Sziasztok!
Ma az M1 volt nálam, a 15-i Nappali című műsor foglalkozik újra a témával.10 és 11 óra között van az adásidő, hívnak majd szakértőket is.
Sziasztok!
Ma az M1 volt nálam, a 15-i Nappali című műsor foglalkozik újra a témával.10 és 11 óra között van az adásidő, hívnak majd szakértőket is.
Köszönöm szépen Viki! De akkor nem tudod akkor miért is vagyunk ezen a fórumon. Mert elvileg akkor minden szép és jó. És békén kéne hogy hagyják édesapádat, a többieket és engem is. Ezt nem veszik figyelembe? Amúgy az 1989-es egyesületi törvényben az is van hogy egyesület nem folytathat gazdasági tevékenységet. SZERINTEM itt mindenki megvan kenve. 1 rohadt törvényük van: aki másnak kárt okoz köteles azt megtéríteni. Nekünk van 5-6 ellentmondó, elkövettek számtalan hibát, hát álljon már meg a menet!!! Kezdem felhúzni magam.
keveritek az egyesületekről szóló jogszabályt a biztosítási jogviszonyhoz kapcsolódó felelősségi szabályokkal.
nem bántásból, de szerintem hagyjátok a jogászkodást a megbízott ügyvédekre és a bírókra, mást úgysem nagyon tehettek.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Hát ez az!!!!A biztosítási tevékenység egyértelműen gazdasági tevékenység, az Etv. pedig azt mondja, hogy kizárólag gazdasági tevékenység céljából nem hozható létre egyesület. Nem tudom milyen egyéb tevékenysége, volt a MÁV-nak. Pénzelherdáló tevékenysége...:(
Sajnos a jogban is van hiererchia. A legmagasabb "fórum" a Ptk. Így sajnos hiába az ellentmondás pl.kormányrendelet szinten, a Ptk. rendelkezései az irányadóak...:(
Üdvözlök mindenkit!
Én ma kaptam meg a vastag borítékot,januárban lesz az első tárgyalás. Nekem "csak" 215ezer Ft-ot kellene fizetnem plusz a büntetőkamatok,stb. Az a baj,hogy még ennyim sincs. Vissza olvastam a fórumban elég sokat és arra jutottam,hogy valahogy kifizetem (hitelből) a pénzt. Na de hogyan? A kérdésem a következő lenne:
Ha a tárgyalásig kifizetem a pénzt az ügyvédi irodának,akkor elmarad a per? Peren kívüli megállapodás létezik? Ügyvéden keresztül intézzem vagy magam intézkedjek? Ilyenkor már a kamatot is ki kell fizetnem?
Köszönöm a segítséget előre is.
Summer 1981-nek (ha még aktuális)
" a károsult a káreseményt - annak bekövetkeztétől számított - 30 napon belül köteles jelenteni a biztosítónak. A határidó elmulasztása esetén .....a késedelmes teljesítés jogkövetkezményei a biztosítóval szemben nem alkalmazhatók."
190/2004.(VI.8) KOrm.rendelet a KGFB-ről
Nem mellesleg nagyon sok kérdésre a válasz benne van.
F Gyula! Nekem is megfordult 2 nappal ezelőtt hogy kifizetem, mert most készülök megvenni egy ingatlant és utána már nem marad pénzem. Viszont így megterhelik majd. DE! Azt mondták, hogy alaptőke+kamat+az ő költségük+ azt hiszem de nem 100% a perköltség is, mert már elindították a pert. Hát úgy döntöttem nem fosztom meg magam a lehetőségtől, hogy megvédjem magam. És tanácsolom is mindenkinek. Csak tudnám azt mire fel számolnak kamatot. Kétszer okozott már nekem kár Allianz-os. Egyszer 1,5m, utána 800e volt a kár. Mindkétszer fél évig elhúzódott a dolog, mert helyszínelés volt, bíróság stb. Mindkétszer megállapították, hogy nem vagyok felelős a balesetért. Megkaptam a pénzt KAMAT NÉLKÜL!!!! Akkor én most miért fizessek kamatot. A másik: aki másnak kárt okoz köteles azt megtéríteni????? Igen? Akkor miért mindig csak töredékét adják a kárnak /persze tudom avulnak/. De ugyan már a 1,5m káromnál Audi A8-asom volt. Allumínum karosszéria. 1000évig sem rohad el. De ők avultak. Bérautót nem fizetnek magánembernek. Azt mondják menjek busszal. De az Allianz köcsög ügyvédje 5000Ft útiköltséget kér Pesten belül. Hol él ez? Nincs autó ami ennyit fogyaszt. Valami nagyon nincsen rendjén ebben az országban. És ezt kapjuk még plusszba mikor amúgy is mindenki csúszik egyre lejjebb. Köszönjük neked magyarország! Direkt kisbetűvel írtam, mert megutáltam.
én biztosan lemaradtam valamiről, vagy rosszul értelmezem, de a Summer1981 által belinkelt kgfb. törvény sorai között ezt olvasom:
"A Kártalanítási Számla helytállási kötelezettsége
35. § (1) [...] A károsult kárát a Kártalanítási Számla kezelője akkor is köteles megtéríteni, ha a kárt forgalomba nem helyezett vagy a forgalomból kivont gépjárművel, továbbá fizetésképtelenné vált biztosítónál a károkozás időpontjában szerződéssel rendelkező üzemben tartó gépjárművével okozták."
ez nem jelent semmit?
bocs, már látom, hogy miről maradtam le ... hatályba lépés. Pedig ... á, mindegy
Ditta007!
Köszönöm szépen, ezt kerestem, de nem találtam. Ha jól értem, akkor ezzel maximum a kamatot úszhatom meg, a fizetést nem. Jól gondolom?
Kedves Viki! Mivel polgári perről van szó! Nem lehet velük alkudozni? Pl. megmondom, hogy rajtam úgysem tudjál behajtani, de ha megfelezzük akkor abban benne vagyok!? Bár ezek elég magabiztosnak tűnnek.
Külöben ezekkel senki nem foglalkozott, próbálkozott a bíróságon:
Tényleg! És a ,,kedves" APEH-nak semmi köze nem volt az egészhez???? Azért ez is elég furcsa. Jobban belegondolok ebben a történetben több képtelenség van, mint egy rémálomban lehet.
De hát a bodza szedőket sem bántják!
Ja és a másik vicc! Tudtátok, hogy Kiss Bálint nem egyszerűen csak Kiss Bálint?! Mert nem, ő Dr. Kiss Bálint!!! Na hát én ezt sem hiszem el, hogy főiskolára, vagy egyetemre járt volna! Szerintem azt csak valahol vette, de az embert biztos elfelejtette kifizetni.
Még 1 kérdés mindenkihez? Ha nem egyesület lett volna, akkor is fizetnünk kéne? Mert ez számomra nem teljesen világos és a médiában sem teszik egyértelművé.
Még valami! Nem tudom nektek mikor történt a balesetetek. Nekem 2007.09.01-én. Tegnap megérdeklődtem a MÁV felszámolónál, hogy hányszor szólította fel az Allianz őket fizetésre. 1X azaz egyszer!!!! Ezt 2007.10.9-én tették meg. Volt még 10hónapjuk! Talán egy ütőkártyánk lenne ha mindenki szerezne egy olyan papírt, vagy igazolást, amelyen az van hogy egy magánszemélyt kifizettek a baleset után. Esetemben 2007.10-11hóban, vagy utána. Mert milyen egy magánember? Bemegy a biztosítóhoz, rácsap az asztalra miután berugta az ajtót és hoppá van is pénz. Kellett, hogy legyen ilyen. 1db fizetési felszólításra én sem szoktam ugrani. Úgy érzem az Allianz trehány volt azzal az 1db levéllel! Szerintem mentesíthetne ez minket! KÉREK MINDENKIT KÉRDEZZÉTEK MEG ISMERŐSEITEKET, nincs e esetleg ilyen papír. Pl egy kb 2008.júniusi sok mindenkinek nagy segítség lenne. Na lassan már kifogyok az ötletekből :(
nincstelen!
Érdekes, amit írsz. Az én balesetem 2007. 12. 03-án volt. Hol tudom megkérdezni, hogy hányszor keresték meg a MÁV-ot? Az ügyvédi irodával nem sokra megyek, mert ott csak azt tudják mondani, hogy ki sem látszanak a munkából, annyi ilyen ügyük van, stb., stb. Ha igaz a 30 napos határidő, akkor legalább a kamatot,amit kérnek, nem kell kicsengetni, mert nálad is túl voltak a 30 napon, ráadásul az ügyvédem és valamelyik törvény szerint fizetési késedelembe csak attól a naptól eshetsz, hogy fizetésre szólítanak fel. Téged. Nem a MÁV-ot. A kamat, és a kár két külön dolog. Szerintem ez sem olyan kis összeg.
A főnökasszonyom mesélte, hogy ők (vagyis a szülei) most pereskednek egy MÁV biztosítottal, 2008. 06. vagy 07. hónapban volt a baleset, és a MÁV megígérte, hogy a 40%-át kifizeti, többet nem tud, de elsőre persze nekik sem akarták. A nyakukra kellett járni hozzá. Hétfőn megpróbálok pontosabb részletekkel szolgálni.
Üdv Mindenkinek! Látom ,pezseg az élet!!
Nincstelen ! Dr. Kiss Bálinton kívül ( nem védem)még volt vagy 5-6 vezetőségi tag. Ők most hol vannak? Ennyi lóvét 1 ember kötve hiszem hogy le tudott nyúlni egyedül!!
Más ! Ha ezek a perek, amik most zajlanak , egyértelműen a károkozót marasztalják el, szerintem precedenst teremtenek arra, hogy a biztosítóink (?) ezentúl bármire is hivatkozhatnak és nem fizetnek a károsultnak !!!!Ezek után a károsult rajtunk követelheti kárának megtérítését.
Majd mi meg egyéb polgári perben követelhetjük a szerződéses jogviszony betartását azaz a saját biztosítónkat(?) perelhetjük a saját befizetett pénzünkért jogyszerűen követelhető szolgáltatás nyújtásáért !!
Hogy van eeeeeezzzzz???? ( sípszó , sípszó ......)
Érdemes a gugliba beütni:http://www.fmba.hu/…szabalya.pdf
Futottam már néhány kört a saját ügyemben , károkozó vagyok és jelen pillanatban kb 1.2 millió forint van a nyakamra téve. Eddig 100eFt az ügyvédi költségem.
Több alkalommal beszéltem a felszámoló Hitelintézeti Felszámoló KHT.-val, kb. leszarják az egészet, ők hátradőlve nézik a kis emberek vergődését. Egyetlen tárgyalásra sem jöttek el, ugyan minek is? Majd szív a kis "cserépedény" autós!!! Rajtuk ugyanis hiába követelenek bármit is, széttárják a kezeiket , sajnos pénz hát az nincs!!!!!
Az esetem egyébként 2006. októberi , az allianz egyszer sem keresett meg , csak jött a bírósági fizetési meghagyás, majd a tárgyalás.
A legközelebbi 2010. január 13. 13h. Ha valakit érdekel, jöjjön el , okuljon.
Üdvözlök Mindenkit!
Szerencsére személyesen nem vagyok érintett ebben az ügyben, és más olyan hasonló ügyben sem, melyben valamilyen cég vezetősége bűncselekményeket követett el, vagy nem jól végezte a feladatát, és ezért a cég ügyfeleivel, a jogkövető magyar állampolgárokkal fizettetik meg az általuk okozott visszaéléseket.
Sajnos, ahhoz már sokan hozzászoktunk, hogy rengeteg, igazságtalanul beszedett bírságot kell fizetni, mert megszegjük valamilyen, hozzá nem értő hatóság idióta rendeletét. Az ilyen esetekben viszont azt nem értem, hogy Önök milyen törvényt sértettek meg, milyen „bűncselekményt” követtek el, amiért a jog ilyen szigorral lép fel Önök ellen?
Az rendben van, hogyha valakit önhibáján kívül kár ér, azt meg kell téríteni, de így? Miért olyan áron, hogy a jog, más ártatlan embereket károsít meg? Én nagyon erkölcstelennek és etikátlannak tartom azokat az ügyvédeket, akik tisztességes embereket károsítanak meg, mert a bűnösön nem tudják behajtani a pénzt.
Sajnos úgy gondolom, hogy Önök az itthoni perektől semmi jóra nem számíthatnak, mivel a jogszerűség és az igazság nem ugyanaz. Szerintem ez a jogrendszer alkalmatlan arra, hogy a tisztességes állampolgárokat megvédje a bűnözőkkel szemben. Ebben az országban az igazságot lehetetlen a paragrafusokkal érvényesíteni, viszont vannak alkotmányos jogaink, amiket lehet, hogy csak az emberjogi bíróságon lehet vissza szerezni.
Drukkolok Önöknek. Fogjanak össze, és segítsék egymást. Minden fórumon harcoljanak az igazukért, mert nem Önök a felelősek a kialakult helyzetért, hiszen volt érvényes kötelező biztosításuk. A kötelező biztosítás nagyszerű rendszere pont ezért jött létre, hogy ne kerülhessen ilyen helyzetbe egy állampolgár.
Szerintem itt segíthetnénk egymásnak annyival, hogy mivel lépünk védelmünkre a bíróságon. Talán ha minél több törvény szól mellettünk akkor már csak megnyeri valaki! Mit szóltok hozzá? Mert már jó érzés lenne küldeni az Allianznak a levelet, hogy kártérítést kérek a sok álmatlan éjszakárt!
Klimás! Vagy mások! Tényleg! És mi volt az első tárgyaláson? Csak azért kérdezem mert nekem nov. 6-án lesz.
Ha jól emlékszem, akkor valamelyik cikkben olvastam, ami itt volt belinkelve, hogy első fokon nyerhető a per a kgfb-törvény alapján, azonban másodfokon a Ptk. 339.§-a szerint ítél a bíróság. Az ugye az a bizonyos " Aki másnak jogellenesen..." Én úgy látom, hogy ez az egy valami van, amit figyelembe vesznek, mást nem nagyon tudnak, hiszen a témához kapcsolódó törvények és rendeletek között eddig csak olyat láttam, ami nekünk adna igazat. Ott van rögtön ennek a mondatnak a folytatása, ha jól rémlik, akkor valami olyasmi, hogy "Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható." Aztán láttam itt olyat is, ami az egyesület működését szabályozza. Sok hasznos cuccot lehet itt a fórumban találni, ami a mi igazunkat védené. Lehet, hogy ha ezek tényleg egymás mellé lennének sorakoztatva, akkor érnének valamit? Hát nem tudom... Próbálkozni kell, aztán kiderül. Szerintem az egyszer tuti, hogy faragni lehet a fizetnivalón, még ha megúszni nem is lehet, csak az a kérdés, hogy a per után hogyan jön ki a végszámla...
Szerintem ennek a két biztosítónak azért ilyen sürgős, mert ugye mint tudjuk, őket is megbüntették, nem is kevés pénzre, és őket is húzza a határidő. Amekkora a büntijük, szerintem most nekik semmi sem drága, és ezen mondat tovább gondolását mindenkinek a saját fantáziájára bízom...
Most találtam egy ilyet:
http://www.pszaf.hu/…gyonelsz.pdf
Benne ez: A MÁV ÁBE Alapszabályának („Alapszabály”) 9.2. pontja szerint a
megszűnt egyesület vagyona a volt tagokra („Jogosultak”) száll át, akik, e vagyon
erejéig, felelnek az egyesület tartozásaiért.
Tovább még nem olvastam, de folyamatban van.
A Magyar Bíróságtól sok jót remélni nem érdemes, (ha perre vinnéd a Tízparancsolatot a felét képesek lennének hatályon kívül helyezni), Szerintem az összefogás a legnagyobb erő, azután türelemmel végig vinni a lehetséges Magyar fórumokon, majd jöhet egy külföldi Bíróság.(Grád Tanár Úr)
websas
Most azon törtem a fejem, hogy mi lesz a különbség a jelenleg létező kártalanítási számla, és a januártól bevezetendő csődalap között. Azért gondolkodom ezen, mert én az egyszerű felfogásommal nem sok eltérést látok a kettő között, csak az elnevezést. A MABISZ ugye arra hivatkozik amikor nem fizet, hogy így a biztosítók tulajdonképpen a saját pénzüket kapnák vissza, mert a kártalanítási számla mögött az ő pénzük van. A csődalap mögött is az ő pénzük lesz tudtommal... Akkor az mitől lesz más, abból majd miért lehet kifizetni az ilyen károkat, és most miért nem???
Websas!
Igazad van, itthon nem kell az egyszerű polgárnak igazságot remélni. Mindig tisztességgel, becsülettel fizettem mindent, sosem csaltam semmivel, sosem loptam még egy cukorkát sem senkitől, most mégis azt mondják, hogy adós vagyok. Minden bizonnyal az fog történni, amit te írtál, én csak attól félek, hogy addigra már késő lesz, és sok család sorsa addigra jóvátehetetlenül megpecsételődik.
summer1981! Az idézet pontos a 339-ből!!
Sajnos úgy néz ki a helyzet, hogy a bíróságokon ez az adu-ász. Mondhatsz Te bármit ott a teremben !!!!/sípszó..../
A jogalkotók szerintem rájöttek / vagy eddig is tudták/ , hogy mekkora ellenmondás van a jogszabályok között, de az önérzetüket mélyen sértené, ha beismernék mekkora sz....rt csináltak akkor / és hagytak azóta is/ amikor a kötelező biztosítás életbe lépett és nem rendezték az ütközéseket.
Sajnos egyenlőre remény sincs rá, hogy bármilyen előremozdulás lenne.Ugyanis a legújabb biztosítási törvény sem zárja ki a 339-t. Biztos azért marad minden a régiben, hogy jó üzlet legyen valakiknek.....
A kártalanítási számla más esetre vonatkozik, a mi eseteinkben nem számolhatunk vele.
Azt értem, hogy a kártalanítási számlából nekünk nem jut, mert...
Azonban a csődalap épp ugyanez lesz, csak másik néven fog futni. Ez az, amit nem értek. Lehet, hogy hülye hasonlatot fogok most írni, de ez olyan, mintha 16 évesen bemegyek egy boltba, kérek egy üveg rumot. Nem adnak, mert nem vagyok 18. Kérek egy konyakot, azt viszont már adnak, mert az nem rum. Na épp ilyen zavart okoz a fejemben a kártalanítási számla és a csődalap. Szerintem formaság az egész, hogy most ne kelljen fizetni.
Továbbra is kérdezem azt, hogy ezt nem lehetett volna megtenni korábban? Létrehozni ezt az alapot? Hiszen ott a sok szakértő, plusz Murphy is megmondta, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Sőt tovább megyek, számítottak rá, de csak álltak a tűz mellett a vödör vízzel, és mikor minden elégett, akkor locsoltak rá belőle. Aki létre hozza most az alapot, az nem mulasztott azzal, hogy ezt nem tette meg korábban?
Nem-nem!!! A kártalanítási számla arra az esetre vonatkozik , ha külföldön történik az eset, vagy itthon és a károkozó nem rendelekezik felelősségbiztosítással. Vázlatosan ennyi.
A csődalap pedig a biztosító bedőlésekor fedezi(????) a kárösszegeket.
Egyébként ha jól tudom,a biztosítóknak kötelezően kell-kellett fizetni egyfajta felelősségbiztosítást, közös káralapot , erről valamiféle szerződés is van. Igaz a máv ezt a szerződést nem írta alá, de befizetett!! Akkor ez a pénz hol van???????

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02