MÁV Biztosító

beherov # 2009.09.24. 09:27

NE FIZESSEN SENKI SEMMIT !!!!
FOGJUNK ÖSSZE!!!!!

dorkamami # 2009.09.24. 14:53

Hali!
Szerintem is össze kéne fogni, mert egyedül senki nem megy semmire. Már beszéltem a Mabisz-szal, a PSZÁF-fel, és azokkal akik a MÁV felszámolását végzik, mivel a kásosult cascojára lett kifizetve a cucc, TALÁN van egy halvány reménysugaram, de csak talán. Nem kellene beletörődnünk abba, hogy esetleg ki tudja hány család az utcára kerül emiatt.Nem tehetünk arról, hogy ez történt. Ha köteleznek arra, hogy biztosítást fizessünk, miért nem vállal senki garanciát arra, hogy ilyen nem fordulhat elő.Egyébként állítólag van egy jónevű jogász aki kimondottan biztosítási perekkel foglalkozik, de azt csak közösen lehetne megbízni az üggyel, mert borsos áron dolgozik. Ő állítólag ki akarja járni, hogy az állam fizesse ki a MÁV tartozásait.MInd a PSZÁFnél, mind a felszámolóknál azt mondták, hogy ez lehetne egyedül megoldás erre az abszurd helyzetre.Egyébként, aki szintén kapott ilyen levelet, hogy szept. 29-ig fizessen, gyorsan írjon az ügyvédi irodának, hogy nem tartja jogosnak a követelést, külső segítséget fog kérni, de mivel erre nem elegendő ez a pár nap, adjanak számukra 30 nap haladékot. Fonos, hogy reagáljunk a dologra még mielőtt beperelnének.

dorkamami # 2009.09.24. 14:57

Ja és szerintem is hírverés kellene a dolognak. Senki ne vegye rasszizmusnak, de amikor néhány éve pár roma családot ki akartak lakoltatni, mert jogtalanul beköltöztek pár lakásba, a híradóban szinte mint legfontosabb hír szerepelt. Pedig ők jogtalanul viselkedtek. Mi meg becsülettel fizettünk egy biztosítónak, és mit tehetünk arról hogy tönkrement. És akkor mi hallgassunk és fizessünk? Talán nem érdemlünk mi is legalább olyan figyelmet mint ők? Nem csináltunk ssemmi jogtalant, mégis akár az otthonunk bánhatja.

gastheking # 2009.09.25. 08:03

Sziasztok!

Elsőként szeretném megköszönni azoknak, akik irtak az E-mail címemre. A megadott elérhetőségeiket mentett. Készítettem egy blogot, jelenleg még kicsit kezdetleges, de itt mindenki megírhatja a történetét, illetve itt összetudjuk szedni a csapatot. Remélem minnél többen leszünk és nem fogjuk hagyni magunkat. A minnél többen leszünk persze csak képletes, a legjobb lenne ha senkinek nem lenne ilyen gondja.

A cím: http://mavbiztosito.blogspot.com/

escargot # 2009.09.25. 08:09

lehet kéne tudnom, de a MÁV Biztosítót semmi jogviszony nem fűzte a MÁVhoz?

csviki # 2009.09.25. 11:14

Sziasztok!

Én csak ismételni tudom magam. Jelentkezzen nálam az, aki szeretne az ügyben lépni, és hajlandó némi anyagi erőfeszítésre is. Grád Ügyvéd Úrnál jártunk, átbeszéltük vele a lehetőségeket, vannak ötletei, az egyetlen olyan ügyvéd, aki nem azt mondta rögtön, hogy veszett fejsze nyele!

dorkamami # 2009.09.25. 13:03

csviki!
Tudnál vmi részletesebbet írni nekem erről? becsjanszkijudit@citromail.hu. Az Allianz ügyvédei azt mondták a férjemnek, hogy már van vagy száz jogerőssen megnyert ügyük, de a felszámolók a MÁvnál azt mondták hogy még egy sincs. Ki mit tud erről?

_Wasp_ # 2009.09.25. 14:03

dorkamami

szerintem olvass vissza néhány hozzászólást, többet érsz vele, mint ha hozzá nem értő laikusoktól (bocs, de ez van) privát emailezésben hallott pletykákra alapoznál bármiféle döntést.

Ehelyett inkább vedd fel a kapcsolatot Grád Andrással, és ha meg tudja találni azt a jogi utat, hogy át tudjátok vele hárítani a felelősségeteket, akkor szerencsétek van.

Ha egy külön ügyvédet bízol meg, annak az a hátulütője, hogy "egy ügyvéd - egy ügy" és ez viszonylagosan sokba fog kerülni, továbbá korántsem biztos, hogy pont arra indul el az ügyvéd, amerre nektek a legtöbb esélyetek van. Ha viszont Andrással beszélsz, akkor ő kiválaszt pár esélyes kereseti kérelmet, és alperest, és próbaperekkel kideríti, hogy van egy egyáltalán esély, és ha igen, akkor hogyan lehet megoldani. Ez akkor éri meg a károsultaknak különösen, ha sokan fognak össze.

sok sikert!

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

beherov # 2009.09.25. 17:37

Én ma felhívtam G. tanár úrat, a következőt mondta: nem ezekkel a szavakkal de a légyeke a következő volt: ki kell fizetni a követelést, és majd megpróbáljuk visszaperelni tőlük.

Sajnos jelenleg nem állok úgy anyagilak , hogy közel 1 millió forintot nélülözzek, de ha úgy állnék akkor sem fizetnék, mert úgy érzem igazságtalanúl követelik azt a bizonyos összeget.

Remélem sikerül felkavarni ezt az ügyet, mert igy jópáran utcára kerülünk:(

1 mindenkért , mindenk 1 ért!

dorkamami # 2009.09.26. 05:31

Hát ez az! Nekem sincs. De még arra se nagyon hogy állanddóan egy ügyvédet fizessek. Még ha mondjuk 5-en összefogunk, akkor se nagyon. A múltkorában gondoltunk rá, hogy veszünk egy fagyasztót, de végül nem vettük meg mert havi 5-6 ezer FT lett volna a törlesztő és féltünk, hogy nem fogjuk tudni fizetni. Jó magas lakáshitelünk van, amelett bizony ennyire kicentizve élünk. Mellesleg ha lenne 1 millióm, volna mit csinálni a házunkon.

websas # 2009.09.26. 06:49

Egy picit más!

Tud e valaki más ilyen jó "biztosítóról" (köbe)? stb.
Jön az őszi átigazolások időszaka talán mások elkerülhetik ezt a gusztustalan átverést.

Egyébként tökéletesen egyetértek a becsapotakkal ez is megérne egy felvonulást a "Népköztársaság" útján.
(persze a bőrtanga nem lenne kötelező)

websas

dorkamami # 2009.09.26. 11:23

Szerintem senkinek semmi és senki nem garantálja, hogy bármelyik biztosítóval nem esik meg ugyanez. A borzasztó az, hogy köteleznek arra hogy biztosításod legyen, de garanciát, vagy jogi védelmet senki sem nyújt.

Grád András # 2009.09.26. 16:41

Kedves Beherov (és minden potenciálisan érintett)!

Valóban beszéltünk Csvikivel és még néhány sorstársukkal az ügyben. Tökéletesen megértem, hogy nem akarnak fizetni, a helyükben senki sem szeretne. Ugyanakkor három dolgot meg kell érteniük.

1. Ameddig ilyen bírósági ítéletek születnek, addig kevés okunk van a csodában bízni, viszont előre látható, hogy a jogerős ítéleteket végre fogják, vagy legaálbbis megpróbálják végrehajtani. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkabérből letiltanak, a lakáson foglalnak, ingatlant árvereznek, Nem öröm párszázezer forintot fizetni a semmire, de egy életen át bújkálni ennyi pénzért nem érdemes.
  2. Csak akkor van esélyünk a valódi felelős szervezetek ellen (pl. PSZÁF) ellen fordulni kártírítési igénnyel, ha van tényleges kár, vagyis fizetett valaki.
  3. Ha ez nem jönne össe, amire természetesen van esély, akkor lehet 6 hónapon belül az Enberi Jogi Bírósághoz fordulni Strasbourgban, ahol viszont igen jók ilyen feltételek mellett az esélyeink. Dióhéjban ennyi, Csviki már megértette, remélem előbb-utóbb a saját érdekükben mások is így lesznek ezzel.

Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

websas # 2009.09.28. 06:24

Tisztelt Grád Tanár Úr!

Az álláspontja világos és érthető.
Nem vagyok érintett a MÁV ügyekben.Csak egy felvetés a részemről:
A károsultakat kártalanítani kell a biztosítók kötelezően képzett közösen fizetett alapjából.
(úgy mintha biztosítással nem rendelkező okozta volna volna a balesetet).
Ezt követően lehtne elszámolni az alap, a MÁV, és a károkozó viszonylatában. aztán jöhet a per, Strasbourg, stb. Talán így visszakerülne a "teherviselés" azokra akiknek ténylegesen vállalniuk kellene. (az megengedhetetlen, hogy közvetlenül egymással kerüljön jogvitába, a károsult, illetve a károkozó)

websas

Lucas85 # 2009.09.28. 10:55

Tisztelt Érintettek!

Eléggé elkeserítőnek és felháborítónak tartom, hogy ebben az országban tényleg mindent meg lehet tenni büntetlenül. Mért nekünk kell(ene) fizetnünk azért, amit más ellopott?! Mért mindig csak azokat "védi" a jog, akiket a nagy pénzeket teszik el a zsebbe, ha pedig kiborul a bili, akkor a "kisembereket" próbálják a végletekig kizsigerelni?!
Én is kaptam hasonló levelet, mint az előttem szólok közül jó néhányan, közel 400e forintos fizetési felszólítással. Lehet, hogy valakinek ez nem pénz, de jelen pillanatban ennél jóval kisebb összegek kifizetése is gondot okoz, mint ahogy szerintem rajtam kívül sok más embernek is, arról nem is beszélve, hogy törvény ide vagy oda, én ezt jogtalannak gondolom. Akkor mér nem kapjuk vissza az eddig befizetett biztosítási díjakat legalább, ha végül is úgysem ért semmit, hogy be lettek fizetve?! Jelen pillanatban nem áll módomban ekkora összeget kifizetni, de ha tehetném se szívesen, mert olyan mintha az ablakon dobnám ki és én nem igazán bízom abban, hogy bármilyen per után is 1 forintot is látnék belőle viszont. És mi történik azokkal, akiken milliókat követelnek? Tényleg van joguk ahhoz, hogy az utcára tegyék őket? Nem hiszem, hogy anno bárki is azért kötött volna a MÁV-al biztosítást, mert olyan jó hírű vagy neves biztosító volt, hanem mert közel fele annyiba került mint a legtöbb biztosító. Az embereknek már akkor se nagyon volt pénze, vagy ha igen, akkor is spórolni szerettek volna ezen, mert ugye minden forint számít, és senki sem gondolta, pláne az elején, hogy ez fog történni a MÁV-al ami. Én jelenleg ráadásul munkanélküli vagyok, az autómon több a hitel mint amennyi a piaci értéke, mindez hála a "válságnak". A nevemen ezen kívül egy lakásnak a negyede szerepel. Mit csinálnak? Beköltöznek hozzánk? Nem hiszem el, hogy semmilyen megoldás vagy jogi védelem nem létezik erre. Bár ebben az országban már nem lepődök meg semmin.

Remélem sikerül összefogni és megtalálni mindenki számára a kedvező megoldást és nem hagyni, hogy "kiraboljanak" bennünket. Én bármi ilyenben benne vagyok, ami a közös érdekeinket képviseli. Legyünk minél többen!

Tisztelettel:
L.Á.

diver1 # 2009.09.28. 11:32

Üdv.!

Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Sajnos én is ebben a cipőben járok, most írom az ügyvédi irodának szánt haladékérő levelemet.
Tőlem 2,1 milliót követelnek.
Mondanom sem kell nincs ennyim, de még kétszázezrem sem.
Szóval tényleg fogjunk össze, nyilvánosság, ügyvéd vagy bármi!

Engem is minden megoldás érdekel!

F.Tibor

guba # 2009.09.28. 11:53

Én nem nagyon követem a MÁV biztosító ügyét, de arra kiváncsi lennék, hogy miért a PSZÁF a valódi felelős azért, mert az egyesület vezetői leléptek a pénzzel? Hol lennének ennek a felelősségnek a határai? A PSZÁF fizessen a károsultaknak, tálán?

websas # 2009.09.28. 14:17

Kedves guba!

Gondolnám azért mert Ők a felügyeleti szervük és ha jól végezték volna a munkájukat akkor a történet nem jut el idáig.
(esetleg jelzést kellett volna tetetni az autókra"mindenki meneküljön ha kárt okozok a MÁV biztósítóm ugysem fizet :) )

Kérdésedre egy kérdés: Bírói tévedésre fizetett 10-20 mill.ft.-os kártérítést miért az államnak, közpénzből kell fizetnie?

websas

guba # 2009.09.28. 18:25

Gondolnám azért mert Ők a felügyeleti szervük és ha jól végezték volna a munkájukat akkor a történet nem jut el idáig.

Meddig jut el akkor?

websas # 2009.09.29. 07:00

Ha jól emlékszem egy időre szüneteltették az új kötéseket, na akkor már lehetővé kellett volna tenni az átigazolásokat más társasághoz, de ezt a végsőkig halasztották. Akkor is lett volna károsult de szerintem lényegesen kevesebb.

websas

csviki # 2009.09.29. 08:06

Sziasztok!

Többen kerestetek privátban, volt aki tanácsot kért, volt aki csatlakozna hozzánk, a közös összefogás ügye mellé állva. Úgy látom ideje lenne egy személyes találkozó összehozásának, és egy ügyként kezelni mindenki problémáját, ez ügyben még jelentkezem!
Más. Tegnap a Hír TV-n Szabó Máté (ombudsman) ismét forszírozta az állam szerepvállalását a kialakult MÁV-os helyzetben. Én már futottam vele egy kört, igyekszem vele minél hamarabb felvenni a kapcsolatot! Hátha...

summer1981 # 2009.09.29. 12:32

Sziasztok!

Én tegnap, másfél év után kaptam az első papírt az akkor (2007.12.03-án) történt koccanásomról. 2, azaz KETTŐ napot adott egy bp-i ügyvédi iroda, hogy 600.000 Ft-ot utaljak egy számlára, mert a MÁV nem fizetett. Felhívtam őket, a bunkóság és a lekezelőség mérhetetlen méreteket öltött velem szemben, és közölték, hogy "így járt". Megkérdeztem tőlük, hogy mégis honnan tudjam, hogy a MÁV valóban nem fizetett. Erre nem nagyon tudtak válaszolni, és míg ha én részletfizetési lehetőséggel szeretnék élni, akkor anyja neve, hat példányban, stb., stb., de nekem mindenféle, úgymond szép szóra fizetnem kellene? Csak mert ők ezt állítják? Vicc az egész! Nem nagyon olvastam vissza a fórumban, de ez a 6 hónapos kérdés engem is érdekelne.

Nevsehir # 2009.09.29. 14:09

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, rajtam 694 eFt-ot + kamatokat követel az ügyvédi iroda, szept. 30-ig. Az a dühítő, hogy az én koccanásom akkor történt, amikor már lehetett tudni hogy baj lesz a biztosítóval. Ha a PSZÁF lehetővé tette volna, az elsők között váltottam volna olyan biztosítóra, amelyik vélhetően tudja majd teljesíteni a kötelezettségeit. Erre ugye nem kaptunk lehetőséget, de most ennek hátrányait viseljük...

Grád András # 2009.09.29. 15:11

Többeknek!

Valami félreértés történhetett, és mindenki azt szeretné kiolvasni az általam korábban írottakból, ami neki éppen kedvezne. A 6 hónap, amiről szó volt, az a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság előtti jogérvényesítés határideje, vagyis az utolsó érdemi hazai jogorvoslat kimerítésétől számítva 6 hónapon belül kell beadni a kérelmet Strasbourgban. Ennek semmi köze a hazai jogérvényesítések határidejéhez!!! Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

csviki # 2009.09.29. 15:20

Sziasztok!

Akit érdekel, ma este a TV2-n a Tények foglalkozik az üggyel...