Azt értem, hogy mikor fizet a kártalanítási számla, és mikor a csődalap. Én ezen összegek forrását tekintve mondom, hogy egykutya. A kártalanítási számlával kapcsolatban a MABISZ mondta, hogy azért nem jó ötlet, mert a biztosítók a saját pénzüket kapnák vissza, de a csődalapnál is ugyanez lesz a helyzet, mert azt is a biztosítók fizetgetik.
MÁV Biztosító
Tulajdonképpen, ha végig gondolom a dolgot, akkor mindenképp felesleges a MABISZ hozzáállása alapján mind a kártalanítási számla, mind a csődalap, mert mindegy, hogy mi történik és hol történik, van-e biztosítás vagy nincs, a biztosító mindenképp a saját pénzét kapja vissza, és az nem "igazságos". Ezek szerint van pénz valamire, de nem tudni mire, mert mindenre, amire ki kellene fizetni, hülyeség és felesleges. Na akkor azzal mi lesz? Kinek lesz belőle háza és nyaralója?
Utolsó mondatodra: nekünk biztos nem )))))))
Egy újabb vélemény
http://www.magyarhirlap.hu/…e_ellen.html
Én, mint magánszemély, nem jelenthetek csődöt? Lehet, hogy akkor engem sem perelnének. :) A cikk utolsó bekezdése tetszik. Valami ilyesmit mondtam én is.
„Az esetem egyébként 2006. októberi , az allianz egyszer sem keresett meg , csak jött a bírósági fizetési meghagyás, majd a tárgyalás.”
2006-os ügy?? Tök jó. Lassan 2010-et írunk.
Akkor ezekszerint, aki valaha MÁV ügyfél volt és koccant -akár a múlt században- az is várhatja, mikor jön a postás, valami kellemetlen meglepetéssel. Olyan esetek miatt, amire már lehet nem is emlékszik.
Ennek fényében, akkor Pszáf, és a Mabisz méginkább saras. Hogyan működhetett 2008-ban a biztosító, hamár 2006-ban is problémás volt az egész....
"Hogyan működhetett 2008-ban a biztosító, hamár 2006-ban is problémás volt az egész…"
Nem az a gond szerintem, hanem az, hogy ők tudták, csak mindenki elfelejtett szólni a jónépnek. Még 2007-ben volt kirendelve a PSZÁF-tól egy felügyelő, de csak annyit kötöttek mindenki orrára, hogy minden rendben, csak adminisztrációs hibák voltak...
Hát látom itt pezseg az élet.
Elmesélem az én történetemet legalább kis vigazt kapok.
Történetem 2006 Novemberébe történt egy kis koccanásom volt. Persze rendszeresen és becsületesen fizettem a kötelezöt amig át nem kellet mennem a máv csödje miatt másik biztositohoz.Elsöfokon elveztette A máv és ugye velem szembe a pert de másodfokon azt jogi kiskaput megtalálva pert nyertek Máv és velem szembe .Az itélet jogerös a mávon nem tudják követelni mert nincs pénze ezért 15 napom van hogy befizessem durván 380.000 ezr Ft Jelenleg munkanélküli vagyok miböl?????Beszéltem ügyvéddel be kel fizetni mert átadhatják behajtási cégnek és az még rosszabb lenne.Hát ez az én kis történetem ha valaki tudna segiteni valahogy persze nem pénzben:) azt megköszönném.Vagy mehetek a hid alá?
A Mail cimem utini25@citromail.hu Ha más nem jot zugulodunk .
Üdv egy becsületes Állampolgár.
„Biztos azért marad minden a régiben, hogy jó üzlet legyen valakiknek.....”
Nyilvánvaló. Hungarikum.
Ezekután mi a garancia arra, hogy ha a törvényesen működő, kötelezően választott biztosítóm nem óhajt részben, vagy teljes egészében helytállni az általam okozott kárért, akkor nem belőlem akarják kiperelni a pénzt? Ez az egész kötelező biztosítási rendszer, úgy ahogy van szar. Legalábbis magyarországra adaptált változat.
„csak annyit kötöttek mindenki orrára, hogy minden rendben, csak adminisztrációs hibák voltak…”
Szerintem legkevesebb, hogy az állam álljon helyt ezért a dologért... ha most emberek ezreitől kipaszírozzák erőnek erejével (törvény által ugye) a lét, családokat életeket tönkretéve, akkor innentől kezdve szerintem nem lesz ember aki befizeti a kötelezőt..... lévén ablakon kidobott (tetemes) pénz. Vagy -álá hungary- lesz valami ultimat megoldás: Adósságrendező hitel mintájára, lesz majd Kötelező biztosítást biztosító biztosítás….. ááááá.
Hát látom itt pezseg az élet.
Elmesélem az én történetemet legalább kis vigazt kapok.
Történetem 2006 Novemberébe történt egy kis koccanásom volt. Persze rendszeresen és becsületesen fizettem a kötelezöt amig át nem kellet mennem a máv csödje miatt másik biztositohoz.Elsöfokon elveztette A máv és ugye velem szembe a pert de másodfokon azt jogi kiskaput megtalálva pert nyertek Máv és velem szembe .Az itélet jogerös a mávon nem tudják követelni mert nincs pénze ezért 15 napom van hogy befizessem durván 380.000 ezr Ft Jelenleg munkanélküli vagyok miböl?????Beszéltem ügyvéddel be kel fizetni mert átadhatják behajtási cégnek és az még rosszabb lenne.Hát ez az én kis történetem ha valaki tudna segiteni valahogy persze nem pénzben:) azt megköszönném.Vagy mehetek a hid alá?
A Mail cimem utini25@citromail.hu Ha más nem jot zugulodunk .
Üdv egy becsületes Állampolgár.
Érdekesség még annyi, hogy az én drága felepereseim (Generali...) miatt még mindig nem emelkedik jogerőre az ítéletünk, mivel az egyetemleges felelősség kimondását kérik a másodfoktól, hogy szegény biztosítónak ne kelljen megvárnia, míg kiderül, hogy a MÁV tud-e fizetni, vagy nem, rögtön fordulhassanak hozzám is...:( A közröhej az, hogy ez jogilag teljesen korrekt, de emberileg gyomorforgató!
Holnap aki tudja nézze az M1-en a Nappali című műsort (10.00-11.00 között), ők is foglalkoznak a témával...
Nem tudom végül a szerkesztő kiket hívott meg a stúdióbeszélgetésre, de már az is jó, hogy benne vagyunk a problémánkkal a köztudatban, mert eddig ezt sem sikerült elérnem.
Kedves Csviki
Szeretném veled felvenni a kapcsolatot hallom hogy ti társultok.Elöre is köszi
A legidegesítőbb különben binder pityu PSZAF szóvívője. Amikor azt mondja a kis taknyosorrú tetű, hogy mi tagok hibáztunk, mert nem szavaztuk meg a pótdíjat.
1., Meghívó levelet sem kaptam. Leszarom, hogy a TV-ben és a rádióban tették közzé. Ez így nem korrekt! Meghívólevél lett volna a megoldás.
2., Ha visszamehetnék az időben sem szavaznám meg, mert pont ugyanekkora szarba lennék, lennénk, mert azt a pénzt is ellopták volna.
De én már látom a végét az egésznek! A vége az hogy fizetünk és utána visszapereljük! Ez nem lehet máshogy! Meg lesznek a felelősek!
Én ügyvéd nélkül megyek tárgyalásra, mert ha csak a TV-ben elnézem azokat, akik mi mellettünk vannak.... kár is róla beszélni. Olyannak tűnik az egész, mintha ők is azt akarnák, hogy mi fizessünk. Egy rohadt maffia az egész!
Az én ,,sztár ügyvédem", igen annak mondja magát és tényleg a legjobb abban a városban ahol élek, végig sem hallgat amikor mondok egy jó ötletet. Végig sem olvassa a papírjaimat. Pénzt nem kért, pedig azt is mondtam neki, hogy nem érdekel hogy mennyibe kerül. Én úgy látom ez egy nagyon zárt kör és nekünk kell a paragraffusokba belemélyedni.
Na mindegy... majd november 6-án okosabb leszek.
El is felejtettem! Nem tudja valaki, hogy mi a különbség szövetség és egyesület között? Csak mert olyan van hogy egyesületi törvény, de olyat nem találok, hogy szövetségi törvény. Mivel engem a MABISZ érdekel most. Kicsit utána néznék mi vonatkozik rájuk stb...
Nincstelen!
A szövetségre én sem találtam kimondott leírást, mindegyiké más és más. Itt a MABISZ Alapszabálya:
„Én ügyvéd nélkül megyek tárgyalásra, mert ha csak a TV-ben elnézem azokat, akik mi mellettünk vannak… kár is róla beszélni. Olyannak tűnik az egész, mintha ők is azt akarnák, hogy mi fizessünk. Egy rohadt maffia az egész!”
ezt egyrészt visszautasítom magam és a jogásztársaim nevében, másrészt jó szerencsét kívánok neked a tárgyaláshoz.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Persze! Tisztelet a kivételnek! És szeretném is kihangsúlyozni, hogy az egyik kivétel Dr. Pörzse Tamás. Ő elég meggyőző volt a TV-ben.
Köszi Summer!
privát kérdésre:
„Kérlek azonban, hogy ha bármilyen segítséget tudsz nyújtani ezeknek az elkeseredett embereknek, akkor ezt tedd meg, mert az én ismerősömtől több millió forintot követel a károsult, egy anyagi káros közlekedési balesetből kifolyólag. Az összeget természetesen nem tudja befizetni, mert csak több milliós lakáshitele, meg egy újszülött gyermeke van, akit el kell tartania. Arról nyilván nem tehet, hogy a biztosító társaság megszűnt. Én minden ismerősömnek azt tanácsoltam, hogy ugyan 2-3000 Ft-os különbség van a biztosítási díjak között a javukra, mégsem szabad ilyen "kis" biztosító társasággal foglalkozni.
”
a legnagyobb segítség amit adhatok, hogy keress meg több károsultat, és forduljatok közösen ügyvédhez, hiszen akkor megoszlik az eljárás díja, és ha egyikőtöknél találtok olyant, akire a felelősséget át tudjátok hárítani, akkor az a többiekre is kihathat.
Ha nem ismersz ilyeneket, akkor olvass vissza ebben a fórumtopicban, Grád András vállalta több segítségkérőnek az ügyét. Beszéljetek vele, hogy vállal-e titeket is, és ha igen, milyen kondíciókkal, valamint hogy szerinte mennyi esélyetek van.
A vége sajnos így is, úgy is feltehetően az lesz, hogy fizetni kell, de bőven megéri megpróbálni a dolgot, hiszen nincs vesztenivalótok. (a perköltségen kívül, de az többfelé oszlana)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Megkérdezném mégegyszer,mert nem kaptam választ.
Peren kívül meg lehet egyezni a biztosítóval szerintetek? Az Allianz-ot képviselő ügyvédi irodát szeretném megkerülni egész pontosan. Csak nem tudom lehet-e.
Január 13-án lesz a tárgyalásom,addig szeretném lezárni az egészet.
Látva a tv adásokat erről az ügyről,nekem az jön le mint "nincstelen"-nek: nekünk itt esélyünk sincs. Ezt már legfelül eldöntötték,fizessen aki tud - ha van miből.
Az ügyvédek jól járnak persze. :-)
FGyula!
Az ügyvédi irodát megkerülni nem lehet!!! Voltam bent személyesen az Allianznál, ott azt mondták, hogy teljesen át van adva az irodá(k) nak, még a papírok sincsenek náluk semmiről. Volt két közvetett kapcsolatom a lakóhelyemen és a szomszéd városban is, és mindkét Allianz iroda vezetője is ezt mondta. Nem nekem, hanem a közös ismerősnek.
Az ügyvédi iroda annyit mond, hogy nem küld semmiről másolatot, fizess vagy per. Részletet lehet kérni, de 12 hónapnál többre ne számíts. Ehhez is a kérelmet az ügyvédi irodának kell küldeni, és állítólag ők továbbítják majd az Allianznak, akik eldöntik, hogy az összes, általad csatolt irat, másolat, stb. alapján megkapod-e a részletet.
Én azért biztos ami biztos, kétszer is küldtem levelet az irodának, hogy mutassanak valamit, ami bizonyítja, hogy köteles vagyok épp ennyit fizetni, és arról is küldjenek másolatot, hogy a MÁV közölte velük, hogy az én összegemet nem fogja sosem kifizetni, és ha ezeket küldik, akkor minden további nélkül csengetem a lét (azt még nem tudom, hogy hogyan...). Valamire csak jó lesz ez a két levél a bíróságon, ha addig fajulnak a dolgok.
F Gyula! Én azt ajánlom neked, hogy várj még 1 kicsit. Nekem november 6-án lesz a tárgyalásom. Van egy pár ötletem, csak itt nem akarom kiteregetni a lapjaimat, mert szerintem az ellenfél is benéz ide a fórumba. Szerintem addig várjál, az a 2-3 hét kamat.... nem hiszem hogy olyan sok. Bár én is úgy vagyok vele, hogy legjobb lenne már letudni csak az igazság érzetem nem visz rá.
Üdv Sorstársak.
Én is csak azt tudom javasolni, hogy minden iratról kérjetek másolatokat, ne a bíróságon kelljen szembesülni a papírokkal. Tudomásom szerint kötelességük eljuttani a kért iratokat.
Ha megvannak NAGYON-NAGYON figyelmesen áttanulmányozni mindet!!!!
Wasp! Gráf tanár úrral személyesen is talákoztam, Csvikivel együtt, és világosan leszögezte, csak abban az esetben tud segítségünkre lenni , ha lezárt ügy van.Vagyis jogerős ítélet és ami sajnos szomorú , de kifizetett kártérítés.
Ami az ügyvédet illeti, az én ellenfelem /allianz képviselője/ még válaszra sem méltatott amikor kértem tőle ajánlott tértivevényes levélben, akár a költségei megtérítése mellett is , a káreseményről készült fényképekről másolatot.A bíróság által megküldött, többszörösen másolt, papírokon elmosódott részletek vannak, amik akár döntőek lehetnek! (lehet hogy ezért nem kaptam?) Hmmm.....

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02