Nincstelen !Nálad a két pont.....
MÁV Biztosító
Köszönöm Klímás! Bár ne legyen igazam!
MáV ÁLT BIZTOSÍTÓ.2010 június 29 kaptam levelet a bíróságtól hogy 419683 ft fizetési meg hagyás van ellenem, mert a Tisztelt és kár hogy ezt mondom rájuk MÁV BIZTOSÍTÓ a 2006 11 30 án bekövetkezett kárt a sértettnek a mai napig nem fizette ki.A botrány 2008 környékén került napvilágra.Rajtam keresik mintha én lettem volna az elnöki székbe és én követtem el a sikkasztást.Sajnos a családomban 3an vagyunk munkanélküliek mire számíthatok hogy engem jobban meg büntetnek azért amit el se követtem!rendesen fizettem a csekkeket akkor minek a kötelező ha ilyen céget hagy a PSZÁF dolgozni?Inkább azzal kéne foglalkozni hogya Máv elnökén kéne keresni a pénzt nem rajtam én nem sikkasztottam el a pénzt!Jóhiszemű voltam bedöltem!NEm engem és a többi máv ügyfelet kéne piszkálni a hatóságnak ahnem azt aki elkövette elvenni mindenét mert ő a bünös!
Alkotmánybíróság előtt a MÁV biztosítottak ügye - IKEgyesület
Egy kedves tagunk hívta fel figyelmünket a MÁV Biztosító Egyesület ügyével kapcsolatos újabb, alábbi fejleményre
A MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) ügyfelei által okozott, de a biztosító egyesület által ki nem fizetett kárra vonatkozó - két fogyasztóvédő szervezet által jegyzett alkotmánybírósági indítványról - jelenleg annyi tudható: nem biztos, hogy határozat születik a nyári szünet előtt.
Az Alkotmánybíróság március végén befogadta két fogyasztóvédelmi szervezet - az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és az INDRA Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete - közös indítványát.
A probléma lényege az, hogy a csődbe ment MÁV ÁBE nem tudja kifizetni az ügyfelei által okozott károkat, így a károsultak a bíróságon érvényesítik az igényüket, olyannyira sikeresen, hogy több ítélet kötelezi az egyesület volt ügyfeleit fizetésre. A bajba került ügyfelek viszont nem értik azt, hogy ha volt biztosításuk, akkor miért saját zsebből kell fizetniük.
Az MTI birtokában lévő egyik jogerős ítélet szerint a biztosítótól a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgf) rendelet alapján, míg az ügyfelétől a Ptk. 345. paragrafusa alapján követelhető a fizetés. Ez utóbbi jogszabályhely a veszélyes üzemi felelősségről szól, és kimondja, hogy aki ilyet - ez esetben autót - üzemeltet, az köteles megtéríteni az azzal okozott kárt.
Az ítélet szerint a biztosító egyesület és az ügyfele egyszerű pertársak, így a kárt szenvedett - illetve aki a helyébe lépett - bármelyiküktől kérheti a teljesítést. Ugyanakkor azt is kimondja az ítélet, hogy a biztosító egyesület és az ügyfele nem egyetemlegesen felelősek. Ez utóbbi azt jelentené, hogy belátása szerint bármelyiküktől behajthatná a követelését az arra jogosult. Ez azonban csak jogi árnyalat, hiszen az ítélet hangsúlyozta: bármelyiküktől kérheti a teljesítést a jogosult.
A bírósági ítéletek közül több hivatkozik a BH1990.140 számú ítéletre. A 20 éve közzé tett Legfelsőbb bírósági határozat lényege az, hogy egy teherautó ráhajtott a háztulajdonos frissen betonozott árok-hídjára, és azt megrongálta. Az első fokú bíróság úgy ítélte meg, hogy a biztosítónak kell fizetnie.
A Legfelsőbb Bíróság viszont arra az álláspontra helyezkedett, hogy a károkozó gépkocsi tulajdonosa fizessen, mivel közömbös, hogy utána ő át tudja-e hárítani a fizetést a biztosítóra.
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület valamint az INDRA Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete által jegyzett alkotmánybírósági beadvány első pontja azt kéri, hogy a testület mondja ki: a 2010 első napjától hatályos kgfb törvény - addig a már említett kormányrendelet szabályozta ezt a biztosítást - visszamenőlegesen adjon fedezetet a csődbe jutott biztosítók ki nem fizetett káraira.
A törvény arra kötelezi a biztosítókat, hogy a kgfb-ből származó díjbevételük negyed százalékát fizessék be - e célra - egy közös alapba, de csak ez év elejétől, és csak az ekkortól csődbe került biztosítókra kell alkalmazni.
A két szervezet azt is kéri az indítványában, hogy az Alkotmánybíróság állapítson meg utólagos alkotmányellenességet amiatt, hogy az állam nem gondoskodott a csődbe jutott biztosítók ügyfelei által okozott károk fedezetéről, továbbá a biztosító egyesületek számára nem írt elő kötelező viszontbiztosítást az ilyen károk megtérítésére.
Sereg András az Alkotmánybíróság szóvivője annyit közölt az MTI kérdésére, hogy az ügyet az elnök kiszignálta, így azon egy alkotmánybíró dolgozik, de az nem tudható, hogy a határozat tervezetével a nyári szünet előtt elkészül-e, és azt tárgyalhatja-e addig a testület.
nincstelen!
Ez most még határérték alatti volt...:)
Ma próbálkoztam az AB-on,annyit sikerült kiderítenem, hogy a jövő heti teljes ülésen ezzel a témával nem foglalkoznak, talán a következő hetin, de az majd csak a jövő héten derül ki. Ha nem, akkor szívás, mert a következő ülés majd csak augusztus végén lesz, mert jön a törvénykezési szünet... (de jó nekik, én meg rágom a kefét, de mindegy is)
Mivel a múlt héten nem sikerült azt a több mint egymilliócskát befizetnem, így most rettegek, hogy mikor csönget a végrehajtó, jó így élni...:(
A felszámolóval is beszéltem, már elég volt csak bemutatkoznom, és rögtön tudta a pasi, hogy ki vagyok, de hogy mennyire "kivagyok", azt biztosan nem.Állítása szerint a 2 nagy biztosító miatt (generali, hungária - szándékosan írom kis betűvel a nevüket) nem halad a felszámolási eljárás, mert nagyon nehezen megy velük az egyeztetés...Nem tudom, igazándiból a munkahelyemmel szemben szép magas 10 emeletes házak vannak...mindjárt megoldódna egy-két problémám...:( Szíjjártó Péter kolléganőit is ismerem már (ők még nem engem :)), mert 2 hete őket is nyüstölöm...hát ennyi egyenlőre, tehát pont semmi...:(
Üdvözlök minden sorstársat!
Az én történetem a következő:
Ezt a rész kihagyhatja aki csak a biztosítós részre kíváncsi.
Alárendelt útról akartam kikanyarodni balra ahonnan kb: 600m tömött kocsisor állt./Reggeli dugó/
A sor megállt és intett hogy elenged, mehetek. Én indultam de amint kidugtam a kocsi orrát az ő kocsi takarásából egy hölgy kielőzte a sort záróvonalnál/ és elhúzva mellettük elkaszálta a kocsim orrát és mandinert kapva frontálisan ütközött egy volán busszal, ami szerencsére nemrég kanyarodott ki ezért még lassan ment. Természetesen a kisgyereket előre ültette mert a babakocsit rakta be hátra /3ajtós vw lupo/ Persze rommá tört. Szerencsémre a kicsinek csak egy teniszlabda méretű lila dudor lett a homlokán még csak nem is sírt.
A tűzoltók pont a sarkon töltötték a tartályukat így azonnal áramtalanítottak, hívták a mentőt stb.
Mivel valamelyik hozzáértő ,jól fizetett szakember úgy tervezte meg hogy a főútról balra kanyarodó sáv már a kereszteződés előtt elkezdődik ezért én vagyok a hibás. Pár embernek meg kell halnia, hogy átfessék a sávokat mondta a helyszínelő.
Erre tisztelt rendőrségünk / vagy inkább pénzbehajtó egyesületünk/ még 50 000,- Ft bírságot szabott ki rám /nem elég a kocsimból származó 400 000,- Ft károm büntetésnek/ és még nyalhattam a talpukat hogy meghagyták a jogsim. Nem értem, ha nem vezettem piásan, nem száguldoztam, akkor erre hogy tudják azt ráhúzni hogy "a közlekedés biztonságát veszélyeztette"
Na most jön az idevágó rész.
Ez 2009.április körül volt.
Nem történt semmi, nem vesztetem a bónuszomat . Arra gondoltam talán azért mert a nő szabálysértései miatt nem fizetett a biztosító.
Erre 2010.Januárjában megkaptam az értesítést miszerint a nőnek majd 900 000,-Ft a Volánnak 300 000,-Ft kárt elismert a biztosító és ha nem fizet rajtam behajthatják polgári peres úton.
Azóta semmi hír.
Talán azért mert a károsultak várják az elszámoló levelét hogy hány %-ot fizet a biztosító. Szóval nekem lehet hogy jobb ha minél később kapják meg úgy időt nyerek és talán történik valami.
Amúgy szívesen elmennék annak a tárgyalására /akinek a nevét nem mondjuk ki :-) /
Sőt ha sikerülne abból a 7000 családból jó páran ott
lenni az talán figyelemfelkeltő lenne.
Na ! Hogy jól induljon a hét! Megjött az ítélet, semmi meglepő , kasza- hurok a nyakamra! Az ügyvédem szerint alapvető eljárási hibákat vétett a bíró. állítólag ott a helyszínen rögtön ismertetni kellett volna az ítéletet például.
Nagyon remélem ,kitart a kisöreg lendülete tovább is, minden esetr felebbezünk.
Sziasztok!
Nem tudja valaki annak a pernek az ügyszámát, amelyet februárban felfüggesztettek az előzetes EU állásfoglalásig? Továbbá az AB-on nincs valami száma az ügyünknek?
Magamról annyit, hogy károkozó vagyok, múlt héten volt a 2. tárgyalás, ahol én is próbáltam szüneteltetést kérni a fentiekre való hivatkozással, és a bíró jelenleg ügyirat-számokat kért.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
chris11!
Pörzse Tamás ügyvédi irodáját hívd, mert az Ő perükben fogadták el az EU-i Bíróság előzetes döntéshozatali kérelmére vonatkozó indítványukat, nagyon kedves az asszisztensük, biztosan tud segíteni.
Az AB-val ugyan beszéltem a múlt héten, de nincs ügyszámom, az INDRA és a Fogyasztóvédők Egyesülete által benyújtott indítványról van szó, ha őket keresed, biztosan tudnak segíteni, mert az AB-n a telefonos kisasszonyon kívül más nem volt túl segítőkész...
Ma de. voltam a Kormányzati Elszámoltatási Hivatalban, a kormánybiztos titkárságán, ahol előzetes egyeztetés alapján fogadtak.
Vittem magammal egy dossziét, az üggyel papcsolatos összes panasz levelet, válaszokat,információkat!
1 órán keresztül elmeséltem a történet összefüggéseit, döbbenten hallgatták, főleg a birósági itéleteket, ahol az EU előzetes döntéshozatali kérelmet rendre elutasitják !
Kértem, hogy segitsenek azon a kb. 7000 emberen, akik nagy bajban vannak, elveszithetik vagyonukat, egzisztenciájukat, mert sokan már lassan végrehajtási szakaszban vannak. Képtelenek fizetni a biztositó és az ÁLLAM helyett! /EU-s jogszabályok, irányelvek teljes figyelmen kivül hagyása!/
Azonnali állami segitség és helytállás kell, kifizetni a károsultakat, bármilyen alapból, a 35.§.1 alapján! Mabisznál van pénz!
A felszámolás az idők végezétéig elhuzódhat, a biztositók majd számoljanak el egymás között!Kiváncsian várom a fejleményeket!
L.SUZY
Ebben a pillanatban érkezett a jó hir,a kormánybiztos úr szándéka az, hogy rövidesen orvosolni fogják a bennünket ért sérelmeket!Úgy legyen!
Hálásan megköszöntem az intézkedést a kásosultak és a károkozók nevében is!
Üdvözlök mindenkit!
L.SUZY
Hello minden kedves emberkének aki érintett ebben a máv ábé ügyben.Károkozó vagy károsult.Én most kezdem ezt az egész herce hurcát.Irtam is egy ellentmondást.Ezek azt képzelik hogy a mai világban van az embernek ennyi pénze hogy csak ugy csengessen!Ráadásul úgy érzem magam mintha én lennék az egész okozója, mintha én követtem volna el a csalást sikkasztást!JElenleg munkanélküli vagyok amióta megkaptam a papírt azóta nem igazán tudok aludni addig a napig sikerült a cigiről leszoknom 2010,06,30 - és most újra bagózok!Remélem aki beszélt azzal a kormány biztossal hogy tényleg fognak cselekedni!Jó lenne és őszintén reménykedem!
Kedves L.Suzy köszönöm és köszönjük , hogy reményt adtál azoknak akik most kétségbe vannak esve!
Budaörs Önkéntes Tűzoltó Egyesület tag
sziasztok,
orommel olvastam a legujabb hireket.
nagyon kivagyok idegileg, ma megyek a birosagra a mav perem miatt. 400 ezer forintra perel, akinek kart okoztam.
Egyedulallo anya vagyok meg GYEDen, 12 millio hitellel hagyott itt a gyerek apja. Azt nem tudom, hogy a haz es a kocsihitelt hogy fizessem, mert az eladas ugye a mostani gazdasagi helyzetben szinte lehetetlen. Senkinek nem kell sem a haz, sem a kocsi...
Mit csinaljak ma a birosagon? Mit mondjak? Ugyvedre nincs penzem!!!
Tanacsokat varok SOS!!!!
Egy ketsegbeesett anyuka :(
porsi!
Próbáld meg elérni, hogy a függesszék fel a pert míg a MÁV ÁBE felszámolási eljárása véget nem ér, tekintettel arra, hogy a kiküldött tájékoztató levelek alapján fizetési hajlandóságot mutat. Ill. Te is kérheted az EU-i Bíróság előzetes döntéshozatalát az ügyben, tekintettel a jogalkotók mulasztására, ill. késedelmére...
Aki most időt tud nyerni bármivel a bíróságon, az életet nyer, mert hátha történik v.mi...
Nálam ez már esélytelen, II. fog, jogerő...:(
Köszi Viki!!!!
van esélyem arra, hogy elfogadják a kérelmemet? vagy az időhúzásra van esély???
az EU Döntőbíróság amit írtál azt most mondjam a bíróságon??? vagy az teljesen más???
bocsi de annyira nem vágom, hogy mit hogy csináljak!!!
kicsinál ez az egész ügy. bíróságra kell mennem egy kisbabával, mint egy rossz bűnözőnek!!!!
kösziiiii Orsi
Igazán ez valóban az időhúzásról szól, viszont összegszerűséget nem érdemes vitatni, ha nagyjából ok az összeg, mert a szakértői díj nagyon magas, és az is a Te sarad lesz...:(
Igen, most kérheted, van is már ilyen per, amiben ezt elindították, lehet, hogy kér majd a bíró ügyszámot, akkor majd szólj, bár már tegnap leírtam, hogy hogyan szerezhetőek be az ügyszámok. Arra figyelj, hogy nem EU döntőbíróság, hanem az Európai Bíróság előzetes döntéshozatali kérelméről van szó...;)
Elhiszem, hogy Neked sem hiányzik ez...
Sziasztok Apucik! Aki már végrehajtási szakaszban van, annak a figyelmébe ajánlom, hogy ha gyerektartásért beperel a gyerkőcök anyukája, és megítéli a bíróság, akkor csak azt fogják vonni a fizetésetekből, mert 30% nál többet nem vonhatnak, és a gyerek prioritást élvez. Az Infót azért ellenőrizzétek! Sok sikert! Csak ügyesen! Üdv!
menekülő: Az infó részben igaz. A jövedelem max 50%-tiltható,és a gyerektartás előnyt élvez.
sziasztok!
azt esetleg tudja valaki, hogy a bonus-malus igazolásomat, ami anno MÁV-nál volt, most ki a fenétől tudnám beszerezni? külföldön élek, szóval nem nagyon tudok személyesen rohangálni budapesten
Sziasztok!
Na, ma megkaptam az első tárgyalásra az időpontomat. Október 25. :-(
Volt valaki mostanában? Sikerült időt nyernie?
Megy valaki még előttem?
A kormánybiztos úr előszedheti addig az anyagot és mondhat rá valamit?
Előre is köszi aki mond valami biztatót :-)
Sziasztok !
Ma regisztráltam ide kezdődhet a kálvária.. Arra lennék kiváncsi ,hopgy akik eddig perben voltak a károsultal v annak Casco biztosítójával milyen eredményedk születtek? Mindig a károkozónak kell fizetnie még ha joghézagos volt is a helyzet ? Kár megosztás nem lehetséges pl nekem Cascora csináltatta meg a kocsit..amit 2007 dec ben törtem össze sajnos .A Casco biztosítoja a Generali ök követelik rajtam a javitási költséget .. 1.5 millát..15 napon belül.. Kérdem én miböl és miért ? 2.5éve hallgattak...eddig nem volt fontos ? Most előhuzzak a zsebemböl ennyit..!
L.Suzy a kormány biztosnál van valami híred?
Megpróbálok egyezkedeni a biztosítóval és ha sikerül nem lesz per.. egyébként gondolom ha utána rendeződik akkor vissza kaphatom a pénzt amit kifizetek addig nekik nem ?
Köszi a segitséget mindenkinek egy elkeseritett emberke..
(vagy járhatok bíróságra mint egy bünöző mert nem tudom kifizetni a kárt...lefizetni..megvenni...stb..pfujj..ez Magyarország... Balkán v mi ez? )
Szia!
Ha alkudozol és fizetsz azzal elismered az egészet. ha netán végül valami csoda történik és az állam elismeri felelősségét, azaz nekünk lesz igazunk, sajnos a Te pénzed elúszik.
Privátban írjál , javasolom az ügyvédemet.
Kedves Dzole!
Sajnos az eredmények elkeseritőek. Én nem tudok arról, hogy bárki is alperesként nyert volna. Engem elkaszált a bíróság.Mindent a nyakamba varrtak még az ügyvédi munkadíjat is amit a bíróság egyéni mérlegelés alapján hozta meg az ítéletet tekintettel a felperesi képviselet kérésének ,hogy indokolatlanul hosszú ideig tartott a bírósági ügy.Mondjuk elöző év októberétől vagyok alperes és végig közreműködő voltam.Nekem 730.000 Ft-ot kell fizetnem.Most részletfizetést kértem.A koccanás időpontjától kell fizetnem kamatot.Elképesztő,hogy a jogalkotó milyen felelőtlen és a bírói gyakorlat nem igazságot szolgáltat.Szakértői véleményt is nekem kell kifizetni ami egyébként csak szubjektum mivel rendőrségi helyszinelés nem történt.Bemenő adatok nincsenek és a szakértő bemenő adatok hiányában csak az elmondottakra tud hivatkozni. A működésképtelen jármű 2.kárfelvétel között megtett 100 km.-t.A bíró erre is szakértőt akart kirendelni,hogy ez közrehathatott-e a kárérték növekedésében.Nem éreztem,hogy lenne érdemes fellebbeznem.Abban bízom,hogy a kretén felperes visszafogja ezt még kapni.Mert fog még rólam hallani
Nem a jogalkotó a felelőtlen, hanem a MÁV ÁBE ügyfelei nem voltak körültekintőek. Ez a MÁV ÁBE nem biztosító, hanem biztosító egyesület. Nagy a különbség. De gondolom erre Ön is rájött a per folyamán. Azt javaslom, hogy hétvégén olvassa el az ítéleteket nyugodtan, ágyban fekve.
JA! Meg az is felelőtlen aki amerikai rendszámot intéz magyaroknak, utána meg a VPOP-tól retteghet az ügyfél. Van USA jogsim, de ebbe még én se vágnék bele. Inkább a MÁV ÁBE. De okoskodhatsz te Dr.Attika, nem vagy különb Kiss Bálintnál, Veres Jánosnál és társaiknál. Te is pénzt kérsz a semmiért!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02