben foglalkoztak az üggyel...
Hát nem kellett volna.
Kb azt mondják igy jártunk.

summer1981 # 2009.10.01. 05:24

Csak azt szeretnék, hogy így járjunk, de nem fogunk!

csviki # 2009.10.01. 09:10

Sziasztok!

Nagyon sokan kerestek, így jobbnak láttam, ha itt írok egy általános tájékoztatót. Egyeztettem Grád Tanár Úrral, és következőket kell tudni, és figyelembe venni. Csodát sajnos nem tud tenni senki. Azt, hogy ne kelljen fizetni a jelenlegi törvényi szabályozás szerint nem lehet garantálni, sőt... Ha perre kerül az ügy, akkor ez egy kártérítési per lesz. Az biztos, hogy a károsultat a kártérítési összeg megilleti, tehát úgy mint én, és még sokan mások, jól a perből nem jössz ki, és pervesztesként még lesz egy csomó plusz költséged. Aki most papírt kapott az Allianz-tól, vagy v.melyik ügyvédi irodától annyit tud tenni, hogy részletfizetést kér, vagy ha nem nagy a kár összege, próbáljon velük egyezséget kötni,mérsékeljék az összeget, amire ha egy összegben fizetsz akár lehet is esélyed.
Mi arra keresünk megoldást Tanár Úrral karöltve, hogy ezt a pénzt hogyan lehet visszaszerezni. Ahhoz, hogy perre tudjunk menni, igazolni kell részünkről, hogy bennünket tényleges kár ért, ami magyarra fordítva sajnos azt jelenti, hogy fizettem a biztosító helyett...:(
Mivel kezdünk olyan sokan lenni, hogy napi szinten nem biztos, hogy tudom kezelni az emaileket, így egyre sürgetőbbnek látom, hogy találkozzunk, lehetőleg mindenkivel,egyszerre.
Többször egyeztettem az ügyben egyébként Budai Bernadett Kormányszóvivő Asszonnyal, de mivel Ő novemberben távozik posztjáról, így tegnap Szollár Domokossal próbáltam felvenni a kapcslatot, az asszisztenséig jutottam, visszahívást várok. Keddig türelmesen, aztán újra hívom Őket...:) Nem adom fel, mert nem érezheti úgy senki, hogy ez így jó, és rendjén való!!!!

_Wasp_ # 2009.10.01. 09:24

András, tegnap este félálomban eszembe jutott valami:

Nem lehetne szerinted sikerrel kérni a károkozóknak a kártérítés alól mentesítését a Ptk. 339§ (1) második tagmondata, illetve részben a (2) bekezdés alapján, hiszen veszélyes üzemnek okoztak (általában) kárt.

Mit gondolsz?

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

dorkamami # 2009.10.01. 12:29

Hali mindenki!
Lehet hogy ezt már írtam: Egyetlen egy jogerőssen megbyert pere nincs az ügyvédi irodának ill. az Allianz/Generalinak! Ezzel csak azért ijesztgetnek, hogy minél könnyebben be tudják szedni a pénzt.

summer1981 # 2009.10.01. 12:30

Lenne egy kérdésem, nem tudom, hogy valaki tud-e rá választ, de ha igen, akkor legyen szíves megosztani velem. Tegyük fel, hogy én kifizetem a tőlem követelt 600 ezret. Mivel a MÁV felszámolása még nem ért véget, még az is lehet, hogy ezt a MÁV is ki fogja fizetni x idő múlva. Akkor én ezt honnan fogom megtudni? Mert az a pénz, amit én befizettem, az ugyebár abban az esetben visszajár. Vagy lehet, hogy rossz oldalról közelítek, és az Allianz most behajtja akin lehet, és utána előáll azzal a MÁV felé, hogy az övékét (akik fizettek) már nem kérjük, helyette fizessétek ki a többiekét???

summer1981 # 2009.10.01. 12:32

Dorkamami! Ezt honnan tudod? Bíztatóan hangzik, lehet, hogy megpróbálok 1-2 kapcsolatot felderíteni, és kipuhatolni valamit ezzel kapcsolatban, ha nem biztos az infód.

summer1981 # 2009.10.01. 12:34

Jah, azt elfelejtettem, hogy azért nincs egy sem, mert el sem kezdődött még egy polgári per sem, vagy azért, mert bukták?

csviki # 2009.10.01. 17:49

Sziasztok!

Rossz hír, van jogerősen megnyert perük, már van is a fizeti a részleteket pervesztesként...:(
Én 4 napja kaptam levelet a II. foktól, napokon belül jogerőre emelkedik a mi ítéletünk is...:(

summer1981!

Ha kifizeted kárt, fog születni egy "szerelmes levél", melyben az Allianz leírja, hogy Te x Ft-ot kifizettél, ezzel rendezeted a kárt, további követelés nincs. Jogilag nem teheti meg, hogy Ő a MÁV-hoz is megy. Ha jó fej a biztosítód egyébként, akkor Neked is küld egy levelet, hogy a köteleződ terhére ennyit és ennyit ennek és ennek kifizetet, tehát Te tudnál arról, hogy az Allianz 2 helyről akarná bevasalni be a pénzt, de sajnos ez e veszély nem fenyeget, ettől ne félj, és ha rám hallgatsz (minden rosszindulat nélkül!), most ne ezen agyalj...:(

summer1981 # 2009.10.02. 05:32

Köszi, egyelőre agyalok mindenen. Tegnap beszéltem az ügyvéddel, biztosra szeretnék menni mindennel, tehát kérni fogom a részletfizetést, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a próbaperrel, mert úgy látom, hogy most más esély sajnos nincs. Azt mondta az ügyvéd, hogy mivel a MÁV felszámolása még nem ért véget, nem lehet tudni, hogy mi az amit ennek során ki fog fizetni, és mi az amit nem. Van egy "sorba állás", elvileg hasonló esetekben azt szokták követni. Ezért gondoltam azt, hogy ha -most hasamra csapok- 10. vagyok a sorban, ő a 12.-ig ki tudja fizetni mindenkiét, akkor az Allianz mondhatja azt, hogy az enyémet ne fizesse ki, mert már rendezem, fizesse helyette a 13.-at a sorban. Attól nem félek, hogy a MÁV bárkit is értesítene, úgy tudom, hogy "elzárta magát a külvilágtól".

dorkamami # 2009.10.03. 06:04

Üdv!
A felszámoló Kht-nál mondták, hogy még nincs megnyert per, persze, gondolom azóta már van. A másik: Nem úgy lesz hogy van a MÁVnak pénze hogy kifizessen mondjuk 50 ügyet és a többieknek meg szevasz. Azt mondták pár héten belül lezáródik a felszámolás. Sok pénz nem fog jönni belőle. Ezt a nem sok pénzt elosztják annyi felé ahányan vagyunk, így mindenki talán 5-10%-ot fog kapni. Ill. az a biztosító fogja kapni,aki követeli tőlünk a pénzt.Nagyon kiváncsi vagyok, hogy vajon olyan levelet fog-e küldeni a biztosító azoknak, akik mondjuk már befizették, hogy halló, vissza akarjuk neked fizetni a 10%-ot, amit a MÁV átutalt. Őszintén szólva nem hiszem, úgyhogy az ügyvéd akinél voltam azt javasolja, hogy néha csörögje fel mindenki a felszámolókat, és ha megtudja, hogy az ő káreseményére vonatkozó pénzt átutalták, akkor hajtsa be az Allianzon/ Generalin.