MÁV Biztosító

klimás56 # 2009.10.20. 16:50

Nem találtam meg a hír tv portálján az adást, Lehet, hogy nem archiválták.

FGyula # 2009.10.20. 17:30

Trunkó Úr - Binder Úr a jobb sarokban,
egy ügyvéd és egy jogvédő szervezet elnöke a bal sarokban.A nevüket nem jegyeztem meg.

Röviden a műsor tartalmáról:
fizessetek,mert mi nem fogunk ez volt a lényege a Mabisz részéről. Binder Úr meg nemhiába szóvivő,egyfolytában arról beszélt,hogy ők mindent megtettek /12szer szólitották fel a Máv-ot hogy tegyék rendbe a dolgokat,de nem tették,ők nem tehetnek semmiről,majd a bíróság határoz,bla,bla,bla. Egyfolytában mellébeszélt,nem válaszolt semmi konkrét kérdésre. A műsorvezető hölgy rendes volt,védte az érdekünket rendesen,de amikor ilyen fokú érdektelenséget lát,nem tud tenni sok mindent ő sem.

Mellesleg,ha én nem fizetem be a villanyszámlát,második felszólításra kikapcsolják. Nem 12!!!

L.Suzy # 2009.10.20. 21:22

Még egy info:
A Legfelsőbb Biróság 2oo8.dec.08-án
JOGEGYSÉGI HATÁROZATOT fogadott el, a 2/2008 Közigazgatási-polgári jogegységi határozat, ami 2009. febr-i. Magyar Közlönyben jelent meg!
A lényeg, hogy a MÁV ABE mint jogi személy létezik,mindaddig amig nem törölték a névsorból, elsődlegesen perelhető és jogutódja a Hitelintézeti Felszámoló Kht. is.A végelszámolás még nem fejeződöt be, jelenleg kb 1500 peres ügye, követelése és kintlévősége van a MÁV ABE-nek. Ebből mennyi pénz fog befolyni , azt senki nem tudja!
Egyik jogász ismerősöm szerint, idő előtti követelés közvetlenül a károkozót perelni! Kérjétek a peres eljárás felfüggesztését, amig a teljes felszámolás meg nem történik!
Ez is időhuzás, hátha addig történik valami változás az üggyel kapcsolatban!!

L.SUZY

Jamais # 2009.10.21. 08:36

Ezen a linken megtaláljátok a Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozatát, amiről L.Suzy írt.
http://www.lb.hu/…jkp0208.html

Jamais # 2009.10.21. 11:49

A PSZÁF igenis felelős, amiért nem vonta vissza hamarabb az engedélyt. 2003 és 2008 között 15 határozatot hoztak az ügyben, mi kellett volna még?
Idézet az ombudsman jelentéséből:

"A Felügyelet bár folyamatosan nyomon követte a Biztosító Egyesület tevékenységét, a feltárt jogsértések szankciójaként a 2003 és 2008 között eltelt 5 év alatt a Biztosító Egyesülettel szemben 3 alkalommal (2003. augusztusában, 2005. januárjában, és 2007. novemberében) összesen 3,3 millió forint, első számú vezetőjével szemben egy alkalommal (2003. augusztusában) 500 ezer forint bírságot szabott ki.
A Felügyelet a Biztosító Egyesület tevékenységi engedélyét 2008 áprilisát megelőzően egy alkalommal (2006. június 2. és 2006. november 30. közötti időszakra) függesztette fel. Felügyeleti biztos szintén egy alkalommal (2006. november 30. és 2007. április 20 között) volt a biztosító egyesülethez kirendelve.
A Felügyelet a Biztosító Egyesület közgyűlésének összehívását csak egy alkalommal (2008. áprilisában) felügyeleti biztos kirendelésével, az első számú vezető és a vezető biztosításmatematikus felmentésével egyidejűleg kezdeményezte.
Nem tisztem azt megítélni, hogy azon intézkedések, amelyeket a Felügyelet a szóban forgó ügyben megtett, azok szakmai szempontból megfelelőek, illetve elégségesek voltak-e. Objektíve megállapítható azonban az események tükrében, hogy a Felügyelet ezen intézkedései nem voltak elégségesek azon helyzet elkerüléséhez, amely a tevékenységi engedély visszavonásához vezetett. Mindezzel összefüggésben azonban rá kell világítani az állam felelősségének néhány aspektusára."

klimás56 # 2009.10.21. 13:45

L.Suzy 2009.10.20. 23:22

Persze ezt tökéletesen tudják a felperesek és nem is közvetlen minket, károkozókat perelnek. Mi "csak" másodrendű alperesként szerepelünk!
Az elsőrendű alperes, jelen esetben a Hitelintézeti....KHT. , mint már írtam, szarik az egészre. Sőt meg sem jelenenik a tárgyaláson, írásban sem reagál a dolgokra.
Ezért jövünk mi képbe mert ismét csak törvénytisztelő állampolgárok vagyunk, megjelenünk a tárgyaláson és próbáljuk megvédeni megunkat.

klimás56 # 2009.10.21. 14:40

Friss hír : levelet kaptam az alkusz cégemtől miszerint a PSZÁF a Wabard Zrt.-t felfüggesztette.
A biztosító nyilatkozata alapján a minden rendben van sőt az alaptőkét is megemelték.
Csak nem ismétlődik meg a múlt ????

nincstelen # 2009.10.21. 14:58

Klímás! Pont akkora tévedésben vagy te is mint én tegnapig :)
Múltkor felhívtam a felszámolót, hogy küldjék meg nekem levélben. hogy hányszor kérte a pénzt az Allianz. Meg is kaptam benne van hogy 1X.
De a lényeg! Ez nem KHT hanem KFT.
Egész pontosan így van a levélben:
Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit KFT.

Szerintem mindenki elbírja képzelni, hogy mennyire non profit!!!
Kérdésem: hogy a k...va életbe csinálhatja ezt Kft. Nem loptak még meg minket eléggé. Különben is a kft szótól már hülyét kapok, mivel csak apró pénzekért felelnek.

L.Suzy # 2009.10.21. 15:10

klimás 56 megelőztél,én is ezt akartam irni Nektek. Éppen tegnap olvastam a Wabard felfüggesztéséről a Hirszerző portálján, oda is irtam a sorstársaknak a Blogba, a kerekasztal beszélgetéshez!
Ez már több a soknál, ezt már direkt csinálják bizonyos körök, mint ahogyan a MÁV ABE csődbe juttatása is érdeke volt valakiknek, de előtte a főnökség kiszivattyuzott belőle annyi mpénzt, amennyit csak tudott! Pálmafák alatt ülnek nem a börtönben, biztositották a jólétet a családbak!
A PSZAF tudott mindent, mégse állitotta meg időben a szabad rablást, engedte, hogy biztositást kössenek velük az emberek , már 2006-ban be kellett volna tiltani a MÁV ABE tevékenységét! Felelőtlenek, gondatlanok voltak , de még az is lehet, hogy cinkosok!!! PERELNI KELL ŐKET!!!
Mivel az én autóm öreg volt, és leadtam a bontóba, akinek én kárt okztam közvetlenül engem perel, meg sem kisérelte a MÁV ABE-nél vagy a Felszámolónál.
Igy egyszerűbb Neki! Megértem, hogy jogos a követelése, csak én nem tudok fizetni 1 milliót 8 napon belül, sőt talán soha ebben az életben!
A kialakult helyzetért nem mi vagyunk a hibásak, hanem akik ide juttatták ezt az országot, se jogbiztonság, se erkölcs, se morál!!!

L.SUZY

L.Suzy # 2009.10.21. 16:08

nincstelen!
Van a birtokomban egy TÁJÉKOZTATÓ VAGYONELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRÓL.

Ezt aláirta, a MÁV ABE. a PSZAF és a Hitelintézeti felszámoló Kht. 2008. aug, 13-n.
Ebben az van leirva, A Kht. feladata . ..bizt. szerződésből eredő kötelezettségek egyenlően arányos kielégitése, és a fennmaradó vagyon egyenlően arányos felosztása, a vagyon kezelése.
A Hitelintézeti Felsz. Kht. a
vagyonelszámolási eljárás során jogosult tulajdonosi jogokat teljes körüen gyakorolni, jognyilatkozatot tenni, a vagyonnal kapcsolatban biróságok, hatóságok és bármely egyéb harmadik személy előtt eljárni!
Az tényleg nincs benne, hogy ez KÖTELESSÉGE IS!!!

végezetül: A vagyonkezelési eljárás lezárásakor nyilvános tájékoztatást ad az eljárás eredményéről, a hitelezői követelések megtérülésének, és a vagyonelszámolói költségeknek a mértékéről!
Szóval valamikor menetközben átkeresztelkedett a Kht!

L.SUZY

FGyula # 2009.10.21. 16:49

Trunkó Barnabás közölte a múltkor,hogy mi mint tagok miért nem tettünk semmit. Miért nem mentünk el a közgyűlésre. Szóval mi tehetünk arról is,hogy szétlopják egyesek a biztosítót. Röhej!

nincstelen # 2009.10.21. 16:51

Én azért nem mentem a közgyűlésre, mert nem küldtek meghívót.

De amúgy holnap nyomozok, hogy lett a KHT-ból Kft, aki semmiért sem felel.

L.Suzy # 2009.10.21. 17:08

Jogot végzettek, kérem segitsetek,értelmezétek az alábbiakat!
L.B.jogegységi határozatában olvastam:

A Ptk. 298§(4)Mind a Ptk, mind az ET.azonosan szabályozza a társadalmi szervezet(egyesület)felelősségét oly módon, hogy tartozásaikért saját vagyonukkal felelnek.

L.SUZY

nincstelen # 2009.10.21. 20:21

Aki tömegkarambolt okozott annak ajánlom figyelmébe!

http://www.trulia.com/FL/Miami/

benford # 2009.10.21. 20:58

Sziasztok!

Érintett vagyok. 2008 áprilisában koccantam valakivel, rajta alig látszott sérülés, tegnap vettem át a Bírósági levelet, hogy fizessek 15 napon belül 312.000 forintot, plusz 16.000-t erre plusz 9ezervalamennyit arra plusz visszamenőleg az ilyen és olyan kamatokat. Olvasgatván titeket és a régebbi hozzászólásokat, arra jutottam, hogy talán a legjobban akkor járok ha fizetési hajlandóságot mutatok, fizetek, majd remélhetőleg egy összefogás eredményeképp perelek/lünk.

Arra vonatkozóan tudtok valamit tanácsolni, hogy így első körben mit válaszoljak a felszólításukra?

Üdv: Benford

Gabexxxx # 2009.10.21. 22:23

SZia!
Ha fizetési hajlandóságot szeretnél mutatni, akkor sztem érdemes kérni részletfizetést ha egybe nem tudod kifizetni!

Én még aránylag "olcsón" megúsznám ha követelnék tőlem hogy fizessem ki a 207ezret (mert egyelőre a MÁV-tól kérik, én még tanuként voltam a tárgyaláson), de ezt sem fogom kifizetni! Ennyim sincs!
És felháborító hogy minket akarnak szivatni ezzel. Sajnos azaz érzésem, hogy ebből az egészből nem lesz semmi ha nem fogunk össze. Mindenki szép csendben befizeti, mások meg meggazdagodnak a pénzünkből!

Lehet csinálok egy profilt iwiwen meg a többin, küldök egy körüzenetet, és ott is segitséget kérek!

Gabexxxx # 2009.10.21. 22:27

Máv biztosító károsultjai? vagy mi legyen a profil neve? :)

nincstelen # 2009.10.22. 06:20

A problémát én abban látom, ha kifizetjük. Azt már ugyan vissza nem fogjuk perelni sehonnan. A piszkos PSZAF-nél vannak a bizonyítékok, hogy ők mit hibáztak, azt meg felejtsük is el, hogy ők ezt kiadnák nekünk. Úgyhogy a félhülye állam nekünk nem fog fizetni. Azt kéne elérni, hogy a MABISZ fizessen és az verje le a PSZAF-en. Ez az 1 megoldás van. Más nincs szerintem.

summer1981 # 2009.10.22. 06:28

Szerintem a MABISZ hülye lenne a PSZAF-en megpróbálni behajtani a pénzt. Ő ugyanúgy hozzád fordulna, hogy fizesd ki, amit helyetted kicsengetett. Rosszul gondolom?

nincstelen # 2009.10.22. 06:38

Igen rosszul gondolod! :)

190/2004 kormányrendelet

15. §
(7) A Kártalanítási Számla kezelője a károsult követelésének kielégítésével kapcsolatban felmerült összes ráfordítása és költsége megtérítését követelheti a biztosítással nem rendelkező üzembentartótól, illetve egyetemlegesen a forgalomba nem helyezett vagy a forgalomból kivont gépjármű tulajdonosától és vezetőjétől. A költségek átalányösszegben is megállapíthatók.

Viszont nekünk volt érvényes biztosításunk!!!

Különben mit is mondott a MABISZ-os köcsög a Hír Tv-ben? Azt hogy a MABISZNAK 3milliárdjába került a MÁV B. És azért kell behajtaniuk a pénzt, mert különben az összes autós bizt. díjja emelkedne. Gondolom negyed évente 300Ft-al. Talán beleférne mindenki költségvetésébe!

L.Suzy # 2009.10.22. 07:38

Igen , ez a megoldás, én is ezt irtam a biróságnak . amikor ellent mondtam, hogy nem fizetek A FIZETÉSI MEGHAGYÁSRA!
Felelős a PSZAF MERT MULASZTOTT!
Fizessen a MABISZ és majd egymás közöttrendezzék le a dolgot!
SÉRÜLT A JOGBIZTONSÁG, ÉS MI A BEFIZETETT ÖSSZEGÉRT NEM KAPTUNK ELLENSZOLGÁLTATÁST!
EZÉRT KELLENE BEPERELNI MINDKÉT SZERVEZETET!
MÁR AJÁNLOTTAM, HOGY ADJUK ÖSSZE 2O-3O EMMBER A PÉNZT ÉS KÖZÖSEN PERELJÜK, IGY NAGYOBB A VISZHANGJA! ÜDV.L.SUZY

L.SUZY

nincstelen # 2009.10.22. 08:32

Suzy! És mi volt a válasza a bíróságnak?

tomy.hu # 2009.10.22. 13:00

Sziasztok.Sajnos az ügy részese lettem én is.Kaptam egy felszólítást 1,5 millióról amit nem tudok kifizetni, de az itt olvasottak alapján ha tudnám akkor sem akarnám.
Egyetértek veled Suzy!ÖSSZEFOGÁS KELL NINCS MESE!
Kezdetnek csináltam egy fórumot ami talán átláthatóbb.Ha valakinek nem gond ott is szóljon hozzá.
Köszönöm!
http://mavkarosultak.atw.hu/

csviki # 2009.10.22. 14:25

Sziasztok!

A vasárnapra meghirdetett találkozóra eddig 12-en vagyunk. A helyszínt és az időpontot majd egy körsms formájában küldöm annak aki jelentkezett nálam.
Számomra ez a létszám igazán elkeserítő! Akinek nem inge természetesen nem veszi magára, de itt siránkozik mindenki, amit nem mondom, hogy nem joggal tesz, de amikor lehetőség lenne arra, hogy összefogva elinduljunk együtt valamerre, akkor jelentkezik nálam 10 ember???

nincstelen # 2009.10.22. 17:52

Teljes mértékben igazad van Viki! De merre is indulunk el?

Mert az ügyvéded /Grád úr/ sem túl meggyőző, aki az M1-en arról beszélt: hát igen a MÁV elég olcsó biztosító volt....

Ahelyett, hogy arról beszélt volna, hogy semmi köze az árnak ahhoz ami ide vezetett.

Szerintem egy nagyon jó KÜLFÖLDI ügyvéd kell. És leszarom, ha azt mondja hogy 20000Euro. Vagyunk több ezren, összedobjuk. Mert én most mondom Grád úr ezzel a kijelentéssel leírta magát előttem. Ő nem fog menni semmire. Gondoltam szólok.