Sziasztok!
Eddig kb. 10-en vagyunk, mindenkit hívok a héten!Többiek????
Sziasztok!
Eddig kb. 10-en vagyunk, mindenkit hívok a héten!Többiek????
Klimás56!
Valószínűnek tartom, hogy a paragrafus második mondatát azért nem hozta szóba senki, mert legalább kettő féle értelmezése is lehetséges, legalábbis hirtelen két ellentétes magyarázat is eszembe jutott. Az első szerint mi úgy jártunk el, ahogyan az elvárható, mert kötöttünk kötelező biztosítást. Ugyanakkor ha szűkítjük a dolgot, akkor hivatkozhatnak arra, hogy mivel a káresemény bekövetkezett, és te voltál a felelős, nem tettél meg minden tőled telhetőt, gondolok itt elsőbbség meg nem adására, követési távolság be nem tartására, stb., stb... Ezek alapján döntetlen a kérdés.
Klímás!
Igen ám, de ha nem koccanunk akkor nincs adott helyzet sem. Úgyhogy erre nem alapozhatnak! Én akkor sem értem, hogy nem lehet megnyerni egy ilyen pert. Annyira egyszerűnek tűnik, de ebben a korrupt országban.....
kipróbálom
Gyerekek, újabb fejlemény!
Ma kaptam a bíróságról a levelet, hogy fizetnem kell. Még október 6-án írtam egy levelet az ügyvédi irodának, amiben részletfizetést kérek, amennyiben bármilyen módon igazolni tudják, hogy éppen nekem, éppen ennyit kell fizetnem. Mivel ezt nem hajlandóak megtenni, ezért tovább sem küldték az Allianznak, így a lehetőséget is elvették, hogy peren kívül kifizessem. Rohadék tetü banda az egész! Újból kértem, hogy legalább egy számlát küldjenek. Azt mondták, hogy kérjem a felszámolótól, mert ők nem küldik, mert sok-sok ügyük van. Megkérdeztem, hogy ha a bíróságra kell menni, akkor előkerülnek a papírok. A válasz: "Természetesen!"
Ha ők követelik tőlem a pénzt, akkor miért máshonnan kérjek róla igazolást?
Szerintem agyvérzést kapok 28 évesen, mielőtt a bíróságra kellene mennem, mert ezt a pofátlan gerinctelen féreg viselkedést nem sokáig fogom bírni. Becsületes emberrel szemben ezt képesek csinálni...
Sziasztok sorstársak az én történetem hasonló sok előttem szólóéhoz.Másfél éve hátulról utolértem egx másik autót MÁV biztosításom volt. A balesetet rendőr is helyszínelte felelősségemet elismertem, megbüntettek 15000 e ft-ra ezt be is fizettem. Az autónem az én nevemen hanem egy barátom nevén volt, de minden papírja /biztosítás is/rendbe volt. Körülbelül három hónappal a baleset után a MÁV kárszakértője megnézte az autót hogy stimmelnek e a sérülések stimmeltek. Ezután a következő lépésbe három hete kaptam egy levelet egy ügyvédi irodától hogy a MÁV csődje miatt nekem kell kifizetnem a 899 000 ft kárt 8 napon belül vagy beperelnek. Küldtem egy válaszlevelet kértem indokolják meg az összeget és a meglévő iratokból kérnék egy másolatot,azóta válaszra sem méltattak. A fórumot olvasva aggódom hogy esteleg nekem kellene fizetnem ezért szivesen csatlkozom minden közös ellentáborhoz mert én is úgy gondolom hogy eredményt csak közösen érhetünk el.
Tudjátok mit nem értek? Ha mi kifizetjük az általunk okozott károkat. A személyi sérüléseket már kifizették. A végén még marad egy csomó követelés a MÁV B. ellen. Majd azt is velünk akarják majd kifizettetni, mármint az összes taggal?
Most beszéltem az Allianz Győri irodájával. Élből azt mondták, hogy polgári per lesz. Erre mennek rá!!! Utána kérdeztem, hogy peren kívül ha ki szeretném fizetni, akkor azt lehet-e? Azt mondták, hogy "jah, igen, és akkor nincs per". Ezt eddig is tudtuk, csak a reakció nem volt mindegy, hogy egyből rávágták, hogy per lesz. Mondtam, hogy az ügyvédi iroda nem küldte tovább a papírjaimat, azt felelték, hogy ezzel ők nem tudnak mit kezdeni, per lesz. Kérdeztem, hogy ha eleve nekik küldeném a kérelmet mindenféle igazolással együtt, az is jó lesz? Már vártam a válaszban a "per szesz"-t, de nem volt. Annyit mondtak, hogy valószínűleg a megfelelő ember megkapja majd, és eldönti. Majd. Ha a postafiókból kiveszik. Azt még hozzá teszem, hogy he nem, akkor per lesz. Csak ez a lényeg!
Már írni sem tudok...
Szia Csviki, az oktatás, vizsgáztatás a profilodba vág? Akkor pláne, de egyébként is sok sikert kívánok! (májusban vizsgáztam nálad, ha a sejtésem nem csal.) :)
Hát Summer ez nem jó hír! De agyvérzést ne kapjál, mert annyit nem ér az egész. Szerintem nyugodj meg! Nekem 2 hete jött az idézés, és az volt benne, hogy április 9-én nem vettem át egy levelet, amit úgy vesznek hogy átvettem. Érdekes nem? Szóval a lényeg az, ha nem fizetsz, akkor szerintem kb fél év múlva jön az idézésed. Tehát szerintem idővel nagyon jól állsz, mert addig valakinek MEG KELL NYERNIE EZT A PERT!!!!! Eddig én sem vártam a tárgyalást, de már egyre jobban várom. Alig várom, hogy kiforgathassam a rohadékok szavát, persze ha ebbe a diktatórikus rendszerben hagynak szóhoz jutni. Úgyhogy tényleg Summer annyira ne húzd fel magad! Igaz én is ezzel kelek fel reggel, ezzel alszom el este, sőt az éjjel ezzel álmodtam, de leszarom az egészet. Ha fizetnem kell, kifizetem, de többet magyar földre a lábamat sem teszem be. Mert ez az ország egy lehányt fos. Elnézést a kifejezésért, de néha ez ügyben előjönnek az indulatok.
Mindenkinek: FEL A FEJJEL, NEM VAGYUNK BŰNÖZŐK!!!
Figyeljetek! Felhívtam a felszámolót. 1 levelet kaptak az Allianztól az én esetemben, miszerint fizessék ki a 486000Ft kárt. Ennyi. Ez volt 2007.10 hónapban. Utána semmilyen felszólítás és perrel fenyegető levelet sem kaptak. Ez így mennyire korrekt? Szerintem semennyire. Ilyen egy mocskot mint az Allianz! Hagyták had menjen csődbe a MÁV B., mert akkor sok ügyfelet át tudnak venni.
Lehet, hogy volt már erről szó, csak elfelejtettem. Nem az lenne a hivatalos, hogy először a MÁV-ot perelik be, és csak utána a károkozót? Valamikor olvastam, hogy a MÁV mögé állítható a károkozó, de most a pereket tekintve elé kerültem. Miért???
Nálam a MÁV-ot perelték először,amire nem mentek el. Én mint másodrendü alperes szerepelek és jan 13-án lesz a második tárgyalás/nekem az első/.
Szerintem azért kerültél előre,mert "odafent" már eldöntötték,hogy mi fizetünk és kész.
Kaméleon! Írj privátban, ki vagy? :)
nincstelen 2009.10.20. 12:39
Nálam is hasonló a helyzet és ez a késedelmebe esés tipikus esete. Az ügyvédem többek között erre is választ vár a bíróságon az allianztól (töb mint 1 év késés)
summer1981 2009.10.19. 21:22
Hozzászólásod első része OK. én is így gondolom.
A második felvetésedre:
Én bizonyítani tudom , hogy az ütközés előtt fékeztem mint a barom , ergo mindent megtettem az ütközés elkerüléséért!!!
Agyvérzés felejtős dolog , kellesz még valakinek...
Ha másért nem, de a biztosításodat befizetni jó leszel ))))))DDD
FGyula!
Én is akkor megyek PÜ-ben beszéljük meg a részleteket..
Én utána néztem nem rég, az elévülése az ilyen eseteknek 3 év.
L.Suzy
Köszi az előző válaszokat!
A személyi sérüléseket,már rég kifizették, a külföldi károkat lerendezte a MABISZ a kárrendezési számlából, akkor a többi követelést miért is nem nem lehet kifizetni a kárrendezési számlából???, Aztán a felszámoló és a biztositók elszámolnának egymással, ha véget ér a felszámolás, befolyt minden követelés!
Tőlünk nyugatabbra igy menne ez a dolog, a károkozónak és a károsultnak nem is kellene egymással találkozni, vagy érintkezni, nemhogy biróság előtt civakodni!
Mivel a 339-re hivatkoznak, és csak is arra, lehet közvetlenül a károkozót perelni!!!Ez a legesgyszerübb!!CSAK alkalmazzák a paragrafust, nem értelmezik!
Mintha egy harmadik személy nem is lenne a történetben, a BIZTOSITÓ, aki kb. 2 milliárd forintot kapott tőlünk negyedévenként.Ebből fizetett a MABISZ kárrendezési számlájára, és ebből kellett volna tartalékot képeznie.
Ezt ellenőrizte a PSZAF, állami felügyelet alatt ment tönkre és lopták el a vagyon egy részét, mi meg fizethetünk, és nem vagyunk BIZTOSITVA, nem kaptunk ellenszolgáltatást a pénzünkért!!!
Dobjuk össze a pénzt és közösen PERELJÜK A PSZAF-t és a MABISZT! Ezt ajánlották a HirTV-ben is!!!
L.SUZY
Sziasztok!
V.ki át tudná nekem dobni ezt a HírTV-s linket, mert ezt nem láttam! (Biztos azért, mert én nem szerepeltem benne...:):):):))
Előre is köszi!
Azt sem értem, hogy hogyan tehetnek külföldi és nem külföldi között különbséget. Szerintem ránk is vonatkozik az egyenjogúság. Vagy nem?
Üdv. Mindenkinek!
1.5 éve én is összetörtem egy autót(MÁV-nál voltam biztosítva)! 1.4 millió lett a kár, amit most nekem kellene kifizetnem!
A második felszólítást kapom az károsult ügyvédjétől, hogy 8 napon belül fizessem be!
Kérdésem:
( ha a kérdés már volt, akkor elnézést , de most nem tudnék ennyi pénzt befizetni!!!)
Elég gyorsan dolgoznak odafent. Az első levelet szept. 28-án kaptam, hogy fizessek 570.000 Ft-ot. Ma, azaz nem egészen egy hónappal később ez az összeg felkúszott 825.000 Ft-ra amellett, hogy szinte veszekszem az ügyvéddel és az Allianzzal is, hogy hadd fizessem ki.
Sajnos én is csak a müsor végén kapcsolódtam be!Jó későn volt éjfél körül, amikor már alszanak az emberek! Ott volt a PSZAF szóvivője,sajnálkozott, elismerte, hogy hibáztak! Trunkó Barnabás, a MABISZ részéről,beismerte, hogy a MÁV.ABE fizetett a kártalanitási számlára, valamint a károsultakat egy idős uriember képviselte! Ő emlitette, hogy a károsultak már létre is hoztak egy érdekképviseletet, és közösen szeretnének fellépni.KIK ŐK TUDJA VALAKI???
Két hete itt a fórumon olvastam, hogy valaki előzetesen tudott a beszélgetésről fel is hivta rá a figyelmet!!! Kérem jelenkezzen, sokat segitene!
Már a müsor végén hangzott el egy ügyvédtől a kérdés, hogy miért is nem inditottak eddig pert a két jeles szervezet ellen!!! NO akkor lehervadt a mosoly!
Azt is mondta, hogy vannak akik a 339.1. alapján,hoznak itéletet, de reméli, hogy lesznek itt másféle döntések is, de nem kellene ezt megvárni, mert addig sok embert tönkre tehetnek!
Sajnos nem tudok neveket!!
L.SUZY
Ha jól emlékszem, akkor Nevsehir említett valamit Hír Tv-vel kapcsolatban, valami olyasmit írt, hogy ő lesz ott, mint károkozó, meg még valaki.
Visszakerestem, tényleg NEVSEHIR volt, aki irt erről!
Az adás okt,12-én volt a HIR TV PANASZKÖNYV c. müsorában! Este fél hatkor volt az első adás, és éjjel volt az ismétlés, annak láttam én a végét!
Irtam Neki e-mailt, hogy jelentkezzen a Fórumon és modja el nekünk is kik voltak a szereplők és történt -e valami azóta???
L.SUZY

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02