Sziasztok!
Természetesen én is benne vagyok az összefogásban emberek!
Sziasztok!
Természetesen én is benne vagyok az összefogásban emberek!
Sziasztok Viki ha megvan a találkozó helye és ideje ide az oldalra is felírhatnád.
nincstelen!
Egész nyugodtan lehet véleményed, és leszarhatsz bármit, sőt Grád András is leírhatta magát előtted (megjegyzem nem az ügyvédem, az egyetlen aki 1 év alatt hajlandó volt érdemben foglalkozni az ügyünkkel, és volt véleménye, és elképzelés), hiszen megteheted. DE! Mit, vagy mire vársz???? De komolyan! Számold már össze, hogy a különböző fórumokon hány ember van jelen??? Ezrek??? Honnan???? Olyan birka a magyar, hogy lassan kezdem azt gondolni, hogy meg is érdemeljük ami velünk történik, ha ennyire hagyunk mindent, és szó nélkül tűrünk. Itt valószínűleg nem vezetne más célhoz, mint az "erőpolitika", de ennyi emberrel???? 20000 euros külföldi ügyvéd????
Tudod mit? Én támogatlak, hajrá, keress külföldi ügyvédet, szervezd össze az ezreket, én melletted vagyok, és természetesen ott leszek amikor kell. Várom a beszámolódat, hogy hol tartasz, és mit sikerült elérned, nagyon szorítok Neked, hiszen igazad van, nem csak a szánkat kell jártatni, tenni is kell, érdemben! Hajrá!
Kopaka!
2 oka van annak, hogy nem tervezem kirakni a találkozónk helyszínét:
Viki én nem csak beszélek. Ugyanannyit foglalkozok az üggyel, mint te csak te engem nem látsz a TV-ben.
Mentem volna én is csak külföldön vagyok és sajnos nem tudok hazamenni. :(
Másik dolog: ezért nem fog nekünk fizetni a MABISZ:
Bit 2003 LX 3§ 32.pont
32. Kártalanítási Számla: a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást művelő, a Magyar
Köztársaság területén értékesítő biztosítók által létrehozott és folyamatosan finanszírozott
pénzalap, amelynek célja a szerződéskötési kötelezettség ellenére kötelező felelősségbiztosítással
nem rendelkező üzembentartók, valamint a jogszabályban meghatározott korlátozásokkal az
ismeretlen üzembentartók által okozott károk megtérítése.
Ez most eléggé elkeserített! Viszont amit nem értek! Asszem a köcsög Mabiszos Hoványi mondta a Hir TV-ben, hogy a MÁV nekik 3milliárdjukba került. A külföldi károk miatt. Hol van megkülönböztetve a külföldi és nem külföldi? A másik! Mi ez a bit? Gondolom biztosítási törvény. Melyik az erősebb, ez vagy a 190/2004 kormányrendelet? Válaszokat előre is köszi!
Én sem attól teszem a dolgom az ügyben, hogy a TV-ben szerepelek, hozzátéve persze azt is, hogy nem vitatható az a dolog, hogy muszáj, hogy a média is nyomja ezt az ügyet, és lehetőleg viszonylag nézett csatornán, főműsor időben, hogy köztudatba is bekerüljön az ügyünk, de azt gondolom, hogy ez csak egy eszköz, és lehetőség arra, hogy tudjanak rólunk.
Azt is megértem, ha v.ki pl. külföldön van mint Te, és nem tud jönni, de úgy érzem, hogy ez a 10-15 fő közötti létszám akkor is nagyon kevés.
Alapvetően én sem a MABISZ-ban látom az ügyünk megoldásának lehetőségét, itt a PSZÁF hibázott, de nem kicsit. Azt kéne elérni, és ezen is munkálkodom többek között, hogy ők ezt hivatalosan is elismerjék, és ha jan.1-től evidens a kárszámla, hogy senki ne járhasson úgy, mint mi, akkor most is evidensnek kéne lennie, hogy megoldják ezt a problémát. Értve persze azt, hogy 4 milliárd forint egy állam költségvetésében is sok pénznek számít, de ezt ne a kisemberek zsebéből akarják kihúzni!
A Bit igen,az a biztosítási törvény. Nem vagyok jogász, de ha logikusan végiggondolom, akkor ha a Ptk áll a legfelső szinten a hierarchiában, akkor alá jönnek be a törvényi szabályozások, mint Bit, és csak utána jöhet a kormány rendelet, de ez csak én gondolatmenetem. És persze az is igaz, hogy nem mondhatnak ezek a szabályozások egymásnak ellent, de nézve a mi példánkat, ez nem mindig van így….:(
A PSZAF honlapján olvastam, hogy
KÖZIGAZGATÁSI PEREK folynak a jeles szervezet ellen
Törvényességi kifogások miatt! Ezek szerint perelhető!!
A volt elnököt, Farkas Istvánt lemondásra kényszeritették ez év juniusában!Uj vezetője van!!
A kormánynak nem tetszik,a MÁV ABE- vel és a bortányos tőkepiaci
beavatkozással kapcsolatos tevékenységük!
Mint már korábban is irtam, itt kormányzati szándék és állami beavatkozás kell, hogy ezt az ügyet normálisan ,UNIÓS tagországhoz méltóan le lehessen rendezni! Beavatkozhat a kormány is közvetlenül, ha van erre szándéka, vagy ki tudjuk követelni!
Biróságon kimondatni, hogy mulasztottak,mer nem függesztették fel időben /gondatlanul jártak el,mert nem hoztak létre kárendezési alapot a MÁV ABE tevékenységének felfüggesztésével egyidejüleg!
Állami felügyelet alatt sikkasztották el a MÁV ABE vagyonának egy részét,a mi pénzünkat!
Utólag már módositották a jogszabályt,jövőre már lesz alap is! Ezzel beismerték, hogy hibáztak!
Szerintem a PSZAF-nek nincs aparátusa, adminisztrativ eszköze, hogy közvetlenül a károsultaknak fizessen.
A jövőre induló kockázati alapot is a MABISZ fogja kezelni mint ahogyan a jelenlegi kártalanitási számla felett is Ő rendelkezik! A külföldi károkat kifizette a MÁV ABE helyett, hogy nem legyen botrány és rossz nemzetközi megitélése.Ilyen alapon követeljük, hogy a pléh -károkat is fizesse ki!!! a károsultaknak!
L.SUZY
Ha jól emlékszem, akkor valamikor kb egy hónapja egy FIDESZ-es emberke feszegette a témát, talán a Hír Tv-ben. Lehet, ezen a vonalon is el lehetne indulni, talán közelebb vinne a célunkhoz, "beljebb" jutna az információ...
Üdv Mindenkinek!
2008.05.16-án koccantam egy autóstársammal, elismertem a felelőségem, felajánlottam a kár javítását(Mazda a károsult, van kapcsolatom szervizzel) de a károsult ragaszkodott az ügy rendőrségi elrendezéséhez. A rendőrök lehelyszínelték a balesetet, ott is elismertem a felelőségem. Biztosítók majd rendezik a kárt. MÁV-os biztosításom 1 évre előre kifizetve). A károsulttal azóta találkoztam megcsinálták a kocsiját, minden rendben, az ügy lezárva. Gondoltam én. A napokban kaptam egy levelet egy ügyvédtől, hogy mivel az Allianz nem tudja behajtani a károkozásom összegét a Máv-tól, ezért fizessem be én, mert ők cascora megtérítették már a károsultnak.
A baleset időpontjában emlékezetem szerint még működött a Máv Biztosító, tehát jogosan várom el, hogy a biztosító rendezze a kárt.
Előre is köszönöm a segítséget.
Balázs _baysa6@gmail.com
Mi is benne vagyunk a körben.
Nem vagyok jogász, de azt gondolom, ha az állam nem szabályoz le valamit megfelelően, akkor azt ne azon verje le, akivel egyébként a működését finanszíroztatja.
Másrészt: a PSZÁF-ot tatjuk el az adónkból (+ azokból a bírságokból, amit a működő szerveken tud leverni) hogy kiszűrje a nem megfelelően működő szervezeteket.
Vagyis nem nekem, mint díjfizetőnek kell úgymond "fussam egy MÁV Biztosító működési és teljesítési kockázatát", hisz a működéséről semnmit nem tudok, és ha tudok, sem tudok ellene tenni.
Azért fizetem a PSZÁF-ot, hogy ezt ő ellenőrizze és ezért ő feleljen.
Tehát, ha valamit elbaltáztak, nekem ahhoz semmi közöm. Ez az ő bajuk.
Vagy hiba van az eszmefuttatásomban?
Ez az egész nevetséges.
Valahol le volt az írva a kötelező biztosítási feltételekben, ha csődbe megy a biztosító, akkor a függő kötelezettségeket a díjfizetőnek kell állni?
Valaki kérem, mondja meg, ha tud ilyenről! Köszi előre is!
Ez más EU-s országban, meglepődnék, ha így lenne...
Nincstelen T
Persze megértem , hogy nem vagy a tv-ben hiszen itthon sem vagy !
Egyébiránt Vikinek minimum egyk köszönöm járna azért amit tesz!
Te eddig mit is tettél értünk ??? Ha már foglakozol az üggyel?
A kártalanítási számlát meg már el kellen felejteni ( legalább is megérteni ) , nem a mi bajunk megoldásásra van.
Külföldi - nem külföldi ? Szerintem egzakt módom meg lehet különböztetni pl. hol történt az eset..............
Díva ! Korrekt a véleményed és pont ezt valljuk "mi" is és ezért is próbálkozunk néhányan a magunk eszközeivel valamit lépni.
Baysa!
A jelenlegi állapot szerint várható a peres eljárás , amennyiben nem fizeted ki a kár összegét . A máv utódjától semmi,de semmi nem várható.
Én is hasonlóan jártam /1.200.00 forintot követel tőlem, mint másodrendűtől az Allianz biztosító,amit első fokon meg is ítélt a bíróság a távollétemben és az egész ügyről csak most szerezetm tudomást,amikor kézhez kaptam a postás által, az első fokú bírosági határozatot/és az lenne a kérdésem valaki hozzáértőtől,hogy mennyi az elévülése a polgári peres ügyek követeléseinek?IMert nem tartom jogosnak,hogy az állam részéről előírt kötelezettséget én teljesítettem/lásd kgfb./,de a pszáf-fel karöltve,nekem semmilyen biztonságot nem adott az ilyen esetekkel szembenezért nem szeretnék/nem tudok!/ fizetni!?
a FSZÁF 2oo8.julius.31.-i sajtóközleménye/részlet/
KÁRTÉRITÉSEK:
Kelle-e az ügyfélnek , mint egyesületi tagnak helyt állnia azokért a kötelezettségekért, amelynek a MÁV-ot terhelik,és amelyre a MÁV nem rendelkezik anyagi fedezettel?
AMÁV ABE tagjai egyesületi tagsági jogviszinyban is állnak a Biztositóval, az egyesület tagi jogviszony csak az alapszabályban meghatározott tagdij befizetési kötelezettségét jelenti.
Ha nincs olyan egyesületi döntés, ami további befizetéseket ir elő, akkor ilyen kötelezettséggel nem kell számolni.
Abban az esetben sem, ha a károsultaknak a MÁV ABE meglévő pénzeszközei és egyéb forrásai nem teszik lehetővé a már bejelentett károknak a teljes körű kifizetését!
Akkor még igy tájékoztattak bennünket, azóta teljesen megváltozott a helyzet, mert a biztositók okos jogászai rátaláltak a 339.1-re.
A DAS hirlevél Jogszolgálat .. ott olvastam!
Ajánlom a" MÁV ABE jogvédő " beütni a Google-ba és ott sok érdekes infót találtok!
L.SUZY
er5450 2009.10.25. 19:50
Távollétedben ?????
Egyébként az összeg nálam is hasonló de még küzdök....
Klímás!
Ezt írtam Vikinek: 2009.10.07. 13:05-kor
Kedves Viki! Ez tényleg elkeserítő. Ennyit ér a magyar állam és a szervezeteik. És ez úton gratulálok neked, hogy ennyire kitartó vagy és minden követ megmozgatsz, ezt csak is így lehet csinálni. Én tavaly futottam egy nagyobb kört. Pár ügyvéd, Ombudsman…stb
Ez majdnem egy köszönöm!
Különben meg had mondjam már el a véleményemet. Szabad, nem? Mert ha úgy gondolod hogy nem, akkor menjél vissza az 50-es évekbe amikor nem mondhatta el az ember amit gondol. Tudtommal egy és azonos a célunk! Úgy gondolom, ha mindenki elmondja amit gondol abból csak kisül valami jó.
És miért ne foglalkozhattam volna a MABISZ-al? Kimásoltam ide olyan törvényeket, ami alapján fizetniük kellene. Te nem szóltál hozzá semmit. Pár nap múlva találtam egy kizáró törvényt és jeleztem, hogy ez alapján nem lesz semmi. Miért ne próbálkozhatnék??? De ha te olyan okos és ügyes vagy, hogy meggyőzöl engem, hogy ne foglalkozzak vele, hát tessék, te tudod a megoldást? Nem. Ahogy én sem.
Klímás!
Ezt írtam Vikinek: 2009.10.07. 13:05-kor
Kedves Viki! Ez tényleg elkeserítő. Ennyit ér a magyar állam és a szervezeteik. És ez úton gratulálok neked, hogy ennyire kitartó vagy és minden követ megmozgatsz, ezt csak is így lehet csinálni. Én tavaly futottam egy nagyobb kört. Pár ügyvéd, Ombudsman…stb
Ez majdnem egy köszönöm!
Különben meg had mondjam már el a véleményemet. Szabad, nem? Mert ha úgy gondolod hogy nem, akkor menjél vissza az 50-es évekbe amikor nem mondhatta el az ember amit gondol. Tudtommal egy és azonos a célunk! Úgy gondolom, ha mindenki elmondja amit gondol abból csak kisül valami jó.
És miért ne foglalkozhattam volna a MABISZ-al? Kimásoltam ide olyan törvényeket, ami alapján fizetniük kellene. Te nem szóltál hozzá semmit. Pár nap múlva találtam egy kizáró törvényt és jeleztem, hogy ez alapján nem lesz semmi. Miért ne próbálkozhatnék??? De ha te olyan okos és ügyes vagy, hogy meggyőzöl engem, hogy ne foglalkozzak vele, hát tessék, te tudod a megoldást? Nem. Ahogy én sem.
Amúgy azt nem értem: ha max. szerintem 1 negyedév átlagosan 10000Ft-volt / ugye nem mondok sokat?/ akkor 190000 ügyféllel számolva, az 1,9 milliárd forint. 1 évben az megközelíti a 8milliárdot. Évekig szart sem fizettek ki senkinek sem. 1 milliárdos sikkasztásról beszélnek, amiből 660 milliót a Vám és Pénzügyőrség visszaszerzett a MÁV B. számlájára. Kérdem én miért nincs pénz? Hova lett? Mert kiadásuk nem igazán volt!
nincstelen!
A kérdésed teljesen jó, ezeket a számításokat mi is elvégeztük, azzal a különbséggel, hogy mi 200.000 ügyféllel számoltunk.
Ez az, amit senki nem tud, vagy nem akar megmondani. Minden info szuper titkos, a hiányzó pénzekről is különböző adatokat lehet hallani. 4 és 9 milliárd forint közötti összeg az, amiről szó van. A vasárnapi összejövetelünkön is volt olyan sorstársunk, akinek 2006 év végi a káreseménye, a miénk 2007 februári. Az biztos, hogy már akkor szarakodtak a kifizetésekkel, de közel nem volt arról szó, hogy ne lenne pénzük! Sőt! Akinek 2008 nyarán volt balesete, azt is úgy szemlézték, mint a kisangyal, bekérték az összes iratot, ami a kárrendezéshez volt szükséges, és aztán tudjuk mi történt...:(
Sajnálatos modon csatlakozom a társasághoz,az én esetem 2008.04.-én történt a károsult az allianznál cascora megcsináltatta a kocsiját KB 1 honapja kaptam egy levelet valami ügyvédi irodátol hogy fizessek nekik majdnem 400.000Ft-ot,erre bementem a helyi allianzhoz ott aztmondták ez valami tévedés mert rajta van a levélen hogy volt KGFB-m a MÁV-nál és ne foglalkozzak vele de ha nekik nem hiszek menjek el az ügyvédjükhöz elismentem azonnal elolvasta a levelet és ugyanazt mondta tépjem szét,eltettem a levelet :),nos 3 napja kaptam a fövárosi biroságtol egy több oldalas levelet hogy márpedig fizetnem kell ekkor leültem a net elé és megtaláltam ezt a forumot,és dobbentem rá hogy mekkor szarban is vagyok,mert ennyi pénzt még nemis láttam egyben,végigolvastam hogy van akitöl több mint 3 milliot követelnek ez hihetetlen hogy ezt ma megtudják tenni ma magyarországon és szerintük "jogosan".
Lenne egy pár kérdésem hátha ti többet tudtok ezekkel kapcsolatban.
(400.000)mert nekem ezis hatalmas összeg.
Nem értelek Titeket,mindenki behódol az államnak?Be vagytok szarva,hogy hú a bíróság jogosnak ítélte a követelelést,akkor ki kell fizetni és hogy lehet részletfizetést kérni,meg nem lehet-e alkudozni a biztosítókkal,ha egyben kifizetitek az okozott kárt?!Ez a birka magyar ember,csak lopni tud ,meg alázatos lenni a hatalommal szemben,ez a magyar hungaricum.Nekem 1.200.000 forintot kellene fizetnem,de meg sem fordult a fejemben,hogy jogosan kérik tőlem számon ezt az összeget!Komolyan felbosszant ez a sok meghunyászkodó ember,akinek meg sem fordul a fejében ,hogy kiálljon az igazáért,hanem "jó állampolgárként" hitelet vesz fel,részletfizetést kér, stb.,hogy mielőbb kifizethesse a jogtalanul követelt kárösszeget!Gratulálok Nektek!
Biztos , hogy ezt a fórumot olvastad végig ?
Fireman!
Szerintem arra, hogy ezt az összeget csökkentsék, csak úgy van esély, ha egy szakértőt alkalmaznak, de az ahogy itt nézegettem, olyan 100-150 ezer magasságában mozog, tehát nem biztos, hogy megérné, mert annyival nem hiszem, hogy csökkenne az összeg.
Az én "569.000Ft-om" 825-re ugrott a bírósági meghagyásig, kamatokkal, illetékkel, és jogosult költségeivel együtt, és tárgyalás még nem is volt. Hozzátenném, hogy 2007. 12. havi a koccanásom, és 2008. 02. hótól kérik a kamatot.
Azt, hogy miért került annyiba, nem tudom, csak tippem van. Ha van kedved, nézz utána, hogy miért büntette meg a Gazdasági Verseny Hivatal az Allianzot, a Generalit, meg néhány műhelyt összesen kb 7 milliárdra, és szerintem világossá fog válni. Nagy vonalakban annyi, hogy nem "piaci" áron dolgoztak, hanem előre megegyeztek az árakban, így többre jött ki minden ha jól értettem a dolgokat. Meg aztán ilyenkor úgy szoktak egyébként is dolgozni, hogy minden, amin akár csak egy karc is esett, csere, gyári újra. Az egyébként sem olcsó. Én egy Ford Fiestát értem utol, egy hátsó lökös horpadt, még csak nem is tört, és egy fél tenyérnyi tompa horpadás esett a csomagtartó ajtón. Ez volt 600.000.
Az én 156-os Alfám 150-ből megvolt, pedig nem egy fél tenyérnyi volt a horpadás a gépháztetőn, és nem egy darabra tört a lökhárítóm, plusz festeni is kellett ezeket telibe...
Javítási költségek:
Suzuki wagon R+ A károkozóm megvan,érvényes bizt.van, felelősségét elismeri minden ok. És így is eltart az ügyintézés 3 hónapig.(rendőri intézkedés volt)
A Kár: hátsó híd csere + 1 db.felni + hátsó müanyag lökhárító fényezés (ezt én fujtam le) Így kijött az egész 65000 ft.ból.
A szervizek mikor megtudták, hogy "biztósítós" 270 e.Ft. - 320 e.Ft.-os ajánlatokat adtak.
A biztósító is avultat tehát ha szervíz javít,cserél akkor az ügyfélnek kell ráfizetni mert új az alkatrész.
Az elszámolt javítási költségeket nagyon meg kell nézni!
Egyébként az egész MÁV "nembiztósító"ügy disznóság.
websas

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02